Connect with us

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ

Γκάλοπ (Ερασιτεχνικό): Υγιής διοίκηση και άριστο κλίμα…

Published

on

Έξι «μαέστροι» του πάγκου που πανηγύρισαν φέτος την άνοδο με τις ομάδες τους μιλούν στη «Match» για τη συνταγή της επιτυχίας

Θέλουν κόπο, τρόπο, αντοχή στον πρωταθλητισμό, σταθερότητα και πολλά ακόμη στοιχεία τα ψηλά σκαλοπάτια του Ερασιτεχνικού.

Θέλουν επίσης καλό κλίμα, έμπειρο ρόστερ, υγιής διοίκηση, αλλά αυτά… μάλλον τα γνωρίζουν καλύτερα οι καθ’ ύλην αρμόδιοι, αυτοί που μιλώντας στη «Match» αποκαλύπτουν μερικά από τα μυστικά της επιτυχίας τους.

Μιλάμε για 6 συλλόγους που φέτος κατάφεραν να υλοποιήσουν τους υψηλούς στόχους που είχαν θέσει και πλέον τη νέα σεζόν αλλάζουν κατηγορία και ανεβαίνουν ακόμα πιο ψηλά, με τις προσδοκίες να αυγατίζουν, σε καιρούς βέβαια που δείχνουν ζόρικοι, ελέω κορωνοϊού.

Η «Match» λοιπόν συνομίλησε με 6 «μαέστρους» του πάγκου που άπαντες συνεχίζουν στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας και μας παρέθεσαν τα στοιχεία της επιτυχίας για την αγωνιστική περίοδο που παρήλθε και είχε πολλά χαμόγελα και πανηγύρια, όταν έγινε το ταμείο…

*** Οι απόψεις με αλφαβητική σειρά βάσει ομάδων…

Βασίλης Φίλιππας (Αναγέννηση Ψαθοπύργου): «Η συνταγή της επιτυχίας οφείλεται στο ότι η Αναγέννηση Ψαθοπύργου είχε καλό υλικό. Ήταν ένα μείγμα εμπειρίας και νεανικού ενθουσιασμού και επίσης μία υγιής διοίκηση, που συνεισέφερε τα μέγιστα και ήταν πάντοτε δίπλα μας.

Το πλάνο για του χρόνου δεν θα αλλάξει. Θα «χτιστεί» πάνω στο ίδιο ρόστερ και με δύο ποιοτικές προσθήκες, με σκοπό να ανέβουμε επίπεδο. Στόχος για κάθε νεοφώτιστη ομάδα είναι μία εύκολη παραμονή και οτιδήποτε άλλο έρθει είναι ευπρόσδεκτο.»

 

Βασίλης Μπαλατής (Άνω Καστρίτσι): «Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό για το Άνω Καστρίτσι. Το μόνο που μπορώ να σου πω ότι κατάφερα προσωπικά είναι ότι έκανα τα παιδιά να πιστέψουν ότι το αδύνατο μπορεί να γίνει δυνατό.

Γίναμε μία πολύ καλή παρέα, πίστεψε ο καθένας στον εαυτό του και μέσα από σκληρή δουλειά στις προπονήσεις, προέκυψαν τα θετικά αποτελέσματα και μαζί η άνοδος. Βασικό ρόλο βέβαια έπαιξε ότι δεν είχαμε άγχος και παίζαμε με άγνοια κινδύνου και μοναδικό σκοπό να το ευχαριστηθούμε μέσα από καλές εμφανίσεις.

Ο στόχος δεν θα αλλάξει ούτε στην Α΄κατηγορία. Θέλω άπαντες να ευχαριστηθούν το ότι θα αγωνιζόμαστε στην ανώτερη κατηγορία του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου του Νομού μας και επίσης οι μικροί έχουν την ευκαιρία να αναδειχθούν, μιας και θα δοθούν δεδομένα ευκαιρίες.

Έχουμε περιθώρια περαιτέρω βελτίωσης και σκοπεύω στο να έρχεται ο κόσμος στο γήπεδο και να χαίρεται αυτό που θα βλέπει από το Άνω Καστρίτσι και αν μπορούμε στο τέλος να παίρνουμε άξια το χειρόκροτημα.»

 

Μπάμπης Παπαγιάννης (Γαλήνη): «Ο στόχος μας ήταν να επιστρέψουμε στην Β΄κατηγορία και εν τέλει τα καταφέραμε, άρα του χρόνου θα κοιτάξουμε να κινηθούμε στα ίδια επίπεδα.

Έχουμε οικογενειακό κλίμα στην Γαλήνη, υπάρχουν δυνατότητες στο έμψυχο υλικό και μια υγιής διοίκηση και χορηγοί που συμβάλλουν καθοριστικά και μας βοηθούν. Για την ερχόμενη χρονιά επιδιώκω να το ευχαριστιόμαστε και πάλι και να γίνεται καλή δουλειά μέσω των προπονήσεων. Δουλειά που Κυριακή με Κυριακή θα αποτυπώνεται και στον αγωνιστικό χώρο.

Ο βασικός κορμός θα παραμείνει στην πλειονότητα και παράλληλα θα κάνουμε 2-3 μελετημένες προσθήκες, που θα μας παρέχουν έξτρα λύσεις.»

 

Άγγελος Κίκινας (Δόξα Νιφορείκων): «Προσωπικά θεωρώ ότι δεν υπάρχουν «μυστικά» για να πετύχεις. Αν αναλύσεις όλες τις ομάδες ανά τον κόσμο, εννοώντας όσες κάνουν πρωταθλητισμό, θα βρεις τα ίδια χαρακτηριστικά.

Σκληρή δουλειά, καλό κλίμα και σωστή νοοτροπία από τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές, ώστε να δείχνουν ζήλο στις προπονήσεις και να βελτιώνονται συνεχώς χωρίς να επαναπαύονται.

Δεν χρειάζεται να αλλάξουμε πολλά για την Α΄κατηγορία. Θα «πατήσουμε» πάνω στον περυσινό βασικό κορμό και θα γίνουν 4-5 προσθήκες, για να βοηθηθούμε σαν σύνολο και φυσικά θα κοιτάξουμε περιπτώσεις παικτών πολύ προσεκτικά και όχι απλά για να αναλωθούμε σε κινήσεις εντυπωσιασμού, που δεν θα μας δώσουν κάτι επί της ουσίας.»

 

Κυριάκος Θούας (Εθνικός/Πολύτεκνος Πατρών): «Δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη «συνταγή». Όμως υπάρχει διοίκηση που λειτουργεί σωστά και παίκτες που έχουν διάθεση να βελτιωθούν, άρα τότε όλα γίνονται εφικτά και μπορείς να έχεις βλέψεις.

Εμείς ξεκινήσαμε με στόχο να έχουμε μία καλή ομάδα σε όλα τα επίπεδα και αυτό θα συντηρήσουμε. Όλα τα παιδιά είναι φίλοι και οι διοικούντες τον Εθνικό είναι δίπλα μας. Ο κορμός θα είναι ίδιος με πέρυσι και πάνω σε αυτό που έχουμε «χτίσει» θα πορευτούμε και στις προσθήκες, ώστε να βελτιώσουμε το πλάνο που ήδη υφίσταται.»

 

Παύλος Μητρόπουλος (Ίκαρος Λακκόπετρας): «Ο Ίκαρος Λακκόπετρας είχε οργάνωση σε όλους τους τομείς και για αυτόν τον λόγο είχαμε αυτή την πορεία, η οποία επιβραβεύτηκε με την άνοδο στην Β΄κατηγορία. Είχαμε μία διοίκηση που μας παρείχε τα πάντα, οι παίκτες είχαν φοβερό κλίμα εντός και εκτός αποδυτηρίων και αυτό έβγαινε και εντός γηπέδου.

Όσον αφορά στην σεζόν που έρχεται δεν μπορώ να σου πω ακόμα πολλά, γιατί δεν έχει γίνει ακόμα συνάντηση με την διοίκηση, λόγω της πανδημίας, αφού τα πράγματα έχουν μείνει λίγο στάσιμα. Στόχος βέβαια είναι να παραμείνουν τα περισσότερα παιδιά στον Ίκαρο, αλλά μέσα στις επόμενες ημέρες θα μπορούμε να μιλήσουμε με περισσότερες εξελίξεις.»

Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Β’ Κατηγορία: Το πανόραμα και ο απόηχος των 2 ομίλων

Published

on

Ολοκληρώθηκε χθες η 27η πράξη στον 1ο όμιλο και η 28η αγωνιστική στον 2ο όμιλο στην ενδιαφέρουσα Β΄ΕΠΣΑ κατηγορία της τρέχουσας σεζόν.

Δείτε αναλυτικά μέσω της εφημερίδας Match Αχαϊας (φύλλο 16/5) τι συνέβη το σαββατοκύριακο, αλλά και τις βαθμολογίες.

Α΄ όμιλος: Κρατάει την 2η θέση η Λακκόπετρα, ζωντανή η Αστραπή

Πέρασε και η 27η αγωνιστική και ο 1ος όμιλος της Β΄ κατηγορίας κρέμεται (χωρίς υπερβολές) από μία λεπτή κλωστή.

Ο Ατρόμητος Λάππα έχει «καθαρίσει» την 1η θέση και την άνοδο, ενώ κέρδισε τον Άτλαντα με 3-1 σε ένα επιθετικό και ανοικτό παιχνίδι. Ωστόσο και η 2η θέση παρέχει εισιτήριο ανόδου και εκεί διατηρεί τα ηνία ο Ίκαρος Λακκόπετρας, ο οποίος με σύμμαχο την έδρα του νίκησε τον φορμαρισμένο Φαραϊκό (4-2).

Ο Αστέρας Μιντιλογλίου πέρασε αλώβητος από την Χαλανδρίτσα και νίκησε με 4-3 τον καλοδουλεμένο Πείρο Ισώματος, σε ένα ματς γεμάτο σασπένς και πολλά γκολ. Επομένως η ομάδα του Θόδωρου Λαμπρόπουλου παραμένει σε απόσταση μίας νίκης από την Λακκόπετρα και απομένουν 3 στροφές πριν το κλείσιμο της αυλαίας.

Χαμός για την… επιβίωση

Περιβόλα και Αστραπή Ψαροφαϊου ήταν κερδισμένοι, με τον Πυρσό να παίρνει άκοπα το τρίποντο, λόγω Καμινίων. Ιδίως οι «πράσινοι» λύγισαν με ανατροπή το Σταροχώρι, ενώ η «Μπάρτσα» συνέτριψε την Δάφνη Πατρών, η οποία πλέον έχει ζοριστεί αισθητά.

Σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι η Γαλήνη επικράτησε του Ολυμπιακού Πατρών με 4-3 και μάλιστα ανέτρεψε τα δεδομένα, αφού έχανε με 3-0.

Ο Αχαϊκός πήρε τρεις βαθμούς χωρίς να ιδρώσει και διατηρείται στην 4η θέση και στο -6 από την άνοδο.

 

Β΄ όμιλος: Δρέπανο στα «σαλόνια», από κοντά ο Απόλλων Εγλυκάδας

Η 28η αγωνιστική σήμανε την άνοδο του Δρέπανου στην Α΄ κατηγορία, 2 στροφές πριν το φινάλε της σεζόν και ενώ η ομάδα του Χρήστου Λάιου έχει να δώσει μόνο το ντέρμπι με τον Απόλλωνα Εγλυκάδας (ρεπό στην τελευταία στροφή).

Μάλιστα η άνοδος «κλείδωσε» σε μία δύσκολη έδρα και απέναντι σε έναν αξιόλογο αντίπαλο, αφού οι «μπλε» συνέτριψαν τον Αχιλλέα Καμαρών με 5-0 και δικαίως κέρδισαν το ένα από τα δύο εισιτήρια της ανόδου.

Από κοντά

ο Απόλλωνας

Ο Απόλλων Εγλυκάδας έκανε το καθήκον του απέναντι στην Αυτόνομη και κατέχει τα ηνία στην 2η θέση, όπως και την άνοδο.

Ακολουθεί το ντέρμπι με το Δρέπανο και εκεί θα κριθεί και ο τίτλος, θυμίζοντας ότι το Δρέπανο προπορεύεται με 3 βαθμούς και το ματς του Α΄ Γύρου είχε λήξει 1-1.

Ο Πανιώνιος/Αχιλλέας ήθελε γκέλα του Δρέπανου στις Καμάρες, αλλά δεν έγινε το «χατίρι» του, με τον ίδιο να περνάει με 4-3 από την έδρα του Αστέρα Τέμενης, σε ένα θεαματικό ματς, που ήλεγχε στο μεγαλύτερο κομμάτι του

ΑΕ Αιγίου και Φοίνικας Ζήριας μοιράστηκαν τον πόντο το Σάββατο στο γήπεδο του Πλαστήρα σε ένα παιχνίδι δίχως γκολ, ενώ Αργυρά και Απόλλων Αιγίου αναδείχθηκαν μεν ισόπαλοι, αλλά το παιχνίδι είχε 4 γκολ (2-2). Ισοπαλία είχαμε και στο Φλόγα Ροδιάς-Άβυθος (1-1), ενώ ο ΠΑΟΚ Πάτρας ήταν καταιγιστικός απέναντι στους Πετεινούς (4-0).

Ρεπό αυτήν την εβδομάδα είχε το Ζαβλάνι.

 

Το αποτελέσματα και οι βαθμολογίες των ομίλων:

Α’ ΟΜΙΛΟΣ  (27η)

Περιβόλα-Σταροχώρι 2-1

Αστραπή Ψαροφαΐου-Δάφνη Πατρών 4-0

Ατρόμητος Λάππα-Άτλας 3-1

Ίκαρος Λακκόπετρας-Φαραικός 4-2

Πείρος Ισώματος-Αστέρας Μιντιλογλίου  3-4

Ολυμπιακός Πατρών-Γαλήνη 3-4

Πυρσός- Καμίνια 3-0 α.α.

Λέων Αλισσού- Αχαϊκός  0-3 α.α.

Β’ ΟΜΙΛΟΣ  (28η)

Α.Ε. Αιγίου-Φοίνικας/Ζήριας 0-0

Πετεινοί-Π.Α.Ο.Κ. Πάτρας 0-4

Αχιλλέας Καμαρών- Δρέπανο  0-5

Αστέρας Τέμενης-Πανιώνιος/Αχιλλέας  3-4

Φλόγα Ρόδιας-Άβυθος  1-1

Αργυρά Πατρών-Απόλλων Συνοικισμού 2-2

Αυτόνομη Π.Ο.-Απόλλων Εγλυκάδος  0-7

 

Οι Βαθμολογίες:

Α΄ΟΜΙΛΟΣ  (σε 27 ματς)

1 Ατρόμητος Λάππα 73 (99-24)

2  Ικαρος Λακ. 59 (61-26)

————————————

3 Αστέρας Μιντ. 56 (66-19)

4 Αχαϊκός 53(53-28)

5 Σταροχώρι 47 (53-38)

6 Πείρος Ισώματος 44 (53-42)

7 Γαλήνη 42 (43-36)

8) Φαραϊκός 39  (56-52)

9 Άτλας 39  (51-48)

10 Περιβόλα 35 (41-49)

——————————————

11 Πυρσός Π. 35  (35-39)

12  Αστραπή Ψαρ. 32  (36-41)

13  Δάφνη Π. 30 (42-55)

14 Ολυμπιακός Π. 19 (30-75)

15 Καμίνια 9

* Τα Καμίνια αποχώρησαν από το πρωτάθλημα

 

Β ΟΜΙΛΟΣ (σε 28 ματς)

1 Δρέπανο 67 (81-20)

2 Απόλλων Εγλ. 64  (76-20)

————————————

3 Πανιώνιος Αχιλ. 60 (80-30)

4  Αχιλλέας Καμ. 53  (56-38)

5   ΑΕ Αιγίου 35  (55-43)

6   Ζαβλάνι 35  (48-38)

7  Φοίνικας Ζήρ. 35   (44-44)

8 Αστήρ Τέμενης 34 (45-52)

9 Αργυρά Π. 33  (40-36)

10 Φλόγα Ρόδιας 33  (41-51)

———————————-

11 ΠΑΟΚ Πατρών 28  (37-48)

12 Πετεινοί 27 (43-61)

13 Απόλλων Συν. 26   (32-59)

14 Άβυθος Αιγ. 25 (31-42)

15 Αυτόνομη 3 (12-141)

Continue Reading

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αετός Ρίου: Αποχώρησε με την Αστυνομία

Published

on

Ο Αετός Ρίου πήρε μεγάλη νίκη στη δύσκολη έδρα της Δόξας Νιφορεΐκων, η οποία στηρίζεται φέτος στη δυναμική του «σπιτιού» της, χάρη σε γκολ του Κατσιούρα στο 77΄ και έτσι πέτυχε σπουδαία νίκη στην 9η στροφή των πλέι-άουτ της Α΄κατηγορίας.

Ωστόσο στο φινάλε προκλήθηκε ένταση, καθότι οι γηπεδούχοι ισχυρίζονται ότι ο Βασίλης Λάγιος τους προκάλεσε και έτσι επήλθε γενική σύρραξη.

Αποτέλεσμα της έντασης που δημιουργήθηκε ήταν οι φιλοξενούμενοι να παραμείνουν στα αποδυτήρια του γηπέδου, με τις Αστυνομικές Αρχές να καταφτάνουν στο σημείο, για να οδηγήσουν τον Αετό στο πούλμαν, προκειμένου να επιστρέψει στη βάση του.

«Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για την ομάδα μας. Ήταν πραγματικό σοκ» ήταν το σχόλιο του προέδρου Βασίλη Βάλαρη στη «Match», μετά το τέλος του ντέρμπι.

Continue Reading

Γ ΕΘΝΙΚΗ

Σταμάτης Σαρρής: «Νίκη με Πανγυθεατικό»

Published

on

Ο προπονητής του Πάτραι, Σταμάτης Σαρρής, έκρινε δίκαιο το αποτέλεσμα με τον Πανθουριακό, θεωρώντας ότι οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο.

Παράλληλα σχολιάζοντας το ερχόμενο ματς με τον Πανγυθεατικό στα Προσφυγικά (22/5) θεωρεί ότι αν έρθει η νίκη, η ομάδα του θα πλησιάσει κατά πολύ την άνοδο και κρίνει τη νίκη ως μονόδρομο.

Τα όσα ανέφερε στη «Match»:

«Περιμέναμε δυνατό το παιχνίδι. Δεχθήκαμε πίεση, αλλά είχαμε προετοιμαστεί και κλείσαμε τους χώρους, δεχόμενοι ένα όμορφο γκολ από μακρινό σουτ. Στη συνέχεια πήραμε τα ηνία, υπολογίζοντας ότι ο Πανθουριακός είχε παίξει και την Τετάρτη και ισοφαρίσαμε άμεσα, κάτι που ήταν ‘κλειδί’ για την έκβαση του αποτελέσματος.

Θεωρώ σε γενικές γραμμές ότι η ισοπαλία είναι δίκαιη. Το παιχνίδι στην έδρα μας με τον Πανγυθεατικό είναι σημαντικό, αφού με νίκη θα πλησιάσουμε ακόμα πιο κοντά στον στόχο μας. Πάμε για τη νίκη και θέλουμε τον κόσμο να μας στηρίξει σε αυτή την προσπάθεια».

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Copyright © 2019 Mikad Εκδοτικές Διαφημιστικές Υπηρεσίες. --- Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της ιστοσελίδας matchnews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.