ΑΘΛΗΜΑΤΑ
«Γνωριμία με τον Αθλητισμό»: Σημαντική η ανταπόκριση αθλητικών σωματείων στο πρόγραμμα!
Η εναρκτήρια συνάντηση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα.

Με τη νέα δράση «Γνωριμία με τον Αθλητισμό 2022», η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, θα συνεχίσει να υποστηρίζει έμπρακτα παιδιά και εφήβους (6-16 ετών) οικονομικά αδύναμων οικογενειών δικαιούχων ΤΕΒΑ στα πλαίσια των Συνοδευτικών Μέτρων της ΚΣ Π.Ε. Αχαΐας ώστε να γνωρίσουν το αθλήματα του Ποδοσφαίρου, Μπάσκετ, Βόλεϊ, Χάντμπολ, Στίβου, Κολύμβησης και Πόλο .
Η εναρκτήρια συνάντηση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα, με την συμμετοχή 29 αθλητικών φορέων της Αχαΐας, ενώ οι προπονήσεις θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο για περίπου 200 παιδιά και εφήβους με την ευδόκιμο συνεργασία των αθλητικών φορέων.
Στην συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από τα αθλητικά σωματεία:
Α.Ο Ίκαρος Πετρωτού Πατρών, Α.Σ. Ήφαιστος, Α.Ο. Πήγασος Μπεγουλακίου, Παναχαϊκή Γ.Ε. (Καλαθοσφαίριση, Στίβος, Πετοσφαίριση), Αετός Ρίου Α.Ο., Γ.Σ. Αίολος Πατρών, Α.Σ. ΑΚΡΟΣ, Α.Ο Αστέρας Τέμενης, Γ.Σ. Άθλος Πατρέων, Γ.Σ. Προοδευτική Πατρών, Α.Ο. Αθλόραμα Πάτρας, Α.Ο. Αίολος Αγυιάς Πατρών, Λύκοι Αιγιάλειας, Ναυταθλητική Ένωση Πατρών, Α.Σ. Νίκη Προαστίου, Α.Π.Σ. Ολυμπιακός Πατρών, Α.Σ Πατρών «Αχαϊκός», Α.Σ. Τιτάνες Ολύμπου, Α.Ο. Πέλοψ, Ένωση Αθλοπαιδιών Πατρών(ΕΑΠ), Α.Σ Απόλλων Πατρών, Α.Σ. Απολλωνιάδα Πατρών, Α.Ο. Ερυθρός Αστέρας Πατρών, Α.Σ. Ο Άτλας, ΝΑΣ ΑμεΑ Αχαΐας, Α.Ε. Πάτρας Ακαδημία των Σπορ, Κολυμβητικός Όμιλος Αιγιάλειας. Κάθε αθλητικός φορέας μπορεί δυνητικά να φιλοξενήσει έως 10 παιδιά ανά άθλημα, δικαιούχων ΤΕΒΑ Π.Ε. Αχαΐας.
«Θα υλοποιήσουμε δράσεις ενίσχυσης της ομαδικότητας και της αλληλεγγύης. Στόχος μας να συμβάλλουμε αφενός στην υγιή ψυχοσωματική ανάπτυξή των παιδιών & εφήβων και αφετέρου στην κοινωνικοποίηση και στην θετική διαμόρφωση της προσωπικότητας προωθώντας το ιδεώδες του αθλητισμού.
Το κοινωνικό μας έργο σαν Περιφερειακή αρχή αποσκοπεί στο να μην μείνει κάνεις πίσω και να ενδυναμώσει με δεξιότητες και θετικές προοπτικές το μέλλον, δηλαδή τα παιδιά μας», τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, αρμόδιος για θέματα υγείας, Χαράλαμπος Μπονάνος, ο οποίος παράλληλα επεσήμανε τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η Περιφέρεια κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καταφέρνοντας ωστόσο να ξεπεράσει τον σκόπελο κι ανοίγοντας μια μεγάλη αγκαλιά σε όσους έχουν ανάγκη.
Οι αθλητικές δραστηριότητες θα πλαισιωθούν με σεμινάρια σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους για την ενίσχυση της ομαδικότητας, της υγιεινής διατροφής και υγιεινών τρόπων ζωής και γενικότερα της ολιστικής υγείας των παιδιών μας. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Προϊστάμενος Γεν. Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας ΠΔΕ, Χ. Παπασημακόπουλος, η υπ. Συνοδευτικών Μέτρων ΤΕΒΑ Μ. Ξένου και η υπευθ. υλοποίησης προγράμματος ΤΕΒΑ Ε. Μπέτση καθώς και άλλα στελέχη της ΠΔΕ και συνεργάτες του προγράμματος. Κατά την λήξη της συνάντησης δόθηκαν βεβαιώσεις συμμετοχής, στην διακεκριμένη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή δράση αθλητισμού 20-21, στους εκπροσώπους αθλητικών φορέων.

ΠΟΛΟ
Ο ΝΟΠ δέχθηκε συγχαρητήρια από τον Δήμαρχο Πατρέων για τη μεγάλη επιτυχία της φετινής σεζόν

Ο ΝΟΠ επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία του Πόλο Ανδρών, πραγματοποιώντας εξαιρετική πορεία.
Έτσι σήμερα ο Κώστας Πελετίδης δέχθηκε την ομάδα στο Δημαρχείο του και μάλιστα ο αρχηγός Βασίλης Κανελλόπουλος του έκανε και δώρο.
Η ανακοίνωση αναφέρει:
Τους πρωταθλητές της ομάδας του ΝΟΠ (Ναυτικός Όμιλος Πατρών) που πραγματοποίησαν θριαμβευτική άνοδο στην Α1 Εθνική Κατηγορία όπου ανήκουν, υποδέχτηκε σήμερα (Τρίτη 30 Μάη) το μεσημέρι στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης.
Παρών, από τη Δημοτική Αρχή, ήταν επίσης ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Τάκης Πετρόπουλος και από την πλευρά του ΝΟΠ, οι αθλητές του, ο προπονητής τους, Δημήτρης Κραβαρίτης, ο Πρόεδρος της ομάδας, Γιώργος Μάνεσης, ο έφορος υδατοσφαίρισης, Νίκος Φιλόπουλος και ο νομικός σύμβουλος, Κώστας Κρεμμύδας.
Ο Δήμαρχος συνεχάρη τους παίκτες, τον προπονητή και τη διοίκηση του ΝΟΠ για το θρίαμβό τους αναφέρθηκε στην ιστορία του Ομίλου τον οποίο χαρακτήρισε ως ένα από τα αθλητικά τοπόσημα της Πάτρας.
Ο Δήμαρχος επισήμανε ότι παρά τις δυσκολίες που προκαλούν η εμπορευματοποίηση και η επαγγελματικοποίηση του αθλητισμού, ο Δήμος, με ό,τι δυνάμεις διαθέτει, θα συνεχίσει να συμβάλλει στην ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού και βεβαίως του ΝΟΠ.
Ο αρχηγός της ομάδας Βασίλης Κανελλόπουλος και όλοι οι εκπρόσωποι του Ομίλου ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο για την υποδοχή και τη στήριξη που παρέχει ο Δήμος.
Ο αρχηγός έδωσε στο Δήμαρχο μια μπάλα πόλο με τις υπογραφές όλων των αθλητών, ενώ ο Ιάσονας Πολάτος έδωσε στον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού μια δεύτερη μπάλα την οποία ο Αντιδήμαρχος παρέλαβε συγκινημένος αφού ο αείμνηστος πατέρας του Πολάτου, ο Τάκης Πολάτος, ήταν επιστήθιος φίλος του.
ΑΘΛΗΜΑΤΑ
Πινγκ-Πονγκ: Οι Βετεράνοι ΑΟ Γαλήνης Κυπελλούχοι Ελλάδας με… σούπερ διαδρομή!

Ιστορία έγραψε η ομάδα Βετεράνων πινγκ-πονγκ του ΑΟ Γαλήνη Πάτρας κατακτώντας το Κύπελλο Ελλάδας της σεζόν 2023 στην τελική φάση που φιλοξενήθηκε στο ΣΕΦ.
Το «οδοιπορικό» της πατρινής ομάδας ξεκίνησε από τα προημιτελικά της Δυτικής Ελλάδας όπου νίκησε τον Ερμή Αμαλιάδας με 4-1 (στη διοργάνωση του Κυπέλλου, ο αγώνας ολοκληρώνεται όταν μία από τις δύο ομάδες φτάσει στις τέσσερις νίκες).
Οι ομάδες της τελικής τετράδας (Βετεράνοι Γαλήνης, Φοίνικες Πάτρας 1991, Αγία Σκέπη και Ατρόμητοι Γαλήνης) συγκεντρώθηκαν την Κυριακή 7 Μαΐου για να παίξουν τους δύο ημιτελικούς και τους δύο τελικούς (μικρό και μεγάλο).
Ο πρώτος ημιτελικός ήταν εύκολη υπόθεση για τους Βετεράνους της Γαλήνης, νικώντας 4-0. Στον δεύτερο ημιτελικό, οι Φοίνικες επικράτησαν της Αγίας Σκέπης με 4-1.
Ο μεγάλος τελικός μεταξύ των (κατά κοινή ομολογία) πιο δυνατών ομάδων της περιφέρειας ήταν συγκλονιστικός και κράτησε πάνω από τρεισήμισι ώρες, με την Γαλήνη να επικρατεί με 4-3 κατακτήσει το Κύπελλο Δυτικής Ελλάδας 2022-23.
Η δεύτερη πρόκριση
Αμέσως μετά η Γαλήνη εκπροσώπησε τη Δυτική Ελλάδα στην προκριματική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου είχε να αντιμετωπίσει το παντοδύναμο Πάνθεον (από Αττική), τους Be Liv (από Κρήτη) και τους Γατελούζους (από νησιά Βορείου Αιγαίου).
Ο απολογισμός άκρως εντυπωσιακός με τρεις νίκες (4-2 με το Πάνθεον, 4-2 με τους Be Liv και 4-0 με τους Γατελούζους) και να τερματίσει πρώτη στον όμιλό της, παίρνοντας την πρόκριση για την τελική τετράδα του Κυπέλλου Ελλάδας.
Η ώρα της… κούπας!
Το Σάββατο 27 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας η τελική φάση του Κυπέλλου, όπου συμμετείχαν οι τέσσερις ομάδες που πέρασαν από την προκριματική φάση.
Οι Βετεράνοι Α.Ο. Γαλήνη Πάτρας και οι Be Liv Table Tennis από την Νότια Ελλάδα και η Sindos 40+ και η Αλεξανδρούπολη TCC από τη Βόρεια.
Στον ημιτελικό η ομάδα της Γαλήνης αντιμετώπισε την Αλεξανδρούπολη νικώντας εύκολα στο 4-2 και περνώντας στο μεγάλο τελικό.
Εκεί συνάντησε την πολύ δυνατή ομάδα της Θεσσαλονίκης και Κυπελλούχο Κεντρικής Μακεδονίας, την Σίνδο +40 (που είχε νωρίτερα αποκλείσει στον άλλο ημιτελικό την ομάδα της Κρήτης).
Ο αγώνας, όπως αναμενόταν ήταν δυνατός και συναρπαστικός, με ανατροπές, με την Γαλήνη με το επιβλητικό τελικό σκορ 4-1 να σηκώνει την κούπα στον ουρανό του ΣΕΦ, φέρνοντας στην Πάτρα την πανελλήνια πρωτιά!
Η ομάδα των Βετεράνων Α.Ο. ΓΑΛΗΝΗ, απαρτίζεται από τους παρακάτω αθλητές: Ζήκος Κωνσταντίνος, Ζήκος Σωτήριος, Κυριακόπουλος Γιώργος, Παπαδημητρίου Βασίλειος, Θεοδώρου Διονύσιος και Γλαράκης Γεώργιος.
Μίλτος Σπυρόπουλος
ΑΘΛΗΜΑΤΑ
Όλα έτοιμα για την 16η Ημέρα Αθλητισμού – Την Τρίτη 6 Ιουνίου η διοργάνωση του Πανεπιστημίου Πατρών

Στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Πατρών στην Πανεπιστημιούπολη, την Τρίτη 6 Ιουνίου 2023, και σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, θα διεξαχθεί η 16η Ημέρα Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πατρών.
Σε διάφορα αθλήματα θα αγωνιστούν Φοιτητές και Φοιτήτριες, Εργαζόμενοι του Πανεπιστημίου Πατρών, καθώς και φίλοι και πολίτες της Πάτρας που διαθέτουν κάρτα μέλους του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου.
Στην Ημέρα Αθλητισμού θα ολοκληρωθούν οι τελικές φάσεις των παρακάτω διατμηματικών φοιτητικών πρωταθλημάτων:
– Ποδοσφαίρου
– Καλαθοσφαίρισης
– Πετοσφαίρισης
– Beach Volley
Θα διεξαχθούν αγωνίσματα Κλασικού Αθλητισμού (οι ενδιαφερόμανοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή):
– 100μ. Φοιτητών
– 100μ. Φοιτητριών
– 100μ. Διδασκόντων, λοιπών Εργαζομένων, Φίλων
– 400μ. Φοιτητών
– 400μ. Φοιτητριών
– 800μ. Φοιτητριών
– 1500μ. Φοιτητών
– 1500μ. Διδασκόντων, λοιπών Εργαζομένων, Φίλων
Θα βραβευθεί επίσης από το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο και ο κ. Γεώργιος Βαρελάς, Ε.ΔΙ.Π. Πανεπιστημίου Πατρών, για την αφίσα που δημιούργησε και η οποία επιλέχθηκε στον 3ο Διαγωνισμό Αφίσας Ποδηλατικής Βόλτας 2023 του Πανεπιστημίου Πατρών και η οποία πραγματοποιήθηκε στις 7 Μαΐου 2023.
Η 16η Ημέρα Αθλητισμού στηρίζεται από το Πανεπιστήμιο Πατρών και την Επιτροπή Αθλητισμού του Ανώτατου Ιδρύματος. Επίσης υποστηρίζεται από την Ε.Π.Σ. Αχαΐας και το Σύνδεσμο Κριτών Κλασικού Αθλητισμού Βόρειας Πελοποννήσου. Την οργανωτική επιμέλεια έχουν τα μέλη ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού (Ε.Ε.Π.) Φυσικής Αγωγής του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου, το διοικητικό προσωπικό του Γυμναστηρίου καθώς και οι αποσπασμένοι καθηγητές Φυσικής Αγωγής στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο για το 2022-2023.
Σε μήνυμά του ο συντονιστής του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου, μέλος Ε.Ε.Π. Φυσικής Αγωγής κ. Άρης Αγγελόπουλος, αναδεικνύει τη σημασία της διαχρονικής στήριξης και πραγματοποίησης του θεσμού της «Αθλητικής Ημέρας του Πανεπιστημίου Πατρών» δηλώνοντας εμφατικά πως «όταν η μαζική άθληση ξεκινά από τους χώρους της Εκπαίδευσης και του οργανωμένου και υγιούς σωματειακού αθλητισμού, μπορεί να επιτύχει την δια βίου ισορροπία μεταξύ διανοητικής και σωματικής δραστηριότητας, την ψυχική και σωματική ευφορία».