Connect with us

ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΠΟΡ

Γροθιές στην παθογένεια

Πεισματική αντοχή στα χτυπήματα. Απεριόριστος σεβασμός στον αντίπαλο. Αθλητικότητα. Δύναμη. Πάθος.

Στα παραπάνω, προσθέστε όσα εσείς θέλετε και πάλι όμως, δύσκολα μπορεί κάποιος να περιγράψει τη πυγμαχία. Η μαγεία που περικλείει το άθλημα είναι τέτοια, που υφαίνει ένα μανδύα εντυπωσιασμού, σπάνιας ομορφιάς. Παρόμοια συναισθήματα, ένιωσαν όσοι βρέθηκαν το τριήμερο 27-29/9 στο κλειστό της ΕΑΠ, παρακολουθώντας το «The Unknown Champion», που διοργανώθηκε από τους Νίκο Πλέα και Μάριο Καπερώνη, με τη συνδρομή του Προέδρου των «μελανόλευκων», Ανδρέα Πατούχα και την εποπτεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας.

Αθλητές από έξι χώρες φόρεσαν τα γάντια τους, υποκλίθηκαν στο κοινό, χαρίζοντάς του παράλληλα, μοναδικές στιγμές, υψηλού επιπέδου πυγμαχίας. Οργανωτικά, το τουρνουά έμοιαζε αψεγάδιαστο, ενώ για το αγωνιστικό σκέλος, οι αθλητές επιφύλασσαν παροιμιώδεις μονομαχίες.

Το σημαντικότερο ίσως χαρακτηριστικό της διοργάνωσης όμως, ήταν οι υπέρογκες δόσεις ήθους, απόρροια της σοβαρότητας, του επαγγελματισμού αλλά και του ρομαντισμού, που διακατέχει όλους όσοι έλαβαν μέρος σε αυτή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παρουσία της Πάτρας στους αγώνες, ήταν πολύ καλή, καθώς τα τοπικά σωματεία μέτρησαν ουκ ολίγες διακρίσεις.

Την τελευταία μέρα του Τουρνουά, αυτή των τελικών, το θέαμα ανέβηκε σε υψηλά στάνταρ, με τις Χρυσούλα και Φωτεινή Πλέα της Παναχαϊκής να ανεβαίνουν στη πρώτη θέση του βάθρου στις κατηγορίες των 51 (η πρώτη ως Νεάνιδα) και 60 κιλών αντίστοιχα. Εκπληκτικός ήταν ο αγώνας μεταξύ των Βασίλη Τσιρικλού της Πυγμής και του Αλέξανδρου Μίλερ της Άμυνας στα 56 κιλά, με τον πρώτο να αναδεικνύεται νικητής. Πολύ καλή παρουσία και από την Εβελίνα Μαυρομμάτη της Άμυνας, που κέρδισε στον τελικό των 64 κιλών την Χόροτζ από την Ουγγαρία. Να σημειωθεί ότι οι «κοκκινόμαυροι» του Νίκου Πλέα, είχαν δύο ακόμη παρουσίες σε τελικούς. Συγκεκριμένα ο Στάθης Βλαχοθανάσης ηττήθηκε από τον Καλαμάρα στα 81 κιλά και ο Διονύσης Ψυχογιός, από τον Νανιτζανιάν στα 91 κιλά.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας, Δημήτρης Γασπαρινάτος, τόνισε στη «Match»: «Η διοργάνωση κύλησε πολύ καλά. Πιστεύω ότι ήταν ένα εξαιρετικό τουρνουά και νομίζω ότι οι Πατρινοί το απόλαυσαν. Οι αθλητές, τόσο οι Έλληνες, όσο και αυτοί από το εξωτερικό, ήταν υψηλού επιπέδου. Είναι δέσμευσή μου ότι θα το επαναλάβουμε. Η Πάτρα είναι «πυγμαχομάνα» και ενδιαφέρεται πολύ για το άθλημα. Συνολικά, το επίπεδο της διοργάνωσης ήταν πολύ δυνατό. Μάλιστα, οι αγώνες πυγμαχίας δεν ολοκληρώνονται με τον συγκεκριμένο. Προσπαθούμε να επαναφέρουμε  το κύπελλο «Ακρόπολις» και πιστεύω ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες να διεξαχθεί στη Πάτρα», αυξάνοντας τις πιθανότητες για διεξαγωγή μελλοντικής διοργάνωσης εκ νέου στη Πάτρα.

“Νομίζω πως δικαιωθήκαμε”

Χωρίς την αθρόα ποσότητα εργασίας των Μάριου Καπερώνη και Νίκου Πλέα, το «αστραφτερό» τουρνουά δεν θα μπορούσε να πάρει σάρκα και οστά. Οι Προπονητές της Άμυνας και της Παναχαϊκής αντίστοιχα, έστειλαν το δικό τους μήνυμα, μετά το τέλος της διοργάνωσης.

Μάριος Καπερώνης (Προπονητής Άμυνας): «Ήταν μια διοργάνωση πολύ υψηλού επιπέδου. Το είδαν αυτό άλλωστε όλοι οι θεατές και τις τρεις μέρες. Συνεργαστήκαμε τους τελευταίους μήνες με τον Νίκο Πλέα, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και νομίζω δικαιωθήκαμε. Τα βρήκαμε σε όλα, έχοντας εξαιρετική χημεία. Το «The Unknown Champion» είναι πλέον γεγονός. Έλαβαν χώρα 36 υπέροχοι αγώνες και επιδιώκουμε μια ακόμα καλύτερη διοργάνωση για την επόμενη χρονιά, η προεργασία της οποίας, ξεκινάει κατευθείαν. Το επίπεδο των πατρινών πυγμάχων, ήταν, είναι και θα είναι πάντα υψηλό και αυτό φαίνεται από τη δουλεία που κάνουν οι προπονητές των συλλόγων. Δεν χορταίνουμε όμως. Μας αρέσει να διακρινόμαστε και θέλουμε να βελτιωνόμαστε συνεχώς».

Για τη συνεργασία με τον προπονητή των «κοκκινόμαυρων»: «Με τον Νίκο (σ.σ. Πλέα) δεν μας χωρίζει τίποτα, αντιθέτως μας ενώνουν πάρα πολλά. Τον γνωρίζω από 12 χρονών. Τον σέβομαι απεριόριστα. Γενικά, μου αρέσει να συνεργάζομαι με ανθρώπους που αγαπάνε αυτό που κάνουν».

Νίκος Πλέας (Προπονητής Παναχαϊκής): «Είδαμε πολύ ωραία παιχνίδια κατά τη διάρκεια του τουρνουά. Αθλητές με μεγάλες ικανότητες προσέφεραν εξαιρετικό θέαμα. Καταχειροκροτήθηκαν όλοι τους αλλά ιδιαίτερα τα ελληνόπουλα αλλά και πιο συγκεκριμένα οι πατρινοί, απέσπασαν πολύ αγάπη από το κόσμο. Ήταν πολύ ευχάριστο το γεγονός υλοποίησης του τουρνουά και έπειτα από το κάλεσμα από της Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας, είχαμε αθλητές που ξέρουν να αγωνίζονται απέναντι σε δύσκολους αντιπάλους και δεν αποφεύγουν τα δυνατά παιχνίδια. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Μάριο Καπερώνη, στην Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας αλλά ιδιαίτερα, στις οικογένειές μας που τις τελευταίες μέρες, μας έχασαν λόγω του φόρτου εργασίας. Παναχαϊκή, Άμυνα και ΕΑΠ, με τη στήριξη της Ομοσπονδίας καταφέραμε και διοργανώσαμε το τουρνουά. Θα μπορούσαμε να πούμε πως ήταν μια συνδιοργάνωση της Πάτρας.

Ο κόσμος κατάλαβε ότι πρόκειται για συνεργασία σωματείων, που ουσιαστικά όλοι μας, πρωτίστως είμαστε φίλοι του αθλήματος. Δεν αναζητήσαμε χορηγίες, ούτε ζητήσαμε λεφτά από κανέναν. Αντιθέτως, το στηρίξαμε μόνοι μας, μόνο που ο κ. Ανδρέας Πατούχας, υπερέβαλε εαυτόν. Μας έδωσε το γήπεδο και έκανε μια εξαιρετική προσφορά των τροπαίων, επάθλων και μεταλλίων προς τους αθλητές και θέλουμε να τον ευχαριστήσουμε πολύ, όπως βέβαια και τους αθλητές που έδειξαν αγωνιστικό πνεύμα πάνω στο ρινγκ. Η ανταπόκριση πέντε χωρών προς την Πάτρα αλλά και γενικότερα την Ελλάδα των πολλών οικονομικών προβλημάτων, αξίζει συγχαρητηρίων. Αυτή τη στιγμή το άθλημα στηρίζεται από ανθρώπους με ρομαντισμό και μεράκι. Ανεξάρτητα από τη θέση που κατέλαβε ο καθένας, οι Πατρινοί πήγαν πολύ καλά. Δεν είναι άλλωστε η θέση στο βάθρο που σου δίνει αξία, αλλά το γεγονός ότι οι αθλητές, με τη καλή έννοια, δεν λογαριάζουν τίποτα και δεν κρύβονται από τα παιχνίδια. Πρωταθλητής με πρωταθλητή, διαφέρει. Όλοι είναι πρωταθλητές αλλά ορισμένοι κάνουν τη διαφορά».

Νίκος Καλουδιώτης 

ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΠΟΡ

Ο Α.Σ. Αγωγή «μεγαλώνει»

Το καινούργιο σπίτι του Α.Σ. Αγωγή είναι γεγονός.

Νέο ξεκίνημα με πολλές φιλοδοξίες για τον Πατρινό σύλλογο, σε έναν πολύ μεγάλο χώρο επί της Παλαιάς Εθνικής οδού Πατρών-Πύργου, στο ύψος των Βραχνεΐκων.

Με αυτή την αφορμή πραγματοποιήθηκε και η κοπή πίτας του συλλόγου με βραβεύσεις των αθλητών του.

Ήδη έχουν γίνει οι πρώτες εγγραφές στο νέο γυμναστήριο, με τα αδέρφια Καλφαγιάννη να αισθάνονται μεγάλη σιγουριά για το νέο αυτό στοίχημα στο Ταε κβο ντο και Χαπκίντο που βάζουν.

Έψαχναν καιρό για έναν τέτοιο χώρο στη συγκεκριμένη περιοχή που να καλύπτει τις ανάγκες τους και από τη στιγμή που τους παρουσιάστηκε η ευκαιρία, δεν την άφησαν να πάει χαμένη.

Ηλίας Μάτσας

Διάβασε Περισσότερα

ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΠΟΡ

Μεγάλη επιτυχία για τον Πολυνίκη Πάτρας

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο Α.Σ.Πολυνικης Πάτρας στο Κιck Boxing.

Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 10/2/2019 στο κλειστό στάδιο Ναυπλίου στο φεστιβάλ πολεμικών τεχνών.

Για πρώτη φορά συμμετείχαν πέντε μικροί αθλητές από το παιδικό τμήμα του συλλόγου μας και έκλεψαν τις εντυπώσεις με την άρτια τεχνική τους κατάρτιση.

Συμμετείχαν οι:

Ασημακόπουλος Ανδρέας
Ασημακοπούλου Αναστασία
Κριμπάς Θεόδωρος
Παπαδόπουλος Μιχαήλ
Τζανέτου Μαριέττα

Πρέπει να σημειωθεί ότι καταχειροκροτήθηκε από την κατάμεστη κερκίδα η μικρη πεντάχρονη ταλαντούχα αθλήτρια Ασημακοπούλου Αναστασία.

Οι προπονήσεις του συλλόγου πραγματοποιούνται καθημερινά στο Τόφαλος αίθουσα 26 από τον πιστοποιημένο προπονητή του Kick Boxing Γκουβρα Αθανάσιο και κάτοχο μαύρης ζώνης πέντε dan.

Διάβασε Περισσότερα

ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΠΟΡ

Σημαντική διάκριση για την Α.Σ. Έκρηξη Πατρών στο 4ο President Cup

Ο αθλητής του συλλόγου μας Α.Σ. ΕΚΡΗΞΗ ΠΑΤΡΩΝ, με την 3η θέση επέστρεψε στην Ελλάδα από το 4ο PRESIDENT CUP όπου διεξαχθεί στην Αττάλεια της Τουρκίας.

Οι αγώνες του είχαν ως εξής :

1os αγώνας με Ρώσο, σκόρ 21-6

2ος αγώνας με Ρώσο σκόρ 16-14

3ος αγώνας με Τούρκο σκόρ 19-14

4ος αγώνας με Ρώσο σκόρ 12-10 όπου κ ηττήθηκε έχοντας χτυπήσει σοβαρά στον προηγούμενο αγώνα.

Παρόλα αυτά κατάφερε να σηκώσει ψηλά την ελληνική σημαία.

Διάβασε Περισσότερα

Facebook

Copyright © 2018 Mikad Εκδοτικές Διαφημιστικές Υπηρεσίες. --- Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της ιστοσελίδας matchnews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.