Connect with us

ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΠΟΡ

Γροθιές στην παθογένεια

Πεισματική αντοχή στα χτυπήματα. Απεριόριστος σεβασμός στον αντίπαλο. Αθλητικότητα. Δύναμη. Πάθος.

Στα παραπάνω, προσθέστε όσα εσείς θέλετε και πάλι όμως, δύσκολα μπορεί κάποιος να περιγράψει τη πυγμαχία. Η μαγεία που περικλείει το άθλημα είναι τέτοια, που υφαίνει ένα μανδύα εντυπωσιασμού, σπάνιας ομορφιάς. Παρόμοια συναισθήματα, ένιωσαν όσοι βρέθηκαν το τριήμερο 27-29/9 στο κλειστό της ΕΑΠ, παρακολουθώντας το «The Unknown Champion», που διοργανώθηκε από τους Νίκο Πλέα και Μάριο Καπερώνη, με τη συνδρομή του Προέδρου των «μελανόλευκων», Ανδρέα Πατούχα και την εποπτεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας.

Αθλητές από έξι χώρες φόρεσαν τα γάντια τους, υποκλίθηκαν στο κοινό, χαρίζοντάς του παράλληλα, μοναδικές στιγμές, υψηλού επιπέδου πυγμαχίας. Οργανωτικά, το τουρνουά έμοιαζε αψεγάδιαστο, ενώ για το αγωνιστικό σκέλος, οι αθλητές επιφύλασσαν παροιμιώδεις μονομαχίες.

Το σημαντικότερο ίσως χαρακτηριστικό της διοργάνωσης όμως, ήταν οι υπέρογκες δόσεις ήθους, απόρροια της σοβαρότητας, του επαγγελματισμού αλλά και του ρομαντισμού, που διακατέχει όλους όσοι έλαβαν μέρος σε αυτή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παρουσία της Πάτρας στους αγώνες, ήταν πολύ καλή, καθώς τα τοπικά σωματεία μέτρησαν ουκ ολίγες διακρίσεις.

Την τελευταία μέρα του Τουρνουά, αυτή των τελικών, το θέαμα ανέβηκε σε υψηλά στάνταρ, με τις Χρυσούλα και Φωτεινή Πλέα της Παναχαϊκής να ανεβαίνουν στη πρώτη θέση του βάθρου στις κατηγορίες των 51 (η πρώτη ως Νεάνιδα) και 60 κιλών αντίστοιχα. Εκπληκτικός ήταν ο αγώνας μεταξύ των Βασίλη Τσιρικλού της Πυγμής και του Αλέξανδρου Μίλερ της Άμυνας στα 56 κιλά, με τον πρώτο να αναδεικνύεται νικητής. Πολύ καλή παρουσία και από την Εβελίνα Μαυρομμάτη της Άμυνας, που κέρδισε στον τελικό των 64 κιλών την Χόροτζ από την Ουγγαρία. Να σημειωθεί ότι οι «κοκκινόμαυροι» του Νίκου Πλέα, είχαν δύο ακόμη παρουσίες σε τελικούς. Συγκεκριμένα ο Στάθης Βλαχοθανάσης ηττήθηκε από τον Καλαμάρα στα 81 κιλά και ο Διονύσης Ψυχογιός, από τον Νανιτζανιάν στα 91 κιλά.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας, Δημήτρης Γασπαρινάτος, τόνισε στη «Match»: «Η διοργάνωση κύλησε πολύ καλά. Πιστεύω ότι ήταν ένα εξαιρετικό τουρνουά και νομίζω ότι οι Πατρινοί το απόλαυσαν. Οι αθλητές, τόσο οι Έλληνες, όσο και αυτοί από το εξωτερικό, ήταν υψηλού επιπέδου. Είναι δέσμευσή μου ότι θα το επαναλάβουμε. Η Πάτρα είναι «πυγμαχομάνα» και ενδιαφέρεται πολύ για το άθλημα. Συνολικά, το επίπεδο της διοργάνωσης ήταν πολύ δυνατό. Μάλιστα, οι αγώνες πυγμαχίας δεν ολοκληρώνονται με τον συγκεκριμένο. Προσπαθούμε να επαναφέρουμε  το κύπελλο «Ακρόπολις» και πιστεύω ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες να διεξαχθεί στη Πάτρα», αυξάνοντας τις πιθανότητες για διεξαγωγή μελλοντικής διοργάνωσης εκ νέου στη Πάτρα.

“Νομίζω πως δικαιωθήκαμε”

Χωρίς την αθρόα ποσότητα εργασίας των Μάριου Καπερώνη και Νίκου Πλέα, το «αστραφτερό» τουρνουά δεν θα μπορούσε να πάρει σάρκα και οστά. Οι Προπονητές της Άμυνας και της Παναχαϊκής αντίστοιχα, έστειλαν το δικό τους μήνυμα, μετά το τέλος της διοργάνωσης.

Μάριος Καπερώνης (Προπονητής Άμυνας): «Ήταν μια διοργάνωση πολύ υψηλού επιπέδου. Το είδαν αυτό άλλωστε όλοι οι θεατές και τις τρεις μέρες. Συνεργαστήκαμε τους τελευταίους μήνες με τον Νίκο Πλέα, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και νομίζω δικαιωθήκαμε. Τα βρήκαμε σε όλα, έχοντας εξαιρετική χημεία. Το «The Unknown Champion» είναι πλέον γεγονός. Έλαβαν χώρα 36 υπέροχοι αγώνες και επιδιώκουμε μια ακόμα καλύτερη διοργάνωση για την επόμενη χρονιά, η προεργασία της οποίας, ξεκινάει κατευθείαν. Το επίπεδο των πατρινών πυγμάχων, ήταν, είναι και θα είναι πάντα υψηλό και αυτό φαίνεται από τη δουλεία που κάνουν οι προπονητές των συλλόγων. Δεν χορταίνουμε όμως. Μας αρέσει να διακρινόμαστε και θέλουμε να βελτιωνόμαστε συνεχώς».

Για τη συνεργασία με τον προπονητή των «κοκκινόμαυρων»: «Με τον Νίκο (σ.σ. Πλέα) δεν μας χωρίζει τίποτα, αντιθέτως μας ενώνουν πάρα πολλά. Τον γνωρίζω από 12 χρονών. Τον σέβομαι απεριόριστα. Γενικά, μου αρέσει να συνεργάζομαι με ανθρώπους που αγαπάνε αυτό που κάνουν».

Νίκος Πλέας (Προπονητής Παναχαϊκής): «Είδαμε πολύ ωραία παιχνίδια κατά τη διάρκεια του τουρνουά. Αθλητές με μεγάλες ικανότητες προσέφεραν εξαιρετικό θέαμα. Καταχειροκροτήθηκαν όλοι τους αλλά ιδιαίτερα τα ελληνόπουλα αλλά και πιο συγκεκριμένα οι πατρινοί, απέσπασαν πολύ αγάπη από το κόσμο. Ήταν πολύ ευχάριστο το γεγονός υλοποίησης του τουρνουά και έπειτα από το κάλεσμα από της Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας, είχαμε αθλητές που ξέρουν να αγωνίζονται απέναντι σε δύσκολους αντιπάλους και δεν αποφεύγουν τα δυνατά παιχνίδια. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Μάριο Καπερώνη, στην Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας αλλά ιδιαίτερα, στις οικογένειές μας που τις τελευταίες μέρες, μας έχασαν λόγω του φόρτου εργασίας. Παναχαϊκή, Άμυνα και ΕΑΠ, με τη στήριξη της Ομοσπονδίας καταφέραμε και διοργανώσαμε το τουρνουά. Θα μπορούσαμε να πούμε πως ήταν μια συνδιοργάνωση της Πάτρας.

Ο κόσμος κατάλαβε ότι πρόκειται για συνεργασία σωματείων, που ουσιαστικά όλοι μας, πρωτίστως είμαστε φίλοι του αθλήματος. Δεν αναζητήσαμε χορηγίες, ούτε ζητήσαμε λεφτά από κανέναν. Αντιθέτως, το στηρίξαμε μόνοι μας, μόνο που ο κ. Ανδρέας Πατούχας, υπερέβαλε εαυτόν. Μας έδωσε το γήπεδο και έκανε μια εξαιρετική προσφορά των τροπαίων, επάθλων και μεταλλίων προς τους αθλητές και θέλουμε να τον ευχαριστήσουμε πολύ, όπως βέβαια και τους αθλητές που έδειξαν αγωνιστικό πνεύμα πάνω στο ρινγκ. Η ανταπόκριση πέντε χωρών προς την Πάτρα αλλά και γενικότερα την Ελλάδα των πολλών οικονομικών προβλημάτων, αξίζει συγχαρητηρίων. Αυτή τη στιγμή το άθλημα στηρίζεται από ανθρώπους με ρομαντισμό και μεράκι. Ανεξάρτητα από τη θέση που κατέλαβε ο καθένας, οι Πατρινοί πήγαν πολύ καλά. Δεν είναι άλλωστε η θέση στο βάθρο που σου δίνει αξία, αλλά το γεγονός ότι οι αθλητές, με τη καλή έννοια, δεν λογαριάζουν τίποτα και δεν κρύβονται από τα παιχνίδια. Πρωταθλητής με πρωταθλητή, διαφέρει. Όλοι είναι πρωταθλητές αλλά ορισμένοι κάνουν τη διαφορά».

Νίκος Καλουδιώτης 

ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΠΟΡ

Και οι επιτυχίες συνεχίζονται

Σάρωσε η Αστραπή στο 9th Hereya Open 2018 στην Σόφια της Βουλγαρίας αφού οι 4 από τους 5 αθλητές ανέβηκαν στο βάθρο με τελικό απολογισμό 3 Χρυσά μετάλλια 1 Χάλκινο και 1 Πέμπτη θέση.

Συγκεκριμένα οι Παναγοπουλος Απόστολος – 40kg, Διαμαντοπουλου Ελενη-Ιωαννα – 33kg, Μπακλεση Βασιλική – 33kg ανέβηκαν στην κορυφή του βάθρου με εξαιρετικούς αγώνες, ο Πανταζοπουλος Ανδρεας – 23kg κατέκτησε την 3η θέση και ο Φαλιερης Βασίλης +24kg ο μικρότερος της αποστολής την 5η θέση.

Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι οι 3 από τους 5 αθλητές (Πανταζοπουλος Ανδρεας, Φαλιερης Βασίλης, Μπακλεση Βασιλική) της αποστολής έκαναν παρθενική εμφάνιση και τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά.

Ο προπονητής Αντωνακοπουλος Κω/νος υπόσχεται ότι αυτή είναι μόνο η αρχή για την μικρότερη ομάδα του συλλόγου.

Συγχαρητήρια σε όλους!

Διάβασε Περισσότερα

ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΠΟΡ

«Χρυσό» στη διοργάνωση, 12 μετάλλια στους αγώνες

Πρωταθλήτρια Ελλάδας στις γυναίκες η Παναχαϊκή, ενώ κατέκλεισαν το κλειστό στο Κουκούλι οι φίλοι της πυγμαχίας.

Μία σπουδαία διοργάνωση πραγματοποιήθηκε το τετραήμερο 6 με 9 Δεκεμβρίου, στο Κλειστό γυμναστήριο Κουκούλι στην Πάτρα.

Η καρδιά της πυγμαχίας χτύπησε ακόμα μία φορά δυνατά στην Πάτρα, για το 64ο πανελλήνιο διασυλλογικό πρωτάθλημα elite ανδρών-γυναικών.
Εντυπωσιακό θέαμα, άρτια οργάνωση και μεγάλη προσέλευση κόσμου χαρακτήρισαν την διοργάνωση στον εξωαγωνιστικό τομέα, ενώ μέσα στο ρινγκ τα δύο χρυσά στις γυναίκες (Φωτεινή Πλέα και Εβελίνα Μαυρομμάτη, σε Πατρινούς μάλιστα τελικούς) και τα 12 συνολικά μετάλλια για την Πάτρα πιστοποίησαν για ακόμα μία φορά το επίπεδο του αθλήματος στην πόλη.

Ξεχωρίζει για μία ακόμα διοργάνωση η παρουσία της Παναχαϊκής, με τις γυναίκες boxerinos του Νίκου Πλέα να στέφουν τους «κοκκινόμαυρους» πρωταθλητές Ελλάδας στην κατηγορία, αλλά και την πιο επιτυχημένη ομάδα του τουρνουά με 4 μετάλλια (1 χρυσό, 1 ασημένιο, 2 χάλκινα).

Πρωταθλητής στους άνδρες αναδείχθηκε ο Ολυμπιακός, ο οποίος ήρθε στην Πάτρα με την πιο πολυπληθή αποστολή από όλες τις ομάδες.

Τα 12 Πατρινά μετάλλια ανά κατηγορία και ομάδα:

Γυναίκες
Χρυσά
Φωτεινή Πλέα -57κ. – Παναχαϊκή
Εβελίνα Μαυρομμάτη -64κ. – Άμυνα
Ασημένια
Ζωή Κωστοπούλου -54κ. – Παναχαϊκή
Σύνη Κατζόγια -57κ. – Τόφαλος
Δήμητρα Τούσα -64κ. – Μίλων
Χάλκινα
Θεοδώρα Μαντέλη -60κ. – Παναχαϊκή
Δήμητρα Κωνσταντοπούλου -57κ. – Παναχαϊκή

Άνδρες
Ασημένια
Αλέξανδρος Μίλλερ -56κ. – Άμυνα
Σάκης Πεφάνης -69κ. – Παναθηναϊκός
Χάλκινα
Δημήτρης Παλούμπης -56κ. – Τόφαλος
Βασίλης Τσιρικλός -56κ. – Πυγμή
Χριστόδουλος Λουκαϊδής+91κ. – ΕΑΠ

Διάβασε Περισσότερα

ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΠΟΡ

Σε εξέλιξη το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας

Για τρίτη φορά στα χρονικά διεξάγεται στην Πάτρα το πανελλήνιο πρωτάθλημα πυγμαχίας ανδρών – γυναικών, Εlite Α’ κατηγορίας.

Από την Πέμπτη 6 μέχρι τις  9 Δεκεμβρίου θα λάβει χώρα στην πόλη μας η κορυφαία διοργάνωση της χρονιάς, με τη συμμετοχή όλων των σπουδαίων αθλητών.

Οι αγώνες διεξάγονται στο κλειστό γυμναστήριο στο Κουκούλι και ήταν μια απόφαση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας που ανταποκρίθηκε πλήρως στην πρωτοβουλία του συμπολίτη, πρώην προέδρου της ΕΟΠ, Δημήτρη Γασπαρινάτου.

Θα πάρουν μέρος οι 8 καλύτεροι αθλητές και αθλήτριες ανά κατηγορία κιλών (έχουν ήδη διεξαχθεί στην Καβάλα τα προκριματικά).

Είναι το 64ο πανελλήνιο πρωτάθλημα, και θυμίζουμε είχε διεξαχθεί στην Πάτρα το 1998 στο «Τόφαλος» και το 2012 στο κλειστό της ΕΑΠ!

 

Διάβασε Περισσότερα

Facebook