Connect with us

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Handball Premier: Θέλει μονό τελικό με ΑΕΚ ο Ολυμπιακός

Published

on

Με επίσημο αίτημα του ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός, ζητάει να κριθεί ο τίτλος σε έναν αγώνα με την ΑΕΚ.

Ο ερασιτέχνης Ολυμπιακός με επιστολή του προς την ομοσπονδία χάντμπολ ζητά τη διεξαγωγή ακόμη και ενός αγώνα με την ΑΕΚ για να κριθεί ο φετινός τίτλος στη handball premier.

Ο Ολυμπιακός/όμιλος Ξυνή είναι στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος με 38 βαθμούς, όσους και η ΑΕΚ.

Η Ένωση μάλιστα είχε επικρατήσει σε όλα τα ματς που οι δύο ομάδες είχαν τεθεί αντιμέτωπες, τόσο στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος στο κλειστό του Ρέντη αλλά και στα δύο παιχνίδια για τα ημιτελικά του κυπέλλου ανδρών.

Η επιστολή αναφέρει τα εξής:

«Αγαπητοί κύριοι, επειδή τις τελευταίες μέρες διαβάζουμε και ακούμε διάφορα από διάφορους, Που προσπαθούν να καλλιεργήσουν κλίμα πίεσης προς εσάς, για απονομή πρωταθλήματος χωρίς αγώνες, θα θέλαμε για μια ακόμη φορά να διατυπώσουμε την ξεκάθαρη θέση μας. Τα πρωταθλήματα κερδίζονται μόνο στους αγωνιστικούς χώρους!

Αν Όμως αυτό δεν είναι εφικτό για λόγους ανωτέρας βίας, Τότε ως διοργανωτές οφείλετε να προστατέψετε την αξιοπιστία του πρωταθλήματος σας, που στιγματίζεται μάλιστα, από την πρωτοφανή ατιμωρησία ως σήμερα, τον απαράδεκτων περσινών επεισοδίων του αγώνα ΑΕΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ.

Η ΑΕΚ, με δική σας ανοχή στην ατιμωρησία της, δεν αγωνίστηκε κεκλεισμένων των θυρών, κερδίζοντας πλεονέκτημα αγωνιστικά, οικονομικά και πιθανότατα βαθμολογικά.

Οφείλεται λοιπόν να τελειώσει την κανονική περίοδο, η οποία χρειάζεται μόνο δύο αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί. Ειδικά μάλιστα όταν εκκρεμεί ο αγώνας των δύο ισόβαθμων πρωτοπόρων του πρωταθλήματος. Όποια ομάδα, διεκδικεί και έχει πιθανότητες κατάκτησης του τίτλου, δεν θέλει να αγωνιστεί, ας εκτεθεί δημόσια με την άρνηση της.

Σε περίπτωση που οποιαδήποτε άλλη ομάδα, δεν επιθυμεί να αγωνιστεί καθώς δεν έχει κάποιο αγωνιστικό κίνητρο για διάκριση και δεν διεκδικεί κάποιο ουσιαστικό στόχο, μπορεί να παρθεί απόφαση προς αυτή την κατεύθυνση, χωρίς να υποστεί καμιά κύρωση.

Ως την πλέον ορθολογική και δίκαιη λύση, ο Ολυμπιακός προτείνει την διεξαγωγή τουλάχιστον ενός αγώνα της κανονικής διάρκειας σεζόν με την ΑΕΚ.

Ένα παιχνίδι στο οποίο οι δύο ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν τον τίτλο και θα είναι εφικτό να διεξαχθεί τηρώντας όλα τα απαραίτητα Υγειονομικά πρωτόκολλα για να περιοριστούν και να εξαλειφθούν τυχόν κίνδυνοι μετάδοσης του ιού.

Σε περίπτωση κατά την οποία αναλαμβάνετε το ρίσκο, της διεξαγωγής περισσότερων αναμετρήσεων, ο Ολυμπιακός και πάλι αποδέχεται να αγωνιστεί για να κριθεί ο τίτλος σε σειρά τριών νικηφόρων αγώνων με την αντίπαλοι μας, με την οποία ισοβαθμούμε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Τότε και μόνο θα έχετε μια δίκαιη και ρεαλιστική εικόνα, για να μπορείτε να ανακηρύξετε πρωταθλητή, που θα ικανοποιεί αθλητές, προπονητές, διαιτητές και πάνω από όλα τους φιλάθλους του αθλήματος που όλοι μας υπηρετούμε.

Ο σύλλογός μας παρακολουθεί όλες τις κωλυσιεργίες που έχουν παρατηρηθεί μέχρι στιγμής, γνωρίζει ποιες οφείλονται σε αντικειμενικές δυσκολίες και στη διαμορφωθείσα από την πανδημία κατάσταση και ποιες σε άλλους λόγους για τους οποίους θα επανέλθουμε εφόσον χρειαστεί. Ο καθένας είναι υπόλογος για τις πράξεις και τις επιλογές του.

Με αθλητικούς χαιρετισμούς».

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη του χάντμπολ στην Ναύπακτο

Σκοπός του προγράμματος ήταν τα παιδιά να ενημερωθούν για το συγκεκριμένο άθλημα

Published

on

Την Τρίτη 16 Απριλίου οι μαθητές και μαθήτριες των τάξεων Δ’, Ε’ και Στ’ του Δημοτικού των Σύγχρονων Εκπαιδευτηρίων Κοτρώνη, παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη του αθλήματος της χειροσφαίρισης στα σχολεία.

Σκοπός του προγράμματος ήταν τα παιδιά να ενημερωθούν για το συγκεκριμένο άθλημα.

Με τη σωστή καθοδήγηση οι μικροί μαθητές και μαθήτριες ήρθαν σε επαφή με τους κανόνες και την τεχνική του αθλήματος και τους δόθηκε το ερέθισμα για περαιτέρω άθληση.

Τα Σύγχρονα Εκπαιδευτήρια Κοτρώνη ευχαριστούν θερμά τους καθηγητές φυσικής αγωγής – τεχνικούς συμβούλους της ΕΑΠ/ΟΧΕ, κ.κ. Βάσω Βουκελάτου και Ιωάννη Παπαγιαννόπουλο για την παρουσίαση και υλοποίηση του προγράμματος.

Continue Reading

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Αρχίζει η δεύτερη φάση της Α2 Εθνικής χάντμπολ γυναικών για την Ακαδημία των Σπορ

Published

on

Αρχίζει η δεύτερη φάση του πρωταθλήματος της Α2 εθνικής κατηγορίας  χάντμπολ γυναικών με την ομάδα της πόλης μας, την Ακαδημία των Σπορ, να συμμετέχει στο γκρουπ των ομάδων που θα καταλάβουν τις θέσεις της τελικής βαθμολογίας από 5 – 7.

Εκτός από την Πατρινή ομάδα την τριάδα συμπληρώνουν και  οι ομάδες του  Ολυμπιακός Κερατσινίου και  Άνοιξη Διονύσου. Θα πραγματοποιηθούν αγώνες δύο γύρων έδρα με έδρα, με την ομάδα της Βάσως Βουκελάτου να αρχίζει τα παιχνίδια το Σάββατο στις 4:00 μ.μ. στο Κ. Πετρόπουλος στο Κουκούλι, φιλοξενώντας την ομάδα της Άνοιξης Διονύσου.

Η αθλήτρια της Ακαδημίας των Σπορ Μαριρένα Κατσίπη δηλώνει σχετικά: “Το φετινό πρωτάθλημα φτάνει στο τέλος του με τους υπόλοιπους αγώνες κατάταξης που έχουμε να δώσουμε μαζί με τις συμπαίκτριες μου. Είναι αγώνες διαδικαστικού χαρακτήρα που θα μας βοηθήσουν να αποκτήσουμε περισσότερες εμπειρίες, όπου για το νεανικό σχήμα της ομάδας μας θα μας  χρησιμεύσουν  για το μέλλον μας στο άθλημα.  Μπορεί ο σύλλογος την φετινή χρονιά να πήρε το ρίσκο να ” χτίσει ” μια νεανική ομάδα μέσα από το πρωτάθλημα της Α2, αυτό στην πορεία σίγουρα θα το βρούμε  μπροστά μας, αφού οι  ομάδες που αντιμετωπίσαμε ήταν πολύ δυνατές και διέθεταν ακόμη και παίκτριες Α1 εθνικής επιπέδου”.
Continue Reading

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Παραμονή στην Α2 Εθνική για τους άνδρες της Ακαδημία των Σπορ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η φετινή χρονιά για την ανδρική ομάδα χάντμπολ

Published

on

Σε έναν αγώνα διαδικαστικού χαρακτήρα στον οποίο την Ακαδημία των Σπορ δεν την ενδιάφερε  το σκορ (31-28) κόντρα στη Νέα Ιωνία , αφού είχε εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή τους στην Α2 Εθνική κατηγορία ανδρών, ο προπονητής της πατρινής ομάδας Γιάννης Παπαγιαννόπουλος έκανε πράξη τον σχεδιασμό του.

Ένας σχεδιασμός που δεν ήταν άλλος από την χρησιμοποίηση για αρκετό χρονικό διάστημα τους μικρούς σε ηλικία αθλητές του για απόκτηση εμπειριών, οι οποίοι μάλιστα ήταν ανταγωνιστικοί σε όλη την διάρκεια του αγώνα.

Τα 5λεπτα: 3-2, 4-4, 6-5,11-8,14-10,17-12 9 (ημ.), 19-15, 21-18, 22-20, 26-23, 29-26, 31-28.

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ (Γ. Παπαγιαννόπουλος): Πανόπουλος, Παντός 6, Σαρικάς, Χ. Παπαγιαννόπουλος 3, Κολιούλης 1, Αγγελακόπουλος, Κουρουτζίδης 1, Καρυτινός, Στ. Παπαδιονυσόπουλος 1, Ρουσσόπουλος 3, Γιαννακούρας 3, Καρακεχαγιάς, Γ. Παπαδιονυσόπουλος 1, Κόβριγκ 2, Κολλύρης 7, Μαργαζάς.

Continue Reading
Advertisement
ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ18 hours ago

Παναχαϊκή: Το γκολ του Ζαμόρα στη νίκη επί του Αιγάλεω (vid)

ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΠΟΡ24 hours ago

Χάλκινο μετάλλιο για την Αγγελική Παπαμιχαήλ του Warriors Club

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ14 hours ago

Στους 4 του Conference ο Ολυμπιακός, με ήρωα τον Τζολάκη στην πιο μεγάλη βραδιά της ιστορίας του

ΜΠΑΣΚΕΤ19 hours ago

Μπαρτζώκας: «Μου επιτίθεται εδώ και μήνες ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, στο ΟΑΚΑ μου λένε να πεθάνει το παιδί μου και να πάθω καρκίνο»

Α2 ΕΣΚΑΗ6 hours ago

Α2 ΕΣΚΑ-Η: Ο Πυρσός εύκολα νίκησε τον Αιγέα στο κλειστό Αλεξιώτισσας

Α2 ΕΣΚΑΗ7 hours ago

Α2 ΕΣΚΑ-Η: Με επιθετική πολυφωνία «άσος»- χρυσάφι για τη Νίκη Πρ.

ΠΟΛΟ17 hours ago

Πρώτο βήμα ανόδου για ΝΕΠ, 11-10 τον Άρη Θεσσαλονίκης με ανατροπή

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ20 hours ago

Καλή παρουσία του Προμηθέα στο ΣΕΦ και ήττα (80-69) από τον Ολυμπιακό

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ1 hour ago

Άρης Πατρών: Ομάδα με δυναμική και με τον πήχη ψηλά

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ2 hours ago

Τέλος οι Μούλντερ και Μπόονεν από την Παναχαϊκή

Facebook