Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Η Α2 έγινε… Elite League Ερρίκος Ντυνάν – Οι δηλώσεις του Βαγγέλη Λιόλιου

«Η Basket League είναι κάτι διαφορετικό και σηκώνει μεγάλη κουβέντα για το πώς πρέπει να προχωρήσει», ανέφερε καυστικά,

Published

on

Νέα μορφή αλλά και όνομα θα έχει η Α2 Ανδρών, καθώς μετονομάζεται σε Elite League Ερρίκος Ντυνάν, όπως ανακοινώθηκε από την ΕΟΚ.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Βαγγέλης Λιόλιος, τόνισε πως πρόκειται για το κορυφαίο πρωτάθλημα της ομοσπονδίας, που έχει ξεχωριστή οντότητα και θα έχει μεγαλύτερη προβολή.

«Η Basket League είναι κάτι διαφορετικό και σηκώνει μεγάλη κουβέντα για το πώς πρέπει να προχωρήσει», ανέφερε καυστικά προσθέτοντας πως στόχος της Elite League είναι και η εξέλιξη των νέων παικτών.

Παράλληλα, τόνισε πως η ΕΟΚ θα διεκδικήσει ποσοστό από στοίχημα και έσοδα από την ΕΡΤ για το νέο πρωτάθλημα.

Βαγγέλης Λιόλιος (Πρόεδρος ΕΟΚ): «Χαίρομαι που βλέπω εδώ ανθρώπους που η ζωή τους είναι το ελληνικό μπάσκετ. Μου θυμίζετε τη στιγμή που έζησα όταν ως παράγοντας ανέβηκε η ομάδα μου από τη Β’ Εθνική στην Α2. Σε μια αυθόρμητη δήλωση που είχα κάνει τότε, είχα πει ότι η Α2 είναι η πραγματικά κορυφαία κατηγορία στην Ελλάδα. Η Basket League είναι κάτι διαφορετικό και σηκώνει μεγάλη κουβέντα για το πώς πρέπει να προχωρήσει. Το νέο πρωτάθλημα είναι η κορυφή της πυραμίδας μας. Η σημασία που θα έχει στην εξέλιξη του ελληνικού μπάσκετ είναι κάτι που θα κάνουμε πράξη όλοι μαζί. Ψάχναμε ένα ελληνικό όνομα, αλλά δεν ήταν εύκολο. Elite League σημαίνει κορυφή, όχι κάτι ελιτίστικο.

Δεν είναι προεόρτιο της Basket League, αλλά κάτι ξεχωριστό, που έχει δική της οντότητα. Είμαστε υπέρ των Ελλήνων παικτών. Γιατί βάλαμε δύο ξένους; Γιατί θέλουμε να δώσουμε κίνητρο στις ομάδες να πάνε στην επόμενη μέρα, με ένα πολύ πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, με στόχο να αναγκάσουμε τις ομάδες να βάλουν πολλούς Έλληνες νέους παίκτες. Ο μέσος όρος ηλικίας τα προηγούμενα χρόνια δεν μας τιμούσε. Η πραγματικότητα είναι πως δεν εξελίσσονται οι Έλληνες παίκτες. Φταίει η ομοσπονδία, που δεν έχει πάρει τα μέτρα για να συμβεί.

Δεν υπάρχει όμως διατάζω, υπάρχει εμπνέω. Η Elite League έχει δώσει κίνητρο στις ομάδες με τους ξένους παίκτες, ως ‘τυράκι’ για να παίξουν και οι νέοι. Με τον χρονικό περιορισμό οι ομάδες θα υποχρεωθούν να βάλουν και νέους παίκτες. Παίζοντας δίπλα σε πιο γρήγορους και αθλητικούς παίκτες, θα εξελιχθούν και οι Έλληνες. Επίσης δώσαμε και οικονομικά κίνητρα στις ομάδες δίνοντας μια κατεύθυνση. Δεχόμαστε όλους, αλλά δίνουμε κίνητρα και κατευθύνσεις. Στόχος είναι αυτό να προχωρήσει και στις άλλες κατηγορίες».

«Ένα σημαντικό κομμάτι ήταν οι συνεργασίες με μεγάλους οργανισμούς, όπως το Ερρίκος Ντυνάν. Χαιρόμαστε πολύ και είμαστε περήφανοι για αυτή τη συνεργασία που θα είναι μακροχρόνια. Στο κομμάτι αυτό αγκάλιασαν την Elite League και χαιρόμαστε που θα είναι κεντρικός χορηγός μας και θα δώσει την ονομασία του. Θέλουμε το πρωτάθλημα να γίνει πραγματικά ανταγωνιστικό, με πλήρη διαφάνεια. Είμαστε κοντά σας για να επιλύουμε θέματα και προβλήματα. Προβλήματα όμως, όχι γκρίνιες».
«Η Elite League είναι μια κορυφαία κατηγορία και θα προχωρήσουν κάποια πράγματα για την προβολή της. Πέρσι βοήθησε η προβολή αγώνων από το ERTFlix. Φέτος συνεργαζόμαστε με περιφερειακά κανάλια, γιατί η Elite League αφορά όλη την Ελλάδα. Έχουμε μια γκάμα τηλεοπτικών καναλιών, ταυτόχρονα υπάρχει το Final 4 που θα προβληθεί. Η προβολή θα είναι πολύ μεγαλύτερη».

«Ένα πάγιο αίτημα που υποστηρίζουμε ως ομοσπονδία, όσον αφορά στη χρηματοδότηση των ομάδων από τη φορολόγηση του στοιχήματος, θα το δει το Υπουργείο για να υπάρχει σωστή αντιμετώπιση. Αναμένουμε και θέλουμε να πιστεύουμε πως θα βοηθηθούν οι ομάδες. Θα ήθελα κάθε ομάδα να προγραμματίσει το μέλλον της με τα δεδομένα που αυτή τη στιγμή υπάρχουν».

«Όσο για τη δημόσια τηλεόραση, η συνεργασία θα συνεχιστεί, αλλά θέλουμε και σε επίπεδο της Elite League. Πάντα είμαστε συνεργάτες. Εννοείται πως χαιρόμαστε για τη συνεργασία με τα περιφερειακά κανάλια. Βλέπω ότι η δημόσια τηλεόραση είναι ο επίσημος εκφραστής που βάζει το μπάσκετ σε όλα τα σπίτια. Τόσο με την Εθνική ομάδα, όσο και με την Basket League. Χρηματοδοτεί με έξτρα ποσό το πρωτάθλημα αυτό. Θα έχω επικοινωνία με την ΕΡΤ και πιστεύω πως θα πρέπει να υπάρχει η ίδια αντιμετώπιση και η Elite League. Θα κουβεντιάσουμε πώς μπορεί να γίνει αυτό. Η Basket League είναι φέτος 12 ομάδες, εμείς φέτος στην Elite League έχουμε 16 ομάδες, κάτι που ανεβάζει τα κόστη παντού, στις ομάδες αλλά και στην ομοσπονδία. Θα πρέπει να σταθούν αρωγοί για να στηρίξουμε κι εμείς με την πλευρά μας το νέο πρωτάθλημα».

«Θέλω να ευχαριστήσω το Ερρίκος Ντυνάν που είναι δίπλα μας. Θα είναι μια συναρπαστική χρονιά, το ξέρετε όλοι σας αυτό. Θα είναι μια περίεργη και δύσκολη χρονιά για την Ευρώπη και την Ελλάδα. Εύχομαι να κυλήσει με ηρεμία και υγεία. Όλα τα υπόλοιπα είναι στο χέρι μας να τα φτιάξουμε. Αν φέτος κάνουμε ένα βήμα, με δέκα διαφοροποιήσεις που οι οκτώ θα είναι σωστές, του χρόνου θα κάνουμε το επόμενο βήμα. Μαζί θέλουμε να δημιουργήσουμε, αν εσείς δεν το θέλετε, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Το κομμάτι της ενότητας είναι πρωτεύον. Για να πας μπροστά δύο βήματα, πρέπει να κάνεις και ένα πίσω».

Νίκος Νικολόπουλος (Γενικός Γραμματέας ΕΟΚ): «Βασικό μας μέλημα από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε τη διοίκηση ήταν η αναβάθμιση των πρωταθλημάτων. Μέσα στις προκηρύξεις θα έχετε δει πως γίνεται ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν μπορούσαμε να αφήσουμε την Α2, που είναι το κατ’ εξοχήν πρώτο πρωτάθλημα της ομοσπονδίας. Βρήκαμε κάποιους τρόπους που θα βοηθήσουν, όπως η είσοδος των δύο ξένων και τα κίνητρα για την ανάπτυξη των αθλητών. Στόχος είναι η Α2 να γίνει εφάμιλλη της Α1. Η Α2 ξεχνιέται από σήμερα και το νέο όνομα είναι Elite League. Στην προσπάθεια αναβάθμισης και ανάδειξης του πρωταθλήματος θα έχουμε βασικό χορηγό και σαν όνομα στο πρωτάθλημα το νοσηλευτικό ίδρυμα Ερρίκος Ντυνάν. Το πρωτάθλημα θα μπει σε όλα τα σπίτια μέσα από περιφερειακά δίκτυα. Τα κανάλια αυτά θα είναι το Kontra Channel της περιφέρειας Αττικής, το TV100 της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας, Το Ionian TV σε Πάτρα και Πελοπόννησο, το Star Κεντρικής Ελλάδας, το Κρήτη TV, το Ena Channel σε Καβάλα και Ανατολική Μακεδονία, το Ήπειρος TV στην περιοχή των Ιωαννίνων, το TRT στη Θεσσαλία και το Flash TV στην Κοζάνη και τη Δυτική Μακεδονία. Κάθε Κυριακή θα μεταδίδεται το σημαντικότερο παιχνίδι σε όλη την Ελλάδα. Εύχομαι η νέα χρονιά να είναι η απαρχή για καλύτερες σεζόν».

Γεώργιος Σκούρτης (Γενικός Διευθυντής Ερρίκος Ντυνάν): «Είναι μεγάλη χαρά και τιμή που είμαστε εδώ για την παρουσίαση του ανανεωμένου πρωταθλήματος της Α2. Η συνεργασία έρχεται ως συνέχεια της πολύ καλής σχέσης που αναπτύχθηκε ως επίσημος υποστηρικτής των εθνικών ομάδων. Σταθήκαμε στο πλευρό των παικτών της Εθνικής, γίναμε μια μεγάλη αγκαλιά και τους ευχαριστούμε. Διευρύνουμε τη συνεργασία συμβάλλοντας στο πρότζεκτ της Α2. Θα είμαστε δίπλα σε όλους τους αθλητές σε πανελλήνιο επίπεδο. Είμαστε μόνο στην αρχή. Θα είμαστε δίπλα σε όλες τις ομάδες. Για μια ακόμη φορά ευχαριστώ την ΕΟΚ και το ΔΣ για την εμπιστοσύνη».

Άγγελος Ζούπας (Πρόεδρος Αμύντα): «Ευχαριστώ για την τιμή να μιλήσω για το νέο πρωτάθλημα της Α2. Ίσως είμαι ο παλαιότερος παράγοντας σε αυτή την κατηγορία, στην οποία η ομάδα μας συμμετέχει από το 1997. Η ομοσπονδία αρχίζει μια νέα εποχή για την Α2, γιατί τα τελευταία χρόνια η πορεία ήταν αρκετά φθίνουσα. Χρειάζεται μια νέα αρχή και να ξεχαστούν παλιές αμαρτίες. Το νέο πρωτάθλημα μπορεί να είναι το πιο ανταγωνιστικό των τελευταίων ετών. Προβλέπεται ότι θα γίνουν μάχες που θα προσελκύσουν αρκετά μεγάλο κοινό στις ομάδες. Εύχομαι υγεία και ευ αγωνίζεσθαι. Ο καλύτερος να ανέβει, αν έχει τη δυνατότητα, γιατί αυτό με τα στάνταρ που βάζει η Α1 ολοένα και δυσκολεύει».

Δημήτρης Χουχουλής (προπονητής Πανερυθραϊκού): «Χαίρομαι που βλέπω εδώ ανθρώπους που έχουν βάλει πλάτη για να υπάρχει το ελληνικό μπάσκετ ζωντανό. Τα νέα δεδομένα που βάζει η ομοσπονδία έπρεπε να είχαν γίνει πολύ πιο πριν, αλλά ποτέ δεν είναι αργά. Πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι και να αντιμετωπίζουμε το πρωτάθλημα σαν ένα προϊόν που θα δώσει ώθηση στο άθλημα και θα φέρει νέα πρόσωπα στο προσκήνιο, που θα μπουν στην ελίτ του ελληνικού μπάσκετ σαν πρωταγωνιστές. Η Α2 ενώνει όλη την Ελλάδα, δημιουργεί συγκινήσεις και ελπίζω να έχουμε υγεία και δύναμη. Ο θεσμός του Final 4 θα δώσει μεγάλο ενδιαφέρον, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να χαρούμε την καλύτερη χρονιά της Α2».

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

Απόλλωνας: Ανησυχία με τους τραυματίες Ντέιβις και Τέιλορ

Αμφότεροι θα εξεταστούν αύριο Πέμπτη από το ιατρικό επιτελείο.

Published

on

Με προβλήματα συνεχίζεται η προετοιμασία του Απόλλωνα ενόψει του εντός έδρας αγώνα με αντίπαλο τον Κολοσσό Ρόδου το Σάββατο (5μ.μ.).

Στη χθεσινή προπόνηση της Τρίτης ένιωσαν ενοχλήσεις οι Έι Τζέι Ντέιβις και Ράιν Τέιλορ οι οποίοι ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς και έτσι ακολουθούν πρόγραμμα αποθεραπείας, θέτοντας μεγάλο αγκάθι στον Βετούλα που θέλει την ομάδα του κομπλέ στο Σαββατιάτικο πολύ κρίσιμο παιχνίδι όπου οι δυο βαθμοί είναι μονόδρομος.

Αμφότεροι θα εξεταστούν αύριο Πέμπτη από το ιατρικό επιτελείο της ΚΑΕ Απόλλων και στη συνέχεια θα αποφασιστεί τι μέλλει γενέσθαι με την επιστροφή τους στις προπονήσεις, ενώ οι υπόλοιποι είναι στην διάθεση του Νίκου Βετούλα.

Μίλτος Σπυρόπουλος

Continue Reading

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Προμηθέας: Και με επίσημη «βούλα» η συνεργασία με Γιάννη Χριστόπουλο

Θα διαδεχθεί τον Μάκη Γιατρά στο πάγκο των Πατρινών.

Published

on

Η ΚΑΕ Προμηθέας ανακοίνωσε την συμφωνία της με τον προπονητή Γιάννη Χριστόπουλο, ο οποίος αναλαμβάνει επικεφαλής του τεχνικού επιτελείου της ομάδας, προς επιβεβαίωση του ρεπορτάζ της “Match”, διαδεχόμενος τον Μάκη Γιατρά.

Ο Γιάννης Χριστόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα στις 7 Ιουνίου του 1974. Ξεκίνησε την καριέρα του ως head coach από το ΑΠΟΕΛ (2004-05). Το 2005-06 καθοδήγησε τον Απόλλωνα Πατρών στο πρωτάθλημα της Α1, ενώ το 2006-07 ανέλαβε την ΑΕ Λάρισας. 

Κατόπιν, ο Έλληνας προπονητής επέστρεψε στην Πάτρα για λογαριασμό της Ολυμπιάδας (2007-08), ενώ την επόμενη σεζόν (2008-09) μετακόμισε στα Τρίκαλα. Το 2010 επέστρεψε στο ΑΠΟΕΛ στα μισά της σεζόν, κατακτώντας μάλιστα το πρωτάθλημα Κύπρου (2010) και ένα Super Cup, ενώ έμεινε στους «γαλαζοκίτρινους» ολόκληρη την επόμενη σεζόν (2010-11). 

Εν συνεχεία, βρέθηκε στην Μπάγερν Μονάχου (2011-12), αρχικά ως βοηθός του πολύπειρου Dirk Bauermann και έπειτα ως πρώτος προπονητής των Βαυαρών. Την επόμενη τετραετία (2013-16), ο Γιάννης Χριστόπουλος ήταν αρχικά βοηθός του Παναγιώτη Γιαννάκη στην εθνική ομάδα της Κίνας, ενώ παρέμεινε εκεί και μετά την αποχώρηση του Γιαννάκη, συμμετέχοντας και στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας το 2016. 

Έπειτα ανέλαβε τους Beijing Ducks στο κινέζικο πρωτάθλημα για μια πενταετία (2017-2022). Παράλληλα, το 2019 ο νέος τεχνικός του Προμηθέα είχε επιστρέψει στον πάγκο της εθνικής Κίνας, ως βοηθός του Li Nan, συμμετέχοντας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που διοργανώθηκε στην Κίνα.

Continue Reading

ΜΠΑΣΚΕΤ

Παναχαϊκή Γ.Ε.: Το ξεχωριστό «κοκκινόμαυρο» μήνυμα για τον Μάκη Γιατρά 

Ο Πατρινός τεχνικός αποχώρησε από τον πάγκο του Προμηθέα λόγω προβλήματος υγείας.

Published

on

Είναι δεδομένη η αγάπη και συμπαράσταση όλης της Πάτρας (και όχι μόνο) για το προσωπικό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο Μάκης Γιατράς, με την Παναχαϊκή ΓΕ που έχει ξεχωριστούς δεσμούς με τον πατρινό προπονητή από το μακρινό παρελθόν να στέλνει το δικό της ξεχωριστό μήνυμα.

«Μάκη μείνε δυνατός, όλη η Πάτρα είναι δίπλα σου, η οικογένεια της Παναχαϊκής Γ.Ε.».  

Μίλτος Σπυρόπουλος

Continue Reading
Advertisement
Α2 ΕΣΚΑΗ4 mins ago

Α2 ΕΣΚΑ-Η: Εύκολο πέρασμα των Νέων Γλαύκου από το Αίγιο με ΕΦΑ *Η Βαθμολογία

Α2 ΕΣΚΑΗ31 mins ago

Α2 ΕΣΚΑ-Η: Ο Διαγόρας συνεχίζει σε τροχιά διεκδίκησης ανόδου

Α2 ΕΣΚΑΗ1 hour ago

Α2 ΕΣΚΑ-Η: Επιστροφή στις νίκες για τα Ροίτικα εντός με Νίκη (70-61)

Α2 ΕΣΚΑΗ2 hours ago

Α2 ΕΣΚΑ-Η: Ο Ηρακλής Πύργου μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της Ηλείας

ΑΘΛΗΜΑΤΑ2 hours ago

Η Άννα Κορακάκη ισοφάρισε το παγκόσμιο ρεκόρ και προκρίθηκε ως πρώτη στον τελικό του Προεδρικού Κυπέλλου

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ3 hours ago

Γεμάτο πρόγραμμα για τις ομάδες «Κ» της Παναχαϊκής

ΔΙΕΘΝΗ3 hours ago

Στο νοσοκομείο ο Πελέ – Ανησυχία για την υγεία του θρυλικού Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ4 hours ago

Απόλλωνας: Ανησυχία με τους τραυματίες Ντέιβις και Τέιλορ

SUPER LEAGUE 14 hours ago

ΑΕΚ: Λήξη συναγερμού με Βίντα!

ΑΘΛΗΜΑΤΑ5 hours ago

Τσιτσιπάς: «Για να νιώσεις πλούσιος, μέτρα όσα έχεις και δεν αγοράζονται με χρήματα»

Α2 ΕΣΚΑΗ4 mins ago

Α2 ΕΣΚΑ-Η: Εύκολο πέρασμα των Νέων Γλαύκου από το Αίγιο με ΕΦΑ *Η Βαθμολογία

Α2 ΕΣΚΑΗ31 mins ago

Α2 ΕΣΚΑ-Η: Ο Διαγόρας συνεχίζει σε τροχιά διεκδίκησης ανόδου

Α2 ΕΣΚΑΗ1 hour ago

Α2 ΕΣΚΑ-Η: Επιστροφή στις νίκες για τα Ροίτικα εντός με Νίκη (70-61)

Α2 ΕΣΚΑΗ2 hours ago

Α2 ΕΣΚΑ-Η: Ο Ηρακλής Πύργου μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της Ηλείας

ΑΘΛΗΜΑΤΑ2 hours ago

Η Άννα Κορακάκη ισοφάρισε το παγκόσμιο ρεκόρ και προκρίθηκε ως πρώτη στον τελικό του Προεδρικού Κυπέλλου

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ3 hours ago

Γεμάτο πρόγραμμα για τις ομάδες «Κ» της Παναχαϊκής

ΔΙΕΘΝΗ3 hours ago

Στο νοσοκομείο ο Πελέ – Ανησυχία για την υγεία του θρυλικού Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ4 hours ago

Απόλλωνας: Ανησυχία με τους τραυματίες Ντέιβις και Τέιλορ

SUPER LEAGUE 14 hours ago

ΑΕΚ: Λήξη συναγερμού με Βίντα!

ΑΘΛΗΜΑΤΑ5 hours ago

Τσιτσιπάς: «Για να νιώσεις πλούσιος, μέτρα όσα έχεις και δεν αγοράζονται με χρήματα»

Facebook

Copyright © 2019 Mikad Εκδοτικές Διαφημιστικές Υπηρεσίες. --- Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της ιστοσελίδας matchnews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.