Connect with us

ΡΟΗ

Η αθλητική πολιτική της Δημοτικής Αρχής και η πολιτική του αντίδωρου της δεξιάς αντιπολίτευσης

Άρθρο του Αντιδημάρχου Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Πατρέων, Τάκη Πετρόπουλου.

Published

on

Μέσα στις γνωστές αντίξοες συνθήκες, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία των αρμοδίων υπηρεσιών του Δήμου, η Δημοτική Αρχή της Λαϊκής Συσπείρωσης  με Δήμαρχο τον Κώστα Πελετίδη, διέθεσε το 2022 από ίδιους πόρους, δηλαδή από το ταμείο του Δήμου (από ευρωπαϊκά κι εθνικά προγράμματα έχει αντλήσει κάποια εκατομμύρια για αθλητικά έργα) για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό πάνω από 1 εκ. ευρώ, ως εξής:

 • 700 χιλ. ευρώ για κατασκευές και ανακατασκευές αθλητικών υλικοτεχνικών υποδομών.
 • 215 χιλ. ευρώ για αθλητικούς υλικοτεχνικούς εξοπλισμούς.
 • 95 χιλ. ευρώ για διοργάνωση και στήριξη αθλητικών εκδηλώσεων.

Στο ποσό αυτό δεν συμπεριλαμβάνονται τα κόστη εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης βλαβών και ζημιών που πραγματοποιήθηκαν με αυτεπιστασία, της λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων, των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν από τις αποθήκες του Δήμου και των δωρεάν αθλητικών προγραμμάτων στο Πάρκο Εκπαιδευτικών δράσεων και στο Παμπελοποννησιακό, γιατί είναι δύσκολο να υπολογιστούν επακριβώς.

Το ποσόν αυτό είναι μακράν το μεγαλύτερο που διέθεσε Δήμος της χώρας για την ενίσχυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού σε απόλυτους αριθμούς και κατά κεφαλήν.

Αυτό το ποσό το διέθεσε η Δημοτική Αρχή από το ταμείο του Δήμου μέσα στις πιο δυσμενείς οικονομικές συνθήκες που καθορίζονται αντικειμενικά από τα παρακάτω:

 • Κρατική υποχρηματοδότηση (ο Δήμος Πατρέων λαμβάνει ετησίως μόνο τα 24 από τα 91 εκ. ευρώ που δικαιούται).
 • Το κράτος δεν κατέβαλε για 15η συνεχή χρονιά στο Δήμο Πατρέων τις 400 χιλ. ευρώ για τη λειτουργία του Παμπελοποννησιακού Σταδίου, ως οφείλει με βάση την Προγραμματική Σύμβαση παραχώρησής του (συνολική οφειλή από το 2008 μέχρι σήμερα 6 εκ. ευρώ, που εξετάζεται πλέον η δικαστική του διεκδίκηση).
 • Το κράτος έχει μετακυλήσει στους Δήμους πάνω από 200 αρμοδιότητες χωρίς να τις χρηματοδοτεί ή τις υποχρηματοδοτεί.

Στον αντίποδα αυτής της κοινωνικής αθλητικής πολιτικής της Δημοτικής Αρχής (χρηστή κι έντιμη διαχείριση, μεγιστοποίηση στήριξης του ερασιτεχνικού αθλητισμού, ισομερής και δίκαιη διάχυση του οφέλους, δυναμική διεκδίκηση κρατικών πόρων για το Δήμο και τον αθλητισμό), στέκει η δεξιά κυβερνητική δημοτική παράταξη θλιβερή, αμήχανη και πανικόβλητη.

Θλιβερή, γιατί προσπαθεί με τερατώδη ψέματα να ετεροκαθοριστεί, αμήχανη γιατί την διαψεύδουν κατάμουτρα οι ίδιοι οι αθλητικοί φορείς και πανικόβλητη γιατί διαπιστώνει τους ισχυρούς δεσμούς της Δημοτικής Αρχής με την αθλητική κοινότητα της πόλης.

Η δεξιά λοιπόν κυβερνητική δημοτική παράταξη, αντί να υποβάλει ερωτήσεις, που θα μπορούσε να απαντήσει κι ένας μαθητής του δημοτικού, οφείλει απαντήσεις στα εξής ερωτήματα:

 • Γιατί τώρα που είναι κυβέρνηση το κόμμα τους, αλλά και πριν που κυβερνούσαν άλλα κόμματα, δεν απαιτούν, δεν καταγγέλλουν, δεν αίρουν την εμπιστοσύνη τους προς τις κυβερνήσεις που δεν δίνουν τη χρηματοδότηση που είναι νομικά προσδιορισμένη; Που πηγαίνουν τα χρήματα που στερούνται οι Δήμοι και ο Δήμος μας;
 • Τι έκανε για τις ρημαγμένες κρατικές αθλητικές εγκαταστάσεις α) αθλητικό κέντρο Αγυιάς β) γήπεδο ποδοσφαίρου Προσφυγικών γ) βοηθητικά κλειστά γήπεδα του Τόφαλος και δ) στάδιο Παναχαϊκής, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας;
 • Ποιες νέες αθλητικές εγκαταστάσεις κατασκεύασε ή χρηματοδότησε στην πόλη μας η κυβέρνηση;
 • Οι κρατικές αθλητικές εγκαταστάσεις Τόφαλος, Πεπανός και Κ. Πετρόπουλος παρέχονται δωρεάν στα αθλητικά σωματεία, όπως οι δημοτικές;
 • Έχει δώσει έστω κι ένα ευρώ η κυβέρνηση στο Δήμο για τη λειτουργία, συντήρηση κι εκσυγχρονισμό των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων;
 • Οι Δήμοι οφείλουν να χρηματοδοτούν τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία ή αυτό είναι ευθύνη του κράτους, που όπως γνωρίζουν όλοι φορολογεί τον Ελληνικό λαό δήθεν για να του ανταποδίδει υπηρεσίες;
 • Έχει δώσει έστω κι ένα ευρώ η κυβέρνηση στο Δήμο για την οικονομική ενίσχυση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων;
 • Τι προβλέπει η ισχύουσα θεσμική διαδικασία σταθερής ετήσιας χρηματοδότησης των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων και την τηρεί ή την καταστρατηγεί η κυβέρνηση;
 • Είναι σωστό να εξαρτάται η χρηματοδότηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού από τον τζόγο;
 • Την περίοδο 2020 – 2022 πόσο κόστισε η πανδημία στο Δήμο Πατρέων και τι κατέβαλε η κυβέρνηση;
 • Έχει καταβάλει έστω κι ένα ευρώ η κυβέρνηση, ως οφείλει, για την υλοποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της πόλης (απαλλοτριώσεις για πλατείες κ.ο.κ.);

Η δεξιά κυβερνητική δημοτική παράταξη επιφυλάσσει στον Πατραϊκό λαό για τον αθλητισμό, ό,τι ακριβώς κάνει και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας που την στηρίζει και που ως κυβέρνηση έχει επιβάλλει χαράτσι στα αθλητικά σωματεία για τη χρήση των κρατικών αθλητικών εγκαταστάσεων κι επιδαψιλεύει αντίδωρα αντί για σταθερή βιώσιμη ετήσια χρηματοδότηση, οδηγώντας τον στον Καιάδα.

Αυτό που θέλει η δεξιά κυβερνητική δημοτική παράταξη, τα ακροδεξιά ακρόπρωρά της, τα διάφορα ιδεολογικοπολιτικά πρωτοξάδερφά της και οι αριστεροί ψάλτες της, είναι να απαλλάξουν τις κυβερνήσεις από τις θεσμικές τους υποχρεώσεις στον Πατραϊκό αθλητισμό και να τις φορτώσουν στις πλάτες του Πατραϊκού λαού, μέσω του Δήμου και της δραστικής αύξησης των δημοτικών τελών, που η Δημοτική Αρχή της Λαϊκής Συσπείρωσης μείωσε οριζόντια κατά 50% και απάλλαξε τις οικονομικά ασθενέστερες πληθυσμιακές ομάδες.

Θα μας βρίσκουν σταθερά και δυναμικά απέναντί τους σε κάθε τέτοια ύπουλη αντιλαϊκή προσπάθειά τους.

ΡΟΗ

Συλλήψεις για επεισόδιο οπαδικής βίας στη Νέα Ιωνία

Οι 14χρονοι τραυματίες μεταφέρθηκαν με σταθμό ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών

Published

on

Συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, απογευματινές ώρες της Τετάρτης, 23 Αυγούστου 2023, στην περιοχή της Νέας Ιωνίας, ένας 19χρονος και δύο ανήλικοι 16 και 14 ετών, κατηγορούμενοι για επικίνδυνες σωματικές βλάβες και ληστεία κατά συναυτουργία, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί οπαδικής βίας, όπως αναφέρει το News247.

Ειδικότερα, απογευματινές ώρες της Τετάρτης, σε προαύλιο χώρο σχολικού συγκροτήματος της Νέας Ιωνίας, ομάδα εννέα ατόμων βιαιοπράγησαν σε βάρος δύο ανηλίκων, 14 ετών, ενώ στη συνέχεια αφαίρεσαν από την κατοχή τους ένα κινητό τηλέφωνο κι ένα ρολόι χειρός.

Όπως προέκυψε στο πλαίσιο της έρευνας, οι δράστες, έχοντας αποκτήσει επαφή μέσω Instagram με τα θύματα, με το πρόσχημα κοινών αθλητικών προτιμήσεων, ενώ στην πραγματικότητα ήταν οπαδοί διαφορετικής αθλητικής ομάδας, πρότειναν στους δύο ανήλικους να συναντηθούν στο σταθμό ΗΣΑΠ της Νέας Ιωνίας, όπου τους ανέμεναν δύο άτομα, οι οποίοι τους οδήγησαν στο σημείο όπου έλαβε χώρα η επίθεση.

Οι 14χρονοι τραυματίες μεταφέρθηκαν με σταθμό ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών, ενώ παράλληλα ειδοποίησαν το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Άμεσα, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν τρεις εκ των δραστών να κινούνται στην περιοχή και αφού τους προσήγαγαν, αναγνωρίστηκαν από τους παθόντες και συνελήφθησαν. Σε επακόλουθη έρευνα εντοπίστηκε πλησίον του σημείου της επίθεσης και το αφαιρεθέν κινητό τηλέφωνο, το οποίο αποδόθηκε στον πατέρα του κατόχου του. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

 

Continue Reading

ΡΟΗ

“Πονοκέφαλος” στις φυλακές, φόβοι για βεντέτα Σέρβων με τους Κροάτες χούλιγκανς: Σε ποια σωφρονιστικά ιδρύματα θα βρεθούν

Ξεκίνησαν οι μεταγωγές των κρατουμένων για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια

Published

on

Άρχισαν από σήμερα οι μεταγωγές των προφυλακισθέντων για την επιδρομή των Κροατών χούλιγκαν και τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, που κατέληξαν στη δολοφονία του 29χρονου φίλαθλου της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή.

Μέχρι το πρωί είχαν εκδοθεί περίπου 70 φυλακιστήρια από τους συνολικά 105 κρατούμενους και συνεχίζεται ή έκδοση και των υπολοίπων, ενώ από τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ μετήχθησαν οι πρώτοι 46, οι οποίοι οδηγούνται σε όλα σχεδόν τα καταστήματα κράτησης της χώρας. Οι μεταγωγές των υπολοίπων, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, λόγω Δεκαπενταύγουστου, θα γίνουν την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Συγκεκριμένα, 8 βρίσκονται ήδη στις φυλακές Κορυδαλλού, 12 επρόκειτο να οδηγηθούν στις φυλακές Αυλώνα και οι υπόλοιποι θα μοιραστούν στις φυλακές Τρικάλων, Λάρισας, Βόλου, Νιγρίτας, Κομοτηνής, Μαλανδρίνου, Άμφισσας, Δομοκού, Χανίων, Χίου, Γρεβενών, Ναυπλίου, Κω και Θεσσαλονίκης, ανάλογα με τη χωρητικότητα του κάθε καταστήματος κράτησης.

Ο προβληματισμός των Αρχών είναι πώς θα υπάρχει ασφάλεια για τους κρατούμενους, γι’ αυτό υπήρξε επικοινωνία της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής με τις διοικήσεις όλων των καταστημάτων κράτησης, οι οποίες έχουν λάβει μέτρα για την ασφαλή κράτηση των προφυλακισθέντων σύμφωνα με το ρεπορτάζ του News247.gr.

Ο «πονοκέφαλος» των σωφρονιστικών είναι στις φυλακές που υπάρχουν πολλοί Σέρβοι, οι οποίοι έχουν μίσος με τους Κροάτες χούλιγκαν, αλλά και η σωματική ακεραιότητα των Ελλήνων και των άλλων κρατουμένων, γι’ αυτό έχουν δοθεί εντολές και έχει ληφθεί μέριμνα να μην υπάρχουν επαφές που θα μπορούσαν να οδηγήσουν συμπλοκές, ενώ έχουν καταρτιστεί σχέδια για αυξημένα μέτρα και επιτήρηση σε όλες τις φυλακές, καθώς και ετοιμότητα από τις τοπικές αστυνομικές αρχές.

Όπου υπάρχει δυνατότητα να κρατηθούν σε ειδικούς χώρους αυτό θα γίνει. Για παράδειγμα, οι 8 που μεταφέρθηκαν στον Κορυδαλλό κρατούνται στην ειδική πτέρυγα, ώστε να μην έχουν επαφή με άλλους κρατούμενους.

Continue Reading

ΡΟΗ

Μεταφέρονται για την Τετάρτη οι αυριανές κληρώσεις σε ΤΖΟΚΕΡ, ΠΡΟΤΟ και Λαϊκό Λαχείο

Την Τετάρτη, 16 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθούν εκτάκτως οι αυριανές κληρώσεις σε ΤΖΟΚΕΡ, ΠΡΟΤΟ και Λαϊκό Λαχείο, καθώς τα καταστήματα ΟΠΑΠ σε όλη τη χώρα θα παραμείνουν κλειστά την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου

Published

on

Συγκεκριμένα, οι κληρώσεις του ΤΖΟΚΕΡ και του ΠΡΟΤΟ θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη, στις 22:00, μαζί με την κλήρωση του ΛΟΤΤΟ.

Η κατάθεση δελτίων και για τα τρία παιχνίδια θα ολοκληρωθεί την ίδια ημέρα, στις 21:30.

Επιπλέον, η κλήρωση του Λαϊκού Λαχείου θα διεξαχθεί την Τετάρτη, στις 19:00.

Continue Reading
Advertisement
ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ11 hours ago

Παναχαϊκή: Ποιοι ξεχώρισαν στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό Β’

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ20 hours ago

Νίκος Βετούλας: «Το καλύτερο ρόστερ της τριετίας, να το δείξουμε και στην πράξη!»

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ22 hours ago

Σ. Φραντσιόζα: «Δεν αλλάζει κάτι από τη μία στιγμή στην άλλη»

Α1 ΕΣΚΑΗ13 hours ago

Α.Ο. Γαλήνη: Αυτές είναι οι δυο στολές για τη φετινή σεζόν στην Α1 ΕΣΚΑ-Η

Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ19 hours ago

Β’ κατηγορία: Δεπούντης και Φραγκούλιας ξεκίνησαν δυναμικά

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ20 hours ago

Αντίπαλοι στο τερέν τα αδέρφια Σουγλέρη

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ16 hours ago

Απόλλων Carna: Media Day αύριο Τρίτη στην Περιβόλα και φουλ για πρεμιέρα

ΤΟΠΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ16 hours ago

Μπάσκετ: Με τη στήριξη και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας το τουρνουά Τέμενης

ΑΘΛΗΜΑΤΑ15 hours ago

Με εγκεκριμένη χρηματοδότηση 8 εκατ. ευρώ η αναβάθμιση του παλιού Κολυμβητηρίου Αγυιάς (ΦΩΤΟ)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ15 hours ago

Απόλλων: Ανακοίνωση για τα εισιτήρια ενόψει Καρδίτσας

Facebook