Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η επιστολή των FIFA και UEFA στην ΕΠΟ για τις εκλογές!

Published

on

Στο φύλλο της Δευτέρας (25/5) η “Match” κατέγραψε την ενόχληση των UEFA και FIFA αναφορικά με τη μετάθεση των εκλογών στις Ομοσπονδίες (μεταξύ αυτών και η ΕΠΟ) τον ερχόμενο Οκτώβριο από τον Λευτέρη Αυγενάκη (μπορείτε να θυμηθείτε το κείμενο εδώ).

Ως γνωστών με τα τωρινά δεδομένα ότι η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών της ΕΠΟ δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα, δεδομένου ότι επιθυμία της Ομοσπονδίας είναι αυτές να γίνουν μέσα στο καλοκαίρι, ενώ η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να τις ορίσει για το προσεχές φθινόπωρο.

Πράγματι με κοινή επιστολή τους οι FIFA/UEFA ξεκαθάρισαν τη θέση τους αναφορικά με το ζήτημα μέσω επιστολής-απάντησης που απέστειλαν την Τρίτη (26/5) στην ΕΠΟ και στην οποία υπογραμμίζουν ουσιαστικά τα ακόλουθα τρία σημεία:

  • Θέση των FIFA-UEFA ήταν εξαρχής η διεξαγωγή των εκλογών της ΕΠΟ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και αυτό συνεχίζoυν να υποστηρίζουν ως ιδανική επιλογή, ώστε τα στελέχη τους να επιβλέψουν τη διαδικασία και εν συνεχεία να… αποχωρήσουν από το ελληνικό ποδόσφαιρο, με τη λήξη της θητείας τους.
  • Αναγνωρίζεται ότι ορισμένες αποφάσεις που αφορούν και στα ποδοσφαιρικά-αθλητικά τεκταινόμενα είναι δυνατόν να αλλάζουν, εφόσον αυτό δικαιολογείται λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.
  • Συστήνεται επαφή-συνάντηση των εκπροσώπων της ΕΠΟ με την κυβέρνηση, προκειμένου να βρεθεί μια κοινώς αποδεκτή λύση.

Σε κάθε περίπτωση, η έκτακτη γενική συνέλευση της ΕΠΟ στις 16 Ιουνίου θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς εκεί θα συζητηθεί εκτενώς το θέμα και θα παρθούν οι αποφάσεις για τον τρόπο που θα κινηθεί στη συνέχεια η Ομοσπονδία.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πώς η Ελλάδα παίρνει πέντε εισιτήρια του χρόνου στην Ευρώπη

Η μάχη του πρωταθλήματος και ο τελικός στην OPAP Arena

Published

on

Ιστορικό ήταν το βράδυ της 18ης Απριλίου για τον Ολυμπιακό, καθώς επικράτησε της Φενέρμπαχτσε στα πέναλτι με 3-2 και για πρώτη φορά στην ιστορία του προκρίθηκε σε ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης, εν προκειμένω του Conference League.

Οι ερυθρόλευκοι πλέον έχουν μπροστά τους το εμπόδιο της Άστον Βίλα στα ημιτελικά. Ο πρώτος αγώνας είναι στο Μπέρμιγχαμ στις 2 Μαΐου και η ρεβάνς μια εβδομάδα μετά στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Οι Πειραιώτες απέχουν δύο βήματα από τον τελικό της OPAP Arena στις 29 Μαΐου και έναν ακόμα από το τρόπαιο.

Η κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου πέρα από τη δόξα που μπορεί να προσφέρει στον Ολυμπιακό (συν τα κέρδη από οικονομικής πλευράς), του αποφέρει και κέρδη ως προς το ευρωπαϊκό του μέλλον τη νέα χρονιά. Η Ελλάδα μπορεί φυσικά να κερδίσει έξτρα εισιτήριο, στο πιο άσχημο για τον Ολυμπιακό σενάριο ως προς τη μάχη του τίτλου.

Τα δεδομένα για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια και οι δύο δρόμοι του Ολυμπιακού

Η Ελλάδα για την επόμενη σεζόν έχει εξασφαλισμένα τέσσερα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Ο πρωταθλητής πηγαίνει στα προκριματικά του Champions League, ο Κυπελλούχος στα προκριματικά του Europa League και ο δεύτερος και ο τρίτος του πρωταθλήματος στο Conference League.

Αν όμως ο Παναθηναϊκός τερματίσει τουλάχιστον δεύτερος στο πρωτάθλημα και κατακτήσει το Κύπελλο, τότε εισιτήριο για το Conference League θα πάρει και ο τέταρτος του πρωταθλήματος, με τον Άρη (ο έταιρος φιναλίστ του τελικού Κυπέλλου) να μένει εκτός Ευρώπης.

Ο Ολυμπιακός εκτός από το πρωτάθλημα, έχει μπροστά του και τον δρόμο του Conference League για να εξασφαλίσει μια θέση στην Ευρώπη. Σε περίπτωση που κατακτήσει το Conference League θα έχει μια εξασφαλισμένη θέση στο League Stage (μιας και πλέον μιλάμε για πρωτάθλημα και όχι για ομίλους) του Europa League.

Αν οι ερυθρόλευκοι κάνουν… νταμπλ (κατακτήσουν πρωτάθλημα και Conference League) τότε θα έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν τους εξής δρόμους. Ο πρώτος είναι να εγκαταλείψουν την απευθείας θέση στο League Stage του Europa League και να συμμετάσχουν στα προκριματικά του Champions League.

Ο δεύτερος είναι να μη συμμετάσχουν στα προκριματικά του Champions League και να επιλέξουν τον δρόμο του Europa League. Σε αυτό το σενάριο η Ελλάδα δεν έχει εκπροσώπηση στο Champions League, καθώς δεν θα “μεταβιβαστεί” σε άλλη ελληνική ομάδα το εισιτήριο που θα έχει ο Ολυμπιακός ως πρωταθλητής.

Σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός κατακτήσει μόνο το Conference League, τότε αυτομάτως παίρνει μια θέση στο Europa League.

Η κατάκτηση του Conference League τον σώζει από τον κίνδυνο να μείνει εκτός Ευρώπης του χρόνου
Παρά την εξαιρετική πορεία που έχει στο Conference League, στην Ελλάδα είναι ορατό το ενδεχόμενο ο Ολυμπιακός να μείνει εκτός θέσεων που οδηγούν στην Ευρώπη.

Αυτό θα συμβεί αν οι Πειραιώτες τερματίσουν τέταρτοι στο πρωτάθλημα (τη θέση που είναι αυτή τη στιγμή) και ο Άρης κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας Betsson κόντρα στον Παναθηναϊκού.

Ωστόσο μέσω της κατάκτησης του Conference League εξασφαλίζει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο και προστίθεται κι αυτός στις ομάδες που θα συμμετάσχουν στην Ευρώπη σε αυτό το σενάριο, με τον πρωταθλητή στο Champions League (έναν εκ των ΑΕΚ, Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ), τον Κυπελλούχο Άρη στο Europa League και τους άλλους δύο (μεταξύ ΑΕΚ, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ) στο Conference League.

Σε αυτό το σενάριο λοιπόν η Ελλάδα κερδίζει έξτρα εισιτήριο. Να κατακτήσει ο Ολυμπιακός το Conference League, αλλά να μείνει εκτός Ευρώπης μέσω πρωταθλήματος.

 

Πηγή

Continue Reading

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Για 5η φορά στους “4” ευρωπαϊκής διοργάνωσης ελληνική ομάδα

Published

on

Η πρόκριση του Ολυμπιακού στην έδρα της Φενερμπαχτσέ τον έστειλε στα ημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ. 

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά της ιστορίας των “ερυθρόλευκων” σε ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης. 

Πρώτος σε συμμετοχές (3) στα ημιτελικά είναι ο Παναθηναϊκός. Για πρώτη φορά με τον Ερυθρό Αστέρα και την επική πρόκριση στον τελικό του Γουέμπλεϊ (1970/71) με αντίπαλο τον Άγιαξ του Γιόχαν Κρόιφ. Φυσικά αξέχαστη μένει η νίκη στο Άμστερνταμ με τον Άγιαξ τη σεζόν 1995/1996, με τον “Αίαντα” να κερδίζει δίκαια στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ, στερώντας από τον Παναθηναϊκό τη συμμετοχή στον τελικό. Οι “πράσινοι” τα είχαν καταφέρει και στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ (1984/85) αλλά η Λίβερπουλ νίκησε 4-0 στο Άνφιλντ (ακυρώθηκε αδικα γκολ του Ρότσα) και 1-0 στο ΟΑΚΑ. 

Η ΑΕΚ είχε καταγράψει εξαιρετικη πορεία τη σεζόν 1976/77. Η Ένωση έφτασε στα ημιτελικά του θεσμού, αλλά η Γιουβέντους ήταν υψηλό εμπόδιο και με δύο νίκες (4-1 στο Τορίνο, 1-0 στο Νίκος Γκούμας) πήγε στον τελικό και κατέκτησε μάλιστα το τρόπαιο. 

Continue Reading

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ

Τέλος οι Μούλντερ και Μπόονεν από την Παναχαϊκή

Published

on

Οι Μάικλ Μούλντερ και Ίντι Μπόονεν αποτελούν “ξένο σώμα” στις τάξεις της Παναχαϊκής. 

Όπως είχε αναφέρει το ρεπορτάζ της Match ο Ολλανδός αμυντικός είχε παραγκωνιστεί, αφού δεν είχε βοηθήσει αγωνιστικά και το ίδιο συμβαίνει και με τον Βέλγο μεσοεπιθετικό. 

Σήμερα δεν προπονήθηκαν και έχουν τεθεί εκτός αποστολής για το ματς της Κυριακής (21/4) με τον Γιούχτα στην Κρήτη. Δύσκολα θα τους δούμε ξανά σε αποστολή των “κοκκινόμαυρων” μέχρι το φινάλε της σεζόν. 

Continue Reading
Advertisement
ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ20 hours ago

Παναχαϊκή: Το γκολ του Ζαμόρα στη νίκη επί του Αιγάλεω (vid)

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ3 hours ago

Άρης Πατρών: Ομάδα με δυναμική και με τον πήχη ψηλά

Α2 ΕΣΚΑΗ8 hours ago

Α2 ΕΣΚΑ-Η: Ο Πυρσός εύκολα νίκησε τον Αιγέα στο κλειστό Αλεξιώτισσας

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ16 hours ago

Στους 4 του Conference ο Ολυμπιακός, με ήρωα τον Τζολάκη στην πιο μεγάλη βραδιά της ιστορίας του

Α2 ΕΣΚΑΗ9 hours ago

Α2 ΕΣΚΑ-Η: Με επιθετική πολυφωνία «άσος»- χρυσάφι για τη Νίκη Πρ.

ΜΠΑΣΚΕΤ21 hours ago

Μπαρτζώκας: «Μου επιτίθεται εδώ και μήνες ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, στο ΟΑΚΑ μου λένε να πεθάνει το παιδί μου και να πάθω καρκίνο»

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ4 hours ago

Τέλος οι Μούλντερ και Μπόονεν από την Παναχαϊκή

ΠΟΛΟ19 hours ago

Πρώτο βήμα ανόδου για ΝΕΠ, 11-10 τον Άρη Θεσσαλονίκης με ανατροπή

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ22 hours ago

Καλή παρουσία του Προμηθέα στο ΣΕΦ και ήττα (80-69) από τον Ολυμπιακό

NATIONAL LEAGUE 24 hours ago

Περιμένει αντίπαλο η Αχαγιά ΄82

Facebook