Connect with us

BASKET LEAGUE

“Η ΚΑΕ Άρης κινδυνεύει να φτάσει στη διάλυση”

Published

on

Σε οριακό σημείο βρίσκεται το τμήμα μπάσκετ του Άρη, σύμφωνα με όσα είπε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ ο Λευτέρης Αρβανίτης.

Ο πρόεδρος του ερασιτέχνη εξήγησε ότι οι κιτρινόμαυροι βρίσκονται σε επαφή με τη FIBA για να κερδίσουν χρόνο, καθώς η διοίκηση άλλαξε πριν από μερικές μέρες με τη μεταβίβαση του 90% των μετοχών από τον Δημήτρη Γουλιέλμο, ενώ διέψευσε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο αλλαγής ΑΦΜ.

Για το πού βρίσκεται η ομάδα: “Ο ΑΡΗΣ βρίσκεται στο σημείο μηδέν. Είναι σε οριακό σε οριακό σημείο και αν χαθεί χρόνος, κινδυνεύει να φτάσει στη διάλυση. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και προσπαθούμε να δούμε πώς θα σώσουμε την παρτίδα”.

Για το τι πρέπει να γίνει: “Θα κάνουμε τα πάντα για να μπει στο παρκέ και να παίξει ο Άρης με μία αξιοπρεπή ομάδα. Αυτό εξαρτάται από δύο πράγματα. Το πρώτο είναι αυτό της FIBA, με την απαγόρευση μεταγραφών και το δεύτερο η δική μας δουλειά, ώστε όταν ξεπεραστεί το πρώτο, για να φτιάξουμε ομάδα. Αν ξεπεράσουμε το πρώτο θέμα, θα έχουμε μία αξιοπρεπή ομάδα. Παλεύουμε για το πρώτο”.

Για το θέμα της FIBA: “Η Μπεσίκτας έχει κάνει 12 μεταγραφές, υπάρχουν κι άλλες ομάδες με ban που κάνουν κινήσεις. Κάποιοι έχουν δεχτεί πιέσεις από πιστωτές και έχουμε φτάσει σ’ αυτό το σημείο. Το πρόβλημα της FIBA ήταν ότι ο Άρης δεν επικοινωνούσε καθόλου μαζί της. Τελευταία έχουμε επαφές και καταλαβαίνουν ότι γίνεται μία προσπάθεια. Αν διαλυθεί η ΚΑΕ, κανείς δε θα πάρει ευρώ. Άρα πρέπει να υπάρχει ομάδα για να έχει έσοδα και να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της προς τους πιστωτές. Το καταλαβαίνει η FIBA αυτό και γίνεται προσπάθεια για να βρεθεί μία λύση. Η FIBA δεν μπορεί να σου απαγορεύσει να αγωνιστείς, αλλά να πιέσει την ΕΟΚ. Η Ομοσπονδία γνωρίζει τι σημαίνει Άρης και πως πρέπει να γίνει μία προσπάθεια για να είναι ικανοποιημένοι και η ομάδα και οι πιστωτές. Ψάχνουμε μία χρυσή τομή σ’ αυτό το θέμα”.

Για τα επιχειρήματα του Άρη: “Εμείς ζητήσαμε λίγο χρόνο από τη FIBA γιατί τώρα πήραμε τις μετοχές. Είναι δύσκολο να διακανονίσεις οφειλές τόσων εκατομμυρίων ευρώ σε τόσο μικρό διάστημα. Η διοίκησή μας το 2012 είχε οκτώ μπαν και χρειαστήκαμε 2 χρόνια και τα διακανονίσαμε πλήρως. Το κάναμε, κανένα ban δεν «επέστρεψε» από εκείνα τα οκτώ. Δείξαμε στη ΦΙΜΠΑ ότι είμαστε συνεπείς σ’ αυτό που θα υποσχεθούμε. Έχουμε κάποιες προτάσεις, τις μεταβιβάσαμε στη FIBA και περιμένουμε απάντηση. Μιλάμε για διακανονισμούς και πώς μπορούμε να αρχίσουμε να πληρώνουμε τις δόσεις”.

Για την πολυμετοχικότητα: “Το θέσαμε ως λύση στη γενική συνέλευση και υπερψηφίστηκε. Τώρα πρέπει να το παρουσιάσουμε σε όλο τον κόσμο του Άρη και του μπάσκετ. Θα το παρουσιάσουμε από βδομάδα σε μία Συνέντευξη Τύπου οπότε δεν μπορώ να πω πολλά παραπάνω. Υπάρχει κατεύθυνση. Η πολυμετοχικότητα είναι μόνο ένα κομμάτι της λύσης. Τα τελευταία χρόνια με μεγαλομετόχους στην κεφαλή της ΚΑΕ, ο Άρης έκανε εράνους. Προτιμήσαμε να πάμε σε μία τέτοια λύση, ώστε όποιος θέλει να είμαι συμμέτοχος, κομμάτι της ομάδας, να συναποφασίζει. Υπάρχουν κι άλλες κινήσεις που θα ανακοινωθούν και θα αποφέρουν έσοδα. Είναι δύσκολο το εγχείρημα, όμως όσο προχωρά και πετυχαίνει, θα το πιστέψουν όλο και περισσότεροι”.

Για το ενδεχόμενο αλλαγής ΑΦΜ: “Κατηγορηματικά και απόλυτα ποτέ δε θα το κάνουμε αυτό. Σεβόμαστε την ιστορία μας. Ο μπασκετικός Άρης είναι η μοναδική ομάδα του συλλόγου που δεν έχει αλλάξει κατηγορία. Έχουμε τόσους τίτλους,. Όλα αυτά δε θα τα απεμπολήσουμε για ένα ΑΦΜ, δεν το σκεφτόμαστε καν. Από την άλλη, ο νόμος έχει αλλάξει, μπορούν να σε κυνηγήσουν και με το νέο ΑΦΜ. Δε θα μπλέξουμε, όμως, σε τέτοιες ιστορίες. Πάνω απ’ όλα είναι ζήτημα αρχής”.

Για το θέμα του ιδιοκτήτη: “Θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε για μεγαλομέτοχο. Η  λέξη επενδυτής είναι λάθος, γιατί στο μπάσκετ δεν μπορείς να πάρεις πίσω τα χρήματά που βάζεις. Στο ποδόσφαιρο γίνεται, είναι μία βιομηχανία συμφερόντων, όπου ασκείται πολιτική πίεση. Στο μπάσκετ δεν μπορεί να γίνει αυτό. Πρέπει να υπάρξει ένας συνδυασμός πολυμετοχικότητας, ανάπτυξης του εμπορικού, του μάρκετινγκ, του τηλεοπτικού, του γηπέδου το οποίο θέλει να πάρει ο Α.Σ.. Εφόσον εξυγιανθεί η ομάδα, μπορείς να μιλήσεις πιο άνετα με κάποιον για να αναλάβει την ΚΑΕ”.

Για τον κόσμο: “Φέτος ήμασταν στις τελευταίες θέσεις και το γήπεδο ήταν γεμάτο. Ξέρουμε ότι ο κόσμος έχει κουραστεί τα τελευταία χρόνια. Έχω την πίστη ότι πολλοί θα πιστέψουν και θα βοηθήσουν το εγχείρημά μας. Θα τη βρούμε την άκρη. Με την πολυμετοχικότητα, με την αρωγή ανθρώπων που βοήθησαν και θα βοηθήσουν και φέτος, με τα υπόλοιπα έσοδα”.

Για το κεφάλαιο Νίκος Γκάλης: “Ο Νίκος Γκάλης είναι φίλος μου και τον αγαπώ πολύ. Με βοήθησε πολύ στο διάστημα 2013-14-15. Έγινε η εκδήλωση προς τιμήν του, τα τουρνουά, ήταν πάντα δίπλα μας. Δε ζήτησε τίποτα, πάντα πρόσφερε. Μετά είχε ένα θέμα αντιμετώπισής του από τον κ. Λάσκαρη και απομακρύνθηκε. Είναι στα πλάνα μας η επαναπροσέγγιση και θα το προσπαθήσουμε”.

Για την έλλειψη επιχειρηματιών στη Θεσσαλονίκη που θα μπορούσαν να πάρουν μια ομάδα: “Η Θεσσαλονίκη ήταν πάντα φτωχομάνα, δεν είχε ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες για να βοηθήσουν τόσο μεγάλες ομάδες. Πρέπει να καταλάβουμε ότι είναι πολύ δύσκολη η εξεύρεση ιδιοκτήτη. Αν κάποιος πάρει την ομάδα και την εξυγιάνει, μετά από 3-4 χρόνια θα θέλουμε το πρωτάθλημα. Άρα πρέπει να υπάρχει ένας πολύ δυνατός παράγοντας ο οποίος πρέπει να είναι ή από την Αθήνα ή από το εξωτερικό”.

Για τη ρεαλιστική αντιμετώπιση της κατάστασης: “Αν δε συνειδητοποιήσουμε που βρισκόμαστε, δε θα συνέλθουμε ποτέ. Αυτό είναι πικρό και δεν είναι εύκολο να το δεχτεί ο κόσμος. Πρέπει πρώτα να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε στο σημείο μηδέν. Πρώτα να αποπληρώσουμε τα χρέη μας. Όταν εξυγιανθούμε, θα μπορέσουμε να κοιτάξουμε παραπάνω. Αυτό θέλει υπομονή και στην Ελλάδα δεν υπάρχει πάντα υπομονή. Πρέπει να δούμε κατάματα την αλήθεια”.

Για το μήνυμά του: “Ο Α.Σ. ΑΡΗΣ είναι πάντα θεματοφύλακας των τμημάτων του. Βγαίνουμε μπροστά γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Πιστεύουμε ότι θα πετύχουμε την εξυγίανση, τη σωτηρία και την αξιοπρέπεια της ομάδας”.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Φιλικό του Προμηθέα με Λαύριο το Σάββατο

Published

on

Το ερχόμενο Σάββατο 3 Οκτωβρίου ο Προμηθέας δεν θα το περάσει χωρίς δράση, αφού κλείστηκε ένα ακόμη φιλικό στο Δ. Τόφαλος, τη φορά αυτή κόντρα στο Λαύριο.

Ομάδα την οποία θα αντιμετωπίσουν δεύτερη φορά στα πλαίσια της φετινής προετοιμασίας, θυμίζοντας την… ισοπαλία (72-72) στο πρώτο τεστ και πάλι στην Πάτρα.

Το εν λόγω φιλικό θα είναι το τελευταίο, καθώς μια εβδομάδα αργότερα είναι προγραμματισμένο το τζάμπολ στο πρωτάθλημα της Α1 και βάση κλήρωσης ο Προμηθέας θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον Πανιώνιο εκτός έδρας, αν και μέχρι σήμερα η τύχη του τελευταίου εξακολουθεί να αγνοείται.

Επιμέλεια: Μίλτος Σπυρόπουλος

Continue Reading

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Προμηθέας: Οριστικά νοκ-άουτ ο Χριστοδούλου

Published

on

Δεν είναι γραφτό να εμφανιστεί κομπλέ ο Προμηθέας στο φετινό του Ευρωπαϊκό ξεκίνημα μεθαύριο το απόγευμα υποδεχόμενος την Ισπανική Γκραν Κανάρια, αφού οριστικοποιήθηκε η απουσία του Χριστοδούλου.

Ο Κύπριος διεθνής γκαρντ πλήρωσε ακριβά την διάθεσή του να βοηθήσει την ομάδα στο Σούπερ Καπ, εκεί όπου αν και δεν ήταν ακόμη απόλυτα έτοιμος αγωνίστηκε για ένα μικρό χρονικό διάστημα και στα δυο παιχνίδια, που έκανε την ζημιά.

Επιβάρυνε και πάλι την κατάστασή του με αποτέλεσμα από το Σάββατο να μην είναι σε θέση να προπονηθεί αισθανόμενος πόνους κι έτσι ο Γιατράς τον έθεσε εκτός ομάδας για να το ξεπεράσει με απόλυτη επιτυχία.

Η απουσία αυτή είναι η μοναδική για τον πατρινό κόουτς, ο οποίος αύριο θα ολοκληρώσει και τυπικά την προετοιμασία, παίρνοντας τις οριστικές του αποφάσεις για την συγκρότηση της 12άδας.

Επιμέλεια: Μίλτος Σπυρόπουλος

Continue Reading

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Ο ιστορικός Πανελλήνιος στο πλευρό του Βαγγέλη Λιόλιου

Published

on

Επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα Δευτέρα ο υποψήφιος για την προεδρία της ΕΟΚ και ισχυρός άνδρας του Προμηθέα Βαγγέλης Λιόλιος, στις εγκαταστάσεις του ιστορικού Πανελληνίου στο Πεδίον του Άρεως.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Βαγγέλης Λιόλιος είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στο ιστορικό αρχείο του Πανελληνίου και στο προσφάτως ανακαινισμένο γήπεδο μπάσκετ “Βασίλης Γκούμας”, από τον πρόεδρο του συλλόγου Αλέξη Αλεξόπουλο και το μέλος του δ.σ. και Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Τοξοβολίας, Πέτρο Συναδινό.

Οι Αλεξόπουλος και Συναδινός εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην υποψηφιότητα του Β. Λιόλου στις εκλογές της ΕΟΚ και όπως δήλωσαν, θα βοηθήσουν όσο μπορούν από την πλευρά τους, ώστε η νέα σελίδα στην Ομοσπονδία, να συνοδευτεί με επιτυχίες αντίστοιχες του σπουδαίου παρελθόντος.

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Copyright © 2019 Mikad Εκδοτικές Διαφημιστικές Υπηρεσίες. --- Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της ιστοσελίδας matchnews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.