Connect with us

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Η μεγάλη έρευνα της «Match» για το «λουκέτο»: «Ο αθλητισμός στα τάρταρα»

Published

on

Η κοινωνία μας για ακόμη μια φορά μέσα σε λίγους μήνες βρίσκεται «κλειδωμένη» και στο έλεος του κορωνοϊού.

Ο Αθλητισμός ως ένα από τα ύψιστα αγαθά της ζωής δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από το lockdwon με τα σωματεία και τις Ακαδημίες της Πάτρας να βρίσκονται αντιμέτωποι ξανά με ένα αγωνιστικό και οικονομικό «εφιάλτη».

Έξι άνθρωποι «κλειδιά» σε μεγάλα σωματεία της πόλης (Γιώργος Αθανασίου, Κωνσταντίνος Σβόλης, Μάρκος Θεοδωράκης, Νέστωρας Νικολόπουλος, Σπύρος Παγούρας και Χρήστος Μήλας) καταθέτουν στη «Match» σκέψεις και προβληματισμούς για το νέο «λουκέτο». Ακολουθούν οι τοποθετήσεις με αλφαβητική σειρά:

Του Κυριάκου Δημητρόπουλου

Γιώργος Αθανασίου (πρόεδρος Απόλλωνα):

«Τα παιδιά πρέπει να βρίσκονται στα Γυμναστήρια, στα Γήπεδα, στα Παρκέ και να ασχολούνται με το άθλημα που αγαπάνε. Διαφωνούμε με τη λογική του κλεισίματος. Τώρα, που θα πάνε; Αν λειτουργούσαν οι Ακαδημίες μας θα ξέραμε που θα είναι τα παιδιά μας, ενώ τώρα δεν έχουμε καμία εικόνα.

Μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά. Θεωρώ πως θα έπρεπε να αυξήσουν τα μέτρα επιτήρησης, να μας αφήνουν να τελειώνουμε νωρίτερα πριν την απαγόρευση κυκλοφορίας και όχι μέχρι τις 11.00 το βράδυ όπως γινόταν μέχρι σήμερα. Όσο για τα πρωταθλήματα, δεν είναι σωστό να παίζει μόνο μια Λίγκα σε έναν Νομό που δεν έχει μεγάλο πρόβλημα. Είτε όλοι μαζί, είτε κανένας. Τέλος, το μόνο που μπορώ να πω είναι πως σαν σύλλογος -και με το ανάλογο οικονομικό και αγωνιστικό κόστος- πρέπει να αποδεχθούμε τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης.

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Όλο το Δ.Σ. θα συνεισφέρει για να μπορέσει να κρατηθεί το «οικοδόμημα» με δικά μας μέσα, πρωτοβουλίες και βεβαίως του χορηγούς μας που μας βοηθάνε να κρατηθούμε όρθιοι και προκαταβολικά τους ευχαριστούμε».

Κωνσταντίνος Σβόλης (Ιατρός Καρδιολόγος, Αντιπρ. Ερασιτεχνικής Παναχαϊκής): Είμαστε ένα βήμα πριν την υγειονομική καταιγίδα του Covid-19. Στο σημείο που βρισκόμαστε είναι το μόνο μέτρο που μπορεί να περιορίσει σημαντικά τη διασπορά της νόσου. Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις και δεν έχουμε δεδομένα σύγκρισης με ανάλογα γεγονότα στο παρελθόν. Το αυτονόητο είναι ότι η υγεία υπερτερεί της οικονομίας, όταν δεν μπορούν να συνυπάρχουν. Αναμφίβολα η καραντίνα οδηγεί σε οδυνηρά αποτελέσματα τόσο στον οικονομικό τομέα όσο και στο επίπεδο της ψυχολογίας που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την άθληση. Όμως οφείλουμε να ακολουθούμε τις υποδείξεις των ειδικών και της πολιτείας.

ότι μετά από 10-15 ημέρες θα έχουμε σαφή βελτίωση και θα έχει τη δυνατότητα η κυβέρνηση να επανεκκινήσει τις δραστηριότητες στη χώρα. Προσωπικά θα πρότεινα μια σταδιακή επανεκκίνηση αρχίζοντας από τα σχολεία και το λιανεμπόριο. Η διοίκηση της Ερασιτεχνικής Παναχαϊκής θα ακολουθήσει απαρέγκλιτα τις υποδείξεις της πολιτείας. Άλλωστε, κοινός σκοπός και στόχος όλων, είναι η προάσπιση της υγείας των αθλητών και των οικογενειών τους. Όλα τα άλλα έπονται».

Μάρκος Θεοδωράκης (πρόεδρος Ολυμπιάδας): «Για ακόμη μια φορά θα έρθουμε δυστυχώς σε δύσκολη θέση, ωστόσο προέχει η υγεία των αθλητών και των υπολοίπων εμπλεκομένων, κάτι το οποίο σεβόμαστε απόλυτα, όπως και τις αποφάσεις των ειδικών. Θεωρώ πως τον ερασιτεχνικό αθλητισμό που είναι η πηγή όλου του αθλητισμού τον έχουν πετάξει στα τάρταρα. Εμείς στην Ολυμπιάδα τηρούσαμε όλο αυτό το διάστημα απαρέγκλιτα όλα τα πρωτόκολλα.

Κρατήσαμε μια σκληρή στάση οπουδήποτε και αν χρειάστηκε όλο αυτό το διάστημα, ενώ δείξαμε και αρκετή κατανόηση σε διαφορετικές περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα στο τουρνουά που διοργανώσαμε στο οποίο δώσαμε τις θέσεις μας σε μέλη των ομάδων που είχαν έρθει από άλλες περιοχές να δουν τις ομάδες τους. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη, ο ιός δεν μπορεί να μαζευτεί μέχρι τα τέλη του μήνα. Προβλέπω να μας ξανακλείνουν».

Νέστορας Νικολόπουλος (Γενικός Γραμ. Αίολου Αγυιάς): «Είναι καταστροφή με όλη τη σημασία της έννοιας της λέξης. Είχαμε κάνει φέτος μια αγωνιστική και οικονομική υπέρβαση στα Τμήματά μας για τα δεδομένα της εποχής, ωστόσο πλέον έχει μπει «φρένο» στα πάντα και μένει να φανεί αν αυτή η καραντίνα θα είναι 3 εβδομάδων ή παραπάνω».

Σε ερώτηση της «Match» αν θα γίνει εκ νέου μια κίνηση από πατρινούς συλλόγους, όπως εκείνη στο πρώτο lockdown, ο κ.Νικολόπουλος απάντησε ως εξής: «Δεν θεωρώ πως υπάρχει κάποιος λόγος, από τη στιγμή που η πρώτη ήταν άτοπη. Δεν υπήρξε ταύτιση απόψεων μεταξύ των συλλόγων και έτσι δεν μπόρεσε να υπάρξει μια κοινή γραμμή και πρόταση-επιστολή προς το ανώτερο όργανο, δηλαδή τον Δήμο έτσι ώστε να μας παρέχει την οποιαδήποτε ελάφρυνση».

Σπύρος Παγούρας (Γενικός Αρχηγός ΕΑΠ): «Δυστυχώς θα υπάρξουν εκ νέου τεράστιες επιπτώσεις για τα ερασιτεχνικά σωματεία, αλλά στην προκειμένη φάση δεν μπορούμε παρά να εναρμονιστούμε πλήρως με το πρωτόκολλο. Τα μέτρα που ελήφθησαν είναι για όλους και πρέπει να τα τηρήσουμε έτσι ώστε να μπορέσουμε να βγούμε ξανά απ’ όλο αυτό νωρίτερα και φυσιολογικά. Δεν είναι μόνο ο ερασιτεχνικός αθλητισμός που έχει αδικηθεί, αλλά και άλλοι τομείς της κοινωνίας.

Ωστόσο, θεωρώ πως όπως και στα σχολεία, έτσι κι εμείς θα μπορούσαμε με τα ίδια μέτρα (θερμομέτρηση, απολύμανση και αποστάσεις) να βρισκόμαστε και στα γήπεδα κανονικά και τα παιδιά σε μικρά τμήματα να προπονούνται, να ξεφύγουν και λίγο από όλη αυτή την ψυχοφθόρα κατάσταση που τους πιέζει. Επιπλέον, κλείνοντας εμείς την εγκατάσταση μας, επιβάλλεται να πληρωθούν όλες οι οικονομικές υποχρεώσεις από την τσέπη μας, χωρίς να έχουμε κάποια βοήθεια και το γήπεδο θα νεκρώσει. Το βάρος είναι μεγάλο, αλλά θα το υποστούμε…»

Χρήστος Μήλας (πρόεδρος ΚΑΕ Προμηθέα): «Υπάρχουν δυο σκέλη που μπορούμε να αναλύσουμε, αλλά σε πρώτη φάση θα πρέπει να τονίσω πως σίγουρα χρειάζεται να εναρμονιζόμαστε με τους κανόνες της κοινωνίας και τις αποφάσεις στην προκειμένη περίπτωση του κράτους. Στο κομμάτι των Ακαδημιών, εκτιμώ πως θα μπορούσαμε να αποφύγουμε το κλείσιμο.

Εφόσον τα σχολεία στις πολύ μικρές ηλικίες παραμένουν ανοιχτά, δεν υπήρχε λόγος να μπει «λουκέτο», καθώς όπως και στο σχολείο, έτσι και στις Ακαδημίες έχουμε να κάνουμε με εκμάθηση. Μάλιστα, σε συννενόηση τόσο με την Ομοσπονδία όσο και με τις τοπικές Ενώσεις θα μπορούσαμε να βάλουμε κάποιους αυστηρότερους κανόνες ώστε να λειτουργήσουν.

Δεν φταίνε οι Ακαδημίες που φτάσαμε ως εδώ. Όσον αφορά τους αγώνες και τον Ερασιτεχνικό αθλητισμό, θεωρώ πως είναι λογικό να υπάρχει διακοπή, καθώς το πρόβλημα είναι μεγάλο. Στην Basket League οι έλεγχοι είναι εβδομαδιαίοι και υπάρχει η δυνατότητα να προλάβεις και να απομονώσεις καταστάσεις, ωστόσο τέτοιες οικονομικές δυνατότητες δεν θεωρώ πως υπάρχουν στις μικρότερες λίγκες».

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Το «Α. Πεπανός» επισκέφθηκε η χρυσή Ολυμπιονίκης της Βαρκελώνης Βούλα Πατουλίδου

Παρών ήταν και συζήτησε μαζί της ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Τάκης Αντωνόπουλος

Published

on

Τις εγκαταστάσεις του Κολυμβητηρίου «Α. Πεπανός» επισκέφθηκε η χρυσή Ολυμπιονίκης της Βαρκελώνης και υποψήφια Ευρωβουλευτής της ΝΔ Βούλα Πατουλίδου.

Η κυρία Πατουλίδου είχε συνεργασία με τον αντιπρόεδρο Σταύρο Γεράνιο, τον αναπληρωτή πρόεδρο Γιάννη Γεωργαλά και τον ταμία Τάσο Χρυσανθόπουλο που την υποδέχθηκαν από την Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚ Πάτρας, συνομίλησε και με υπαλλήλους της εγκατάστασης, ενώ παρών ήταν και συζήτησε μαζί της ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Τάκης Αντωνόπουλος.

Εκτός από τα θέματα που αφορούν στις Ευρωεκλογές, τα μέλη και οι εργαζόμενοι στο ΠΕΑΚ Πάτρας είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μαζί με την Ολυμπιονίκη για τον αθλητισμό, τη ζωή της και φυσικά για το χρυσό μετάλλιο στα 100 μέτρα εμπόδια στην Ολυμπιάδα της Βαρκελώνης.

Continue Reading

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Πήρε το «θρίλερ» ο Στέφανος Τσιτσιπάς και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Open της Βαρκελώνης

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς «ζορίστηκε» πολύ απέναντι στον Αργεντινό Φακούντο Ντίαζ Ακόστα

Published

on

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς «ζορίστηκε» πολύ απέναντι στον Αργεντινό Φακούντο Ντίαζ Ακόστα (Νο53 της παγκόσμιας κατάταξης), έφτασε στα… όριά του σώζοντας δύο φορές ματς μπολ του αντιπάλου του, ωστόσο, βρήκε τη δύναμη και την καθαρή σκέψη στο φινάλε για να επικρατήσει με 2-1 σετ (4-6, 6-3, 7 (8)-6), παίρνοντας την πρόκριση «θρίλερ» για τα ημιτελικά του Open της Βαρκελώνης.

Απίστευτη εξέλιξη στο τρίτο σετ που κρίθηκε στο τάιμ-μπρέικ μετά από τρομερές ανατροπές με τον 25χρονο Έλληνα πρωταθλητή να επικρατεί με 10-8 και να περιμένει πλέον στον έναν ημιτελικό του τουρνουά 500 της ATP, τον νικητή του ζευγαριού Άρθουρ Φιλς (Γαλλία, Νο35) και Ντούσαν Λάγιοβιτς (Σερβία, Νο59) που αναμετρώνται στις 21:15.

Στο πρώτο σετ ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε απ’ το σερβίς του με «λαβ γκέιμ», κάνοντας δυνατή εκκίνηση, όμως ο Ντίαζ Ακόστα «επέστρεψε» με τρία σερί δικά του γκέιμς (έκανε μπρέικ στο τρίτο γκέιμ) και πήρε ένα σημαντικό προβάδισμα. Η βελτίωση του Έλληνα πρωταθλητή στο σερβίς και τα «καθαρά» χτυπήματά του τον έφεραν ξανά μπροστά στο σκορ με 4-3 (με δικό του 3-0 και μπρέικ στο 6ο γκέιμ). Ακολούθησε όμως το ίδιο σκηνικό απ’ την αντίπερα όχθη. Ο Αργεντινός έκανε με «λαβ γκέιμ» το 4-4, έκανε δεύτερο μπρέικ κι έκλεισε το σετ με το δικό του σερβίς στο 6-4.

Στο δεύτερο σετ οι δύο αθλητές κράτησαν το σερβίς τους ως το 3-2 του Τσιτσιπά, για να ακολουθήσει το μπρέικ απ’ τον Έλληνα πρωταθλητή σε πολύ καθοριστικό σημείο (6ο γκέιμ) κι άλλο ένα γκέιμ που τον έφερε στο 5-2. Ο Ντίαζ Ακόστα κράτησε το σερβίς του στο 8ο γκέιμ όμως με ένα δικό του εντυπωσιακό «λαβ γκέιμ» ο Τσιτσιπάς «καθάρισε» το σετ με 6-3.

Στο τρίτο σετ, ο Ντίαζ Ακόστα σέρβιρε πρώτος, ωστόσο, στο τρίτο γκέιμ ο Έλληνας πρωταθλητής του έκανε μπρέικ, το οποίο τον έφερε σε θέση ισχύος, απ’ την στιγμή που κράτησε αμέσως μετά το δικό του σερβίς (1-3). Ο Αργεντινός, εντούτοις «απάντησε» ξανά με τρία σερί κερδισμένα γκέιμς εκμεταλλευόμενος τα αβίαστα λάθη του Τσιτσιπά και κάνοντας το δικό του μπρέικ (με τέσσερις σερί πόντους) στο 6ο γκέιμ, πήρε το προβάδισμα με 4-3.

Στο 8ο γκέιμ -και ίσως πιο καθοριστικό στο ματς- ο Έλληνας πρωταθλητής έσωσε δύο φορές το μπρέικ πόιντ του Ντίαζ Ακόστα που θα τον έφερνε στο 5-3, ισοφάρισε σε 4-4 και πήρε… ψυχολογία για να κάνει άλλο ένα δικό του μπρέικ (το τρίτο στον αγώνα) και να περάσει μπροστά με 5-4. Ο Ντίαζ Ακόστα «επέστρεψε» με δικό του μπρέικ, πήρε και το αμέσως επόμενο γκέιμ (6-5) κι έφτασε έναν πόντο μακριά απ’ τη νίκη.

Με τον Τσιτσιπά να σερβίρει ο Αργεντινός με τρεις σερί πόντους πήρε αβαντάζ και ματς πόιντ, όμως ο 25χρονος πρωταθλητής και Νο7 της παγκόσμιας κατάταξης «απάντησε» με δικό του σερί τριών πόντων, ισοφάρισε σε 6-6 και πήγε το ματς στο τάι-μπρέικ.

Ο Ντίας Ακόστα κι ο Τσιτσιπάς κράτησαν τα σερβίς τους μέχρι τον 5ο πόντο, με τον Αργεντινό να κάνει δύο σερί μπρέικ πόιντς και να παίρνει «κεφάλι» στο σκορ με 5-2. Ο Έλληνας πρωταθλητής έχοντας φτάσει στο όριο έκανε ένα δικό του 2-0 σε μπρέικ πόιντς (στο δεύτερο έκανε διπλό λάθος) κι αμέσως μετά κρατώντας το δικό του σερβίς πήρε προβάδισμα με 6-5. Το μπάκχαντ του Τσιτσιπά στο πρώτο του ματς-μπολ ήταν άστοχο κι αμέσως μετά ο Αργεντινός πήγε στο δικό του ματς πόιντ (7-6).

Ο Τσιτσιπάς «απάντησε» με τα δικά του σερβίς (8-7). Το διπλό λάθος του Ντίαζ Ακόστα στο 8-8 «έστρωσε» πλέον το δρόμο στο σερβίς του Τσιτσιπά κι αυτή τη φορά (μολονότι χρειάστηκε να σερβίρει και δεύτερη φορά) κέρδισε τον πόντο που έψαχνε και πήρε το ματς με 10-8.

Πηγή

Continue Reading

ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΠΟΡ

Διπλή παρουσία του Α.Σ. Αγωγή στην επίλεκτη ομάδα της ΕΤΑΝΕ στο Hereya Open 2024 στη Σόφια

Published

on

Ο προπονητής του Α.Σ. Αγωγή Παναγιώτης Καλφαγιάννης, επιλέχθηκε από την Ένωση Taekwondo Νοτίου Ελλάδος ως μέλος του προπονητικού team, που θα στελεχώσει την επίλεκτη ομάδα της ΕΤΑΝΕ στο Hereya Open 2024 στη Σόφια της Βουλγαρίας.

Επίσης ο αθλητής του πατρινού συλλόγου Νικόλαος Καλφαγιάννης, επιλέχθηκε από την Ένωση Taekwondo Νοτίου Ελλάδος ως μέλος της επίλεκτης ομάδας αθλητών, που θα αγωνιστούν στο Hereya Open 2024, στη Σόφια της Βουλγαρίας. Ο αθλητής θα αγωνιστεί στην κατηγορια Cadet -41kg, φορώντας το εθνόσημο για πρώτη φορά.
Continue Reading
Advertisement
ΜΠΑΣΚΕΤ5 hours ago

Μπασκόνια – Βίρτους 89-77: Ο Χάουαρντ οδήγησε τους Βάσκους στη Ρεάλ Μαδρίτης και σε πιθανή συνάντηση με τον Ολυμπιακό

BASKET LEAGUE6 hours ago

Ματσάρα χωρίς άγχος στο ΟΑΚΑ, με τον Παναθηναϊκό να κερδίζει το Περιστέρι

ΑΘΛΗΜΑΤΑ6 hours ago

Το «Α. Πεπανός» επισκέφθηκε η χρυσή Ολυμπιονίκης της Βαρκελώνης Βούλα Πατουλίδου

ΑΘΛΗΜΑΤΑ7 hours ago

Πήρε το «θρίλερ» ο Στέφανος Τσιτσιπάς και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Open της Βαρκελώνης

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ7 hours ago

Ποινή αφαίρεσης 18 βαθμών για τη Φίτεσε λόγω αδειοδότησης

ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΠΟΡ8 hours ago

Διπλή παρουσία του Α.Σ. Αγωγή στην επίλεκτη ομάδα της ΕΤΑΝΕ στο Hereya Open 2024 στη Σόφια

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ8 hours ago

Προμηθέας: Θέλει άλλους τρεις πόντους για να τα χιλιάσει ο Κάουαν

ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΠΟΡ9 hours ago

Έκανε το «9×9» η ΠΥΓΜΗ στο πανελλήνιο κύπελλο Σούμο

ΠΟΛΟ9 hours ago

Ο ΝΟΠ υποδέχεται το Σάββατο τα Χανιά για τα πλέι άουτ

ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΠΟΡ10 hours ago

Α.Σ. Λέων: Κορυφαίες ευχές για Ράπτη και Παυλοπούλου

ΜΠΑΣΚΕΤ5 hours ago

Μπασκόνια – Βίρτους 89-77: Ο Χάουαρντ οδήγησε τους Βάσκους στη Ρεάλ Μαδρίτης και σε πιθανή συνάντηση με τον Ολυμπιακό

BASKET LEAGUE6 hours ago

Ματσάρα χωρίς άγχος στο ΟΑΚΑ, με τον Παναθηναϊκό να κερδίζει το Περιστέρι

ΑΘΛΗΜΑΤΑ6 hours ago

Το «Α. Πεπανός» επισκέφθηκε η χρυσή Ολυμπιονίκης της Βαρκελώνης Βούλα Πατουλίδου

ΑΘΛΗΜΑΤΑ7 hours ago

Πήρε το «θρίλερ» ο Στέφανος Τσιτσιπάς και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Open της Βαρκελώνης

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ7 hours ago

Ποινή αφαίρεσης 18 βαθμών για τη Φίτεσε λόγω αδειοδότησης

ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΠΟΡ8 hours ago

Διπλή παρουσία του Α.Σ. Αγωγή στην επίλεκτη ομάδα της ΕΤΑΝΕ στο Hereya Open 2024 στη Σόφια

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ8 hours ago

Προμηθέας: Θέλει άλλους τρεις πόντους για να τα χιλιάσει ο Κάουαν

ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΠΟΡ9 hours ago

Έκανε το «9×9» η ΠΥΓΜΗ στο πανελλήνιο κύπελλο Σούμο

ΠΟΛΟ9 hours ago

Ο ΝΟΠ υποδέχεται το Σάββατο τα Χανιά για τα πλέι άουτ

ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΠΟΡ10 hours ago

Α.Σ. Λέων: Κορυφαίες ευχές για Ράπτη και Παυλοπούλου

Facebook