Connect with us

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Η μεγάλη συνέντευξη του Μανώλη Τσουραμάνη στη «Match»: «Η ΝΕΠ να αποκτήσει το δικό της σπίτι»

Published

on

Πρόκειται για έναν άνθρωπο που προτιμά τα έργα και όχι τα πολλά λόγια, τόσο από την θέση του στην προεδρία της ΝΕΠ, όσο και στην επιχειρηματική του δραστηριότητα όπου διαπρέπει επί σειρά ετών στον ξενοδοχειακό κλάδο στην Πάτρα (Adonis Hotel).

Συνέντευξη στον Κυριάκο Δημητρόπουλο

Είναι, άλλωστε, ελάχιστες οι φορές που τον έχουμε ακούσει ή διαβάσει να «ξεδιπλώνει» τις σκέψεις του ως επικεφαλής ενός συλλόγου που επί χρόνια σημειώνει την μία επιτυχία πίσω από την άλλη.

Ο «ισχυρός άνδρας» της Ναυταθλητικής Ένωσης Πατρών, Μανώλης Τσουραμάνης, παραχώρησε στη «Match» μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, στην οποία τοποθετήθηκε για «φλέγοντα» ζητήματα που αφορούν τον σύλλογο. Αναφέρθηκε στην πρόοδο των αγωνιστικών τμημάτων, στις οργανωτικές αλλαγές που έρχονται, αλλά και στις σχέσεις με το ΠΕΑΚ, τον ΝΟΠ, το Δήμο Πατρέων και την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΝΕΠ τόνισε πως θα είναι υποψήφιος και στις επόμενες εκλογές του συλλόγου τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο, έχοντας συγκεκριμένη… ατζέντα.

-κ. Τσουραμάνη, η περασμένη ήταν μια ιδιαίτερα απαιτητική σεζόν. Πώς αξιολογείτε την πορεία των τμημάτων της ΝΕΠ;

«Ήταν πράγματι μια περίεργη και απαιτητική σεζόν, ειδικότερα αν συνυπολογίσουμε και το γεγονός πως περάσαμε δύο πολύ δύσκολα χρόνια με την αγωνιστική απραξία, λόγω του κορωνοϊού. Μας αφήνει γλυκιά, αλλά και πικρή γεύση. Πικρή διότι ο σχεδιασμός που κάναμε με τους συνεργάτες μου για την ανδρική ομάδα πόλο δεν μας βγήκε και δεν είχαμε τις επιτυχίες που προσδοκούσαμε στην Α2 Εθνική.

Από την άλλη, η γυναικεία ομάδα τερμάτισε σε μια καλή θέση στην Α1 Εθνική (7η) και θεωρώ πως πήγαμε ικανοποιητικά, ενώ και στις υποδομές μας έγινε υποδειγματική δουλειά από τους προπονητές και καταγράψαμε αρκετές παρουσίες σε τελικές φάσεις πανελλήνιων πρωταθλημάτων. Από εκεί και έπειτα, είμαι εξαιρετικά ευχαριστημένος για τα τμήματα κολύμβησης, όπου είχαμε 11 μετάλλια στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα και γενικά η ΝΕΠ βρίσκεται στις 15 καλύτερες ομάδες της χώρας, με τρομερή προαγωνιστική ομάδα που κατέκτησε πάνω από 90 μετάλλια στους θερινούς αγώνες, όταν ο δεύτερος σύλλογος της Περιφέρειας είχε 30-35.

Το τμήμα σκάκι πρωταγωνιστεί και συμμετείχε ξανά στο Final-8 στη Θεσσαλονίκη, ενώ η λέσχη του θα μετακινηθεί και σε νέα γραφεία. Αλλά και το μπάντμιντον κάνει… θραύση τόσο σε εγχώριες όσο και σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ενώ το μπάσκετ δουλεύει σε ερασιτεχνικά επίπεδα. Η ΝΕΠ είναι μια από τις μεγαλύτερες κολυμβητικές δυνάμεις της χώρας και το γεγονός αυτό με γεμίζει ακόμα περισσότερη ευθύνη, για να συνεχίσω το έργο μου».

«ΣΤΗΝ Α1 ΜΕ ΠΑΤΡΙΝΟΠΟΥΛΑ»

-Τι αλλαγές αναμένεται να πραγματοποιηθούν στην ανδρική ομάδα, έτσι ώστε να αποφευχθούν τα λάθη της περασμένης σεζόν και να φανεί περισσότερο ανταγωνιστική;

«Πήραμε έναν πολύ καλό προπονητή, τον κ.Μιχάλη Ξανθόπουλο στην αρχή της σεζόν. Ωστόσο, το αγωνιστικό σχήμα που δημιουργήθηκε και συμπεριλάμβανε και παίκτες από την Αθήνα, απέτυχε. Και απέτυχε διότι δεν μπορούσαμε να παρακολουθήσουμε αυτούς τους βασικούς μας αθλητές από μακριά, ώστε να ξέρουμε πως δουλεύουν.

Ο κ.Ξανθόπουλος άφησε τεράστια παρακαταθήκη γνώσεων σε όλους μας, όμως, ο σχεδιασμός επιβαλλόταν να αλλάξει. Με την έλευση του κ.Λυκούδη, έχουμε βάλει πλώρη να δουλέψει το τμήμα με Πατρινόπουλα, χωρίς να μας ανησυχεί το ποια θέση θα κατακτήσουμε. Θέλουμε την επόμενη τριετία αυτή η ομάδα να έχει μεγαλώσει και να μπορέσει να φτάσει στην Α1. Θα είμαστε μια γροθιά».

-Στην γυναικεία ομάδα είχαμε την αποχώρηση του προπονητή μεσούσης της περιόδου. Γιατί η ΝΕΠ προχώρησε σε αυτή την απόφαση;

«Η γυναικεία ομάδα δεν είναι τόσο εύκολα διαχειρίσιμη όσο η ανδρική, καθώς δεν υπάρχει μεγάλη δεξαμενή παικτριών. Έχουμε παραγωγή νέων αθλητριών, όμως, οι… σειρήνες των Αθηνών, τις δελεάζουν και τις παίρνουν.

Αναφορικά με τον κ.Σακκαλή, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι είναι εξαιρετικός στη δουλειά του, στην προπονητική του κατάρτιση, καθώς έχει τρομερά βιώματα. Ωστόσο, κάποιες φορές τα χνώτα των ανθρώπων δεν συνάδουν και έτσι οδηγηθήκαμε σε ένα βελούδινο «διαζύγιο».

Η αντικατάσταση -για τα τελευταία ματς που έμεναν- με τον Θανάση Κοντάκο να αναλαμβάνει την ομάδα, έγινε διότι έχει την εμπιστοσύνη μας, είναι άξιος και έχει επιδείξει έργο στις υποδομές. Γενικότερα, δεν μας αρέσει να αλλάζουμε προπονητές, παρά μόνο σε ειδικές συνθήκες. Και με τον κ.Μπιτσάκο η συνεργασία μας ολοκληρώθηκε κοινή συναινέσει, αφού ήταν και όλη του η οικογένεια στην Αθήνα και έπρεπε να βρίσκεται εκεί».

-Γιατί επιλέχθηκε ο κ.Λαζαρίδης για να αναλάβει το φετινό εγχείρημα και ποιοι είναι οι στόχοι της γυναικείας ομάδας;

«Ο Μιχάλης Λαζαρίδης τα έχει πάει περίφημα σε ομάδες όπως η Χίος, ο Παναθηναϊκός, ενώ έχει προπονήσει και στο εξωτερικό. Το μειονέκτημα με την περίπτωση του είναι ότι δεν έχει κοουτσάρει ξανά γυναίκες, αλλά αυτό δεν μας προβληματίζει. Τον πιστεύουμε πολύ! Αρέσκεται στο να βελτιώνει και να αναδεικνύει νέους αθλητές, το οποίο θα το κάνει και στη ΝΕΠ.

Θέλουμε να είμαστε σταθεροί στη μέση της βαθμολογίας και να παλεύουμε όσο μπορούμε απέναντι στους ‘μεγάλους’, με σκοπό σιγά-σιγά να μπούμε… σφήνα! Και δεν κρύβουμε ότι μακροπρόθεσμος στόχος μας είναι να ακουστεί ξανά το όνομα της ΝΕΠ στην Ευρώπη, σε μια διοργάνωση. Μαζί με τον κ.Λαζαρίδη και βοηθό-συνεργάτη τον Λάμπρο Αναστασόπουλο, μετακινείται ο κ.Αργυρόπουλος ως βοηθός του κ.Λυκούδη στους Άνδρες. Έτσι, θα συμπληρωθεί το παζλ σε όλα τα τμήματα για να ‘τρέξει’ το πλάνο της επόμενης τριετίας».

«Έχουμε δώσει ειδικό βάρος στις Ακαδημίες και θέλουμε να πρωταγωνιστήσουμε», τονίζει ο κ. Τσουραμάνης

-Με ποιο τρόπο σκοπεύει η ΝΕΠ να φέρει περισσότερες επιτυχίες στις Ακαδημίες της;

«Μας ενδιαφέρει πάρα πολύ η παραγωγή παικτών μέσα από τις υποδομές, γι’ αυτό σε κάθε τμήμα υπάρχουν 2-3 προπονητές. Βελτίωση έχει δεδομένα υπάρξει, ωστόσο, θέλουμε του χρόνου να έχουμε ακόμα περισσότερες παρουσίες σε τελικές φάσεις.

Όλοι οι προπονητές μας μέχρι στιγμής έχουν κάνει καταπληκτική δουλειά, ενώ έχουμε αθλητές που έχουν κληθεί και στην Εθνική ομάδα και μετράμε τα τελευταία χρόνια πάνω από 7-8 μετάλλια. Έχουμε δώσει ειδικό βάρος στις Ακαδημίες και θέλουμε να πρωταγωνιστήσουμε».

-Η ΝΕΠ… σαρώνει τόσο στην κολύμβηση όσο και στην καλλιτεχνική κολύμβηση. Πόσο περήφανοι είστε για τη δουλειά που γίνεται;

«Οι προπονητές μας κάνουν τρομερή δουλειά, όπως και τα παιδιά μας. Δεν είναι εύκολο μια επαρχιακή ομάδα σαν τη ΝΕΠ να φέρνει 13-15 μετάλλια σε Πανελλήνια πρωταθλήματα, όμως, έχουμε σταθεροποιηθεί στους κορυφαίους συλλόγους και δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Συμμετέχουμε σε όλες τις ημερίδες, σε πληθώρα τουρνουά. Αρκετά καλά πάει και το τμήμα της καλλιτεχνικής κολύμβησης που δουλεύεται τα τελευταία 3-4 χρόνια με 9-10 κοριτσάκια, που είμαστε δίπλα τους συνεχώς. Δυστυχώς, δεν βρίσκουμε εύκολα κι άλλους προπονητές που χρειαζόμαστε».

«ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ»

-Πριν μπει η φετινή σεζόν σε πολλές αθλητικές Ομοσπονδίες, ακούμε για… λουκέτο εξαιτίας της μη καταβολής των χρημάτων του στοιχήματος. Τι ποσό έχει εισπράξει η ΝΕΠ και πόσο έχει επηρεαστεί ο προγραμματισμός της; Τι ενημέρωση υπάρχει για το 2022-23;

«Είναι σοβαρή η κατάσταση και μεγάλος ο προβληματισμός. Αξίζουν συγχαρητήρια στην κυβέρνηση που προχώρησε σε αυτή την κίνηση, ωστόσο, δημιουργήθηκαν αλυσιδωτές αρνητικές εξελίξεις. Πριν προκύψει αυτό το πλάνο, εμείς είχαμε αρχίσει να κάνουμε τον σχεδιασμό μας με βάση τις δυνατότητες μας. Όταν προέκυψαν τα χρήματα από το στοίχημα, οι οικονομικές απαιτήσεις από προπονητές και παίκτες αυξήθηκαν, ανεξάρτητα με το αν αξίζουν παραπάνω χρήματα ή όχι.

Έτσι, οι προϋπολογισμοί μας ανέβηκαν και παρά το γεγονός πως η ΝΕΠ είναι νοικοκυρεμένο σωματείο, δημιουργήθηκαν προβλήματα.

Πήραμε την πρώτη δόση των χρημάτων τον Δεκέμβρη του 2021. Ένα ποσοστό κοντά στο 60% και ένα καλό ποσό λόγω των πέντε Ολυμπιακών τμημάτων που διαθέτουμε, αλλά και επειδή γενικότερα πληρούσαμε όλα τα κριτήρια. Ωστόσο, δεν πήραμε τη δεύτερη δόση τον περασμένο Ιούνιο-Ιούλιο και συνεπώς βγήκαμε εκτός στον προγραμματισμό μας, διότι η Κυβέρνηση μας είπε ότι σας έχουμε ξοφλήσει. Και μάλιστα δεν υπάρχει και καμία ενημέρωση ούτε για την προβλεπόμενη δόση του χειμώνα του 2022. Πρέπει να γίνει μια συνάντηση επ’ αυτού με την ΚΟΕ».

-Ποια είναι η άποψη σας για την ως τώρα πορεία της νέας διοίκησης της ΚΟΕ;

«Μετά από 1,5 χρόνο δεν μπορείς να κρίνεις πλήρως τις αλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί. Θεωρούμε, όμως, ότι ο σχεδιασμός ήταν ιδιαίτερα θετικός τη φετινή σεζόν, αλλά υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Έχουμε εξαιρετική σχέση με τη διοίκηση και αυτό φάνηκε και από την διοργάνωση και την κάλυψη των εξόδων (πάνω από 7.000 ευρώ) από τη ΝΕΠ για τον αγώνα της Εθνικής μας τον Γενάρη με την Ουγγαρία για το World League στο ‘Α.Πεπανός’.

Επίσης, παίζει σημαντικό ρόλο στην καλή δουλειά που γίνεται και το ότι ο πρόεδρος της ΚΟΕ, ο Κυριάκος Γιαννόπουλος, είναι μεγάλος γνώστης του ναυταθλητισμού. Το μειονέκτημα που υπάρχει εντοπίζεται στα παράβολα που πληρώνουμε για τη συμμετοχή στα πρωταθλήματα κι ενώ υπήρχε σκέψη μείωσης τους, αυτό δεν έχει συμβεί και αναγκαστικά τα έξοδα μετακυλίονται στους γονείς».

Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΑΚ

-Είστε ευχαριστημένος με την σχέση που έχετε με τη διοίκηση του ΠΕΑΚ;

«Έχουμε εξαιρετικές σχέσεις με τη διοίκηση του ΠΕΑΚ. Θέλουμε, όμως, να λυθούν δύο βασικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με το χώρο που μας δίνεται και τη θερμοκρασία του νερού. Σχετικά με το πρώτο, η ΝΕΠ χρησιμοποιεί το ΠΕΑΚ για τέσσερα Ολυμπιακά αθλήματα, διαθέτοντας 16 προπονητές, γεγονός που δεν συμβαίνει με κανένα άλλο σωματείο της πόλης. Συνεπώς, ο χώρος πρέπει να μοιράζεται με βάση τις πραγματικές ανάγκες και την αγωνιστική παρουσία του κάθε συλλόγου και αυτό θα διεκδικήσουμε τη νέα χρονιά. Δεν μπορούμε σε 15 μέτρα να χωρέσουμε και τις υποδομές του πόλο και τις υποδομές της κολύμβησης.

Σχετικά με το δεύτερο, όταν η θερμοκρασία του νερού δεν είναι αυτή που πρέπει, οι ομάδες μας δεν μπορούν να δουλέψουν σωστά. Δεν κατηγορούμε το ΠΕΑΚ για αυτό το θέμα, καθώς η πολιτεία έχει μεγάλες ευθύνες. Έχει καθυστερήσει η ενεργειακή αναβάθμιση του χώρου, ενώ δεν έχει υπάρξει και ένα σκέπασμα για να διατηρεί τη θερμοκρασία της πισίνας, συν τις ελλειμματικές επιχορηγήσεις. Είμαστε στο ίδιο τραπέζι με το ΠΕΑΚ και θέλουμε να βελτιωθούν όλα τα προβλήματα».

-Σε ποιο επίπεδο βρίσκονται οι επαφές με ΝΟΠ, Δήμο και Περιφέρεια;

«Ξεκινώντας από τον ΝΟΠ, γνωρίζουμε ότι έχει τη δική του ιστορία σαν σωματείο και θεωρώ πως οι σύλλογοι μας -όπως και οι προπονητές μας- έχουν πολύ καλές επαφές και χαιρόμαστε γι’ αυτό. Ωστόσο, σαν ΝΕΠ πάντα θα βάζουμε πάνω απ’ όλους τα συμφέροντα μας σε όποιο επίπεδο, διεκδικώντας πάντα το καλύτερο σε σωστές συνθήκες. Βεβαίως, ο ευγενής ανταγωνισμός με τον ΝΟΠ έχει πολλαπλά αγωνιστικά οφέλη για όλους.

Όσον αφορά τον Δήμο, όσες φορές έχουμε χτυπήσει την πόρτα του, μας έχει απαντήσει ότι οικονομικά δεν μπορεί να βοηθήσει. Μας έχουν πει πως είναι δίπλα μας σε θέματα, όπως η μεταφορά των ομάδων μας, αλλά τίποτα παραπάνω. Αντίθετα, η Περιφέρεια είναι στα πάντα δίπλα μας και ευχαριστούμε θερμά τον κ.Φαρμάκη, τον κ.Μπονάνο, αλλά και τον κ.Νικολακόπουλο. Η Περιφέρεια είχε σταθεί αρωγός μας και την περίοδο του κορωνοϊού. Θα ήθελα επίσης να τονίσω για το κολυμβητήριο που βρίσκεται στην Ακτή Δημαίων και που σύντομα -όπως ακούγεται- θα περιέλθει στην ιδιοκτησία του Δήμου, μετά τη λήξη του συμβολαίου που υπάρχει με την ομάδα που το χρησιμοποιεί, ότι η ΝΕΠ βρίσκεται εδώ για να διεκδικήσει ένα μεγάλο ή μικρό κομμάτι του για τα τμήματά της».

«Η Περιφέρεια είναι πάντα δίπλα μας και ευχαριστούμε θερμά τον κ.Φαρμάκη, τον κ.Μπονάνο, αλλά και τον κ.Νικολακόπουλο. Στο στιγμιότυπο ο Μανώλης Τσουραμάνης με τον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Χαράλαμπο Μπονάνο, σε εκδήλωση της ΝΕΠ

«ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΠ»

-Ποιες είναι οι οργανωτικές αλλαγές που θα υπάρξουν στον σύλλογο;

«Η ΝΕΠ προσπαθεί να φτιάξει το δικό της σπίτι και αυτό είναι το στοίχημα της επόμενης διοίκησης για την ερχόμενη τριετία. Θέλουμε αρχικά να φτιάξουμε μια πισίνα εκμάθησης, ώστε να φιλοξενούνται εκεί οι υποδομές μας και σε δεύτερη φάση να ‘μεγαλώσουμε’ το σπίτι μας, στεγάζοντας όλα τα αθλήματα μας εκεί, αλλά και τον εξοπλισμό μας, όπως τα τέσσερα βαν που διαθέτουμε και τα έχουμε αγοράσει με μεγάλη δαπάνη για τις μεταφορές. Σκοπεύουμε να φτιάξουμε επίσης κι ένα γυμναστήριο, ενώ θέλουμε να έχουμε και χώρους ώστε να φιλοξενούμε κι άλλες ομάδες.

Αυτό ονειρεύομαι και είναι στην πρώτη γραμμή της ατζέντας μου για τις εκλογές που θα γίνουν στο σύλλογο τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο».

-Κλείνοντας, τι μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους προπονητές, στους αθλητές σας, αλλά και στους γονείς αυτών των παιδιών που είναι επί της ουσίας ο… αιμοδότης του κάθε συλλόγου;

«Θα ήθελα αρχικά να ευχαριστήσω την έγκριτη εφημερίδα σας για το βήμα που μου δώσατε. Επίσης, ένα τεράστιο ‘ευχαριστώ’ στους συνεργάτες μου, που κάνουν μια τρομερά δομημένη και πολύωρη δουλειά σε όλα τα επίπεδα, ώστε να μπορεί ο σύλλογος να λειτουργεί με μεγάλη αξιοπρέπεια. Αξίζουν συγχαρητήρια στους προπονητές μας για τις ατελείωτες εργατοώρες και για το μεράκι που βάζουν, αλλά και στα παιδιά μας που είναι πάντα αφοσιωμένα και δείχνουν συνέπεια στις υποχρεώσεις τους.

Τέλος, το μεγαλύτερο ‘ευχαριστώ’ το δίνουμε στους γονείς, που έχουν επωμιστεί στις πλάτες τους ένα μεγάλο οικονομικό και ψυχολογικό βάρος. Χωρίς αυτούς, δεν θα είχαμε τόσες επιτυχίες, διότι δίνουν στα παιδιά τους μια υποδειγματική καθοδήγηση και τους είμαστε ευγνώμονες. Τους θέλουμε ακόμα περισσότερο δίπλα μας, καθότι η ΝΕΠ ανήκει στους ανθρώπους της».

www.matchnews.gr

ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΠΟΡ

Στο Hereya Open 2024 η επίλεκτη ομάδα της ΕΤΑΝΕ με δύο μέλη της Αστραπής Πατρών

Published

on

Στο Hereya Open 2024 θα αγωνιστεί η επίλεκτη ομάδα της ΕΤΑΝΕ με 2 μέλη της Αστραπής να την στελεχώνουν.

Συγκεκριμένα ο προπονητής της Αστραπής Αντωνακόπουλος Χρήστος Βασίλης και ο αθλητής Πανταζόπουλος Ανδρέας (-33kg cadets) αναχωρούν με την ομάδα της ΕΤΑΝΕ για τη Σόφια και συγκεκριμένα στο Sports Hall “Arena Asics” εκεί ώπου οι 87 αθλητές της επίλεκτης ομάδας θα ριχτούν στη μάχη για μεγάλες και σημαντικές διακρίσεις.

 

Continue Reading

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Για την πρόκριση στην Ολυμπιάδα αναχώρησαν για Αττάλεια Καυκάς και Αλικανιώτη

Θα συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομάδων βάδην

Published

on

Με προορισμό την Αττάλεια αναχώρησε σήμερα (19/4)η εθνική ομάδα, ενόψει της διεξαγωγής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ομάδων βάδην, την ερχόμενη Κυριακή (21/4). Τρεις ελληνικές ομάδες θα συμμετάσχουν στο νέο αγώνισμα της Μικτής Μαραθώνιας Σκυταλοδρομίας Βάδην και μια ακόμη στα 20 χλμ. Βάδην γυναικών.

Την ελληνική αποστολή πλαισιώνουν ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ και η Κυριακή Φιλτισάκου, ο Ιωάννης Καυκάς και η Όλγα Φιάσκα, καθώς επίσης ο Γιώργος Κριτούλης και η Σοφία Αλικανιώτη. Το τελευταίο μάλιστα ζευγάρι έχει ήδη μια συμμετοχή μαζί στο Ντούντιντσε όπου σημείωσαν το ιστορικά πρώτο πανελλήνιο ρεκόρ στο αγώνισμα με επίδοση 3:18.38. Σε ατομικό αγώνισμα έχουμε την συμμετοχή της Παναγιώτας Τσινοπούλου, η οποία κυνηγά μια καλή εμφάνιση που θα την ανεβάσει στο ranking στην προσπάθεια της να είναι παρούσα στις μεγάλες διοργανώσεις του καλοκαιριού.

Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομάδων βάδην στην Αττάλεια θα εξασφαλίσουν θέση για τους Ολυμπιακούς αγώνες στο Παρίσι οι 22 πρώτες ομάδες της Μικτής Μαραθώνιας Σκυταλοδρομίας Βάδην, αλλά μόνο στις πέντε πρώτες χώρες επιτρέπεται να προκρίνουν και δεύτερη ομάδα από αυτή τη διοργάνωση.

Οι υπόλοιπες τρεις θέσεις για να κλείσουν οι 25 των Ολυμπιακών Αγώνων, θα προκύψουν από τις λίστες με τις επιδόσεις και δεν θα τις καλύψουν εκπρόσωποι χωρών που έχουν ήδη προκριθεί. Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομάδων βάδην θα λάβουν μέρος συνολικά 431 αθλητές και αθλήτριες από 52 χώρες, 232 άνδρες και 209 γυναίκες.

 

Continue Reading

ΠΟΛΟ

Πρώτο βήμα ανόδου για ΝΕΠ, 11-10 τον Άρη Θεσσαλονίκης με ανατροπή

Published

on

Η ΝΕ Πατρών πήρε προβάδισμα 1-0 νίκες στη μάχη της ανόδου στην Α1, καθώς επιβλήθηκε με 11-10 επί του Άρη Θεσσαλονίκης στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα της σειράς των ημιτελικών των Play Off της Α2 πόλο Ανδρών, το βράδυ της Πέμπτης (18/4) στο κολυμβητήριο «Αντ. Πεπανός» της αχαϊκής πρωτεύουσας.

Ο δεύτερος αγώνας θα γίνει την Κυριακή 21/4 στην έδρα του Άρη, στη Θεσσαλονίκη. Η ομάδα που θα φτάσει τις 2 νίκες ανεβαίνει στην Α1.

Το ματς ήταν συγκλονιστικό, με τους Θεσσαλινικείς να παίρνουν ένα προβάδισμα μέχρι και δύο γκολ (6-4) στα μέσα του τρίτου οκτάλεπτου, αλλά οι Πατρινοί έκαναν στο τέλος την ανατροπή και έφτασαν στη νίκη. Το νικητήριο γκολ (11-10) της ΝΕΠ πέτυχε ο Τρασάι, 2:22 πριν από τη λήξη του αγώνα.

ΝΕ ΠΑΤΡΩΝ – ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 11-10

Οκτάλεπτα: 2-2, 1-2, 5-4, 3-2.

ΝΕ ΠΑΤΡΩΝ (Μάκης Λυκούδης): Μαυριόπουλος, Λυκούδης Σπ. 4, Χάρισον 1, Σαλπόγλου, Τσίπης, Καραΐσκος 2, Τρασάι 4, Κωνσταντακόπουλος, Πιτσίκας, Καρράς, Αντίοχος, Καλαμάς, Δραγώνας, Αβαγιανός, Γιαννακόπουλος.

ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Κώστας Παυλίδης): Σαλαμάνης, Φωτίου 1, Καλαμπόκας 3, Ζιούτας, Ζαρκαντζάς 1, Αλιαπούλιος, Παπαδόπουλος Δ. 1, Παυλίδης Β., Αληχανίδης, Μπάσελ 3, Σολογάνης 1, Σιώπκας, Κούστας, Τάτσης, Ταγρές.

Continue Reading
Advertisement
ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ21 hours ago

Παναχαϊκή: Το γκολ του Ζαμόρα στη νίκη επί του Αιγάλεω (vid)

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ3 hours ago

Άρης Πατρών: Ομάδα με δυναμική και με τον πήχη ψηλά

Α2 ΕΣΚΑΗ8 hours ago

Α2 ΕΣΚΑ-Η: Ο Πυρσός εύκολα νίκησε τον Αιγέα στο κλειστό Αλεξιώτισσας

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ17 hours ago

Στους 4 του Conference ο Ολυμπιακός, με ήρωα τον Τζολάκη στην πιο μεγάλη βραδιά της ιστορίας του

Α2 ΕΣΚΑΗ9 hours ago

Α2 ΕΣΚΑ-Η: Με επιθετική πολυφωνία «άσος»- χρυσάφι για τη Νίκη Πρ.

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ4 hours ago

Τέλος οι Μούλντερ και Μπόονεν από την Παναχαϊκή

ΜΠΑΣΚΕΤ22 hours ago

Μπαρτζώκας: «Μου επιτίθεται εδώ και μήνες ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, στο ΟΑΚΑ μου λένε να πεθάνει το παιδί μου και να πάθω καρκίνο»

ΠΟΛΟ20 hours ago

Πρώτο βήμα ανόδου για ΝΕΠ, 11-10 τον Άρη Θεσσαλονίκης με ανατροπή

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ22 hours ago

Καλή παρουσία του Προμηθέα στο ΣΕΦ και ήττα (80-69) από τον Ολυμπιακό

NATIONAL LEAGUE 24 hours ago

Περιμένει αντίπαλο η Αχαγιά ΄82

Facebook