ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Η Πάτρα και ο Προμηθέας υποδέχονται ξανά το Adidas Next Generation Tournament της Euroleague
Η πόλη υποδέχεται την σημαντική ευρωπαϊκή διοργάνωση, το τριήμερο 10-12 Φεβρουαρίου.

Η Euroleague ανακοίνωσε σήμερα τις πόλεις που θα φιλοξενήσουν τις τέσσερεις προκριματικές φάσεις του φετινού Adidas Next Generation Tournament, με την Πάτρα να συμπεριλαμβάνεται σε αυτές για δεύτερη διαδοχική φορά.
Οι υπόλοιπες διοργανώτριες είναι το Μόναχο, το Ζαντάρ και το Βελιγράδι.
Το ANGT είναι ένα από τα κορυφαία γεγονότα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, όσον αφορά στο αναπτυξιακό σκέλος και κάθε χρόνο συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των φιλάθλων, των προπονητών και των σκάουτερ από όλο τον κόσμο, που θέλουν να εντοπίσουν τα νέα μπασκετικά ταλέντα.
Πέρυσι η Πάτρα και ο Προμηθέας επιλέχθηκαν για πρώτη φορά ως οικοδεσπότες μιας εκ των προκριματικών φάσεων, και κατά κοινή ομολογία έφεραν εις πέρας την διοργάνωση με απόλυτη επιτυχία.
Οι ιθύνοντες της Euroleague, αναγνωρίζοντας την άρτια οργάνωση του περσινού ANGT της Πάτρας, αποφάσισαν να μας εμπιστευτούν ξανά αυτήν την πολύ σημαντική ευρωπαϊκή διοργάνωση, με την πόλη μας να υποδέχεται το τριήμερο 10-12 Φεβρουαρίου ορισμένες από τις κορυφαίες ακαδημίες της Ευρώπης και φυσικά τους εκκολαπτόμενους μπασκετικούς αστέρες!
Οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στο τουρνουά θα ανακοινωθούν από την Euroleague το επόμενο χρονικό διάστημα, όμως ήδη ανακοινώθηκε ο προπονητής που θα αντικαταστήσει τον Βασίλη Σπανούλη στην τεχνική ηγεσία της Next Generation Team, της ομάδας επίλεκτων. Αυτός θα είναι ο σπουδαίος Φινλανδός Petteri Koponen, ο οποίος πρόσφατα αποσύρθηκε από την ενεργό δράση.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Τα καλύτερα στιγμιότυπα από το σπουδαίο «διπλό» του Προμηθέα στο Αμβούργο (vid)
Το πανόραμα στον 2ο όμιλο μετά την νίκη του Προμηθέα.

Σε ένα τρομερό παιχνίδι που κρίθηκε στο σουτ κι οι επιθέσεις πετούσαν φωτιές, ο Προμηθέας ήταν εξαιρετικός και κατάφερε να επικρατήσει επί των Hamburg Towers.
Στο άλλο παιχνίδι του 2ου ομίλου, η Turk Telekom έκανε το καθήκον της και επικράτησε επί της Slask, που βρίσκεται με το… ένα πόδι εκτός συνέχειας.
Τα καλύτερα στιγμιότυπα από το σπουδαίο διπλό του Προμηθέα στο Αμβούργο.
Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής:
Τurk Telekom – Slask 76-63
Hamburg Towers – Προμηθέας Πάτρας 103-105
Buducnost – London Lions 20:00
Trento – Hapoel Tel Aviv 21:00
Gran Canaria – Paris Basketball 22:00.
Η βαθμολογία
- Gran Canaria 10-2
- Turk Telekom 9-4
- Hapoel Tel – Aviv 8-4
- Paris 8-4
- Προμηθέας 8-5
- Buducnost 7-5
- London Lions 5-7
- Hamburg Towers 4-9
- Trento 2-10
- Slask 1-12
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
«Κατοστάρα» και… απόδραση του Προμηθέα από το «θρίλερ» του Αμβούργου
Επικράτησε με 105-103 των Χάμπουργκ Τάουερς, για την 13η αγωνιστική του 2ου ομίλου του EuroCup.

Yoeli Childs WINDMILL dunk😶🌫️@hamburgtowers #7DAYSMagicMoment pic.twitter.com/WQ8zjd5yW0
— 7DAYS EuroCup (@EuroCup) January 31, 2023
Με το παιχνίδι να εξελίσσεται σε ένα σκληρό μπρα ντε φερ, όλα κρίθηκαν στο τελευταίο λεπτό, σε δύο φάσεις. Στην πρώτη, ο Ντάστιν Χογκ πήρε το επιθετικό ριμπάουντ μετά από την άστοχη προσπάθεια του Τζον Τόμασον και σκόραρε με 22.8” για το τέλος, ενώ αμέσως μετά ο Άρνολντας Κουλμπόκα έβγαλε την άμυνα πάνω στον Ζίγκα Σάμαρ.
Τα δεκάλεπτα: 26-24, 48-54, 78-83, 103-105.
ΑΜΒΟΥΡΓΟ (Μπαρλόσκι): Σούρμαν 14 (4/6 τρίποντα), Πολάιτ 19 (2), Φίλιπς 5 (1), Μάισνερ 7 (2), Γούνταρντ 6 (1), Σάμαρ 8 (2 τρίποντα, 8 ασίστ), ΜακΚούλουμ 4 (6 ασίστ), Χάινριχς 7 (8 ασίστ), Βόλφαρτ – Μπότερμαν 7, Κίλος 26 (9/13 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 8/12 βολές, 10 ριμπάουντ).
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ (Χριστόπουλος): Κάουαν 7 (1), Ντάνγκουμπιτς 3 (1), Κόντιτ 2, Τσαϊρέλης 7, Μουράτος 5 (1 τρίποντο, 4 ασίστ), Γκίκας 11 (3/6 τρίποντα), Σίμπσον 16 (4/8 τρίποντα), Χογκ 17 (6/6 δίποντα, 5/6 βολές), Τόμασον 19 (1/5 τρίποντα), Κουλμπόκα 18 (3/7 τρίποντα).
Τα ομαδικά στατιστικά του Αμβούργου: 22/34 δίποντα, 12/25 τρίποντα, 23/30 βολές, 26 ριμπάουντ (18 αμυντικά + 8 επιθετικά), 33 ασίστ, 9 κλεψίματα, 10 λάθη.
Τα ομαδικά στατιστικά του Προμηθέα Πάτρας: 24/29 δίποντα, 14/30 τρίποντα, 24 ριμπάουντ (16 αμυντικά + 8 επιθετικά), 17 ασίστ, 3 κλεψίματα, 15 λάθη, 1 μπλοκ.
Οι επόμενοι αγώνες των δύο ομάδων: Την επόμενη βδομάδα, ο Προμηθέας επιστρέφει στο “Δημήτρης Τόφαλος” για να αντιμετωπίσει την Σλασκ Βρότσλαβ, ενώ το Αμβούργο ταξιδεύει στη Μεγάλη Βρετανία για την αναμέτρηση με τον Λόντον Λάιονς.
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Μπροστά με 54-48 ο εντυπωσιακός Προμηθέας στο ημίχρονο με το Αμβούργο
Από την πόλη της Γερμανίας για την 13η αγωνιστική του 2ου ομίλου του EuroCup.

Με 30 πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο και 54 συνολικά στο πρώτο μέρος, ο Προμηθέας κάνει επιθετικό… πάρτι στο Αμβούργο, απέναντι στην τοπική ομάδα για την 13η αγωνιστική του Β’ ομίλου του EuroCup.
Αν το συγκρότημα του Γιάννη Χριστόπουλου, παρουσιαστεί λίγο πιο συγκεντρωμένο στην άμυνα και τα ριμπάουντ, έχει την ευκαιρία να πετύχει ένα θρίαμβο στη Γερμανική πόλη που θα του δώσει το προβάδισμα για την τετράδα του ομίλου.
Τα δεκάλεπτα: 26-24, 48-54.