Connect with us

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Η Πάτρα κέρδισε το στοίχημα και αποθεώθηκε

Published

on

Με όλες τις κούρσες να έχουν διεξαχθεί στην ώρα τους, με τον καλύτερο τρόπο, αλλά και με αποτυπωμένη στα χαμόγελα των πληρωμάτων, την αίσθηση από την παραμονή τους στην πόλη μας, ολοκληρώθηκε το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας με σκάφη J-24.

Με τηλεοπτική ακρίβεια ξεκινούσαν οι κούρσες, σχετικά κοντά στην ακτή, αμφιθεατρικά και με δυνατότητα να παρακολουθήσει κάποιος από τη στεριά ή από τα καφέ της ακτογραμμής. Ο στίβος δικαίωσε τους διοργανωτές και αποζημίωσε τους συμμετέχοντες αφού είχαν συνθήκες ιδανικές για αγώνες και πίσω τους μια ζωντανή πόλη.

Δεν είναι συχνό ακόμη και σε μεγάλους αγώνες, όλες οι ιστιοδρομίες να γίνονται στην ώρα τους και με εξαιρετικές καιρικές συνθήκες.

Η διοργάνωση κύλησε άρτια, με όλα τα πληρώματα να μένουν ευχαριστημένα, και τον Πατραϊκό να δίνει με την βοήθεια του ήλιου ένα μοναδικό υπερθέαμα το οποίο ήταν ορατό και από τους παραλιακούς δρόμους της πόλης, ενώ κρίνεται επιτυχημένη όταν λύνονται τα προβλήματα που δημιουργούνται.

Οι αγώνες και ο θρίαμβος των Ελληνικών πληρωμάτων

Οι καιρικές συνθήκες στο ξεκίνημα των Αγώνων δεν ήταν ιδανικές, γεγονός που επηρέασε και την τελική εξέλιξη. Παρόλα αυτά όλες οι ιστιοδρομίες πραγματοποιήθηκαν κανονικά
και στην ώρα τους.

Από τη δεύτερη μέρα ο καιρός άλλαξε φέρνοντας ανατροπές στα αποτελέσματα ενώ από την τρίτη και μετά οι κούρσες χαρακτηρίζονταν κυρίως από τακτική, ενώ το θέαμα ήταν μοναδικό γιατί έβλεπες σκάφη σε πλήρη παράταξη να ακολουθούν το ένα το άλλο.

Το Ιταλικό σκάφος La Superba που προπορευόταν από το ξεκίνημα των ιστιοδρομιών κατέκτησε τον τίτλο, ενώ το σπουδαίο ήταν ότι τρία Ελληνικά πληρώματα ακολούθησαν, με το Γερμανικό φαβορί να μένει πέμπτο.

Η ΕΥΝΙΚΗ ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, ακολούθησε το J Mania, ενώ το σκάφος της Ελληνικής Αστυνομίας, παρ’ ότι πάλεψε μέχρι το τέλος για μία θέση στο βάθρο, έμεινε τέταρτο μετά από ένα τεχνικό λάθος και την ένσταση που έκανε το Γερμανικό πλήρωμα.

Οι νικητές με έντονη την παρουσία των ελληνικών ομάδων:

1η θέση η ομάδα του Πολεμικού Ναυτικού της
Ιταλίας με το σκάφος La Superba (ITA 416)
2η θέση η ομάδα ΕΥΝΙΚΗ ( GRE 5441) από τον
Άγιο Νικόλαο Κρήτης
3η θέση η ομάδα J-Mania (GRE 5367)
4η θέση η ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας
(GRE 751)
5η θέση η ομάδα SCWEREJUNGS (GER 5381)
6η θέση η ομάδα UNITED 5 (GER 5281)

Η παρακαταθήκη

Οι καιρικές συνθήκες και ο ιδανικός στίβος του Πατραϊκού απέσπασε τα θετικότερα σχόλια από τις ξένες αποστολές, οι οποίες επηρεασμένες από τις μέρες τους στην Πάτρα και παρά την αρχική κακοκαιρία εκδήλωσαν το ενδιαφέρον να έρθουν στην πόλη μας σε περίοδο εκτός αγώνων για ενδιάμεσες προπονήσεις, με παραμονή έως και ένα μήνα.

Το σημαντικότερο νέο προήλθε από τον Αμερικάνο εκτελεστικό διευθυντή της διεθνούς κλάσης J-24, Chris Howell, ο οποίος αφού ευχαρίστησε για τους διοργανωτές για την πολύ καλή διοργάνωση, πρότεινε την ανάληψη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2023, αφού ο θαλάσσιος στίβος, ο χώρος και η πόλη προσφέρουν αυτά που οι αθλητές θέλουν και θεωρούν ότι είναι στοιχεία επιτυχημένης διοργάνωσης!

Γεγονός που αποτελεί την μεγαλύτερη κληρονομιά της πόλης από τους Αγώνες, από τη στιγμή που δεν μένουν σε σταθερές εγκαταστάσεις. Ο Μόλος της Αγίου Νικολάου και το παράκτιο μέτωπο που ανοίγεται μπροστά το αποδείχθηκαν ιδανικοί για ναυταθλητικές δράσεις, δικαιώνοντας τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πατρών για την επιλογή του.

Οι ξεχωριστές στιγμές

Με μία λαμπρή τελετή παρουσία πλήθους κόσμου και όλων των πληρωμάτων κηρύχθηκε (Κυριακή 5 Μαΐου) η επίσημη έναρξη του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας κλάσης J/24 της Πάτρας.

Η τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε σε μια υπέροχη ατμόσφαιρα στο παλατάκι της πόλης μας, το Δημοτικό θέατρο, όπου τα ξένα κυρίως πληρώματα, απόλαυσαν τόσο τον χώρο όσο και την τελετή.

Την Πέμπτη 9 Μαΐου εθελοντική ομάδα του Κέντρου Ενημέρωσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ) – “Χάρισε Ζωή” φιλοξενήθηκε από τους διοργανωτές του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας με σκάφη J-24, το οποίο διεξάγεται στην Πάτρα.

Οι αθλητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη δωρεά μυελού των οστών και να συμβάλουν κι αυτοί με τη σειρά τους στη διάδοση της εθελοντική προσφοράς. Ο ανιδιοτελής αγώνας τους ενάντια στα αιματολογικά νοσήματα έγινε πράξη με το να γίνουν οι ίδιοι εθελοντές δότες μυελού των οστών αλλά και πρεσβευτές του μηνύματος πως «όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη λευχαιμία παρελθόν», θέτοντας μ’ αυτό τον τρόπο τον αθλητισμό στην υπηρεσία του ανθρωπισμού και της κοινωνικής προσφοράς.

Μετά το τέλος της τελευταίας κούρσας τα πληρώματα έπεσαν στα νερά του Πατραϊκού και απόλαυσαν τη θάλασσα, κλείνοντας με ιδανικό τρόπο τόσο τους Αγώνες όσο και τη διαμονή τους στην πόλη, για την οποία έχουν να λένε μόνο κολακευτικά σχόλια.

Σε ένα από τα σκάφη υπήρχε όλη η γενιά των Αγώνων, με τον… παππού οδηγό, την… κόρη πλήρωμα και τον… εγγονό να απολαμβάνει τις βόλτες ανοιχτά του Πατραϊκού!

Οι αθλητές και τα ξένα πληρώματα επισκέφθηκαν κάποια από τα χαρακτηριστικά τοπία της περιοχής, ενώ ξεχώρισε και για τους ίδιους οι εμπειρία της παρουσίας στην Achaia Clauss. Με το χαμόγελο στα χείλη προσήλθαν όλα τα πληρώματα στην τελετή λήξης του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ιστιοπλοΐας με σκάφη J-24. Αρχικά συγκεντρώθηκαν έξω από το Επιμελητήριο στην Ρήγα Φεραίου, δίδοντας μία όμορφη εικόνα στους Πατρινούς και εισήλθαν ομαδικά όταν οι πόρτες άνοιξαν.

Οι απονομές

Με τα καλύτερα λόγια μίλησαν για τον αγώνα και την διοργάνωση, ο WillieGohl, ο Γερμανός πρόεδρος της Επιτροπής Ενστάσεων και διεθνής κριτής, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κλάσης J-24, Άρης Παλικάρης και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνων International Race Officer, Σούλης Παπαντωνίου.
Πριν τις απονομές και το μεγάλο βραβείο στους νικητές ο Πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής, o Γερμανός Michael Peters, απηύθυνε χαιρετισμό και παρουσίασε τον διακεκριμένο φιλοξενούμενο Stuart Jardine (Αγγλία).

Στην συνέχεια μαζί απένειμαν το βραβείο Stuart Jardine στον μικρότερο αθλητή των αγώνων που ήταν ο Νικόλας Γεωργόπουλος του Ι.Ο. Πατρών με την ομάδα Primarolia του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών.
Βραβείο στο παλαιότερο σκάφος δόθηκε στον Fabbio Apollonio με το σκάφος ΑlceNero και στο σκάφος που διένυσε τα περισσότερα χιλιόμετρα για να λάβει μέρος στην διοργάνωση και ήταν το σκάφος Legan Allien από την Μεγάλη Βρετανία. Καλύτερο γυναικείο πλήρωμα ήταν η Γερμανική ομάδα DerbeKerle.

Η ζωντανή ιστορία της κλάσης – StuartJardine

Στην Πάτρα για τους Αγώνες βρέθηκε από την πρώτη έως την τελευταία μέρα το Βρετανικό, ζεύγος Jardine. Ο Stuart Jardine, με τη σύζυγό του, αποτελούν τη ζωντανή ιστορία τόσο της κλάσης, όσο και της ιστιοπλοΐας.

Στα 85 του πλέον ο Βρετανός ιστιοπλόος που έχει ζήσει Παγκόσμιο πόλεμο και 4 Ολυμπιάδες βρέθηκε στην πόλη μας και ήταν καταλυτικός αρωγός στην άρτια διεξαγωγή των Αγώνων, ενώ αποτελεί τον «παππού» και μέντορα όλης της κλάσης παγκοσμίως!

Ο ίδιος μας διηγήθηκε την συγκινητική ιστορία του που ξεπερνά τα 70 χρόνια στις θάλασσες:

«Ήμασταν στην Παλαιστίνη, με τον δίδυμο αδερφό μου, ήμασταν 8 χρονών τότε (σ.σ. 1940!) και είχαμε μια βαρκούλα χωρίς καθόλου άνωση και σαλπάραμε για να δούμε τα πολεμικά πλοία να φεύγουν από τη Κύπρο για τη Διώρυγα του Σουεζ καθώς ο πόλεμος ξεκινούσε.

Πηγαίναμε χωρίς άνωση, χωρίς σωσίβια και η βάρκα συχνά βούλιαζε αρκετά μακριά καθώς κανείς δεν σκεφτόταν την ασφάλεια τότε. Οταν φτάναμε στη στεριά, οι ναυαγοσώστες σήκωναν την βάρκα με εμάς ακόμα μέσα και μας πήγαιναν και τη τοποθετούσαν σε μεταλλικά πόδια.

Δεν είμαι όσο φορμαρισμένος όσο ήμουν και αυτό με εκνευρίζει, ακόμα μπορώ να σαλπάρω και να αγωνίζομαι αλλά είναι δύσκολο να διατηρηθείς και ο εγκέφαλος φθείρεται.

Το 1950 ξεκινήσαμε τα Olympic trials, φτιάξαμε τη Βρετανική ομάδα, ανυπομονούσα για τους Ολυμπιακούς. «Έτρεξα» σε 2 Ολυμπιάδες και έχω συμμετάσχει συνολικά σε 4, καθώς είχαμε και αναπληρωματικές ομάδα.

Ξεκίνησα με τον «Ιπτάμενο Ολλανδό» στους Ολυμπιακούς και μετά στους «Stars» στην International starboat όπου και έμαθα τα περισσότερα. Ήταν πολύ καλά στους Ολυμπιακούς, ακόμα και στην αναπληρωματική ομάδα , ήταν πολύ διασκεδαστικά. Αλλά μετά είχαν το πρόβλημα στο Μόναχο με τους τρομοκράτες (1972) άλλαξαν τα πράγματα. Μέχρι τότε μπορούσαμε να κάνουμε μικρές ανοησίες και ήταν διασκεδαστικά αλλά μετά το Μόναχο, η Ασφάλεια περιόρισε τα πάντα».

Για την Πάτρα είχε να πει τα καλύτερα λόγια:

«Είναι αξιολάτρευτη, έχετε πολύ καλές μέρες αλλά είναι όσο ζεστά είναι και στην Αγγλία αυτή την εποχή. Δεν έχω ξανάρθει εδώ αλλά έχω πάει στην Κρήτη πριν 10 χρόνια. Είχαμε ένα πρωτάθλημα και μάλιστα συμμετείχα με ένα πλοίο που ήταν στο νερό και σε αυτούς τους Αγώνες!

Αγαπώ την κλάση J-24 επειδή είναι φιλική. Οι περισσότεροι είναι ερασιτέχνες και λίγοι είναι επαγγελματίες και ξέρω όλους τους ανθρώπους που θα μπορούσαν να προκαλέσουν την τύχη τους εδώ. Επιπλέον υπάρχουν και πολλοί φίλοι που πλέον σε αυτή τη κλάση.

Πριν 35 χρόνια, ο Βρετανικός στρατός αγόρασε δυο J-24, καθώς αν είχαν απομείνει λεφτά στον προϋπολογισμό η κυβέρνηση θα προσπαθούσε να τα πάρει πίσω.

Και είπαν όχι, θα αγοράσουμε δυο τέτοια σκάφη και θα τους δώσουμε ονόματα από άρματα μάχης, το ένα θα το ονομάσουμε “Chieftain” και το άλλο “Challenger” οπότε οι Αρχές νόμιζαν ότι ήταν άρματα μάχης αλλά ήταν απλά σκάφη.

Μου ζητήθηκε λοιπόν να σαλπάρω με ένα από αυτά για να εκπαιδεύσω κι αλλά άτομα του στρατού. Πρώτα τα χρησιμοποιούσαν χωρίς εμένα, αλλά ήταν κοστοβόρο καθώς συνεχώς χτυπούσαν πράγματα στον βυθό. Έτσι το ανέθεσαν σε εμένα και μετά από κάποια χρόνια πήρα το δικό μου σκάφος».

Και έκλεισε με ένα μήνυμα προς τους επαγγελματίες αλλά και τους επίδοξους ιστιοπλόους:

«Όσο περισσότερες ώρες σαλπάρετε, τόσο καλύτεροι γίνεστε, αν μπορείτε να σαλπάρετε κάθε μέρα, εξαιρετικά, αν όχι πρέπει να εργαστείτε σκληρά. Είμαι 85 και ακόμα σαλπάρω και αγωνίζομαι, είμαι τυχερός νομίζω, το μόνο που έχω αποκομίσει ως τώρα είναι εγκαύματα από τον ήλιο».

Επιμέλεια: Ηλίας Μάτσας

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Ιστοσελίδα και Social Media των Μεσογειακών Πάτρα 2019

Published

on

Σε σημαντικό κόμβο ενημέρωσης εξελίσσονται η επίσημη ιστοσελίδα και οι επίσημοι λογαριασμοί στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης της Οργανωτικής Επιτροπής των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων που θα διεξαχθούν στην Πάτρα 25-31 Αυγούστου 2019.

Η ιστοσελίδα της Οργανωτικής Επιτροπής (https://www.mbgpatras2019.gr/), εμπλουτίζεται συνεχώς με θέματα και χρήσιμες πληροφορίες για τους Αγώνες, τόσο για τα Μέσα Ενημέρωσης και τους εκπροσώπους τους, όσο και για κάθε ενδιαφερόμενο.

Στην ενότητα «Αθλήματα» για παράδειγμα, υπάρχει περιγραφή των 11 αθλημάτων των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων (https://www.mbgpatras2019.gr/?section=2070&language=el_GR), καθώς και τα τεχνικά χαρακτηριστικά της άμμου που θα χρησιμοποιηθεί στη διοργάνωση (https://www.mbgpatras2019.gr/section=2272&language=el_GR&fbclid=IwAR3TZGv4V2tDLlphqmkFGTF5swe8SWTBSewiipnixqSe9FUQgihMgioLneo).

Ομοίως χρήσιμες πληροφορίες γύρω από τη διοργάνωση υπάρχουν και στους επίσημους λογαριασμούς στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης της Οργανωτικής Επιτροπής, που είναι οι εξής:

Facebook: Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες – Πάτρα 2019 (@MBGPatras2019)
Instagram: @mbg_patras_2019
Twitter: @Mbg2019
LinkedIn: Official Page: PATRAS 2019, II Mediterranean Beach Games
YouTube : Mediterranean Beach Games Patras 2019

Επίσης, φωτογραφικό υλικό, βίντεο και spots, μπορείτε να χρησιμοποιείται ελεύθερα από την επίσημη ιστοσελίδα της Οργανωτικής Επιτροπής. ( Και αυτό θα εμπλουτίζεται συνεχώς) .

Διάβασε Περισσότερα

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Μιχάλης Κωτσόπουλος: Από το Fight Club στη… μάχη της κάλπης!

Published

on

Ο Μιχάλης Κωτσόπουλος γνωστός από το Fight Club Patras στα Δεμένικα όπου αριθμεί πολλούς αθλητές, αποφάσισε να συμμετάσχει στις Δημοτικές εκλογές με το συνδυασμό του νυν Δημάρχου Κώστα Πελετίδη, «Λαϊκή Συσπέιρωση».

Υπηρετεί στην Πυροσβεστική (1ο Π.Σ. Πατρών) από το 2001, είναι πατέρας δύο παιδιών και προπονητής στον Μαχητικό Σύλλογο της Πάτρας (Δημοκρατίας 23) με πλήθος διακρίσεων σε Ελλάδα και Εξωτερικό.

Διετέλεσε προπονητής στους Παγκόσμιους Αγώνες της Ταϊπέι το 2016, με ρεκόρ συγκομιδής μεταλλίων σε τέτοια διοργάνωση. Διοργανώνει και συμμετέχει σε αθλητικές κατασκηνώσεις, προετοιμασίες υψηλού επιπέδου, αθλητικά events (χαρακτηριστικό το «Friendship Games Patras»), έχει επαφές και φέρνει στην Πάτρα σπουδαίους πρωταθλητές μαχητικών αθλημάτων από Κορέα, Τουρκία ή Ιράν, ενώ αποτελεί αναπόσπαστο οργανωτικό κομμάτι των Πανελλήνιων πρωταθλημάτων που έρχονται στην πόλη.

«Μετά λοιπόν από χρόνια προσφοράς στον αθλητισμό, ως αθλητής με κατακτήσεις πρωταθλημάτων σε Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό επίπεδο και πλέον από την θέση του προπονητή, υπηρετώντας τόσο την πόλη όσο και τα Εθνικά χρώματα σε εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις, ήρθε η ώρα να βάλω και εγώ το λιθαράκι μου και να δώσω άλλον έναν αγώνα, διαφορετικό αυτή την φορά για την ανάπτυξη στα αθλητικά
δρώμενα», δηλώνει για την εμπλοκή του στα πολιτικά δρώμενα και συνεχίζει:

«Ως προπονητής το κίνητρο της ζωής μου είναι η επικοινωνία και η συναναστροφή με τα παιδιά.

Το να βοηθάς στην ανάπτυξη της κάθε διαφορετικής εξίσωσης που είναι κάθε παιδί, είναι ένα θείο δώρο. Μόνο η μαζική ενασχόληση με τα κοινά θα φέρει πιέσεις για λύσεις σε προβλήματα της πόλης, καθώς απαιτείται γνώση και από κοινού προσπάθεια, ο καθένας από τον τομέα του».

Διάβασε Περισσότερα

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Γιάννης Παπαγιαννόπουλος: Ένας άνθρωπος του εθελοντισμού στον Δήμο της Πάτρας

Published

on

Ο Γιάννης Παπαγιαννόπουλος είναι η αθλητική ιστορία της πόλης. Δάσκαλος, αθλητής, προπονητής, διαιτητής, κριτής και γενικά η επιτομή του δραστήριου ανθρώπου που έχει περάσει κυριολεκτικά από όλα τα πόστα.

Ένα έμενε και ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για τον ίδιο να δοκιμάσει την τύχη του στις αυτοδιοικητικές εκλογές με τον Συνδυασμό του Γρηγόρη Αλεξόπουλου, «Πρωτεύουσα ξανά».

Δείτε ένα μικρό δείγμα του αθλητικού του βιογραφικού και τον λόγο που επέλεξε να πολιτευτεί. Ξεκίνησε ως αθλητής στίβου στην Ολυμπιάδα, μεταπήδησε στο μπάσκετ και τον Έσπερο, τον κέρδισε όμως το χάντμπολ το 1980, με την ομάδα του Εσπέρου, ενώ φόρεσε την φανέλα των εθνικών ομάδων.

Την ίδια περίοδο έπαιζε πόλο στον Αχαιό 47 και κάτι που δεν γνωρίζουν πολλοί είναι πως υπηρέτησε τον χώρο του μπάσκετ 21 χρόνια ως αξιολογημένος διαιτητής. Συμμετείχε οργανωτικά σε σπουδαίες διεθνείς διοργανώσεις όπως Final 4 χάντμπολ και μπάσκετ, πανεπιστημιάδα TaeKwonDo, Παγκόσμιοι Παιδικοί Αγώνες (ICG) και κορυφαία όλων το Μουντομπάσκετ της Αθήνας το 1998.

O σημερινός προπονητής χάντμπολ της Ακαδημίας των Σπορ και ομοσπονδιακός προπονητής ανάπτυξης Πελοποννήσου επέδειξε εθελοντική και κοινωνική προσφορά στο Δήμο από το 1990. Τότε διασταυρώθηκαν οι δρόμοι του Γιάννη Παπαγιαννόπουλου με τον Γιάννη Κασίμη (αντιδήμαρχο αθλητισμού) και η συνεργασία τους είχε ως αποτέλεσμα σειρά πρωτοπόρων εκδηλώσεων, όπως: σχολικά τουρνουά μπάσκετ, street χάντμπολ, βόλεϊ στις πλατείες, πινγκ-πονγκ, σκάκι, κ.α..

Παράλληλα διετέλεσε προπονητής των Πατρινών ομάδων που συμμετείχαν στα Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα (JSF), από το 1993 έως το 1999 και αρχηγός αποστολών στους Παγκόσμιους Παιδικούς Αγώνες (ICG), από το 2011 έως 2016.

Για την εμπλοκή του στον αυτοδιοίκητο πολιτικό στίβο δήλωσε:

«Από την εποχή της συνεργασίας μου με τον Γιάννη Κασίμη, τον οποίο θεωρώ μέντορα και «πολιτικό μου πατέρα» έχω συγκρατήσει την κατασκευή ανοικτών γηπέδων και κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων, που εγκαταλείφθηκαν και είτε οδηγήθηκαν σε πλήρη αχρηστία, είτε υπολειτουργούν.

Όραμά είναι η επαναλειτουργία τους αλλά και η δημιουργία νέων χώρων όπου θα φιλοξενηθούν αθλήματα όπως: πινγκ-πονγκ, Badminton, σκοποβολή, τραμπολίνο, γυμναστική, πυγμαχία, ποδηλασία, πάλη, τοξοβολία, ξιφασκία, ράγκμπι, Taekwondo, άρση βαρών, τένις, ιππασία, τζούντο κ.α..

Το θαλάσσιο μέτωπο της πόλης προσφέρεται, για τη δημιουργία χώρων για αθλήματα άμμου, ιστιοπλοΐα, αλλά και φιλοξενίας ιστορικών σωματείων της πόλης.

Στόχος η διοργάνωση στην Πάτρα μεγάλων αθλητικών γεγονότων, ώστε να επωφελείται ο δημότης και η πόλη διαμέσου του αθλητικού τουρισμού».

Διάβασε Περισσότερα

Facebook

Copyright © 2019 Mikad Εκδοτικές Διαφημιστικές Υπηρεσίες. --- Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της ιστοσελίδας matchnews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.