Connect with us

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ

Η συνέντευξη του Ίσραελ Κολ στη «Match»: «Δάκρυσα πριν φύγω για τον Απόλλωνα»

Published

on

Στις 23 Ιουλίου 2018 ένας ταλαντούχος… βιρτουόζος της μπάλας από την Αργεντινή συμφωνεί σε όλα με την Παναχαϊκή για να φορέσει τη φανέλα της.

Συνέντευξη στον Κυριάκο Δημητρόπουλο

Όλες οι… συστατικές επιστολές που συνόδευαν το όνομα του μιλούσαν για έναν «αρτίστα», έναν εξαιρετικό μεσοεπιθετικό που μπορεί όχι μόνο να οργανώσει επιθέσεις, αλλά και να κάνει άνω κάτω τις αντίπαλες άμυνες.

Ούτε ο ίδιος ο Ίσρα Κολ, όμως, δεν περίμενε το δέσιμο που θα ένιωθα φορώντας την κοκκινόμαυρη φανέλα. Αγαπήθηκε από τον κόσμο, αγάπησε πολύ και εκείνος την ομάδα και κατάφερε να καταγράψει 43 συμμετοχές, 4 γκολ και 5 ασίστ μέχρι που αποχώρησε στις 2 Γενάρη του 2020 για τον Απόλλων Σμύρνης.

Πλέον, ο 28χρονος επιθετικός σαρώνει με τη φανέλα του Απόλλων Λεμεσού στην Κύπρο, με την ομάδα του να βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας και να διεκδικεί το πρωτάθλημα. Η «Match» εντόπισε τον Κολ και εκείνος άνοιξε την καρδιά του για την Παναχαϊκή (και όχι μόνο), σε μια συνέντευξη που αξίζει της προσοχής σας.

-Ίσραελ, να ξεκινήσουμε με την καριέρα σου στην Κύπρο. Πως είναι η εμπειρία ως τώρα με τη φανέλα του Απόλλωνα Λεμεσού;

«Πάνε όλα υπέροχα, δόξα τω θεό. Ο Απόλλωνας είναι μια μεγάλη ομάδα στην Κύπρο με βαθιά ιστορία και πραγματικά με υπολογίζουν και με εμπιστεύονται στον σύλλογο. Και αυτό είναι κάτι που κάθε ποδοσφαιριστής επιθυμεί και με κάνει χαρούμενο».

-Η ομάδα σου είναι πρώτη στην βαθμολογία του πρωταθλήματος και συνεπώς διεκδικεί για τα καλά το πρωτάθλημα. Είσαι αισιόδοξος ότι μπορείτε να τα καταφέρετε;

«Ναι, πράγματι η σεζόν έχει εξελιχθεί πολύ καλά για εμάς, αλλά τίποτα ακόμα δεν έχει τελειώσει και πρέπει να έχουμε ακόμα το κεφάλι χαμηλά. Γνωρίζουμε ότι τα παιχνίδια γίνονται ολοένα και πιο δύσκολα, ωστόσο προετοιμαζόμαστε σκληρά και έχουμε θέληση να τα καταφέρουμε. Αν το θέλει ο θεός, θα είμαστε οι πρωταθλητές στο τέλος της σεζόν».

-Μίλησε μου για την απόφαση σου να πάρεις μεταγραφή στην Κύπρο το καλοκαίρι. Ήταν δύσκολο για εσένα;

«Σίγουρα ήταν μια απόλυτα συνειδητή απόφαση το να πάω στην Κύπρο. Δεν ήξερα πολλά στην αρχή, ωστόσο όταν κάθισα και διάβασα για την ιστορία του Απόλλωνα και είδα τους οπαδούς μας, δεν το σκέφτηκα δεύτερη φορά. Και βεβαίως αποδείχθηκε πως η απόφαση μου ήταν σωστή».

-Πάμε τώρα στην Παναχαϊκή, ένα μεγάλο κεφάλαιο της καριέρας σου. Τι θυμάσαι περισσότερο από το πέρασμα σου στην Πάτρα; Από την στιγμή δηλαδή που υπέγραψες, μέχρι και όταν αποχώρησες για τον Απόλλων Σμύρνης…

«Θυμάμαι τα πάντα για την Παναχαϊκή. Από το γεγονός ότι οι συμπαίκτες μου, με μάθαιναν ελληνικά, μέχρι τις πλάκες που μου έκαναν για το γεγονός ότι στην αρχή δεν μιλούσα καλά αγγλικά. Που ήταν δίπλα μου σε κάθε μου στιγμή, καλή ή κακή. Θυμάμαι χαρακτηριστικά εννοείται την πρώτη φορά που σκόραρα και πανηγύρισα και γενικότερα έχω μόνο υπέροχες αναμνήσεις από αυτό τον σύλλογο.

Και το τελευταίο που μου έρχεται στο μυαλό χρονικά, ήταν τα δάκρυα προτού αποχωρήσω για τον Απόλλων Σμύρνης, μια εξαιρετικά δύσκολη ημέρα.. Η Παναχαϊκή σημαίνει πολλά για εμένα».

-Μαθαίνεις καθόλου νέα της Παναχαϊκής;

«Ναι, η αλήθεια είναι ότι προσπαθώ να παρακολουθώ κάποια παιχνίδια της ομάδας. Αλλά όταν αυτό δεν μπορεί να συμβεί, τότε βλέπω και τα social media του συλλόγου, συνεπώς ενημερώνομαι από εκεί για το τι συμβαίνει και θεωρώ ότι η ομάδα θα πετύχει τους στόχους της, αφού είναι ένας πολύ μεγάλος σύλλογος».

-Θα ήθελες ποτέ να επιστρέψεις και να φορέσεις και πάλι την κοκκινόμαυρη φανέλα;

«Έχω στην καρδιά μου την Παναχαϊκή, τους ανθρώπους, τους οπαδούς της. Και βέβαια θα ήθελα κάποια στιγμή να επιστρέψω, αφού η σύνδεση μου με αυτή την ομάδα είναι μοναδική. Ποτέ δεν μπορεί να πεις ποτέ σε μια τέτοια κατάσταση».

-Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στους φιλάθλους της Παναχαϊκής;

«Θέλω να τους ευχαριστήσω για όλη την αγάπη που μου έδειξαν όλα τα χρόνια που αγωνίστηκα με τη φανέλα της ομάδας τους. Με σεβάστηκαν και αυτό δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Θέλω, επίσης, να ευχαριστήσω τον Κώστα Κατσουράνη και τον Σωκράτη Οφρυδόπουλο που με έφεραν στην Παναχαϊκή, διότι αυτή η ποδοσφαιρική εμπειρία στην Πάτρα, με βοήθησε να γίνω καλύτερος ποδοσφαιριστής, αλλά και καλύτερος άνθρωπος».

-Είσαι μόλις 28 ετών και έχεις πολλά ακόμα χρόνια μπροστά σου ώστε να συνεχίζεις να κάνεις αυτό που αγαπάς περισσότερο. Αλήθεια, ποιος είναι ο μεγαλύτερος στόχος σου;

«Θέλω να ευχαριστιέμαι κάθε μέρα τη ζωή μου, αυτό που κάνω, δηλαδή τη μεγάλη μου αγάπη, το ποδόσφαιρο! Ευχαριστώ τον θεό, διότι χάρη σε αυτόν τα έχω καταφέρει και διότι χωρίς τη βοήθεια του δεν θα βρισκόμουν σε αυτό το σημείο».

-Μετά από όλα αυτά τα χρόνια που παίζεις καθημερινά ποδόσφαιρο, ποιο είναι το μεγαλύτερο μάθημα που έχεις διδαχθεί;

«Το μεγαλύτερο μάθημα που έχει πάρει, είναι πως στη ζωή μου πρέπει να συνεχίζω και να κοιτάω μπροστά, όποιες και να είναι οι συνθήκες. Όσο δύσκολα κι αν είναι τα πράγματα. Εμπιστεύομαι το θεό, διότι μόνο εκείνος μπορεί να δει τα πάντα και κάθε μέρα δίνω τον καλύτερο μου εαυτό».

www.matchnews.gr

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ

Τέλος οι Μούλντερ και Μπόονεν από την Παναχαϊκή

Published

on

Οι Μάικλ Μούλντερ και Ίντι Μπόονεν αποτελούν “ξένο σώμα” στις τάξεις της Παναχαϊκής. 

Όπως είχε αναφέρει το ρεπορτάζ της Match ο Ολλανδός αμυντικός είχε παραγκωνιστεί, αφού δεν είχε βοηθήσει αγωνιστικά και το ίδιο συμβαίνει και με τον Βέλγο μεσοεπιθετικό. 

Σήμερα δεν προπονήθηκαν και έχουν τεθεί εκτός αποστολής για το ματς της Κυριακής (21/4) με τον Γιούχτα στην Κρήτη. Δύσκολα θα τους δούμε ξανά σε αποστολή των “κοκκινόμαυρων” μέχρι το φινάλε της σεζόν. 

Continue Reading

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ

Παναχαϊκή: Το γκολ του Ζαμόρα στη νίκη επί του Αιγάλεω (vid)

Όλα τα τέρματα της 5ης αγωνιστικής στα πλέι οφ και τα πλέι άουτ στον Νότιο Όμιλο της Super League 2.

Published

on

Τα γκολ από τα παιχνίδια της 5ης αγωνιστικής των πλέι οφ και πλέι άουτ στον Νότιο όμιλο της Super League 2 δημοσίευσε το κανάλι της Λίγκας.

Ανάμεσά τους και το μοναδικό της μεγάλης νίκης της Παναχαϊκής επί του Αιγάλεω.

 

Continue Reading

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ

Παναχαϊκή: Ο Ηλίας Κοκκόρης της ΕΠΣ Αρκαδίας έχει οριστεί για να διευθύνει τον αγώνα με τον Γιούχτα

Published

on

Η Παναχαϊκή θα αναμετρηθεί την Κυριακή εκτός έδρας με τον Γιούχτα, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής των πλέι άουτ της Super League 2 με τον  Ηλία Κοκκόρη της ΕΠΣ Αρκαδίας να έχει οριστεί για να διευθύνει το παιχνίδι.

Βοηθοί του θα είναι οι Μαρίνος Μαραθωνίτης από την ΕΠΣ Αθηνών και ο Νίκος Μανούρας της ΕΠΣ Δυτικής Αττικής.

Continue Reading
Advertisement
ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ22 hours ago

Παναχαϊκή: Το γκολ του Ζαμόρα στη νίκη επί του Αιγάλεω (vid)

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ5 hours ago

Άρης Πατρών: Ομάδα με δυναμική και με τον πήχη ψηλά

Α2 ΕΣΚΑΗ10 hours ago

Α2 ΕΣΚΑ-Η: Ο Πυρσός εύκολα νίκησε τον Αιγέα στο κλειστό Αλεξιώτισσας

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ6 hours ago

Τέλος οι Μούλντερ και Μπόονεν από την Παναχαϊκή

Α2 ΕΣΚΑΗ11 hours ago

Α2 ΕΣΚΑ-Η: Με επιθετική πολυφωνία «άσος»- χρυσάφι για τη Νίκη Πρ.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ18 hours ago

Στους 4 του Conference ο Ολυμπιακός, με ήρωα τον Τζολάκη στην πιο μεγάλη βραδιά της ιστορίας του

ΜΠΑΣΚΕΤ23 hours ago

Μπαρτζώκας: «Μου επιτίθεται εδώ και μήνες ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, στο ΟΑΚΑ μου λένε να πεθάνει το παιδί μου και να πάθω καρκίνο»

Α2 ΕΣΚΑΗ5 hours ago

Ο Προφήτης Ηλίας «άλωσε» την έδρα του πρωταθλητή Διαγόρα! (+Βαθμολογία)

ΠΟΛΟ21 hours ago

Πρώτο βήμα ανόδου για ΝΕΠ, 11-10 τον Άρη Θεσσαλονίκης με ανατροπή

NATIONAL LEAGUE 26 hours ago

Περιμένει αντίπαλο η Αχαγιά ΄82

Facebook