Connect with us

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Η Συνέντευξη τύπου για τον 1ο μικρό τελικό ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ-ΠΑΟΚ

Published

on

Κάλεσμα στους φιλάθλους να δώσουν «παρών» στο αυριανό παιχνίδι («Τόφαλος», 6μ.μ.) με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, για τον 1ο αγώνα της σειράς των Μικρών Τελικών της Stoiximan.gr Basket League, έκαναν οι άνθρωποι του Προμηθέα στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της πατρινής ΚΑΕ.

Στην συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Προμηθέας, Τάσος Χρυσανθόπουλος, ο προπονητής της πατρινής ομάδας, Μάκης Γιατράς και ο Χρήστος Σαλούστρος εκ μέρους των παικτών.

Αναλυτικά οι κυριότερες τοποθετήσεις τους έχουν ως εξής:

 

Τάσος Χρυσανθόπουλος (αντιπρόεδρος ΚΑΕ Προμηθέας): «Μετά από μια ξεχωριστή εμπειρία για την ομάδα μας, τους ημιτελικούς αγώνες με τον Ολυμπιακό, η χρονιά συνεχίζεται, η ζωή συνεχίζεται, αφού θέλουμε να γράψουμε Ιστορία και να γίνει ο Προμηθέας η πρώτη επαρχιακή ομάδα που θα κατακτήσει την 3η θέση στην τελική κατάταξη της 1ης τη τάξει κατηγορίας στο ελληνικό μπάσκετ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φιλάθλους της ομάδας που ακολούθησαν την ομάδα στα παιχνίδια στον Πειραιά και βεβαίως σε όλους τους 4.000 φίλους του αθλήματος που έζησαν την γιορτή του μπάσκετ στο «Τόφαλος» τη Δευτέρα.

pro1718blsf0341

Άξιοι συγχαρητηρίων και σεβασμού για αυτό που έχουν καταφέρει φέτος όλοι όσοι συμμετέχουν στην ομάδα, οι αθλητές μας, ο προπονητής μας και οι συνεργάτες του, το σταφ των φυσικοθεραπευτών, ο γυμναστής μας, το ιατρικό τιμ και ο γιατρός μας που είχε αρκετή δουλειά αυτό το διάστημα, αλλά και σε όσους έδωσαν πολύτιμο χρόνο και κόπο και πίστεψαν και ακολούθησαν το ωραίο αυτό ταξίδι.

Υποδεχόμαστε την ομάδα του ΠΑΟΚ με πολύ σεβασμό και ευχόμαστε να γίνει ένα συναρπαστικό παιχνίδι αντάξιο της θέσης των ομάδων. Ραντεβού, λοιπόν, το Σάββατο 2 Ιουνίου στην κεντρική σάλα του «Τόφαλος» με ώρα έναρξης τις 6μ.μ., να γεμίσουμε και πάλι το γήπεδο, να χειροκροτήσουμε τους αθλητές μας και όλη την ομάδα για αυτά που έχει καταφέρει.

pro1718blsf0363

Οι φίλοι του Προμηθέα μπορούν να προμηθευτούν τα εισιτήρια της αναμέτρησης ηλεκτρονικά μέσω της Viva ή σήμερα μέχρι τις 6 και αύριο (Σάββατο) το πρωί 10:00-13:00 από τα γραφεία της ΚΑΕ (Κανακάρη 136, 5ος όροφος), ενώ μετά τις 4 το απόγευμα τα εισιτήρια θα διατίθενται στο γήπεδο. Τέλος, γιατί όλα δεν είναι μπάσκετ, θέλω να σας καλέσω να δημοσιοποιήσετε μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία με καλό σκοπό που γίνεται αυτήν την Κυριακή 3 Ιουνίου και αφορά το πέρασμα της Γέφυρας, με σκοπό να συγκεντρώσουμε χρήματα και να βοηθήσουμε το παιδί-συμπολίτη μας που αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας. Η ζωή είναι ωραία όταν μπορείς να προσφέρεις και σε τέτοιες πρωτοβουλίες θα σταθούμε αρωγοί».

pro1718blsf0372 

Χρήστος Σαλούστρος (παίκτης Προμηθέα): «Αφήνουμε πίσω μας την σειρά με τον Ολυμπιακό. Ό,τι έγινε, έγινε και, πλέον, προχωράμε μπροστά. Ευχαριστούμε τον κόσμο του Προμηθέα, ο οποίος μας στήριξε και στο ΣΕΦ, αλλά και την Τρίτη στο «Τόφαλος». Η υπέροχη ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε στο γήπεδό μας ήταν η ανταμοιβή για τις χαρές που έχουμε δώσει στους φίλους μας την φετινή σεζόν.

pro1718blsf0311

Περιμένουμε τον κόσμο να μας στηρίξει και το Σάββατο στην σειρά με τον ΠΑΟΚ, η οποία θα είναι εντελώς διαφορετική σε σχέση και με τα παιχνίδια που παίξαμε με τον αντίπαλό μας στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ είναι μια άλλη ομάδα. Έχει κάνει προσθήκες παικτών που τον έχουν ανεβάσει επίπεδο, ενώ δεν έχει, πλέον, και διπλά παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη. Θεωρώ ότι θα έρθει στην Πάτρα πολύ διαβασμένος. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε το πλεονέκτημα της έδρας, γι΄ αυτό, άλλωστε, παλεύαμε και όλη την χρονιά και δίκαια το κερδίσαμε. Αν ακολουθήσουμε πιστά τις εντολές του προπονητή μας και κάνουμε το δικό μας παιχνίδι, παίζοντας με αυτοπεποίθηση, θεωρώ ότι εμείς θα είμαστε στο τέλος εκείνοι που θα πανηγυρίσουμε. Πιστεύω ότι με την στήριξη του κόσμου μας θα κάνουμε το 1-0. Θέλουμε την 3η θέση για λόγους περηφάνιας και εγωισμού. Μπορεί στην ομάδα να υπάρχει κόπωση γιατί ήδη έχουμε φτάσει Ιούνιο, όμως σε αυτά τα παιχνίδια παίζει ρόλο η θέληση. Μπορεί να δείτε από ένα σημείο και μετά ακόμη και τα συστήματα να κάνουν στην άκρη και να μετράει η αποφασιστικότητα των παικτών μέσα στο γήπεδο. Προσωπικά έχω ξαναπαίξει τόσα πολλά παιχνίδια σε μια σεζόν, έχοντας φτάσει ακόμη και την 17η Ιουνίου μια χρονιά. Σε ό,τι αφορά τη νέα κλήση μου στην Εθνική ομάδα, είμαι χαρούμενος και νιώθω δικαιωμένος για τη δουλειά μου. Αυτήν την φορά είμαι πιο έτοιμος για να βοηθήσω ακόμη περισσότερο την Εθνική».

pro1718blsf0373

Μάκης Γιατράς (προπονητής Προμηθέα): «Καταρχήν, θέλω να πω πως είμαι χαρούμενος και νιώθω περήφανος για την ομάδα μου και για την προσπάθεια που έχουμε κάνει μέχρι τώρα στα πλέι-οφ. Παίξαμε μια σειρά αγώνων με τον Ολυμπιακό, αντιμετωπίζοντας πολλά προβλήματα τραυματισμών για τα οποία δεν είπαμε τίποτα. Τα παιδιά έδωσαν με την ψυχή τους και προσπάθησαν για την υπέρβαση. Το ότι υπήρχαν άνθρωποι που πίστευαν ότι ο Προμηθέας μπορεί να κερδίσει τον Ολυμπιακό αποτελεί νίκη από μόνο του. Το ότι υπήρχαν άνθρωποι που ήρθαν για πρώτη φορά στο «Τόφαλος» και πίστευαν σε εμάς αποτελεί επίσης νίκη. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες μας. Από την 1η αγωνιστική τον Οκτώβριο μέχρι τώρα που συνεχίζουμε να παίζουμε, το κέρδισαν με το σπαθί τους. Η σειρά με τον Ολυμπιακό τελείωσε. Κάναμε την προσπάθειά μας. Άλλοι έπαιξαν με ένεση, άλλοι με ένα πόδι, άλλοι έκλαιγαν που δεν μπορούσαν να παίξουν πολύ. Ο καθένας έδωσε, πάντως, τον καλύτερό του εαυτό. Η ομάδα μας κέρδισε πολλά πράγματα και μέσα μας νιώθουμε ευχαριστημένοι για την προσπάθεια που κάναμε. Μπορεί τα 2 παιχνίδια να κρίθηκαν με μεγάλη διαφορά, όμως κερδίσαμε ένα παράσημο στο 2οπαιχνίδι μέσα στο ΣΕΦ, όταν απειλήσαμε τον Ολυμπιακό με ήττα, κάτι που έχει πετύχει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα μόνον ο Παναθηναϊκός.

pro1718blsf0343

Πιστεύαμε ότι θα μπορούσαμε να φτάσουμε ως εδώ. Το βλέπαμε νίκη με τη νίκη και παιχνίδι με το παιχνίδι. Στην σειρά με το Λαύριο αντιμετωπίσαμε πολλές αντιξοότητες, όπως τραυματισμούς της τελευταίας στιγμής. Στο Λαύριο παίξαμε με 3 ξένους και κάναμε διπλό, ενώ και στην Πάτρα γίνανε πολλά πράγματα κι όμως καταφέραμε να κερδίσουμε. Σίγουρα έχουμε κίνητρο και για τα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ. Όσο πιο ψηλά τερματίσεις, τόσο το καλύτερο. Ό,τι και να γίνει, όμως, η ομάδα μου είναι ήδη επιτυχημένη. Έχει μπει Ιούνιος και ακόμη είμαστε στο γήπεδο. Βεβαίως υπάρχει κούραση και στο μυαλό και στα πόδια. Παίξαμε σε 10 ημέρες 5 παιχνίδια με μικρό ρόστερ εξαιτίας των τραυματισμών. Θέλουμε την 3η θέση. Όσοι είμαστε στο γήπεδο θα παλέψουμε όπως κάναμε όλη την χρονιά. Θέλουμε να χαρούμε το παιχνίδι. Το ότι έχουμε φτάσει στην 4άδα της Stoiximan.grBasket League και στενοχωριόμαστε που έχουμε αποκλειστεί από τον Ολυμπιακό και αυτό κάτι σημαίνει για το που βρίσκεται, πλέον, ο Προμηθέας. Στην ομάδα μας έχουμε εξαιρετικό κλίμα. Δεν υπάρχουν Έλληνες και ξένοι παίκτες, για εμάς υπάρχουν άνθρωποι και μέλη της οικογένειά μας. Η εικόνα του γεμάτου «Τόφαλος», με τον κόσμο να φοράει τα πορτοκαλί μπλουζάκια με το σύνθημα «Τα όνειρα δεν έχουν ταβάνι», προσωπικά εμένα με συγκίνησε. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας και στους αγώνες με τον ΠΑΟΚ. Ναι, υπάρχει παίκτης του ΠΑΟΚ που θα τον ήθελα στον Προμηθέα, αλλά μην με ρωτάτε ποιος…».

 

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Προμηθέας: Με γεμάτο το «οπλοστάσιο» για το καλύτερο δυνατό (17:15) με Ολυμπιακό 

Published

on

Το πρώτο από τα τρία συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια που έχει ο Προμηθέας στον έξτρα γύρο του πρωταθλήματος το δίνει σήμερα το απόγευμα με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ (5.15μ.μ, ΕΡΤ-3).

Παιχνίδι χωρίς βαθμολογικό κίνητρο και για τις δυο ομάδες, με την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου να θέλει να φανεί ανταγωνιστική όσο περισσότερο μπορεί διεκδικώντας το ανάλογο αποτέλεσμα και πιστοποιώντας για ακόμη μια φορά ότι είναι στις κορυφαίες δυνάμεις του αθλήματος.

Η αποστολή βρίσκεται από χθες το απόγευμα στο λεκανοπέδιο με μόνη εκκρεμότητα που θα φανεί λίγο πριν το τζάμπολ, ποιος ξένος παίκτης θα κοπεί αναγκαστικά στη 12άδα που θα δηλωθεί.

Ο Έλληνας προπονητής των Αχαιών έχει ζητήσει από τους παίκτες του να δείξουν την αυτοσυγκέντρωση που απαιτείται σε ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι προκειμένου να κυνηγήσουν το καλύτερο δυνατό.

Εκμεταλλευόμενοι ίσως το ότι οι γηπεδούχοι προέρχονται από την «νωπή» ακόμη ήττα στο ντέρμπι των αιωνίων κι έχουν το μυαλό τους στα πλέι-οφ της Ευρωλίγκα με την Μπαρτσελόνα.

Μίλτος Σπυρόπουλος

Continue Reading

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Νέα ήττα των κοριτσιών του Προμηθέα στην Α2 Εθνική κατηγορία 

Published

on

Με μικρές αθλήτριες (κορασίδες και νεανίδες) αγωνίστηκε πάλι ο Προμηθέας στον εντός έδρας αγώνα του με τον Πορφύρα για την Α2 εθνική κατηγορία και δεν απέφυγε την ήττα με το βαρύ 84-34.

Οι έμπειρες φιλοξενούμενες ανέλαβαν τα ηνία στο σκορ από την αρχή φθάνοντας εύκολα στην τελική επικράτηση.

Τα 10λεπτα: 6-26, 11-44 (ημ.), 22-73, 34-84.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ Π. (Νάκης): Λουζιώτη 10(1), Χρόνη 7, Κομποστιώτη 5, Στεφανάτου 4, Παπαγεωργίου, Συρμακέση 2, Γούση, Λιακοπούλου 2, Μπιλάλη, Κωσταρίδη 2, Μαρασλή 2.

ΠΟΡΦΥΡΑΣ (Αράπης): Γκιολέκα 19 (2), Θανοπούλου 8, Ασπουγάλη 8, Αρχαγγελίδη 3, Πέτρη 13 (1), Ρεκουνιώτη 8, Ρουμπελάκη, Ξενιτοπούλου 10, Ευμορφοπούλου 9, Μπαλαμπάνη 2, Παπάζογλου 4.

Μίλτος Σπυρόπουλος

Continue Reading

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Ο Προμηθέας επικράτησε άνετα με 96-73 του Κολοσσού 

Για την 3η αγωνιστική του Top 6 της Basket League

Published

on

Ο Προμηθέας πήρε τη νίκη με 96-73 επί του Κολοσσού στο άδειο απο φιλάθλους “Δ. Τόφαλος”, για την 3η αγωνιστική του Top 6 της Basket League.

Η πατρινή ομάδα διατηρήθηκε ψηλά στη βαθμολογία σπάζοντας την φετινή παράδοση που ήθελε η νικη να κρίνεται στην παράταση.

Ο Προμηθέας μπήκε στο παιχνίδι με διάθεση να καθαρίσει όσο γίνεται πιο γρήγορα με την υπόθεση νίκη. Οι Πατρινοί είχαν τον πόδι κολλημένο στο “γκάζι”, με τον Νάσο Μπαζίνα να βρίσκεται σε εξαιρετική μέρα δημιουργικά. Χάμιλτον και Πλώτας έγιναν διψήφιοι από το ημίχρονο, στο οποίο η ομάδα του Παπαθεοδώρου βρήκε τις λύσεις για να πάει προηγούμενη στα αποδυτήρια με 48-33.

Ο Κολοσσός ξεκίνησε μία μεγάλη αντεπίθεση στο τρίτο δεκάλεπτο, καθώς οι Ροδίτες κατέβασαν τη διαφορά από τους 19 (55-36) στους 2 πόντους (64-60). Το επιμέρους της τρίτης περιόδου ήταν 29-20 υπέρ των φιλοξενούμενων και όλα ήταν ανοικτά εν όψει της τελευταίας περιόδου (68-62). Ο Προμηθέας ωστόσο πάτησε εκ νέου το “γκάζι” και έφτασε σε μία άνετη, τελικώς, νίκη με 96-73.

Continue Reading
Advertisement
ΑΘΛΗΜΑΤΑ18 mins ago

ΠΑΟ ΦΙΛΙΑ 1988: Στο βάθρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ρυθμικής!

ΜΠΑΣΚΕΤ49 mins ago

Περιστέρι: Ημέρες και ώρες ημιτελικών και τελικού του Final Four του Basketball Champions League

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ1 hour ago

Παναχαϊκή: Ο Ηλίας Κοκκόρης της ΕΠΣ Αρκαδίας έχει οριστεί για να διευθύνει τον αγώνα με τον Γιούχτα

ΧΑΝΤΜΠΟΛ2 hours ago

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη του χάντμπολ στην Ναύπακτο

ΒΟΛΕΙ2 hours ago

Φιλικό με τον ΑΓΣ Ιωαννίνων και απονομή στις πρωταθλήτριες της Παναχαϊκής

ΜΠΑΣΚΕΤ3 hours ago

Στο πένθος βυθίστηκε ο Εργκίν Αταμάν και η οικογένεια του Παναθηναϊκού

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ3 hours ago

Χρ. Σαλούστρος: «Ηχηρή» προσθήκη μόνο στα… χαρτιά!

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ4 hours ago

Με «όπλο» την Τούμπα ο ΠΑΟΚ απειλεί την Κλαμπ Μπριζ

ΠΟΛΟ4 hours ago

Ο ΝΟΠ θέλει να κάνει το πρώτο βήμα παραμονής το Σάββατο με τα Χανιά στην Πάτρα

ΠΟΛΟ5 hours ago

Βυθίστηκε στο Περιστέρι η γυναικεία ομάδα πόλο της ΝΕΠ

ΑΘΛΗΜΑΤΑ18 mins ago

ΠΑΟ ΦΙΛΙΑ 1988: Στο βάθρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ρυθμικής!

ΜΠΑΣΚΕΤ49 mins ago

Περιστέρι: Ημέρες και ώρες ημιτελικών και τελικού του Final Four του Basketball Champions League

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ1 hour ago

Παναχαϊκή: Ο Ηλίας Κοκκόρης της ΕΠΣ Αρκαδίας έχει οριστεί για να διευθύνει τον αγώνα με τον Γιούχτα

ΧΑΝΤΜΠΟΛ2 hours ago

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη του χάντμπολ στην Ναύπακτο

ΒΟΛΕΙ2 hours ago

Φιλικό με τον ΑΓΣ Ιωαννίνων και απονομή στις πρωταθλήτριες της Παναχαϊκής

ΜΠΑΣΚΕΤ3 hours ago

Στο πένθος βυθίστηκε ο Εργκίν Αταμάν και η οικογένεια του Παναθηναϊκού

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ3 hours ago

Χρ. Σαλούστρος: «Ηχηρή» προσθήκη μόνο στα… χαρτιά!

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ4 hours ago

Με «όπλο» την Τούμπα ο ΠΑΟΚ απειλεί την Κλαμπ Μπριζ

ΠΟΛΟ4 hours ago

Ο ΝΟΠ θέλει να κάνει το πρώτο βήμα παραμονής το Σάββατο με τα Χανιά στην Πάτρα

ΠΟΛΟ5 hours ago

Βυθίστηκε στο Περιστέρι η γυναικεία ομάδα πόλο της ΝΕΠ

Facebook