Connect with us

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Η Συνέντευξη Τύπου του Προμηθέα

Published

on

Συνέντευξη Τύπου στους εκπροσώπους των ΜΜΕ με θέμα τις διοικητικές εξελίξεις στην ΚΑΕ παρέθεσαν σήμερα Πέμπτη 4 Ιουνίου οι άνθρωποι του Προμηθέας Πάτρας, στην αίθουσα VIP του Promitheas Park.

Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκε το νέο διοικητικό σχήμα της ΚΑΕ, με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της «ΜΠΑΚΑΛΑΡΟΣ ΑΕ.», Κώστα Μπακαλάρο να γίνεται ο νέος Πρόεδρος της ΚΑΕ «Προμηθέας Πάτρας». Διευθύνων σύμβουλος αναλαμβάνει ο Θανάσης Τριανταφυλλίδης, ενώ ο Χρήστος Μήλας παραμένει στο ΔΣ ως μέλος και αναλαμβάνει τη θέση του εκπροσώπου της ΚΑΕ στον Ε.Σ.Α.Κ.Ε. Νέο πρόσωπο στη Διοίκηση της ΚΑΕ και ο ιδιοκτήτης της εταιρείας «ΜΥΛΟΙ ΑΧΑΪΑΣ», Σοφοκλής Μπίτας.

Ακολουθούν οι κυριότερες τοποθετήσεις από την Συνέντευξη Τύπου:

 pressconf2006 112

Την συνέντευξη άνοιξε ο πρόεδρος του ΑΣΠ Προμηθέα, Βαγγέλης Λιόλιος, που είπε τα εξής: “Η συνέντευξη δεν ήταν, στην πραγματικότητα, και  πολύ εκτακτη, γιατί αφορά σε πράγματα που σχεδιάζουμε εδώ και καιρό. Ο Προμηθέας, έχει πολλά χρόνια παρουσίας, πλέον, στο μπασκετικό στερέωμα, ενώ τα τελευταία 4 χρόνια αγωνίζεται στην Basket League και σε όλο αυτό το διάστημα χαιρόμαστε που η ομάδα έχει εξαιρετική πορεία αγωνιστικά και αυτό είναι αποτέλεσμα, κυρίως, των ανθρώπων της ομάδας. Οι άνθρωποι είναι αυτοί που ενώνουν το παρελθόν με το παρόν και σχεδιάζουν το μέλλον. Νιώθω ένα μικρό κομμάτι της ομάδας. Υπάρχουν άνθρωποι που αγωνιούν και προσπαθούν κάθε μέρα για το καλύτερο του σωματείου, που εξελίσσεται και γίνεται σιγά-σιγά ένας οργανισμός. Όπως προανέφερα, τα προηγούμενα χρόνια η ομάδα είχε επιτυχίες, αλλά το τελευταίο που μας ενδιαφέρει είναι οι αγωνιστικές επιτυχίες. Είναι, μεν, σημαντικά η καλή πορεία στο Basketball Champions League και στο 7DAYS EuroCup και η συμμετοχή στον τελικό του ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά δεν είναι αυτό το μεγάλο ζητούμενο. Ο Προμηθέας εκφράζει ένα κομμάτι της αθλητικής κοινωνίας.

Θέλω να καλωσορίσω νέους ανθρώπους, γνώριμους από παλιά, που πλέον, μπαίνουν ενεργά και στο διοικητικό κομμάτι. Ν’ αναφερθώ πρώτα στους πιο παλιούς: ο Χρήστος Μήλας έχει περάσει από όλα τα στάδια. Ήταν παίκτης, προπονητής και πρόεδρος. Ο ρόλος που διετέλεσε ήταν καθοριστικός, βοήθησε τα μέγιστα στην πορεία μας, ήταν ο νους και η ψυχή της ΚΑΕ σε ότι γινόταν και παραμένει ενεργό κομμάτι, αναλαμβάνοντας να μας εκπροσωπεί στον Ε.Σ.Α.Κ.Ε. Ο Θανάσης Τριανταφυλλίδης έχει, επίσης, προσφέρει στο Σύλλογο από διάφορα πόστα και θα είναι στο εξής ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος στην ΚΑΕ.

Η ομάδα κάνει βήματα μπροστά, είμαστε πολύ χαρούμενοι. Μαζί μας διοικητικά θα είναι ο Κώστας Μπακαλάρος σε μια θέση ευθύνης. Σύσσωμο το Δ.Σ. του προτείναμε τη θέση του Προέδρου στην ΚΑΕ και στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. αποδέχθηκε αυτή την πρόσκληση και Νέος Πρόεδρος της ΚΑΕ Προμηθέας Πάτρας θα είναι ο Κώστας Μπακαλάρος.

Στο Δ.Σ. νέο μέλος θα είναι και ο Σοφοκλής Μπίτας, ένας άνθρωπος που έχει ασχοληθεί στο παρελθόν ενεργά με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και συνεχίζει μαζί μας, κοντά στην ομάδα, που μεγαλώνει για να φτάσει εκεί που ονειρευόμαστε. Μέσα από τον υγιή  αθλητισμό μπορούμε να πετύχουμε πράγματα που φαίνονται αδύνατα. Θα είμαι πάντα δίπλα στην ομάδα, αλλά, πλέον, αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές”.

 pressconf2006 113 

 Το λόγο, στη συνέχεια, πήρε ο πρώην Πρόεδρος της ΚΑΕ (και νυν μέλος του ΔΣ κι εκπρόσωπος του Προμηθέα στον Ε.Σ.Α.Κ.Ε), Χρήστος Μήλας, που ανέφερε τα εξής: “Σημαντικοί άνθρωποι της πόλης έρχονται μαζί μας να συνεχίσουμε κάτι που θεωρώ πως προσπαθήσαμε να το κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Δεν είναι κάτι που το κάνουμε εύκολα στον Προμηθέα, αλλά όταν κάποιοι άνθρωποι μας έχουν δείξει ότι θέλουν να βοηθήσουν και να προσφέρουν, είναι μεγάλη μας τιμή να τους καλωσορίζουμε στην παρέα μας. Αυτή η παρέα μεγαλώνει, βάζουμε τις βάσεις και δημιουργούμε τις συνθήκες για ν’ αλλάξουμε επίπεδο. Θέλουμε να κάνουμε βήματα παραπάνω. Φιλοδοξώ να ζήσουμε ακόμα μεγαλύτερες στιγμές με τον Προμηθέα και αυτές οι κινήσεις απεικονίζουν τι θέλουμε να κάνουμε, κάτι που θα φανεί πιο έντονα τον ερχόμενο καιρό. Είμαστε χαρούμενοι γιατί έρχονται κοντά μας άνθρωποι με με τεράστια εμπειρία και θα είμαστε δίπλα τους σε ό,τι χρειαστούν για να πετύχουν στους ρόλους τους. Τα επόμενα χρόνια θα δούμε στον Προμηθέα, πολύ ωραία πράγματα”.

pressconf2006 114b 

Ακολούθησε η τοποθέτηση του νέου Προέδρου της ΚΑΕ, Κώστα Μπακαλάρου: «Πρώτα απ’ όλα θέλω να ευχαριστήσω την Οικογένεια του Προμηθέα γι’ αυτή τη μεγάλη τιμή να γίνω ακόμα πιο ενεργό μέλος της. Θέλω να τονίσω πως ό,τι κάνουμε είναι για το καλό της πόλης. Ο στόχος μας είναι να προσφέρουμε κάτι στους νέους αυτής της πόλης, η δική μου πορεία και ενασχόληση με τον αθλητισμό είχε πάντα αυτό το σκοπό. Εύχομαι να έχουμε υγεία και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να πάει η ομάδα πολύ καλά»

pressconf2006 115 

Στη συνέχεια μίλησε το νέο μέλος του ΔΣ της ΚΑΕ και ιδιοκτήτης της εταιρείας «ΜΥΛΟΙ ΑΧΑΪΑΣ», Σοφοκλής Μπίτας, που δήλωσε τα εξής: «Πριν από 2 εβδομάδες μου έγινε η πρόκληση-πρόσκληση για να μπω στην ομάδα του Προμηθέα. Το σκέφτηκα καλά, γιατί είμαι από τους ανθρώπους που θέλω να σταθμίζω τα πράγματα και δεν απάντησα αμέσως. Όπως ξέρετε οι περισσότεροι, είμαι μπασκετικός και ήμουν για πολλά χρόνια στο Γλαύκο. Όταν κάναμε το συμβούλιο  κατάλαβα πως εδώ, αυτή η ομάδα είναι μια παρέα, όπου αργά, αλλά σταθερά, προστίθενται και νέα πρόσωπα κι ένιωσα πως πρέπει κι εγώ να γίνω κομμάτι αυτής της ομάδας. Ο Προμηθέας είναι ένας υγιής οργανισμός που διευρύνεται, μεγαλώνει και τον χρειαζόμαστε.

pressconf2006 116

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Προμηθέας: Θέλει άλλους τρεις πόντους για να τα χιλιάσει ο Κάουαν

Ο Καουάν 7ος σκόρερ του Προμηθέα και το… «1000άρι» περιμένει

Published

on

Ο αρχηγός του Προμηθέα Άντονι Κάουαν δεν είχε μια παραγωγική εμφάνιση κόντρα στον Ολυμπιακό, με βάση τα δεδομένα του τόσο στη σεζόν, όσο και συνολικά την τριετία του στην Ελλάδα.

Περιορίστηκε στους πέντε πόντους και έτσι δεν έφτασε στο milestone των 1.000 στη Stoiximan Basket League, αφού έμεινε τρεις πόντους μακριά από αυτό.

Ο Αμερικανός ωστόσο, «σκαρφάλωσε» μία θέση στη λίστα των σκόρερ του Προμηθέα στη Basket League και είναι πλέον 7ος. Έφτασε τους 619 και ξεπέρασε τον Λάνγκστον Χολ που είχε 616 στην τριετία 2017-20.

Continue Reading

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Καλή παρουσία του Προμηθέα στο ΣΕΦ και ήττα (80-69) από τον Ολυμπιακό

Για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Basket League.

Published

on

Λίγο πριν ριχτεί στη μάχη των playoffs της EuroLeague με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε στο ΣΕΦ τον Προμηθέα για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Basket League και επικράτησε με 80-69 για να βελτιώσει το ρεκόρ του σε 23-3 (13-1 εντός και 10-2 εκτός έδρας), μοιράζοντας το χρόνο συμμετοχής σε 10 παίκτες.

Στο 15-10 έπεσαν οι Πατρινοί (10-3 εντός και 5-7 εκτός έδρας), που έχουν πάντως κλειδώσει θέση στην πρώτη τετράδα ενόψει των playoffs του πρωταθλήματος.

Το σημαντικότερο που έχει να κρατήσει από αυτό το ματς ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι η επιστροφή του Φιλίπ Πετρούσεβ στη δράση. Ο Σέρβος φόρουορντ αγωνίστηκε για 21’08” και έδειξε να βρίσκεται σε καλή κατάσταση, αφού μέτρησε 6 πόντους, 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Καλή εμφάνιση και από τον Μόουζες Ράιτ με 21 πόντους και 5 ριμπάουντ. Ο Σακίλ ΜακΚίσικ ήταν ο παίκτης που έμεινε εκτός εξάδας ξένων, ενώ στο πρωτάθλημα δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι Νίκολα Μιλουτίνοβ, Λουκ Σίκμα και Ίγκνας Μπραζντέικις.

Από την πλευρά των φιλοξενούμενων, που παρατάχθηκαν στο παιχνίδι με 9 παίκτες (σσ. χωρίς τους Χρυσικόπουλο, Πλώτα και Μπαζίνα, λόγω στομαχικών διαταραχών), ξεχώρισε ο Τζορτζ Πάπας με 14 πόντους από 4/6 τρίποντα και ο Χάντερ Χέιλ με 13 πόντους, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 4 κλεψίματα, 2 λάθη.

15-29 οι πόντοι από λάθη αντιπάλου, 44-16 οι πόντοι στη ρακέτα, 13-8 οι πόντοι δεύτερης ευκαιρίας, 10-11 οι πόντοι στον αιφνιδιασμό, 44-29 οι πόντοι των αναπληρωματικών.

Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε την αστοχία του Προμηθέα (1/8 τρίποντα) στην πρώτη περίοδο για να χτίσει ένα διψήφιο προβάδισμα (20-9, 10′). Κάποια μαζεμένα λάθη των ερυθρολεύκων στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, επέτρεψαν στους Πατρινούς να φέρουν το ματς στα ίσια (33-33, 16’30”), όμως οι γηπεδούχοι έκλεισαν καλύτερα το πρώτο μέρος και πήγαν στα αποδυτήρια με μία διαφορά 8 πόντων (44-36, 20′).

Η επιθετική παραγωγή του Προμηθέα έπεσε ακόμα περισσότερο στην τρίτη περίοδο, με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να ξεφεύγει με 18 πόντους (62-44, 30′) στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Βρίσκοντας πέντε τρίποντα μέχρι το 34′, εκ των οποίων τα τρία δια χειρός Τζορτζ Πάπας, η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου πλησίασε σε 68-59, ενώ με τρεις βολές του Κρις Κόφι η απόσταση μειώθηκε ακόμα περισσότερο (68-62, 36′).

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-9, 44-36, 62-44, 80-69.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 3 (1/2 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 9 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 λάθη) , Κάναν 6 (2) , Φαλ 10 (4 ριμπάουντ) , Παπανικολάου (6 ριμπάουντ) , Πίτερς 17 (1/2 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 3 λάθη) , Γουίλιαμς-Γκος 5 (3 ριμπάουντ, 4 ασίστ) , Ράιτ 21 (5 ριμπάουντ, 4 λάθη), Λαρεντζάκης 6 (2/6 τρίποντα, 3 λάθη) , Μήτρου-Λονγκ 6 (1/1 τρίποντο, 4 λάθη) , Πετρούσεβ 6 (6 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 μπλοκ)

Τα ομαδικά στατιστικά του Ολυμπιακού: 22/37 δίποντα, 7/20 τρίποντα, 15/17 βολές, 40 ριμπάουντ (29 αμυντικά – 11 επιθετικά), 25 ασίστ, 21 λάθη, 2 κλεψίματα, 2 μπλοκ

Τα ομαδικά στατιστικά του Προμηθέα: 12/25 δίποντα, 11/34 τρίποντα, 12/17 βολές, 25 ριμπάουντ (18 αμυντικά – 7 επιθετικά), 15 ασίστ, 12 λάθη, 13 κλεψίματα, 2 μπλοκ

Οι επόμενοι αγώνες των δύο ομάδων: Ο ΕΣΑΚΕ δεν έχει ανακοινώσει το πρόγραμμα της 5ης και τελευταίας αγωνιστικής του Top-6 της Basket League. Θυμίζουμε ότι για τον Προμηθέα εκκρεμεί και το ματς της 1ης αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό.

Continue Reading

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Ανταγωνιστικός ο Προμηθέας στο πρώτο ημίχρονο (44-36) με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ

Για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Basket League.

Published

on

Χωρίς άγχος ο Προμηθέας, με εξαιρετικό δεύτερο δεκάλεπτο, στέκεται ανταγωνιστικά απέναντι στον Ολυμπιακό στο πρώτο ημίχρονο της μεταξύ τους μάχης στο ΣΕΦ, για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Basket League.

Ο Προμηθέας εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του Ολυμπιακού για να βρει 12 πόντους, είναι όμως εξαιρετικά άστοχος από την περιφέρεια (5/18 τρίποντα). Από την άλλη πλευρά, οι γηπεδούχοι πήραν 24 πόντους από τους παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο.

Τα δεκάλεπτα: 20-9, 44-36.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ Α ΜΕΡΟΥΣ

Ολυμπιακός: 14/21 δίποντα, 4/11 τρίποντα, 4/4 βολές, 21 ριμπάουντ (15 αμυντικά – 6 επιθετικά), 17 ασίστ, 6 λάθη, 1 κλέψιμο, 2 μπλοκ

Προμηθέας: 7/14 δίποντα, 5/18 τρίποντα, 7/11 βολές, 14 ριμπάουντ (8 αμυντικά – 6 επιθετικά), 6 ασίστ, 3 λάθη, 5 κλεψίματα

Continue Reading
Advertisement
SUPER LEAGUE 223 mins ago

Super League 2: Ο Διαγόρας κράτησε τον Ολυμπιακό Β’ τελευταίο και… σώθηκε

ΠΟΛΟ2 hours ago

Πόλο: Ο ΝΟΠ έκανε στα πέναλτι το πρώτο βήμα για την παραμονή στην Α1 (pis)

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ5 hours ago

Α’ κατηγορία, πλέι-άουτ (7η): Στο βωμό της επιβίωσης

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ6 hours ago

Κύπελλο: Κεραυνός εναντίον Διαγόρα με φόντο τον τελικό

ΔΙΕΘΝΗ7 hours ago

Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Νάτσο ανακοίνωσε πως θα αποχωρήσει το καλοκαίρι

Γ ΕΘΝΙΚΗ7 hours ago

Παναιγιάλειος: Αναζητά θετικό αποτέλεσμα στην Ραφήνα

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ7 hours ago

Μεντιλίμπαρ: «Ευτυχώς ο Τζολάκης ήταν καταπληκτικός και γι’ αυτό πανηγυρίζουμε τη μεγάλη πρόκριση»

ΜΠΑΣΚΕΤ8 hours ago

EuroLeague: Τα ζευγάρια και το αναλυτικό πρόγραμμα των playoffs

ΜΠΑΣΚΕΤ9 hours ago

ΕΣΚΑ-Η: Φιλοξένησε τη χρυσή Ολυμπιονίκη του 1992 Βούλα Πατουλίδου

ΜΠΑΣΚΕΤ18 hours ago

Μπασκόνια – Βίρτους 89-77: Ο Χάουαρντ οδήγησε τους Βάσκους στη Ρεάλ Μαδρίτης και σε πιθανή συνάντηση με τον Ολυμπιακό

SUPER LEAGUE 223 mins ago

Super League 2: Ο Διαγόρας κράτησε τον Ολυμπιακό Β’ τελευταίο και… σώθηκε

ΠΟΛΟ2 hours ago

Πόλο: Ο ΝΟΠ έκανε στα πέναλτι το πρώτο βήμα για την παραμονή στην Α1 (pis)

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ5 hours ago

Α’ κατηγορία, πλέι-άουτ (7η): Στο βωμό της επιβίωσης

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ6 hours ago

Κύπελλο: Κεραυνός εναντίον Διαγόρα με φόντο τον τελικό

ΔΙΕΘΝΗ7 hours ago

Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Νάτσο ανακοίνωσε πως θα αποχωρήσει το καλοκαίρι

Γ ΕΘΝΙΚΗ7 hours ago

Παναιγιάλειος: Αναζητά θετικό αποτέλεσμα στην Ραφήνα

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ7 hours ago

Μεντιλίμπαρ: «Ευτυχώς ο Τζολάκης ήταν καταπληκτικός και γι’ αυτό πανηγυρίζουμε τη μεγάλη πρόκριση»

ΜΠΑΣΚΕΤ8 hours ago

EuroLeague: Τα ζευγάρια και το αναλυτικό πρόγραμμα των playoffs

ΜΠΑΣΚΕΤ9 hours ago

ΕΣΚΑ-Η: Φιλοξένησε τη χρυσή Ολυμπιονίκη του 1992 Βούλα Πατουλίδου

ΜΠΑΣΚΕΤ18 hours ago

Μπασκόνια – Βίρτους 89-77: Ο Χάουαρντ οδήγησε τους Βάσκους στη Ρεάλ Μαδρίτης και σε πιθανή συνάντηση με τον Ολυμπιακό

Facebook