Connect with us

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Η θέση του ΠΕΑΚ και του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Αχαΐας για την κατάσταση στο ΠΕΑΚ Πάτρας

Published

on

Σε απάντηση της ανακοίνωσης της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Αχαΐας, από το γραφείο τύπου του ΠΕΑΚ Πάτρας ανακοινώνονται τα εξής:

Η αλήθεια από το ψέμα, δείχνουν πολλές φορές να έχουν μικρή απόσταση, όμως απέχουν μεταξύ τους τόσο όσο η μέρα με τη νύχτα.

Στους ισχυρισμούς λοιπόν της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας επισημαίνουμε πως:

-Ουδέποτε υπήρξε παραίτηση μελών της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚ Πάτρας. Η θητεία της έληξε στις 14 Ιουλίου και τα τρία μέλη της εκδήλωσαν, όπως είχαν δικαίωμα, την επιθυμία τους να μην μετέχουν στο νέο διοικητικό σχήμα που θα οριστεί.

-Το ΠΕΑΚ Πάτρας διοικείται κανονικά, αφού με σχετική πράξη και μέχρι τον ορισμό της νέας Διοίκησης, παραμένουν στην θέση του προέδρου ο κ. Νίκος Παπαδημάτος και του αντιπροέδρου ο κ. Μιχάλης Κουρέτας.

– Ουδέν ψευδέστερο από τον ισχυρισμό πως τα αθλητικά σωματεία “βρήκαν κλειστές τις πόρτες των εγκαταστάσεων του ΠΕΑΚ από την 1η Σεπτεμβρίου“. Αντίθετα (και αν ρωτούσαν, θα είχαν πληροφορηθεί την αλήθεια) οι εγκαταστάσεις λειτουργούν κανονικά από τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου, όπως είχε προγραμματιστεί.

– Σε σχέση με τα αναγραφόμενα στην σχετική ανακοίνωση, πως το ΠΕΑΚ  “δεν διαθέτει πιστοποιητικό πυρασφάλειας με συνέπεια να μην επιτρέπεται η χρήση του κλειστού γυμναστηρίου ”Δ. ΤΟΦΑΛΟΣ” αλλά και του Κολυμβητηρίου ”Α. ΠΕΠΑΝΟΣ”, καθόσον εγκυμονεί κίνδυνος σε περίπτωση πυρκαγιάς” μερικές επισημάνσεις που αναδεικνύουν τη διαφορά της αλήθειας από το ψέμα.

-Η χρήση των εγκαταστάσεων γίνεται κανονικά για όλα τα σωματεία. Μόνο μία επίσκεψη των συντακτών της ανακοίνωσης θα αποδείξει του λόγου το αληθές, κάτι που άλλωστε γνωρίζουν πολύ καλά οι χρήστες του κολυμβητηρίου “Α. ΠΕΠΑΝΟΣ” και του κλειστού γυμναστηρίου “Δ. ΤΟΦΑΛΟΣ”.

-Η χρήση όλων των χώρων του ΠΕΑΚ γίνεται με την τήρηση όλων των απαιτούμενων μέτρων ασφαλείας, καθώς και με την απαιτούμενη εκτέλεση εργασιών για την πυρασφάλεια. Οι κινδυνολογίες που διατυπώνονται, το μόνο που μπορούν να προκαλέσουν, είναι αίσθημα ανασφάλειας των συμπολιτών μας, για κάτι που προφανώς δεν ισχύει.

– Σε σχέση με τα πιστοποιητικά πυρασφάλειας των εγκαταστάσεων «Α. ΠΕΠΑΝΟΣ» και «Δ. ΤΟΦΑΛΟΣ» (για τα οποία δεν είχε ολοκληρωθεί η έκδοσή τους κατά την άσκηση των καθηκόντων των διοικήσεων των ετών 2015-2019) η Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚ Πάτρας έχει ήδη δημιουργήσει τις απαιτούμενες συνθήκες ωριμότητας για την έκδοσή τους, καλύπτοντας όλα τα απαιτούμενα κενά που παρέλαβε το 2019. Ειδικότερα:

– Προχώρησε στην αναπροσαρμογή της αρχικής μελέτης πυροπροστασίας του γυμναστηρίου «Δ.ΤΟΦΑΛΟΣ», που προέβλεπε συνολική δαπάνη απαιτούμενων εργασιών ύψους 208.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ, με νέα  εγκεκριμένη μελέτη πυροπροστασίας οι απαιτούμενες δαπάνες εφαρμογής της οποίας περιορίστηκαν στο ύψος των 80.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

– Προχώρησε στις λήψεις αποφάσεων και στις απαιτούμενες ενέργειες και για το κολυμβητήριο «Α. ΠΕΠΑΝΟΣ», έτσι ώστε το συνολικό κόστος της απαιτούμενης δαπάνης, και για τις δύο εγκαταστάσεις, να μην ξεπερνά σε ύψος το ποσό των 110.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Όπως προκύπτει από την επίσημη αλληλογραφία και τις σχετικές αποφάσεις της Επιτροπής Διοίκησης, οι οποίες είναι διαθέσιμες σε κάθε ενδιαφερόμενο και μέσω της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ, τα ανωτέρω ποσά ζητήθηκαν, με πλήρη ανάλυση και αιτιολόγηση, από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.  Ωστόσο, λόγω της μεσολάβησης της πανδημίας και ακόμα περισσότερο, της εκτόξευσης των τιμών ενέργειας, δεν κατέστη δυνατή η πλήρης υλοποίηση του προγράμματος. Κατά την παρούσα χρονική στιγμή, οι παραμένουσες εκκρεμότητες έχουν ήδη δρομολογηθεί και αναμένεται η διεκπεραίωσή τους για την, εν συνεχεία, έκδοση των σχετικών πιστοποιητικών.

Σημειώνουμε, ότι με πρόσφατη Ευρωπαϊκή οδηγία, δεν επιτρέπεται, μέχρι την έκδοσή τους, η διεξαγωγή αγώνων με την παρουσία οπαδών,  ενώ επιτρέπεται η διεξαγωγή προπονήσεων και η χρήση των εγκαταστάσεων, στο σύνολο των χωρών της Ε.Ε., χωρίς την έκδοση του πιστοποιητικού. Κατά συνέπεια ο ισχυρισμός περί κλειστών εγκαταστάσεων είναι καταφανώς ψευδής, αφού η έλλειψη των ανωτέρω πιστοποιητικών συναρτάται μόνο με την παρουσία πολιτών στους αγώνες.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Αχαΐας

ΚΛΕΙΣΤΕΣ πόρτες βρήκαν τα αθλητικά σωματεία την 1η Σεπτέμβρη 2023 στις αθλητικές εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚ!

Το Παμπελοποννησιακό Αθλητικό Κέντρο από τον Αύγουστο έχει μείνει ΧΩΡΙΣ διοίκηση, αφού η θητεία της υπάρχουσας έληξε, χωρίς να έχει διοριστεί νέα Διοίκηση, ενώ έχουν από καιρό παραιτηθεί και τρία μέλη του Δ.Σ. μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος κ. Νίκος Παπαδημάτος.

Ταυτόχρονα οι εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚ, κατά πληροφορίες μας, δεν διαθέτουν πιστοποιητικό Πυρασφάλειας με συνέπεια να μην επιτρέπεται η χρήση του κλειστού ”Δ. ΤΟΦΑΛΟΣ” αλλά και του Κολυμβητηρίου ”Α. ΠΕΠΑΝΟΣ”, καθόσον εγκυμονεί κίνδυνος σε περίπτωση πυρκαγιάς!

Η κατάσταση αυτή, ταλαιπωρεί αθλητές και αθλήτριες όλων των σωματείων αλλά και δείχνει την αδιαφορία της Κυβέρνησης της Ν.Δ. για τις αθλητικές εγκαταστάσεις της Επαρχίας και ιδιαίτερα της πόλης μας, της Πάτρας.

Το Τμήμα Αθλητισμού της ΝΕ ΑΧΑΪΑΣ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, παρακολουθεί με αγωνία τα γεγονότα και καλεί την Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο να δώσουν άμεσα τις απαιτούμενες λύσεις, ώστε να ξεκινήσει η επαναλειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΠΕΑΚ με ασφάλεια για τους αθλούμενους και τους θεατές.

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Διαβάστε στη «Match»: Ο ασταμάτητος Προμηθέας, ο Τάτσης που δεν είναι μάγος, ο Απόλλωνας που πρέπει να νικήσει το Λαύριο

Published

on

Ο Χέιλ, ο Κάουαν, ο Ετσενίκε, ο «μαέστρος» Παπαθεοδώρου και τα άλλα παιδιά. Ο Προμηθέας έχει υπερόπλα και φέτος κάνει την διαφορά. Νέο του θύμα η ΑΕΚ και εδραίωση στην 3η θέση.

ΤΑ ΑΚΟΥΣΑΝ ΕΡΤ ΚΑΙ… ΧΑΛΒΑΤΣΙΩΤΗΣ –

«ΠΥΡΑ» ΤΗΣ ΚΑΕ ΚΑΙ ΒΡΟΧΗ ΑΠΟ ΣΧΟΛΙΑ

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙ ΜΕ

ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΤΟΥ ΤΖΟΟΥΝΣ

 

ΜΑΓΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΘΑΥΜΑΤΑ

Δεν σηκώνει κεφάλι ούτε με Τάτση η Παναχαϊκή και πλέον έχει μόλις 12 ευκαιρίες για να αποφύγει τον υποβιβασμό *Τελευταία στη βαθμολογία, δεν απείλησε ούτε στην Καλαμάτα (1-0) *Τα ρέστα της με Ολυμπιακό και Καλλιθέα στην Αγυιά

 

ΑΠΟΛΛΩΝ CARNA

Μια απ’ τα ίδια

και στο Περιστέρι

«Απών» στο β’ ημίχρονο, έχασε με το βαρύ 90-57, έρχεται νέος τελικός επιβίωσης με το Λαύριο στην Περιβόλα το ερχόμενο Σάββατο

SUPERLEAGUE

Μπάχαλο, χημικά

και νέα σφαλιάρα

Ο Ολυμπιακός άφησε δυο πολύτιμους βαθμούς στο Βόλο (2-2). Παρωδία στο ματς, προσωρινή διακοπή στο 90’+5′ (για 54 λεπτά) λόγω επεισοδίων οπαδών των ερυθρόλευκων με τις αστυνομικές δυνάμεις

*Εύκολα ο ΠΑΟ τον ΟΦΗ, συνεχίζει στην κορυφή

 

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΓΕΛΑΣΕΙ ΣΤΑ ΝΤΕΡΜΠΙ;

Χωρίς εκπλήξεις τελείωσε η 12η αγωνιστική στην Α’ Κατηγορία, τα βλέμματα πέφτουν στις μεγάλες μάχες Ατρομήτου-Θύελλας και Άρη-Πάτραι *Μόνο στη «Match» 6 σελίδες ερασιτεχνικό

 

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ

Έκανε το 7/7

στην έδρα του

Συνεχίζει την πορεία πρωταθλητισμού, «καθάρισε» στην Άβυθο και την Ελλάς Σύρου *Μανούρας: «Δεν έχουμε πιάσει το ταβάνι μας»

 

ΠΥΓΜΑΧΙΑ

2η στον κόσμο η Μαρία Γεωργοπούλου,

χάλκινο για την Ουρανία Κάντζαρη

 

ΝΟΠ

Τέλος στον α’ γύρο με ήττα από ΠΑΟ,

πάει στη διακοπή… με άγχος

ΜΠΑΣΚΕΤ

Μοναξιά κορυφής για την Αχαγιά ’82

 

ΒΟΛΕΪ

Ο Ερμής πήρε το ντέρμπι με την Ολυμπιάδα

Continue Reading

ΠΟΛΟ

Πρεμιέρα με νίκη για την ανδρική ομάδα της ΝΕΠ (pics)

Με το “δεξί” ξεκίνησε η ομάδα του Λυκούδη

Published

on

Με νίκη ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής πόλο των ανδρών η ΝΕΠ, η οποία επικράτησε με 15-13 στο κολυμβητήριο “Α. Πεπανός” του Ιωνικού.

Τα 8λεπτα: 2-3, 3-3, 5-3, 5-4.

ΝΕΠ (Μ. Λυκούδης): Λυκούδης 6, Μπάρλος 1, Γιαννακόπουλος 1, Καραΐσκος 1, Τρασάι 4,  Αντίοχος 2,  Μαυριόπουλος, Τσίπης, Κωνσταντακόπουλος, Παπαγεωργίου, Καρράς, Καλαμάς, Δραγώνας, Αβαγιάνος, Ονοπας.

Αμαλία Λαλιώτη

Continue Reading

ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΠΟΡ

Αργυρό παγκόσμιο μετάλλιο για την Μαρία Γεωργοπούλου της Παναχαϊκής

Μία μεγάλη επιτυχία για την αθλήτρια του Νίκου Πλέα

Published

on

 Η Μαρία Γεωργοπούλου της Παναχαϊκής ηττήθηκε από την  Ρωσίδα Kozmetzova Sneshana με 4-1 στα σημεία και κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πυγμαχίας στις κορασίδες.

Μία μεγάλη επιτυχία για την αθλήτρια του Νίκου Πλέα, η οποία πλέον είναι η δεύτερη καλύτερη πυγμάχος στον κόσμο στην κατηγορία της.

Να θυμίσουμε ότι πριν λίγες ημέρες και η Πατρινή Ουρανία Κάντζαρη του Μίλωνα είχε κερδίσει το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

 

Αμαλία Λαλιώτη

Continue Reading
Advertisement

Facebook