Connect with us

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Ημέρα χάντμπολ στη Νέα Κίο από Διομήδη Άργους και Ακαδημία των Σπορ

Published

on

Πανδαισία χάντμπολ  στο κλειστό της Νέας Κίου από δύο ομάδες της Πελοποννήσου που κρατούν στις μέρες μας στα χέρια τους την τύχη  του αθλήματος.

Συγκεκριμένα την Κυριακή 17 Απριλίου, σχεδόν μία ολόκληρη μέρα από το πρωί έως το απόγευμα, τα αναπτυξιακά τμήματα του Διομήδη Άργους της Ακαδημίας των Σπορ Πάτρας στο κλειστό της Νέας Κίου, έδωσαν αγώνες για τα πρωταθλήματα υποδομών της Τοπικής Επιτροπής Χειροσφαίρισης Πελοποννήσου, καθώς επίσης και φιλικούς αγώνες τμημάτων μεταξύ τους.

Συγκεκριμένα για το πρωτάθλημα παίδων ο Διομήδης Άργος νίκησε την Ακαδημία των Σπορ με σκορ 25-12 (ημίχρ. 6-3).

Για το πρωτάθλημα παμπαίδων Α΄ ο Διομήδης Άργους νίκησε με σκορ 38-15 (ημίχρ. 20-4).

Για το πρωτάθλημα παμπαίδων Β΄ η ομάδα της Πάτρας νίκησε με σκορ 15-28 (ημίχρ. 7-13).

Για το πρωτάθλημα μίνι αγοριών ο αγώνας τελείωσε ισοπαλία με σκορ 12-12 (ημίχρ. 6-6) και στην διαδικασία των shout out ο Διομήδης Άργους νίκησε 15-13.

Στα ενδιάμεσα των αγώνων οι ομάδες των παγκορασίδων Α΄  και Β΄ της Ακαδημίας των Σπορ έδιναν φιλικά παιχνίδια με αντίστοιχες ομάδες Διομήδη Άργους στα αγόρια.

Ο υπεύθυνος ανάπτυξης και  τεχνικός σύμβουλος της ομοσπονδίας για την Τοπική Επιτροπή Πελοποννήσου Γιάννης Παπαγιαννόπουλος που ήταν  παρόν στην Νέα Κίο, δήλωσε:

«Διομήδης Άργους και Ακαδημία των Σπορ Πάτρας είναι δύο από τις ομάδες το προσπαθούν να κρατήσουν το άθλημα ζωντανό σε υψηλό επίπεδο στην Πελοπόννησο.

Μπορεί μία ολόκληρη ημέρα χάντμπολ να είναι κουραστική για τους παράγοντες των ομάδων και τους γονείς, η χαρά όμως που εισέπραξαν όλα αυτά τα παιδιά που βρέθηκαν σε ένα γήπεδο για αρκετές ώρες, έπαιξαν, γνωρίστηκαν μεταξύ τους,  φώναξαν και υποστήριξαν τις ομάδες είναι η καλύτερη ανταμοιβή για όλους και για τα ίδια τα παιδιά που προσπαθούν να φέρουν το άθλημα ψηλά, παρά τις δύσκολες και αντίξοες οικονομικές συνθήκες, λόγω των μεγάλων αποστάσεων των πόλεων μεταξύ τους».

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Με τη συνδρομή της Περιφέρειας το 1ο Τουρνουά Φιλίας Χειροσφαίρισης στην Πάτρα

Published

on

Το 1ο Τουρνουά Φιλίας Χειροσφαίρισης με τη συμμετοχή συλλόγων από την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοδυτικής Ελλάδας θα διοργανωθεί το τριήμερο 24-26 Ιουνίου 2022 στην Πάτρα και στο κλειστό γυμναστήριο «Κ. Πετρόπουλος.»

Το τουρνουά αφορά τις: μίνι αγόρια – κορίτσια, παμπαίδες Α και Β, παγκορασίδες Α και Β και παίδων και διοργανώνεται από την Ακαδημία των Σπορ και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Σκοπός του τουρνουά είναι:

  • να γνωριστούν  και να έρθουν σε επαφή παιδιά που ασχολούνται με το άθλημα της χειροσφαίρισης και μέχρι σήμερα δεν έχουν βρεθεί ποτέ, μιας και ανήκουν γεωγραφικά σε διαφορετικές περιοχές και πόλεις  της χώρας,
  • να βρεθούν αντίπαλες ομάδες  που ανήκουν σε διαφορετικές Ενώσεις και Τοπικές Επιτροπές και δεν παίζουν σχεδόν ποτέ αντίπαλες, εκτός και εάν βρεθούν στις τελικές Πανελλήνιες φάσεις των αντίστοιχων παραπάνω πρωταθλημάτων.
  • να αναδειχθεί το Μουσείο Χειροσφαίρισης της Πάτρας και τα νέα παιδιά να μάθουν την ιστορία του αθλήματος στην πόλη, που χρονολογείται από το 1980.
Continue Reading

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Διδακτική επίσκεψη από το 29ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας στο μουσείο χειροσφαίρισης Πάτρας

Published

on

Το 29ο Δημοτικό  Σχολείο Πάτρας και συγκεκριμένα οι τάξεις Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ πραγματοποίησαν χτες  διδακτική επίσκεψη στο μουσείο χειροσφαίρισης της Ακαδημίας των Σπορ Πάτρας που εδρεύει στο κλειστό γυμναστήριο του ΠΕΑΚ Πάτρας Κ. Πετρόπουλος στο Κουκούλι.

Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στους χώρους του κλειστού γυμναστηρίου καθώς και στο μουσείο, ενώ διδάχτηκαν και βασικές τεχνικές του αθλήματος από τον τεχνικό σύμβουλο της ΕΑΠ/ΟΧΕ κ. Γιάννη Παπαγιαννόπουλο.

Τους μαθητές-τριες συνόδευσαν οι δάσκαλοι τους καθώς και η εκπαιδευτικός φυσικής αγωγής του σχολείου  κ. Τότα Δανιγγέλη,  η οποία έχει υπάρξει στο παρελθόν αθλήτρια σε αρκετές ομάδες χειροσφαίρισης Α΄ εθνικής κατηγορίας.

Continue Reading

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Το 1ο τουρνουά φιλίας υποδομών χειροσφαίρισης στην Πάτρα

Published

on

Το 3ημερο 24, 25, 26/6/22 στην Πάτρα θα πραγματοποιηθεί το 1ο τουρνουά φιλίας υποδομών  χειροσφαίρισης με συλλόγους από την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής και Νοτίου Ελλάδας στις κατηγορίες:

Μίνι αγόρια – κορίτσια, Παμπαίδες Α και Β, Παγκορασίδες Α και Β και Παίδων.

Τα παιχνίδια θα γίνουν  στο κλειστό γυμναστήριο του ΠΕΑΚ Πάτρας Κ. Πετρόπουλος  στο Κουκούλι.

Ο σύλλογος  Α. Ε. Πάτρας Ακαδημία των Σπορ  συνδιοργανώνει το τουρνουά  με την Περ. Δυτ.  Ελλάδας και συγκεκριμένα το τμήμα  Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού Δυτ. Ελλάδας (αντιπερειφεριάρχης ο κ. Δημ. Νικολακόπουλος).

Το τουρνουά θα τελεί  υπό την αιγίδα του Δήμου Πατρέων και το τμήμα Παιδείας και Αθλητισμού (αντιδήμαρχος ο κ. Παν.  Πετρόπουλος), της ΕΑΠ/ΟΧΕ (πρόεδρος κ. Ιωαν. Καραμπίνας και του ΠΕΑΚ Πάτρας (πρόεδρος ο κ. Νικ. Παπαδημάτος)

Ο τεχνικός δ/ντής της Ακαδημίας των Σπορ, Γιάννης Παπαγιαννόπουλος δήλωσε:

«Σκοπός του τουρνουά είναι:

  • να γνωριστούν  και να έρθουν σε επαφή παιδιά που ασχολούνται με το άθλημα της χειροσφαίρισης και μέχρι σήμερα δεν έχουν βρεθεί ποτέ, μιας και ανήκουν γεωγραφικά σε διαφορετικές περιοχές της χώρας,
  • να βρεθούν αγωνιστικά  αντίπαλες ομάδες  που ανήκουν σε διαφορετικές Ενώσεις και Τοπικές Επιτροπές και δεν παίζουν σχεδόν ποτέ αντίπαλες,  εκτός και εάν βρεθούν στις τελικές  φάσεις των αντίστοιχων  παραπάνω Πανελληνίων πρωταθλημάτων,
  • και να αναδείξουμε το Μουσείο Χειροσφαίρισης της Πάτρας και τα νέα παιδιά να μάθουν την ιστορία του αθλήματος στην πόλη μας που χρονολογείται από το 1980.

Θα είναι ένα 3ημερο με παιχνίδια χάντμπολ, όπου οι ομάδες που θα ταξιδέψουν στην Πάτρα θα έχουν την ευκαιρία είτε ως διήμερο ή μονοήμερο τα παιδιά να παίξουν, να χαρούν, να κάνουν νέους φίλους και να γνωρίσουν την πόλη μας».

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Copyright © 2019 Mikad Εκδοτικές Διαφημιστικές Υπηρεσίες. --- Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της ιστοσελίδας matchnews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.