Connect with us

ΔΙΕΘΝΗ

Ιτούδης: «Να χτίσουμε ανθρώπινες σχέσεις»

Published

on

Τις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής της Εθνικής έκανε ο Δημήτρης Ιτούδης, στο ΕΟΚ WebRadio και την εκπομπή «Πρώτη πάσα» με τον Νίκο Μπουρλάκη.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο Δημήτρης Ιτούδης είπε: «Όπως είπα και στην προσωπική μου τοποθέτηση, θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Αντρέι Βατούτιν, τον οργανισμό της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά και τον κ. Βαγγέλη Λιόλιο και την Ομοσπονδία. Αλλά και τους ανθρώπους που υποστήριξαν τη δική υποψηφιότητα για την Εθνική ομάδα. Δεν ξέρω αν ήταν όνειρο, αλλά ήταν κάτι το οποίο ουσιαστικά όταν το φτιάχνεις στο μυαλό σου το ζεις. Το είπα και στη δήλωσή μου, αρκετοί από εμάς μπορούμε να δημιουργήσουμε στο μυαλό μας τον κόσμο που θέλουμε να ζήσουμε. Ήταν ένα από τα κομμάτια που ήθελα να ήμουν μέρος και μου δίνετε αυτή η τεράστια ευκαιρία- τιμή και αναμφίβολα μεγάλη υποχρέωση και υπευθυνότητα».

Για τη δουλειά που έχει μπροστά του με την Εθνική ομάδα και για το πως η αναγέννηση του Ελληνικού μπάσκετ θα έρθει μέσα από τη «γαλανόλευκη»: «Έχουμε το παράδειγμα του 1987, η γενιά εκείνη των Γιαννάκη, Φασούλα, Γκάλη, Χριστοδούλου και όλων των παιδιών και των προπονητών στάθηκαν το έναυσμα για πολλούς από εμάς, να μας τραβήξουν στο μπάσκετ. Μακάρι οι επόμενες γενιές, οι γενιές που θα διαχειριστούμε όλοι μαζί και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι καλό για την πατρίδα για το μπάσκετ, να είναι οι επόμενες γενιές που θα φέρουν κι άλλα παιδιά στο άθλημα, στα ανοιχτά και στα κλειστά γήπεδα. Να αγαπήσουν το άθλημα και να γίνουν υγιείς φίλαθλοι. Αν όχι οι επόμενοι αθλητές της Εθνικής ομάδας, να γίνουν υγιείς φίλαθλοι που ξέρουν τι σημαίνει μπάσκετ και τους κανονισμούς. Όταν ξέρεις τους κανονισμούς καλά, μπορείς να παρακολουθείς το άθλημα πολύ καλύτερα».

Και πρόσθεσε ο Ομοσπονδιακός προπονητής για τη σημασία του γνωρίζει κάποιος τους κανονισμούς ενός αθλήματος: «Σε λίγη ώρα θα παραβρεθώ σε έναν αγώνα χόκεϊ της ΤΣΣΚΑ και μέσω του google ψάχνω να βρω τους κανονισμούς για να το παρακολουθώ καλύτερα. Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι όσο περισσότερους υγιείς φιλάθλους έχουμε που ξέρουν τους κανονισμούς και εναρμονίζονται με το άθλημα- βέβαια αυτό είναι δύσκολο γιατί έχουμε διαφορετικούς κανονισμούς στο NCAA, στο ΝΒΑ και την Euroleague. Αν λοιπόν φτιάξουμε ένα μπάσκετ, όπως είναι ένα το ποδόσφαιρο, τότε θα είναι πιο εύκολο για τον κόσμο να το παρακολουθήσει».

Για την ισορροπία που πρέπει να βρει στην Εθνική ομάδα: «Το πρώτο που θέλω να κάνω είναι χτίσω ανθρώπινες σχέσεις και με τους αθλητές και με το σταφ. Σήμερα (19/3) θα έχουμε μια διαδικτυακή συνάντηση το βράδυ αργά όλοι μαζί, γιατί κάποια από τα παιδιά έχουν υποχρεώσεις με τις ομάδες τους. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτή η προσπάθεια είναι ανθρώπων που το καλοκαίρι θα στερηθούν τις διακοπές τους για να βάλουν το ταλέντο τους για την Εθνική ομάδα».

Για το τι θα έλεγε στον Δημήτρη Ιτούδη στα πρώτα του βήματα για το σημείο που έχει φτάσει τώρα: «Η εξέλιξη αναμφίβολα είναι καθημερινή. Τουλάχιστον έτσι βλέπω εγώ τη δική μου πορεία. Αν αρχίσω να ανατρέχω στο παρελθόν σημαίνει ότι κάπου εκεί έχω φτάσει προς το τέλος και είναι καιρός να αποσυρθώ. Δεν αναπολώ αυτές τις στιγμές. Προσπαθώ να μάθω από λάθη, από ένα βιβλίο, από ένα ντοκιμαντέρ ή ένα ενδιαφέρον βίντεο που θα δω. Η εξέλιξη και η ενημέρωση είναι καθημερινή. Το γεγονός του “αυτοδημιούργητου” έχει να κάνει με το κάρμα, αλλά και με τις συγκυρίες. Ήξερα ότι για κάθε πόρτα που κλείνει ανοίγει μια άλλη. Έτσι είχε κλείσει για εμένα η πόρτα του ποδοσφαίρου, όταν ένας προπονητής με έδιωξε λόγω των μαλλιών μου και με ώθησε στο μπάσκετ. Η κάθε άρνηση, βρίσκει μια νέα αρχή. Αυτό που λέω σε αρκετά σεμινάρια, είναι το ότι όλοι θα πέσουμε στη ζωή μας, είτε στις προσωπικές – επαγγελματικές μπορεί να αποτύχουμε. Αλλά μας κάνει πιο δυνατούς. Καλύτερα να πέσεις μπροστά και να συνεχίσεις».

Για την προσωπική του σχέση που διατηρεί με τον προπονητή ποδοσφαίρου, Πεπ Γκουαρντιόλα: «Με τιμά το γεγονός της φιλίας του Πεπ Γκουαρντιόλα, ο οποίος είναι εξαιρετικός προπονητής και ψάχνει γενικότερα και διεισδύει στον χώρο του μπάσκετ και αντλεί στοιχεία. Έτσι κι εμείς αντλούμε πολλά στοιχεία από άλλα ομαδικά αθλήματα».

Κλείνοντας ο Δημήτρης Ιτούδης έστειλε το δικό του μήνυμα για την Εθνική ομάδα και το ελληνικό μπάσκετ: «Θέλω να χτίσω προσωπικές σχέσεις με τους αθλητές. Να μιλήσω πρώτα μαζί τους, με το ευρύ πλαίσιο που θα κληθούν στην Εθνική ομάδα. Η Εθνική ομάδα είναι προσωπική επιλογή του καθενός να έρθει και να θέσει τον εαυτό του. Από εκεί και πέρα είναι πολύ σημαντικό να χτίσουμε προσωπικές σχέσεις και χημεία. Μια ομάδα που είτε είναι στην Euroleague, είτε είναι σε εθνικό επίπεδο που η διάρκεια είναι πιο μικρή, είναι πολύ σημαντικές οι διαπροσωπικές σχέσεις πριν τις επαγγελματικές. Θεωρώ ότι όλοι όσοι θα είμαστε παρόντες θα έχουμε αρκετή όρεξη. Θα βάλουμε τον εαυτό μας για το κοινό καλό και θα προσπαθήσουμε να έχουμε πάντα μέσα στο μυαλό μας ότι 11 εκατομμύρια στην Ελλάδα και άλλοι τόσοι που είναι στο εξωτερικό θα είναι μαζί με την Εθνική ομάδα σε οποιαδήποτε έκφανση».

ΔΙΕΘΝΗ

Αντετοκούνμπο: «Αν αποσυρθώ τώρα θα ήμουν χαρούμενος με ό,τι έχω πετύχει, δεν χρωστάω σε κανέναν»!

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δήλωσε σίγουρος πως μπορεί να δώσει περισσότερα και να συνεχίσει να ανεβαίνει επίπεδο, υπογραμμίζοντας πως αν σταματούσε σήμερα το μπάσκετ θα ήταν χαρούμενος με όσα έχει πετύχει

Published

on

Σίγουρος πως μπορεί να κάνει ακόμα μεγαλύτερα πράγματα στο μέλλον εμφανίστηκε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, σε συνέντευξή του στο Athletic. O Greek Freak μίλησε για τη φετινή του κατάσταση και την παρουσία του στο πρόσφατο Eurobasket, ενώ αναφέρθηκε και στον μεγάλο στόχο που έχει θέσει.

Για τη φετινή του αγωνιστική κατάσταση, είπε: «Αν πιστεύω ότι είμαι καλύτερος φέτος; 100%. Αν πιστεύω ότι το έχω αποδείξει; Όχι! Σε κάθε περίπτωση, είναι πολύ τρομακτικό για μένα αφού κάθε φορά που γυρίζω σπίτι, μονολογώ “σκ…ά! Ξέρω ότι μπορώ να κάνω περισσότερα πράγματα”»

Για την παρουσία του στο EuroBasket και τον μ.ο. πόντων που πέτυχε: «Πήγα στο EuroBasket και ήμουν πρώτος σκόρερ. Τελείωσα το τουρνουά με 29.8 πόντους μ.ό. Είναι σαν να βάζεις 40 πόντους στο ΝΒΑ. Σε έναν αγώναν σκόραρα 31 πόντους σε 17 λεπτά, κάτι που δεν είχα κάνει ποτέ στην καριέρα μου. Επομένως, με ρωτάς αν νομίζω ότι είμαι καλύτερος; Γνωρίζω ότι είμαι καλύτερος. Αλλά πρέπει να το δείχνω στο παρκέ. Αφήνεις το παιχνίδι σου να μιλήσει. Επομένως, ακόμα και αν δεν έχω αποδείξει ότι έχω βελτιωθεί, δεν πρέπει να απογοητεύομαι γιατί είμαι 28 ετών. Του χρόνου θα γίνω 29. Και την μεθεπόμενη χρονιά μπορεί να επιστρέψω και να είμαι ακόμα καλύτερος! Είναι μια μακρά σεζόν, μια πραγματικά μεγάλη σεζόν που έχουμε μπροστά μας. Είμαστε ακόμη στα μισά του δρόμου. Έχω παίξει σε 37 ματς. Δεν είμαι αλαζόνας, αλλά σε 37 παιχνίδια έχω 31 πόντους μ.ό. Δεν είχα ποτέ αυτούς τους μέσους όρους.

Θα μπορούσα να αποσυρθώ τώρα αμέσως και θα ήμουν χαρούμενος με ό,τι έχω πετύχει. Κανείς δεν μπορεί να μου πάρει τίποτα! Ποτέ δεν έκλεψα τίποτα από κανέναν! Δεν χρωστάω σε κανέναν! Προσπαθώ να μην περιπλέκω το παιχνίδι. Είναι ΟΚ. Είμαι πάντα αληθινός με τον εαυτό μου. Αν πιστεύω ότι μπορώ να σουτάρω καλύτερα; Σίγουρα. Και είναι τρελό! Δεν σουτάρω καλά και έχω ρεκόρ καριέρας σε μ.ό. πόντων. Είναι τρελό για μένα».

Όσο για τον μεγάλο στόχο της σεζόν, είπε: «Αυτό που έχει σημασία είναι να κερδίσουμε το πρωτάθλημα. Αν μπορώ, θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να κερδίσει η ομάδα μου. Νομίζω ότι ο ουρανός είναι το όριο για μένα. Πάντα προσπαθώ να βελτιώνομαι και δεν θα σταματήσω να το κάνω. Ελπίζω να σουτάρω καλύτερα του χρόνου. Ίσως και τώρα. Ίσως μετά το break για το All-Star Game, μπορεί να γυρίσω με αυτοπεποίθηση και να σουτάρω. Πιστεύω ότι μπορώ να σουτάρω. Πραγματικά το πιστεύω! Νομίζω ότι μέρος του παιχνιδιού μου είναι το mid-range σουτ».

Για τον Κέβιν Ντουράντ και την επιστροφή του σε υψηλό επίπεδο μετά από σοβαρό τραυματισμό : «Αυτή τη στιγμή ο Κέβιν Ντουράντ… Από τα 32 του χρόνια ξεκλειδώνει νέες πίστες. Δεν ξέρω αν μπορείτε να το δείτε να μεταφράζεται σε αριθμούς. Είναι αυτό που βλέπω. Βλέπω τον ΛεΜπρόν να ξεκλειδώνει νέες πίστες. Το ίδιο ο Στεφ Κάρι. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Το είπα το 2019, όταν κέρδισα το πρώτο μου MVP. Είπα πως ήμουν στο 60% σε αυτό που πιστεύω ότι μπορώ να φτάσω. Δεν είπα ότι έπαιζα στο 60%. Ποτέ δεν παίζω στο 60%, παίζω πάντα στο 10%. Εννοούσα πως ήμουν μόνο στο 60% από αυτά που μπορώ να πετύχω! Αυτή τη στιγμή είμαι στο 80%. Μπορώ να κάνω περισσότερα βήματα, πραγματικά το πιστεύω. Ο χρόνος θα δείξει, τι μου επιφυλάσσει ο Θεός στο μέλλον».

Continue Reading

ΔΙΕΘΝΗ

«Μπαμ» με τον Μάικλ Ρολ από την Παρί!

Τη συμφωνία της με τον έμπειρο σούτινγκ γκαρντ Μάικλ Ρολ ανακοίνωσε η Παρί!

Published

on

Έναν πολύ καλό σουτέρ με μεγάλη εμπειρία από την Ευρωλίγκα πρόσθεσε στο ρόστερ της η Παρί, που βρίσκεται στον όμιλο του Προμηθέα στο EuroCup.

Η γαλλική ομάδα ανακοίνωσε την απόκτηση του Μάικλ Ρολ, ο οποίος αποτελέσει τον αντικαταστάτη του τραυματία του άλλοτε παίκτη του Λαυρίου, Κάιλ Όλμαν.

Ο 35χρονος σούτινγκ γκαρντ θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στη Γαλλία, έχοντας φορέσει στο παρελθόν τη φανέλα των Μπασκόνια, Μπεσίκτας, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Αρμάνι Μιλάνο, ενώ πέρυσι ήταν στην Τουρκία και την Πινάρ Καρσίγιακα.

Continue Reading

ΔΙΕΘΝΗ

Και 2ος τελικός στην Ελλάδα: Στο Καραϊσκάκη το Σούπερ Καπ – Προχωρά της OPAP Arena για Conference!

Στο «Γ. Καραϊσκάκης» αναμένεται να διεξαχθεί το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ τον Αύγουστο, όπως αποφάσισε η UEFA, ενώ τον Απρίλιο θα «κλειδώσει» η OPAP Arena για τον τελικό του Conference της σεζόν 2023-24!

Published

on

Τρομερά νέα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς η χώρα μας μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο -και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- θα φιλοξενήσει δύο ευρωπαϊκούς τελικούς!

Σύμφωνα με πληροφορίες, το «Γ. Καραϊσκάκης» πήρε τον φετινό τελικό του Σούπερ Καπ, που είναι προγραμματισμένος για τις 16 Αυγούστου 2023 και είχε δοθεί στην Ak Bars Arena του Καζάν. Ωστόσο, το παιχνίδι δεν μπορεί να διεξαχθεί στην τιμωρημένη Ρωσία και η UEFA είχε να αντιμετωπίσει άμεσα τη συγκυρία και να αλλάξει την έδρα.

Οι επιλογές της, λοιπόν, ήταν οι εξής:

– Κάποιο γήπεδο έτοιμο στη Γερμανία από αυτά που θα φιλοξενήσουν το EURO 2024
– Kάποιο διαθέσιμο γήπεδο στην Ελβετία
– Κάποιο γήπεδο σε προσιτή χώρα προδιαγραφών Σούπερ Καπ (35άρι-40άρι χωρητικότητα), που να έχει δοκιμαστεί επαρκώς σε επίπεδο πρωτοκλασάτης ευρωπαϊκής διοργάνωσης

Πρέπει να τονιστεί εδώ ότι δεν ήταν θέμα υποψηφιότητας, ούτε υπήρξε αίτημα για το Καραϊσκάκη, ούτε, δε, σε καμία περίπτωση έχει την παραμικρή σχέση το θέμα με τη χθεσινή επιστολή του Ολυμπιακού!

Continue Reading
Advertisement
ΜΠΑΣΚΕΤ20 hours ago

Μπάσκετ: Έμεινε με την… όρεξη η Αχαγιά ’82, αναβολή του αγώνα με τα Φανάρια!

ΠΟΛΟ20 hours ago

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο κολυμβητήριο “Α. Πεπανός” (ΦΩΤΟ)

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ6 hours ago

Α’ κατηγορία (13η): Μεγάλες μάχες στον 2ο όμιλο

Γ ΕΘΝΙΚΗ2 hours ago

Πάτραι: Χωρίς Ναβρότσκι και Ντελουάν, αλλά με τρίτη προσθήκη ξένου στον πάγκο!

ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΠΟΡ23 hours ago

Πυγμαχία: Πρόκριση στον τελικό για τον Γιώργο Πλέα της Παναχαϊκής

ΠΟΛΟ24 hours ago

Πόλο: Με VAR τα φάιναλ φορ κυπέλλου ανδρών και γυναικών στο «Α. Πεπανός»

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ1 hour ago

Προμηθέας: Παλικαρίσια νίκη επί του Ολυμπιακού στη β’ παράταση στο Rising Stars

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ1 hour ago

Ημίχρονο στα παιχνίδια της Α’ κατηγορίας (13η αγωνιστική)

BASKET LEAGUE7 hours ago

Με την Καρδίτσα εντός ο Προμηθέας, δύσκολο έργο για Απόλλωνα στο “Α.Παπανδρέου”

Γ ΕΘΝΙΚΗ6 hours ago

Μονόδρομος η νίκη για Πάτραι κόντρα στον Ιάλυσο Ρόδου

Facebook

Copyright © 2019 Mikad Εκδοτικές Διαφημιστικές Υπηρεσίες. --- Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της ιστοσελίδας matchnews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.