Connect with us

ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΠΟΡ

Κ. και Β. Αντωνακόπουλος στη «Match»: «Επόμενος σταθμός η Ολυμπιάδα»

Οι προπονητές της Αστραπής μίλησαν στη «Match» για το μυστικό της επιτυχίας του συλλόγου τους

Published

on

Η Αστραπή Πατρών στα 36 χρόνια παρουσίας της στο άθλημα του τάε κβον ντο έχει καταφέρει να ξεχωρίσει με τις διακρίσεις των αθλητών και αθλητριών της. Το όνομα του Κωνσταντίνου Αντωνακόπουλου (αριστερά στη φωτό) είναι ορόσημο των επιτυχιών και πλέον συνεχίζουν την παράδοση ο γιος του Βασίλης Αντωνακόπουλος (δεξιά), καθώς και πολλοί πρωταθλητές του συλλόγου που απασχολούνται ως προπονητές.

Οι γνώσεις του Κωνσταντίνου Αντωνακόπουλου με την ενίσχυση Κορεατών δασκάλων που έρχονται στην Αστραπή για να διδάξουν και αυτοί τα παιδιά, αλλά και η παιχνιδιώδης μορφή της προπόνησης στις μικρότερες κατηγορίες καθιστούν την Αστραπή μεταξύ των κορυφαίων συλλόγων όλης της Ελλάδας.

Οι Κωνσταντίνος και Βασίλης Αντωνακόπουλος μίλησαν στη «Match» για το μυστικό της επιτυχίας τους, που έχει φέρει την ανάδειξη τόσων πρωταθλητών και πρωταθλητριών.

– Ποιο είναι το μυστικό της Αστραπής;

Β. ΑΝΤΩΝ: «Και οι δύο δάσκαλοι ασχολούμαστε και αγαπάμε το τάε κβον ντο και αυτό φαίνεται καθημερινά. Από εκεί και πέρα η Αστραπή έχει φέρει πολλές φορές Κορεάτες δασκάλους για να κάνουν μάθημα στα παιδιά και φέτος αναμένεται να γίνει πάλι αυτό.

Είναι πολύ σημαντικό να δουλεύεις με ανθρώπους που είναι οι καλύτεροι και σε προσωπικό επίπεδο έχω βρεθεί πέντε φορές στην Κορέα για να προπονηθώ στα καλύτερα κορεάτικα πανεπιστήμια. Αυτά που γνωρίζω και με έχουν βοηθήσει σημαντικά στο να εξελιχθώ στη δουλειά μου, προέρχονται από την κορεάτικη τεχνική.

Είναι σημαντικό για τον οποιοδήποτε αθλητή να βρεθεί έστω και μία φορά στη ζωή του στην χώρα που δημιούργησε το άθλημα.  Είναι η γενέτειρα του τάε κβον ντο, έχουν μια απίστευτη τεχνική οι Κορεάτες, έχουν την συνταγή και είναι απίστευτα μεταδοτικοί. Αυτά σε συνδυασμό με τις γνώσεις του πατέρα μου (Κ.  Αντωνακοπουλου), νομίζω ότι κάνουν τη διαφορά στο σύλλογό μας».

Κ. ΑΝΤΩΝ: «Όταν ένας σύλλογος βάζει παιδιά στην Εθνική ομάδα αποκτά τεχνογνωσία και το ένα παιδί παρακινεί το άλλο. Επί της ουσίας κάνει πρότυπο τον συναθλητή. Έτσι δουλεύεις μαζί με τα παιδιά και δεν σταματούν οι επιτυχίες».

– Το τάε κβον ντο είναι ένα άθλημα που φέρνει συνεχώς διακρίσεις, τόσο στην Πάτρα όσο και Πανελλαδικά. Έχει την ανάλογη δημοτικότητα;

Β. ΑΝΤΩΝ:«Στην Ελλάδα δυστυχώς τα εθνικά αθλήματα είναι… μπάσκετ και ποδόσφαιρο, αλλά υπάρχουν και άλλα αθλήματα με αγωνιστικές επιτυχίες που δίνουν μεγάλες αρχές στα παιδιά, όπως το δικό μας. Είναι σημαντικό να δίνεις αρχές στα παιδιά, να μαθαίνουν πειθαρχία και σεβασμό, κάτι που οι γονείς γνωρίζουν ότι γίνεται σε εμάς που μας επιλέγουν για τον Αθλητισμό των παιδιών τους».

– Πώς είναι η συνεργασία μεταξύ πατέρα και γιου;

Κ. ΑΝΤΩΝ: «Βάζουμε στην άκρη αυτή την ιδιότητα. Ο Βασίλης είναι ο προπονητής και εγώ περισσότερο πλέον ως μάνατζερ της Αστραπής βοηθάω όπου χρειαστεί. Βέβαια αν δω κάτι που δεν συμφωνώ κάνουμε έναν μίτινγκ το βράδυ και δίνω τις οδηγίες μου σε όλα τα παιδιά. Το καλό είναι ότι συμβουλεύω τον Βασίλη κι αυτός το δέχεται και πολλές φορές το αποζητά».

– Ξεχωρίζετε γρήγορα ένα ταλέντο;

Κ. ΑΝΤΩΝ: «Στο πρώτο εξάμηνο έχουμε καταλάβει εύκολα αν ένα παιδί έχει ταλέντο για να εξελιχθεί στο άθλημα. Είναι ένας συνδυασμός χαρακτηριστικών όπως  η σωματική διάσταση, η πνευματική διαύγεια αλλά και η διάθεση για δουλειά, τα οποία αν υπάρχουν, τότε τα υπόλοιπα… παίρνουν τον δρόμο τους για το παιδί».

– Πόσο εύκολο είναι να κάνει ένας μικρός ηλικιακά αθλητής πρωταθλητισμό;

Κ. ΑΝΤΩΝ: «Είναι δύσκολο να πείσεις ένα γονιό να κάνει πρωταθλητισμό το παιδί του, αλλά εμείς του το κάνουμε… ευκολότερο. Με μιάμιση ώρα προπόνησης την ημέρα, μπορούμε να ‘φτιάξουμε’ έναν πρωταθλητή. Προσφέρουμε προπονητικά καμπ, ταξίδια στο εξωτερικό στην Κορέα, κοινές προπονήσεις, γενικά υπάρχει μία στρατηγική στο σύλλογο».

-Είναι καθαρά μαχητικό άθλημα το τάε κβον ντο;

Β. ΑΝΤΩΝ: «Το αντίθετο θα έλεγα, είναι καθαρά στρατηγικό άθλημα. Θέλει εγκεφαλική διαύγεια, δεν παίζει ρόλο η ποσότητα, αλλά η ποιότητα. Όλα έχουν να κάνουν με τη στρατηγική. Για παράδειγμα, τα πόδια δεν είναι σαν τα χέρια. Χρειάζεται ιδιαίτερη διαδικασία για να τα δουλέψεις και γι’ αυτό γίνεται πιο εγκεφαλικό το άθλημα. Για να μπορεί ο αθλητής να ανταπεξέλθει στο παιχνίδι του αντιπάλου του».

– Τί κάνει το άθλημά σας να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα;

Β. ΑΝΤΩΝ: «Το τάε κβον ντο αναπτύσσει ένα ένστικτο στα παιδιά, αυτό της αυτοσυντήρησης που το πετυχαίνουμε σε ένα αγώνα όπου το παιδί πρέπει να αναπτύξει όλα του τα ένστικτά. Όλο αυτό βέβαια με κανόνες και πλήρη εξοπλισμό. Τα παιδιά φορούν πάνω από 10 πράγματα για να είναι προστατευμένα. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος και στατιστικά το τάε κβον ντο έχει αναδειχθεί ως ένα από τα πιο ακίνδυνα μαχητικά αθλήματα».

– Πολλοί θεωρούν ότι απαιτεί ένα παραπάνω οικονομικό κόστος για τον γονιό. Ισχύει κάτι τέτοιο;

Κ. ΑΝΤΩΝ: «Είναι ακριβό άθλημα όταν φτάνει κάποιος σε επίπεδο υψηλού πρωταθλητισμού. Όμως, σε ερασιτεχνικό επίπεδο ο γονιός πληρώνει μία συνδρομή και τον εξοπλισμό, όπως γίνεται στο ποδόσφαιρο για παράδειγμα. Ο εξοπλισμός είναι μία φορά στα πέντε χρόνια, όταν φτάνουμε σε επίπεδο πρωταθλητισμού κάποια έξοδα τα επιβαρύνονται οι γονείς».

-Η αλήθεια είναι ότι λείπει μία συμμετοχή αθλητή σας σε Ολυμπιάδα. Είναι εφικτό κάτι τέτοιο;

Κ. ΑΝΤΩΝ: «Στόχος σίγουρα είναι μία Ολυμπιάδα και έχουμε αθλητή για την επόμενη διοργάνωση που είναι ο Αποστόλης Παναγόπουλος. Για να φτάσεις όμως σε μία Ολυμπιάδα πρέπει να ξεκινήσεις την προετοιμασία σου πέντε χρόνια πριν.

Ο Παναγόπουλος είναι ο καλύτερος αθλητής της Αστραπής αυτή τη χρονική στιγμή και μέλος της Εθνικής εφήβων. Είναι πέμπτος στην Ευρώπη και στον κόσμο στους παίδες και οριακά δεν έχει πετύχει τη μεγάλη του διάκριση (σ.σ. μετάλλιο) για να πάει μετά στον επόμενο στόχο που είναι οι Ολυμπιακοί αγώνες».

Αμαλία Λαλιώτη

ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΠΟΡ

Αργυρό παγκόσμιο μετάλλιο για την Μαρία Γεωργοπούλου της Παναχαϊκής

Μία μεγάλη επιτυχία για την αθλήτρια του Νίκου Πλέα

Published

on

 Η Μαρία Γεωργοπούλου της Παναχαϊκής ηττήθηκε από την  Ρωσίδα Kozmetzova Sneshana με 4-1 στα σημεία και κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πυγμαχίας στις κορασίδες.

Μία μεγάλη επιτυχία για την αθλήτρια του Νίκου Πλέα, η οποία πλέον είναι η δεύτερη καλύτερη πυγμάχος στον κόσμο στην κατηγορία της.

Να θυμίσουμε ότι πριν λίγες ημέρες και η Πατρινή Ουρανία Κάντζαρη του Μίλωνα είχε κερδίσει το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

 

Αμαλία Λαλιώτη

Continue Reading

ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΠΟΡ

Πυγμαχία: Χάλκινο παγκόσμιο μετάλλιο για την Ουρανία Κάντζαρη του Μίλωνα

Με το χάλκινο μετάλλιο στις αποσκευές της θα επιστρέψει από την Αρμενία η πατρινή πυγμάχος

Published

on

Με το χάλκινο μετάλλιο στις αποσκευές της θα επιστρέψει από την Αρμενία η πατρινή πυγμάχος Ουρανία Κάντζαρη, η οποία ηττήθηκε στον ημιτελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος κορασίδων.

Μία μεγάλη διάκριση για την αθλήτρια του Μίλωνα και του Ηλία Πελεκούδα, η οποία θα ανέβει στο βάθρο ενός παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Continue Reading

ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΠΟΡ

Νίκη και πρόκριση στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος για την Γεωργοπούλου της Παναχαϊκής

Η νεαρή αθλήτρια του Νίκου Πλέα έχει κάθε λόγο πλέον να κάνει όνειρα για τον τελικό και το χρυσό μετάλλιο

Published

on

Στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος κορασίδων προκρίθηκε η Μαρία Γεωργοπούλου της Παναχαϊκής, η οποία επικράτησε της Παρί από την Ινδία.

Η νεαρή αθλήτρια του Νίκου Πλέα έχει κάθε λόγο πλέον να κάνει όνειρα για τον τελικό και το χρυσό μετάλλιο.

Αμαλία Λαλιώτη

Continue Reading
Advertisement

Facebook