Connect with us

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Κ.Καλογερόπουλος στη «Match»: «Η Πάτρα στο επίκεντρο»

Published

on

 Υποψήφιος στο Δ.Σ της Επιτροπής Ανοικτής Θαλάσσης της Ε.Ι.Ο. είναι ο πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών (Ι.Ο.Π.), Κωνσταντίνος Καλογερόπουλος ενόψει των εκλογών της Ομοσπονδίας που διεξάγονται σήμερα, Τετάρτη, 24 Μαρτίου.

Πρόκειται για έναν παράγοντα με πολλά «ναυτικά μίλια» στον αθλητισμό και δη στην Ιστιοπλοΐα, που ανέλυσε στη «Match» το πλάνο του για την επόμενη ημέρα, αν και εφόσον εκλεγεί.

Ο κ.Καλογερόπουλος αναφέρθηκε ακόμα στην ενότητα την οποία πρέπει να έχει το καινούργιο Δ.Σ. και στον πρωταγωνιστικό ρόλο της Πάτρας την επόμενη μέρα μετά τις εκλογές.

Η Συνέντευξη στον Κυριάκο Δημητρόπουλο

-Ποιος ήταν ο κυριότερος λόγος για την απόφασή σας να είστε υποψήφιος;

«Τόσο εγώ όσο και ο έτερος υποψήφιος από τον Ι.Ο. Πατρών για το Δ.Σ. της Ε.Ι.Ο. Κώστας Γεωργόπουλος -ο οποίος μετράει χιλιόμετρα συμμετοχής σε αγώνες πανελλαδικά και άνθρωπος που έχει συνεργαστεί στην πράξη με όλους τους ομίλους της περιφέρειας μας- δηλώσαμε σε ανοιχτή συγκέντρωση όλων των ομίλων της περιφέρειας, την πρόθεσή μας να εκπροσωπηθεί ο όμιλός μας και στα δυο Διοικητικά Συμβούλια.

Από την στιγμή, μάλιστα, που εκπροσωπούμε έναν όμιλο ο οποίος διαδραματίζει κομβικό ρόλο στην περιοχή μας έπρεπε να βγούμε μπροστά και χωρίς παλινωδίες».

-Ποια είναι τα βασικότερα προβλήματα που έχετε εντοπίσει στο άθλημα;

«Ευθύς εξαρχής ζητήσαμε την υποστήριξη των ομίλων για να αναλάβουμε συντονιστικό ρόλο για την δική μας Περιφέρεια, η οποία παρουσιάζει αντιφάσεις.

Δεν συμβαδίζει η εικόνα της αγωνιστικής ιστιοπλοΐας με εκείνη της τουριστικής ιστιοπλοΐας (γιώτινκ) στην περιοχή μας και παρουσιάζεται στασιμότητα στο ολυμπιακό τρίγωνο.

Μια άλλη ακόμη αντίφαση είναι ότι έχουμε ιδανικές συνθήκες ιστιοπλοΐας αλλά δεν έχουμε αντίστοιχες εγκαταστάσεις με συνέπεια να μην είμαστε ακόμη αθλητικός προορισμός σε επίπεδο μεγάλων αγώνων.

-Ποιοι είναι οι βασικοί άξονες στους οποίους στηρίζεται το πρόγραμμα σας για την ΕΙΟ;

«Οι ιστιοπλοϊκοί όμιλοι δεν μπορούν να βρίσκονται εκτός ακτογραμμής, αλλά το νομοθετικό πλαίσιο που υπάρχει δεν είναι τροχοπέδη, είναι κάτι χειρότερο.

Μάλιστα, ήρθε φέτος και ο εισπρακτικός νόμος με αύξηση της φορολογίας στα σκάφη ανοικτής θαλάσσης 2.000% (σ.σ.: από 50 ευρώ στα 1.000) χωρίς να κάνει διακρίσεις μεταξύ ενός ναυταθλητικού σκάφους και ενός πολυτελούς γιωτ, να διώξει σκάφη και ιδιοκτήτες οι οποίοι στήριζαν την αγωνιστική ιστιοπλοΐα ανοικτής θαλάσσης στη χώρα μας. Αρκετά πλήρωσε το άθλημα τον ελιτισμό του κάποτε.

Τώρα οι ιστιοπλόοι είναι παιδιά όλων μας και από εκεί θα βγουν τα ταλέντα. Η πολιτεία είναι ένας θεσμικός παράγοντας ο οποίος θέλει συνομιλητές ειλικρινείς και γνώστες και όχι κόλακες.

Και πιστεύω ότι με σωστή ενημέρωση και επιμονή θα λυθούν τα προβλήματα».

-Υπάρχει κάτι που σας προβληματίζει αναφορικά με την κατάσταση που θα βρείτε στην Ομοσπονδία;

«Το νέο Δ.Σ. δεν πρέπει να έχει αντιπάλους, αλλά μέλη με πείρα και πνεύμα συνεργασίας, διότι το περιμένει μια φάση αναδιοργάνωσης μετά από μια χαμένη χρόνια λόγω των περιορισμών του κορωνοϊου, ένα Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοικτής θαλάσσης που θα διεξαχθεί στη χώρα μας σε 3 μήνες και οι Ολυμπιακοί Αγώνες με τις προκρίσεις τους, τις αποστολές, κ.α..

Ο νέος αθλητικός νόμος φέρνει 7 αποχωρήσεις στο δεκαπενταμελές συμβούλιο της Ομοσπονδίας και θέλει ιδιαίτερη προσοχή η επιλογή των ανθρώπων. Επίσης, πρόεδρος θα εκλεγεί με ξεχωριστό ψηφοδέλτιο, αλλά θα πρέπει να διοικήσει με μέλη από διαφορετικές παρατάξεις. Μένει να δούμε στην πράξη πως θα δουλέψουν όλα αυτά».

-Μπορεί και η πόλη μας να έχει καταλυτικό ρόλο στην περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος;

«Σε κάθε περίπτωση η Πάτρα θα πρέπει να είναι στο επίκεντρο, να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Και θα έλεγα πως ναι μεν σέρνουμε τον χορό, αλλά τελικώς όλοι μαζί χορεύουμε. Αν οι όμιλοι της περιφέρειας δεν πάνε καλά, θα πέσουμε και εμείς και το αντίθετο.

Γι’αυτό και προσπαθούμε να στηρίξουμε με τεχνογνωσία και ανθρώπους όλους τους ομίλους της περιοχής μας, ώστε να βγούμε πιο δυνατοί».

ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΠΟΡ

Κ.Αντωνακόπουλος στη «Match»: «Θα εμφανιστούμε πανέτοιμοι στους αγώνες»

Published

on

Με τον επικεφαλής προπονητή και ιδρυτή της Αστραπής Πατρών, Κωνσταντίνο Αντωνακόπουλο συνομίλησε η «Match».

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός ταε κβο ντο αναφέρθηκε στο άνοιγμα των ακαδημιών, στο πρόγραμμα των προπονήσεων, αλλά και τους αγώνες που έρχονται για το σύλλογο.

Για την πληρότητα που παρατηρείται μετά το άνοιγμα ο κ. Αντωνακόπουλος ανέφερε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι στο σύλλογο μας που είδαμε τόση μεγάλη ανταπόκριση από τους αθλητές μας. Από τη μέρα που ξεκινήσαμε, παρατηρούμε πληρότητα 100% σε όλες τις ηλικιακές μας ομάδες, ενώ και οι γονείς μας δείχνουν τον ενθουσιασμό και τη χαρά τους. Μάλιστα, έχουν ήδη αρχίσει να μας εκδηλώνουν και άλλα νέα παιδιά ενδιαφέρον για να εγγραφούν.

Για το πρόγραμμα και τις ώρες των τμημάτων της Αστραπής ο πατρινός προπονητής υπογράμμισε: «Τα τμήματα μας ξεκινούν από τις 18.00-19.00 το πρώτο γκρουπ με παιδιά ηλικίας 4-7 ετών, στη συνέχεια 19.15-20.15 για τα 7-11 ετών και το τελευταίο τμήμα είναι 20.30-22.00 για τα παιδιά από 11+, που απαρτίζουν και το αγωνιστικό μας τμήμα.

Μάλιστα, ειδικά στην τελευταία ηλικιακή ομάδα πλέον έχουμε αυξήσει και την ένταση των ασκήσεων».

Και ολοκληρώνοντας τόνισε: «Η Αστραπή θα διεκδικήσει στις αρχές Ιουλίου για την πρόκριση της στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Νέων, ενώ μια εβδομάδα νωρίτερα θα συμμετέχουμε στις 26/6 στο Τίρανα Όπεν G1 με 15 αθλητές μας. Κάνουμε την καλύτερη δυνατή προετοιμασία και είμαστε πεπεισμένοι ότι θα εμφανιστούμε στους αγώνες όπως θέλουμε».

Επιμέλεια: Κυριάκος Δημητρόπουλος

Continue Reading

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Ακαδημία Των Σπορ: Ξανά σε αγωνιστικούς ρυθμούς οι υποδομές – Το ευχαριστήριο σε Διομήδη Άργους

Published

on

Ξανά μπήκαν σε αγωνιστικούς ρυθμούς οι ομάδες παίδων και παμπαίδων της Ακαδημίας των Σπορ στο χάντμπολ μετά τους αγώνες που έδωσαν στο Άργος την Κυριακή.

Κοντά με την ομάδα των παίδων που έδωσε επίσημο αγώνα για το παιδικό πρωτάθλημα ΤΕΧ Πελοποννήσου, μαζί ταξίδεψε και η ομάδα των παμπαίδων Α΄ που έδωσε φιλικό αγώνα με την αντίστοιχη ομάδα του Διομήδη Άργους.

Οι δύο ομάδες της Πελοποννήσου θα πραγματοποιήσουν τους παραπάνω αγώνες και στην Πάτρα την ερχόμενη βδομάδα, ενώ θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν το γεγονός, ώστε να γίνει και ακόμη ένας αγώνας αυτός των παμπαίδων Β΄.

Ο τεχνικός διευθυντής της Ακαδημίας των Σπορ Γιάννης Παπαγιαννόπουλος δήλωσε:

Με την ομάδα του Διομήδη Άργους χρόνια τώρα εφαρμόζουμε τέτοιου είδους αγώνες, εκμεταλλευόμενοι τους επίσημους αγώνες των πρωταθλημάτων ΤΕΧΠ.

Είμαστε και οι δύο ομάδες στην Πελοπόννησο που προσπαθούμε χρόνια τώρα τα μέγιστα για την χειροσφαίριση, απομακρυσμένες από τα μεγάλα αστικά κέντρα χάντμπολ και χρειαζόμαστε τέτοιου είδους παιχνίδια που θα βοηθήσουν τους αθλητές μας στην εξέλιξη τους.

Η σχέση των δύο ομάδων είναι κάτι παραπάνω από φιλικές και πάντα αμφότεροι ανταποκρινόμαστε στις φιλοξενίες, κάτι που για άλλη μια φορά έγινε πάλι στο Άργος την Κυριακή.

Επί της ευκαιρίας μας δίνεται η δυνατότητα να ευχαριστήσουμε και δια του τύπου για μια άλλη μια φορά του ιθύνοντες του Διομήδη για την φιλοξενία τους.

Στην φωτογραφία: Από την στάση του ταξιδιού προς Άργος αθλητές της Ακαδημίας των Σπορ όρθιοι από αριστερά: Β. Αγγελακόπουλος, Ι. Παπακωστόπουλος, Α. Γιώτης, Κ. Μαζαράκης, Ο. Μεταξάς, Γ. Παπαδιονυσόπουλος, Σ. Παπαδιονυσόπουλος, Ν. Γούβης, Γ. Τζουραμάνης, Ε. Καγκελάρης, Η. Τρίγκος.

Καθιστοί από αριστερά: Α. Ζαβός, Η. Ευθυμίου και από δεξιά Α. Μπιλάλης, Χ. Γιάγκος.

Continue Reading

ΠΟΛΟ

Εθνική Γυναικών: Νέα ήττα με 14-8 από την Ισπανία

Published

on

Η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Γυναικών γνώρισε μοιραία τη δεύτερη ήττα της, σε ισάριθμους αγώνες, στον Β’ Όμιλο του 17ου World League Super Final, την Τρίτη (15/6) το βράδυ στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ, από ένα ακόμα μεγαθήριο του αθλήματος.

Μετά τη χθεσινή ήττα από τις ΗΠΑ, αυτή τη φορά ηττήθηκε από την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ισπανία με 14-8 στον αγώνα που έκλεισε τη 2η αγωνιστική, σε έναν αγώνα που έπαιζε και πάλι με ελλείψεις, δεν μπόρεσε να βγάλει μεγάλη αντίσταση -παρά μόνο κατά διαστήματα- και οι αντίπαλες επιβλήθηκαν δίκαια.

Η ομάδα του Τεό Λοράντου θα έχει πλέον από αύριο Τετάρτη (16/6) στη σύνθεση τις Ελευθεριάδου, Νίνου και Μυριοκεφαλιτάκη, που εξέτισαν την ποινή τους και θα είναι πλήρης στον τρίτο αγώνα της στον Όμιλο κόντρα στο Καζακστάν (20.15) ώστε να μεταμορφωθεί προς το καλύτερο, να κάνει μια νέα αρχή παίρνοντας τουλάχιστον την 3η θέση στον Όμιλο ώστε και να ξεκινήσει κι από τα προημιτελικά χιαστί της Πέμπτης μια πορεία για τα ψηλά.

Οι Ισπανίδες ήταν κυρίαρχες από το πρώτο οκτάλέπτο, με σκληρό παιχνίδι και σφιχτή άμυνα, ενώ έβρισακαν λύσεις επιθετικά με όλους τους τρόπους. Η Εθνική είχε ένα καλό διάστημα στο δεύτερο οκτάλεπτο και λίγο προς το φινάλε του αγώνα, αλλά δεν μπόρεσε να ανατρέψει τα δεδομένα. MVP του αγώνα αναδείχθηκε η Ισπανίδα Ορτίθ (4 γκολ).

ΕΛΛΑΔΑ – ΙΣΠΑΝΙΑ 8-14

Οκτάλεπτα: 2-5, 1-3, 3-2, 2-4.

ΕΛΛΑΔΑ (Τεό Λοράντος): Σταματοπούλου, Τσουκαλά 3, Τριχά, Πλευρίτου Μ. 1, Ξενάκη 2, Πάτρα, Τορνάρου, Πλευρίτου Β. 1, Πλευρίτου Ελ. 1, Σωτηρέλη.

ΙΣΠΑΝΙΑ (Μιγκέλ Όκα): Εστερ, Ριυίθ, Εσπάρ Α. 2, Ορτίθ 4, Ταραγκό 1, Γγκοντζάλεθ, Εσπάρ Κλ., Πένια 1, Αθνάρ 1, Κρέσπι, Γκαρθία 3, Λέιτον 2, Σάντσεζ.

Διαιτητές: Ντεσλιέρες (Καναδάς), Κουν (Ουγγαρία)

Continue Reading
Advertisement

Facebook