Connect with us

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ

Κ. Σταμπολίτης: Επιστολή για την μερική ανακατασκευή του γηπέδου της Αγυιάς

Published

on

Από τον Πατρινό δικηγόρο και ενεργό φίλαθλο της Παναχαϊκής Κώστα Σταμπολίτη λάβαμε και δημοσιεύουμε την κάτωθι επιστολή:

Εν όψει της ανακοίνωσης της Ερασιτεχνικής Παναχαϊκής για την μερική ανακατασκευή του γηπέδου της Αγυιάς (μια ημέρα πριν τις εκλογές της, για την ανάδειξη Προέδρου και νέου Δ.Σ. …!!!!), θα ήθελα να εκφράσω τις εξής απορίες μου, όπως αυτές έχουν προκύψει από την ανάγνωση των (μέχρι σήμερα) δημοσιευμάτων σχετικά με το θέμα αυτό :

Η πρόταση του κ. Σπ. Μαντά είναι κάτι καινούργιο, σε σχέση με αυτά που ακούγαμε και διαβάζαμε – έστω και αόριστα – μέχρι τώρα ή – ουσιαστικά – επαναφέρει τα ίδια πράγματα ; Υπήρξε και κάποια άλλη πρόταση  και, εν τέλει, ΄΄επελέγη΄΄ αυτή του κ. Σπ. Μαντά ή όχι  ;

Εν όψει της αναφοράς στην ανακοίνωση της Ερασιτεχνικής Παναχαϊκής ΄΄Μετά από πολύμηνη διεξοδική μελέτη και ανάλυση, ταυτόχρονα με την υπερπήδηση αντικειμενικών δυσκολιών΄΄, το ερώτημα είναι, ότι, εν τέλει, πρόκειται για έτοιμη (οριστική) μελέτη ή τώρα θα αρχίσει να συντάσσεται η οριστική μελέτη ; Αν είναι έτοιμη, πότε θα υποβληθεί για έγκριση ;  Αν αρχίσει να συντάσσεται τώρα, πότε θα είναι έτοιμη για να υποβληθεί για έγκριση ; Σχετικά με την χρηματοδότηση της οριστικής μελέτης, τι συμβαίνει ; Πόσο θα κοστίσει ; Έχει εξασφαλισθεί η χρηματοδότησή της και με ποιο τρόπο  ;  Πότε υπολογίζεται η έγκρισή της ; Μετά την έγκρισή της, ποιο το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της απαιτούμενης διοικητικής διαδικασίας και – στη συνέχεια – της κατασκευής του έργου ; Επίσης, ποιος ο προϋπολογισμός του έργου ; Τέλος, ποια η επικαλούμενη στην ανακοίνωση ΄΄πρόθεση της ηγεσίας της Περιφέρειας΄΄ να βοηθήσει ; Είναι πράγματα, που αρκετοί φίλοι της ομάδας  θέλουν να μάθουν.

Θα είμασθε ευγνώμονες, αν η Ερασιτεχνική Παναχαϊκή ή ο κ. Σπ. Μαντάς (ή ακόμη και η Π.Δ.Ε.) θελήσουν να μας ενημερώσουν σχετικά με τα παραπάνω. Να μην ακούσουμε, όμως, πάλι, το γνωστό ΄΄πάμε βήμα – βήμα΄΄, διότι έχει κουράσει.

Οφείλω, όμως, να επισημάνω (για μια ακόμη φορά …!!!), ότι, αν ερωτηθούν οι φίλοι της ομάδας, οι οκτώ στους δέκα θα απαντήσουν, ότι η γνωστή προμελέτη δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες τους για τις ανάγκες της ομάδας στο μέλλον (ήδη, εδώ και καιρό, αρκετοί έχουν πάρει θέση, σχετικά με το τι πρέπει να γίνει στην Αγυιά για το παρόν και – κυρίως – με προοπτική για το μέλλον και οι θέσεις αυτές είναι γνωστές).  Και όμως,  οι αντίθετες αυτές απόψεις (που εκφράζουν την μεγάλη  πλειοψηφία των φίλων της ομάδας) ουδέποτε απαντήθηκαν ή σχολιάσθηκαν από τους αρμόδιους, παρότι  πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό θέμα, μεγάλης – κομβικής σημασίας για το μέλλον της Παναχαϊκής Οικογένειας (άλλωστε την σοβαρότητα του θέματος την αναδεικνύει και η ίδια η θέση της Ερασιτεχνικής Παναχαϊκής στο περιεχόμενο της ανακοίνωσής της ΄΄Με αίσθημα ευθύνης προς το Ιστορικό Σωματείο και τους πολυπληθείς φιλάθλους της σχεδιάζουμε το μέλλον όπως αξίζει στην κοκκινόμαυρη Βασίλισσα΄΄.

Και εγώ, πολλές φορές, έχω εκφράσει τις απόψεις μου για το θέμα αυτό. Και δεν το έχω κάνει, επειδή ΄΄πολεμώ΄΄ κάποιους (άλλωστε, ούτε καν γνωρίζω προσωπικά τους εμπλεκόμενους – όλους η Παναχαϊκή μας ενώνει), αλλά από ενδιαφέρον και αγάπη για την ομάδα, την οποία εμείς οι παλαιότεροι γνωρίσαμε και αγαπήσαμε, όταν έβαζε τον πήχη ψηλά έως και πολύ ψηλά (σε πάρα πολλά θέματα). Και, έτσι, μάθαμε να σκεπτόμαστε. Και το κάνω, επίσης, επειδή, αρκετοί στην Πάτρα βλέπουμε διαφορετικά τις πραγματικές ανάγκες της Παναχαϊκής (για το παρόν και – κυρίως – για το μέλλον), σε σχέση με το πως τις βλέπουν οι εμπλεκόμενοι, κάτι που μας προβληματίζει, μας ανησυχεί και μας υποχρεώνει να εκφράσουμε – καλοπροαίρετα, πάντα  – την άποψή μας.

Ακόμη, να σημειώσω, ότι το σχόλιο αυτό δεν το δημοσίευσα, πριν τις εκλογές της ΕΡΑ, ώστε να μη δημιουργηθεί η εντύπωση, ότι εξυπηρετεί ή αντιμάχεται κάποιον ή κάποιους. Επίσης, να σημειώσω, ότι τυπική υποχρέωση για δημόσια απάντηση στα πιο πάνω ερωτήματα δεν υπάρχει. Αν τώρα, υπάρχει ηθική – ουσιαστική υποχρέωση γι’ αυτό προς τον κόσμο της ομάδας, ας το κρίνουν οι ερωτώμενοι και ας πράξουν ανάλογα.

Τέλος, να ευχηθώ καλή θητεία στο νέο Δ.Σ. με υγεία, δύναμη, αποτελεσματικότητα και ουσιαστική προσφορά στην Παναχαϊκή Οικογένεια.

ΚΩΣΤΑΣ Ι. ΣΤΑΜΠΟΛΙΤΗΣ

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ

Παναχαϊκή: Το προφίλ των «νέων»

Published

on

Η Παναχαϊκή έχει ολοκληρώσει μεγάλο μέρος της ενίσχυσής της στο ρόστερ της νέας χρονιάς, με την απόκτηση 8 ποδοσφαιριστών, μετά τις 15 ανανεώσεις αλλά και τις επιστροφές των Μικέ, Αγκαράι, Γεωργόπουλου και Μακρή.

– Ο Θεοδωράκης (1) ήρθε για να πλαισιώσει τον Ανδρέα Κολοβούρη στο τέρμα και μαζί με τους Μικέ και Γεωργόπουλο να δημιουργήσουν ένα ανταγωνιστικό σύνολο, που θα κάνει και τους τέσσερις να ανέβουν επίπεδο.

– Ο Λαρέα (2) επέστρεψε στα «κοκκινόμαυρα» για να δώσει εμπιστοσύνη στα μετόπισθεν και παρότι έχει κάνει ελάχιστες προπονήσεις φάνηκε να ταιριάζει αγωνιστικά με τον Τσακμάκη, στο δίδυμο των στόπερ.

– Οι Ιβάν Σίλβα (3) και Τσιάρας (4) δημιουργούν μία πανίσχυρη μεσαία γραμμή, η οποία παρά τις απώλειες της, φαίνεται ότι και φέτος, ειδικά στο μεσοαμυντικό κομμάτι, θα είναι η κινητήριος δύναμη των «κοκκινόμαυρων». Πιο ξεκάθαρη εικόνα έχουμε για τον Έλληνα άσο, καθώς ο Αργεντίνος δεν αγωνίστηκε και δεν έχουμε πρότερη εικόνα.

– Οι νεαροί Τριμμάτης (5), Πέταρ Καρακλάιτς (6) και Ζυγκερίδης (7) -φωτό- φαίνεται πως δίνουν αέρα φρεσκάδας και ταλέντου στη μεσοεπιθετική γραμμή με τον πρώτο να δείχνει στο ξεκίνημα της προετοιμασίας ένα βήμα μπροστά από τους άλλους δύο, με την εμπειρία του από τον Ατρόμητο και τη Super League 1 να κάνει την ειδοποιό διαφορά.

– Το τελευταίο χρονικά απόκτημα, ο Παναγιώτης Λινάρδος (8) είναι λίγο πολύ γνωστός (όπως και ο Λαρέα) από το προηγούμενο πέρασμά του από την ομάδα και από την παρουσία του στις επαγγελματικές κατηγορίες της Ελλάδας, κυρίως για τα οργανωτικά του χαρακτηριστικά, τα οποία φαίνονται από τα πρώτα δείγματα γραφής της Παναχαϊκής.

Ηλίας Μάτσας

Continue Reading

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ

Παναχαϊκή: Η ενημέρωση για τα εισιτήρια με τον Ατρόμητο

Published

on

Την Τετάρτη (10/8) και ώρα 19:30 η Παναχαϊκή υποδέχεται τον Ατρόμητο Αθηνών στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Τα εισιτήρια θα κοστίζουν 5 ευρώ, ενώ τα εκδοτήρια στη θύρα των επισήμων και στη σκεπαστή κερκίδα θα ανοίξουν στις 18:30.

Continue Reading

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ

Σ. Παπαδόπουλος: Τον έχουν κερδίσει οι παίκτες με το πάθος τους

Published

on

Γεμάτη ατάκες η τοποθέτηση του τεχνικού της Παναχαϊκής στον απόηχο του φιλικού

Για τα χαρακτηριστικά της ομάδας που φτιάχνει αλλά και την πορεία της προετοιμασίας μίλησε ο Σούλης Παπαδόπουλος μετά το οικογενειακό φιλικό της Παρασκευής.

Η τοποθέτηση του έμπειρου τεχνικού: «Αυτή τη στιγμή χτίζουμε τη φυσική κατάσταση και τη δύναμη στην ομάδα και στο Καρπενήσι θα δουλέψουμε πολύ σε τακτικά κομμάτια. Επειδή έχουμε πάρα πολλά παιδιά από πέρσι είναι πιο εύκολο, έχουν έρθει όμως και 7-8 ακόμη που θα πρέπει να κουμπώσουν στο παιχνίδι μας.

Είμαστε σε καλό δρόμο και δουλεύουμε πάρα πολύ καλά. Θέλουμε να χτίσουμε πολύ στη δύναμη και τη φυσική κατάσταση, που ξέρουμε ότι αυτόν τον καιρό είναι απαραίτητα για μία ομάδα που θέλει να λέγεται ότι είναι καλή. Αν πω ότι δεν είμαι ευχαριστημένος, θα έλεγα ψέματα. Δουλεύουν τα παιδιά πρωί – απόγευμα, κάνουμε διπλές προπονήσεις»

«Όλοι το καλοκαίρι… δουλεύουν καλά»

Ο Σ. Παπαδόπουλος συνέχισε: «Βέβαια όλοι το καλοκαίρι λένε ότι δουλεύουν καλά, εγώ να είστε σίγουροι ότι αν δω ότι δεν δουλεύουμε καλά, θα το πω. Μ’ αρέσει πάρα πολύ ότι ο ένας σέβεται τον άλλον και δείχνει ότι θα έχουμε μία πολύ καλή χρονιά. Τα παιδιά που έχουν έρθει είναι πάρα πολύ καλοί παίκτες, καλοί χαρακτήρες, τους αρέσει όπως δουλεύουμε κι αυτό μ’ ευχαριστεί πολύ.

Αν κάποιο παιδί δεν κουμπώνει και νομίζει ότι είναι πάνω από την ομάδα, θα φύγει, το είπα και στους ποδοσφαιριστές.

Όλοι μαζί κερδίζουμε και στο άσχημο αποτέλεσμα πάλι όλοι μαζί, και περισσότερο ο προπονητής που θα το παίρνει πάνω του. Το είδατε και στο φιλικό πόσο ανταγωνιστικά έπαιξαν. Είδα με μεγάλη χαρά πως ανταπεξήλθαν τα παιδιά, μου δίνουν πολύ μεγάλη δύναμη και αισιοδοξία. Δεν σημαίνει ότι δεν θέλουν πολλή δουλειά, ειδικά σε τακτικά κομμάτια, αλλά άμα συνεχίσουν να δουλεύουν έτσι, θα έχουμε καλά αποτελέσματα».

«Δεν ξέρουμε πότε θα ξεκινήσουμε»

Ο Σούλης Παπαδόπουλος δεν έμεινε μόνο στο αγωνιστικό σκέλος αναλύοντας τη δύσκολη κατάσταση του πρωταθλήματος και των αντιπάλων της Παναχαϊκής.

Χαρακτηριστικά δήλωσε: «Δεν μπορούμε να σχεδιάσουμε, δεν ξέρουμε πότε θα αρχίσει το πρωτάθλημα, αρκούμαστε να κοιτάμε μέρα με τη μέρα για να γινόμαστε καλύτεροι. Πάμε στο βουνό (σ.σ. Καρπενήσι) όχι για τη φυσική κατάσταση αλλά για τα φιλικά, με καλούς αντιπάλους και θα κατέβουμε να συνεχίσουμε τη δουλειά μας».

«Γιατί να μην έχουμε όνειρα;»

Όσο για το ρόστερ και την ομάδα που διαμορφώνεται, τόνισε: «Έχουμε πολλή ποιότητα, που δεν υπάρχει σε άλλες ομάδες. Και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στη διοίκηση και στους συνεργάτες μου, γιατί έχουμε φτιάξει μία ομάδα πολύ γρήγορη παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν.

Βλέπουμε ότι άλλες ομάδες δεν έχουν ξεκινήσει καν, και είναι από τα φαβορί. Όταν έχουν αυτές οι ομάδες όνειρα και φιλοδοξίες γιατί να μην έχουμε κι εμείς, όταν βλέπουμε και πως δουλεύουμε;

Δεν θέλω να πω μεγάλα λόγια, να κρατάμε τη μπάλα χαμηλά, αλλά αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα παίζουμε για τη φανέλα. Βλέπετε ότι παίζουμε δυνατά αλλά… ο ένας σηκώνει τον άλλον».

Ηλίας Μάτσας

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Copyright © 2019 Mikad Εκδοτικές Διαφημιστικές Υπηρεσίες. --- Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της ιστοσελίδας matchnews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.