Connect with us

ΒΟΛΕΙ

Κανελλόπουλος: «Να προωθήσουμε το βόλεϊ σε όλη τη Πελοπόννησο!»

Published

on

Βρίσκεται στο χώρο του βόλεϊ εδώ και πολλά χρόνια, είτε από τη θέση του παράγοντα είτε τα τελευταία συναπτά έτη ως πρόεδρος της ΕΣΠΕΠ (ΈΝΩΣΗ Σωματείων Πετοσφαίρισης Πελοποννήσου).

Τα μάτια του έχουν δει πολλά, δείχνει τόσο ο ίδιος όσο και το υπόλοιπο Δ.Σ. τεράστιες φιλοδοξίες για το βόλεϊ, έχοντας όμως παράλληλα και πλήρη γνώση της δύσκολης πραγματικότητας που απαιτεί ακόμα σκληρότερη δουλειά μέσα σε δυσμενείς συνθήκες.

Ο Θόδωρος Κανελλόπουλος σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στη «Match» έδωσε μια πλήρη εικόνα για τους στόχους αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το άθλημα στην περιοχή.

Η συνέντευξη στον Κυριάκο Δημητρόπουλο

-Η νέα σεζόν μόλις ξεκίνησε, ποια εικόνα έχετε για την εξέλιξη στο επίπεδο όλων των ηλικιακών κατηγοριών;

«Το πρωτάθλημα των Νεανίδων και το Αναπτυξιακό ξεκίνησαν αυτό το Σαββατοκύριακο.

Με μια πρώτη εκτίμηση όσον αφορά τα κορίτσια είμαστε αρκετά καλυμμένοι και αισιόδοξοι. Έχουμε μεγάλη ανταγωνιστικότητα και συμμετοχή με καλές ομάδες, όμως, εντοπίζουμε ένα πρόβλημα στα αγόρια. Κάθε χρόνο βλέπουμε ότι υπάρχει ανταπόκριση από τον κόσμο και τα γήπεδα γεμίζουν στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα, με μεγάλο παράδειγμα το πρόσφατο τουρνουά της Παναχαϊκής».

-Βλέπουμε τον τελευταίο καιρό ότι νέα σύλλογοι βγαίνουν μπροστά, όπως ο Θησέας, ο Άθλος, ο Ερυθρός Αστέρας, η Παναχαϊκή επιχειρεί το μεγάλο comeback. Σας ικανοποιεί αυτή η έντονη κινητικότητα;

«Όλες αυτές οι ομάδες έχουν ιστορία στο βόλεϊ της Πάτρας. Είναι πολύ θετικό που παρότι ορισμένες από αυτές είχαν θέσει για δικούς τους λόγους τα τμήματά τους σε αναστολή, επιθυμούν να μπουν και πάλι σε αγωνιστική τροχιά.

Ο Άθλος ειδικά, πέρυσι, κατέβασε δυο ομάδες παμπαίδων, ίσως η μοναδική ομάδα στην Ελλάδα που έκανε κάτι τέτοιο. Επίσης η Παναχαϊκή φτιάχνει το παμπαίδων junior με παιδάκια που θα μπουν σε πλήρη δράση το επόμενο διάστημα, ωστόσο το αρνητικό είναι ότι στην Πάτρα τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν έχουμε απορρόφηση των αθλητών.

Για παράδειγμα, τέσσερις αθλητές δεν μπορούν να μεταγραφούν στον Ερμή επειδή έχουν κλείσει οι μεταγραφές, και άλλοι τόσοι στον Άθλο για άλλους λόγους. Αν υπήρχαν περισσότεροι σύλλογοι, θα είχαν και τη δυνατότητα οι αθλητές να βρίσκουν στέγη, αλλά ταυτόχρονα να μειωθούν και τα έξοδα.

-Πέρα από τους συλλόγους, αναθερμαίνεται και ο κόσμος σε μεγάλο βαθμό. Τι θα μπορούσε να κάνει η Ένωση από την πλευρά της για να βοηθήσει;

«Η ΕΣΠΕΠ δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να στηρίξει την οποιαδήποτε προσπάθεια και έχει το λιγότερο παράβολο από όλα τα αθλήματα.

Εμείς προσπαθούμε με αυτές τις πρωτοβουλίες που παίρνουμε, όπως με την ονοματοδοσία των πρωταθλημάτων που κάναμε στο πρωτάθλημα των Γυναικών που συνεργαστήκαμε με την Errea Sports και δώσαμε μια στολή δωρεάν στις ομάδες.

-Η διαδικασία και η ιδέα με την ονοματοδοσία των ομίλων για τα Αναπτυξιακά πρωταθλήματα πως προήλθε;

«Θεωρώ πάντοτε πως δεν μπορούμε να τα περιμένουμε όλα από το κράτος. Πρέπει να αντλούμε χρήματα, λίγα από πολλούς, ώστε να προχωρούμε σε τέτοιες ενέργειες. Όσα χρόνια ασχολήθηκα με τον αθλητισμό,
το έκανα και συνεχίζω να το κάνω χωρίς δόλο και όχι για να προβληθώ εγώ, αλλά με τη λογική της προσφοράς.

Η ΕΑΠ στα χρόνια που ήμουν να θυμίσω ότι ήταν ο πρώτος σύλλογος που έβγαλε σποτάκι στο ραδιόφωνο και μετά ακολούθησαν και οι υπόλοιποι.

Αν το εγχείρημα πάει καλά θα συνεχίσουμε, κάνουμε τις προσπάθειές μας, και μάλιστα βρισκόμαστε σε προχωρημένες επαφές με μεγάλη εταιρία που θα μπει ονοματοδότης στο αντρικό. Και εκτός των άλλων, ανακοινώσαμε και την ονοματοδοσία του πρωταθλήματος Κ-21 (πρώην Εφήβων) της ΕΣΠΕΠ, σε πρωτάθλημα Κ-21 «Εθελοντή Δότη Μυελού των οστών». Για τα παιδιά αυτά που δίνουν μεγάλη «μάχη» με τη Λευχαιμία και ο καθένας μας θα μπορούσε να βοηθήσει με το να γίνει δότης.»

-Γιατί σε ένα δημοφιλές άθλημα όπως το βόλεϊ δεν υπάρχουν επιχειρηματίες να δραστηριοποιηθούν;

«Το βόλεϊ παρά την κρίση που περνάει διαθέτει μια τεράστια δυναμική που δεν αποτυπωνόταν μέχρι πρότινος πουθενά. Η ΕΣΠΕΠ πέρυσι έδειξε αρκετά παιχνίδια της Β’ Εθνικής σε Live Streaming και φέτος αντίστοιχα θα πράξει το ίδιο.

Όταν δεν έχουν γίνει ενέργειες να προβάλλουμε το άθλημα, πως θα έρθουν τα μεγάλα «πορτοφόλια»; Ετοιμάζουμε αρκετές δράσεις, όπως για παράδειγμα με την ηλεκτρονική εφημερίδα μας ώστε να τραβήξουμε τα βλέμματα παραγόντων στο να έρθουν και να ασχοληθούν. Όμως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το άθλημα δεν είναι μόνο αυτό.

Στην περιοχή μας οι αθλητικοί χώροι είναι λίγοι και δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες. Στα σχολεία δεν υπάρχουν γυμναστήρια να αθληθούν τα παιδιά, δεν υπάρχουν χώροι για να παίξουν βόλεϊ.

Στον αθλητισμό η λογική που επικρατεί περί «σωτήρα» και επενδυτή, που ναι μεν θα μας πάρει, αλλά μετά θα μας αφήσει μέσα στα χρέη, είναι καταστροφική. Θα πρέπει να βρεθούν πολλοί να δίνουν από λίγο για να πάει μπροστά η ομάδα».

-Τι έχετε να πείτε για τα όσα ακούγονται περί μεγάλης στοιχηματικής κίνησης στα πρωταθλήματα του βόλεϊ; Έχετε αντιληφθεί κάποιο τέτοιο γεγονός;

«Δεν υπάρχει καμία καταγγελία ως τώρα, ή κάτι το μεμπτό, ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει. Ο στοιχηματισμός είναι μια… γάγγραινα σε όλα τα αθλήματα. Άποψη μου είναι ότι το στοίχημα πρέπει να κλείνει πριν ξεκινήσει ο αγώνας και για αυτό φέρει μεγάλη ευθύνη η πολιτεία.

Πλέον έχουμε φτάσει στο αντίθετο άκρο, όπου και ένα λάθος το βλέπουμε με καχυποψία και αυτό είναι το χειρότερο πράγμα, είναι αρρώστια για τους αθλητές και τα αθλήματα.

Όταν η Ελλάδα σήκωσε με τον Καμπούρη στο μπάσκετ την κούπα, αν υπήρχε τότε το στοίχημα θα λέγαμε ότι αν ο Καμπούρης έχανε την βολή θα ήταν… βαλτός.

-Πριν μερικά χρόνια το 2017 δημιουργήθηκε το Δ.Σ. που «τρέχει» τώρα την ΕΣΠΕΠ. Τι έχει πάει καλά και τι χρειάζεται να βελτιωθεί στο μέλλον;

«Νομίζω ότι αυτό το Δ.Σ. έχει κάνει μεγάλα βήματα που πολλές ομάδες αναγνωρίζουν ότι δεν είχαν συμβεί στο παρελθόν. Εκτιμώ ότι έχουμε να προσφέρουμε ακόμα πάρα πολλά. Όπως την κάρτα My Volley Club που βρίσκεται στα σκαριά για όλους τους χρήστες και τα καταστήματα και ετοιμάζουμε να λανσάρουμε. Και είμαστε σίγουροι ότι θα αποφέρει έσοδα ώστε να τα μεταβιβάσουμε στις ομάδες.

Η σημερινή διοίκηση θέλει να προωθήσει το άθλημα σε όλη την Πελοπόννησο!»

Θα λύσουμε βεβαίως και πολλά προβλήματα όταν οι «τοπικοί άρχοντες» αποφασίσουν να δημιουργήσουν 10-15 προπονητήρια με μικρότερο στόχο και οπουδήποτε και όχι να ασχολούνται με μεγαλεπίβολα σχέδια γυμναστηρίων των 1,5 εκατ. ευρώ. Στα επόμενα χρόνια πιστεύω το άθλημα θα ξεπεράσει την συγκυριακή αυτή κρίση και θα κατέχει τη θέση που πραγματικά του αξίζει.

-Μέσα από τη δική σας «ματιά» περιγράψτε μου την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τόσο με την ΕΑΠ όσο και με τον Απόλλωνα;

«Έγινε μια συγχώνευση με την Ολυμπιάδα, καθώς οι άνθρωποι του Απόλλωνα έκριναν ότι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να συντηρήσουν την ομάδα στην Α2. Πρέπει να πιστώσουμε στα θετικά, πως ενώ θα μπορούσαν να έχουν «φρενάρει» την ομάδα νωρίτερα, παρόλα αυτά κατέβηκε κανονικά στα μπαράζ και κέρδισε την άνοδο. Εγώ, όμως, δεν θα εστιάσω στο αν ήταν σωστή ή όχι αυτή η πράξη.

Αντίθετα, θα σταθώ στο γεγονός ότι ορισμένοι άνθρωποι έχουν στοχοποιήσει τις επιτυχίες του βόλεϊ στην Πάτρα και θέλουν να το καταστρέψουν.

Το άλλο παράδειγμα, πέραν του Απόλλωνα, είναι η ζωντανή ιστορία του Πατρινού βόλεϊ που λέγεται ΕΑΠ. Η μοναδική ομάδα που το 1938 έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα Ανδρών. Η παρούσα διοίκηση με έναν κομπλεξισμό κατήργησε ένα τμήμα το οποίο ήταν στο τοπικό πρωτάθλημα και δεν θα δαπανούσε τόσα πολλά χρήματα.

Διαπιστώθηκε στην πορεία ότι η πραγματική τους βούληση ήταν ότι δεν θέλουν μια επιτυχία μέσα από τα σπλάχνα του σωματείου. Δεν την θέλουν άνθρωποι που έχουν περαστική σχέση με το άθλημα και δεν
έχουν γευτεί ποτέ επιτυχίες.

Όπου υπάρχει η κοντόφθαλμη πολιτική, οι σύλλογοι συρρικνώνονται. Μάλιστα, στην ΕΑΠ είχα και τη… χαρά τον Ιούλιο να με καταγγείλουν ότι δεν ήθελα να κατέβει η ομάδα, αλλά όταν όμως μέχρι τέλος Αυγούστου τους δόθηκε η ευκαιρία να καταθέσουν αίτηση και να κατέβουν, δεν το έπραξαν.

Έτσι αποδείχθηκε πως η καταγγελία τους και δεν είχε καμία βάση».

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Κυκλοφορεί εκτάκτως την Τρίτη η «Match» Αχαΐας – Η εφημερίδα που σπάει τα ρεκόρ κυκλοφορίας

Published

on

Η Παναχαϊκή δέχθηκε βαρύτατο πλήγμα στην πρεμιέρα των πλέι άουτ με την εντός έδρας ήττα από τον Γιούχτα (0-1) και η αισιοδοξία για παραμονή έδωσε την θέση της στην παγωμάρα *Τα δύο επόμενα ματς κρίνουν πολλά

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΣΤΟ ΣΟΚ

ΤΑΤΣΗΣ: «ΘΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ»

ΝΑΣΤΟΣ: «ΜΗΝ ΤΑ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΜΕ ΟΛΑ»

 

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η πιο μεγάλη ώρα!

Στις 19:00 η καρδιά όλων των Ελλήνων χτυπάει στην Τιφλίδα, εκεί όπου οι διεθνείς μας θα δώσουν τον υπέρ πάντων αγώνα για την πρόκριση στο Euro 2024

– Τι περιμένουμε από την Εθνική και ποια είναι τα ατού της Γεωργίας

 

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Οι 5 αγωνιστικές του έξτρα γύρου θα είναι τυπικής σημασίας για τον Προμηθέα και όλο το βάρος πέφτει στο BCL *Χαλαρή ήττα στο ΟΑΚΑ απ’ τον Παναθηναϊκό (93-62)

 

ΑΠΟΛΛΩΝ CARNA

Το… όγδοο θαύμα

για την παραμονή!

– Η γιορτή με Ολυμπιακό πέρασε και οι «μελανόλευκοι» μπαίνουν στα πλέι άουτ κυνηγώντας το… απίθανο, αρχής γενομένης από την «Πυλαία»

 

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ

ΦΟΥΝΤΩΝΕΙ Η ΜΑΧΗ

Ο Ατρόμητος Πατρών παραμένει πρώτος, ο Άρης πιέζει ασφυκτικά και ο Πανμοβριακός καραδοκεί, τρεις στροφές πριν το φινάλε των πλέι-οφ της Α’ κατηγορίας *Όλο το ρεπορτάζ, φωτογραφίες και σχόλια

 

NATIONAL LEAGUE 1-2:

Στην κόψη του

ξυραφιού

Αγωνία για τις ομάδες της ΕΣΚΑ-Η λίγο πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας

 

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ

Πανηγυρική άνοδος για τις

Γυναίκες στη Β’ Εθνική βόλεϊ

ΝΟΠ

Νίκη «ανάσα» στη Θεσσαλονίκη

 

 

Continue Reading

ΒΟΛΕΙ

Πήραν την άνοδο στη Β’ Εθνική οι γυναίκες της Ολυμπιάδας

Οι αθλήτριες του Ντίνου Τζουβέκα πραγματοποίησαν μία πολύ καλή σεζόν

Published

on

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ της Ολυμπιάδας επικράτησε με 3-1 σετ της ΕΑΠ και πανηγύρισε την άνοδο στην Β΄ Εθνική των γυναικών.

Οι αθλήτριες του Ντίνου Τζουβέκα πραγματοποίησαν μία πολύ καλή σεζόν η οποία επισφραγίστηκε με το εισιτήριο για την μεγαλύτερη κατηγορία.

 

Αμαλία Λαλιώτη

Continue Reading

ΒΟΛΕΙ

“Κοκκινόμαυρο” το ντέρμπι της Β’ Εθνικής – Η Παναχαϊκή κέρδισε 3-2 σετ τον Ερυθρό Αστέρα

Αρνητικοί πρωταγωνιστές του αγώνα ήταν οι διαιτητές

Published

on

Η πρωτοπόρος και αήττητη Παναχαϊκή πήρε  το ντέρμπι με τον Ερυθρό Αστέρα στο τάι μπρέικ με 15-8 την Κυριακή το βράδυ στο κλειστό γυμναστήριο “Κ. Πετρόπουλος”.

Μία αναμέτρηση που είχε ωραίες φάσεις, αποβολές (στο τέταρτο σετ ο Άρης Αγγελόπουλος για διαμαρτυρία ), εκνευρισμό και αρκετό κόσμο στις κερκίδες να ενισχύει τις δύο ομάδες, με αρνητικούς όμως πρωταγωνιστές τους διαιτητές (Βασιλείου και Γεωργοπούλου) που δεν στάθηκαν στο ύψος του αγώνα.

Τα σετ: 29-27, 21-25, 12-25, 25-23, 15-8.

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Ελ. Λεγάτου): Αγγελοπούλου, Ηλιοπούλου, Μποτζάκη, Ραζακλή, Τσιουβάρα, Αλάτζα, λίμπερο η Καράβολα, Πόλη, Μαυρομμάτη, Παπαευσταθίου, Στυλιανοπούλου (λίμπερο).

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Α. Αγγελόπουλος): Κατσή, Μ. Πατακοπούλου, Παπαϊωάννου, Χαιρετάκη, Σπυροπούλου, Τσοπανίδου, λίμπερο η Χρυσανθακόπουλου, Σ. Μιντζα, Καραμουντζου.

Αμαλία Λαλιώτη

Continue Reading
Advertisement
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ21 mins ago

ΝΕΠ: Στην Εθνική ομάδα ο Φάνης Κουρής για την Πολυεθνή συνάντηση κολύμβησης 2024

ΠΟΛΟ1 hour ago

Έφυγε από την ζωή ο παλαίμαχος αθλητής του ΝΟΠ Κώστας Θεοχάρης – Η ανακοίνωση των “δαιμόνων”

Α2 ΕΣΚΑΗ1 hour ago

Α2 ΕΣΚΑ-Η: Ο Σείριος «ζωντανός» για παραμονή, μεγάλη νίκη επί του Πήγασου * ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

SUPER LEAGUE 12 hours ago

Super League: Κεκλεισμένων των θυρών το Βόλος-Κηφισιά

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ2 hours ago

Παναχαϊκή: Πότε παίζει με Διαγόρα και Παναθηναϊκό Β’

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ3 hours ago

Οι διεθνείς θα πιέσουν την ΕΠΟ για παραμονή του Πογιέτ

Α2 ΕΣΚΑΗ13 hours ago

Α2 ΕΣΚΑ-Η: Ο Προφήτης Ηλίας σπουδαίο «διπλό» με τον ΠΑΣ Ναυπάκτου στην παράταση

Α2 ΕΣΚΑΗ13 hours ago

Α2 ΕΣΚΑ-Η: Ο Τρίτωνας «καθάρισε» το Σκαγιοπούλειο, βήμα για τα πλέι-οφ (pics)

ΠΟΛΟ13 hours ago

Οι άνδρες της ΝΕΠ αναδείχθηκαν ισόπαλοι με τον Ηλυσιακό και παρέμειναν στην κορυφή

BASKET LEAGUE14 hours ago

Basket League: Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου και ελληνική σημαία σε όλα τα γήπεδα στον γ’ γύρο!

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ21 mins ago

ΝΕΠ: Στην Εθνική ομάδα ο Φάνης Κουρής για την Πολυεθνή συνάντηση κολύμβησης 2024

ΠΟΛΟ1 hour ago

Έφυγε από την ζωή ο παλαίμαχος αθλητής του ΝΟΠ Κώστας Θεοχάρης – Η ανακοίνωση των “δαιμόνων”

Α2 ΕΣΚΑΗ1 hour ago

Α2 ΕΣΚΑ-Η: Ο Σείριος «ζωντανός» για παραμονή, μεγάλη νίκη επί του Πήγασου * ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

SUPER LEAGUE 12 hours ago

Super League: Κεκλεισμένων των θυρών το Βόλος-Κηφισιά

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ2 hours ago

Παναχαϊκή: Πότε παίζει με Διαγόρα και Παναθηναϊκό Β’

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ3 hours ago

Οι διεθνείς θα πιέσουν την ΕΠΟ για παραμονή του Πογιέτ

Α2 ΕΣΚΑΗ13 hours ago

Α2 ΕΣΚΑ-Η: Ο Προφήτης Ηλίας σπουδαίο «διπλό» με τον ΠΑΣ Ναυπάκτου στην παράταση

Α2 ΕΣΚΑΗ13 hours ago

Α2 ΕΣΚΑ-Η: Ο Τρίτωνας «καθάρισε» το Σκαγιοπούλειο, βήμα για τα πλέι-οφ (pics)

ΠΟΛΟ13 hours ago

Οι άνδρες της ΝΕΠ αναδείχθηκαν ισόπαλοι με τον Ηλυσιακό και παρέμειναν στην κορυφή

BASKET LEAGUE14 hours ago

Basket League: Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου και ελληνική σημαία σε όλα τα γήπεδα στον γ’ γύρο!

Facebook