Connect with us

SUPER LEAGUE 1

ΚΑΠ: Μηδενισμός και αφαίρεση βαθμών για ΠΑΟΚ, η βαθμολογία

Published

on

Ο ΠΑΟΚ είναι πιθανό να χάσει τον αγώνα με την ΑΕΚ και να τιμωρηθεί με αφαίρεση βαθμών, αν η “Ένωση” προχωρήσει σε κατάθεση ένστασης, για τα αθεώρητα δελτία υγείας παικτών της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, το άρθρο 18 για τα δελτία και τις κάρτες υγείας ποδοσφαιριστών αναφέρει:

Άρθρο 18 Δελτίο και κάρτα υγείας ποδοσφαιριστών – Δελτίο πιστοποίησης Προπονητή

1. Οι ομάδες όλων των επαγγελματικών και ερασιτεχνικών κατηγοριών, πανελληνίων των τοπικών πρωταθλημάτων, όπως και πρωταθλημάτων υποδομής, σε όλους τους αγώνες τους υποχρεούνται να έχουν μαζί τους και να παραδίδουν στο διαιτητή, εφόσον ζητηθεί: α) Τα δελτία αθλητικής ιδιότητας των ποδοσφαιριστών. β) τις κάρτες υγείας των (αγωνιζόμενων) ποδοσφαιριστών εν ισχύ. Η κάρτα υγείας ενός ποδοσφαιριστή θα αναγράφει τα πλήρη στοιχεία του ποδοσφαιριστή, θα φέρει την απαιτούμενη ιατρική θεώρηση και τη βεβαίωση ότι ο κάτοχος αυτής είναι απόλυτα υγιής και ικανός να αγωνίζεται σε αγώνες της ομάδας του. Η κάρτα υγείας ποδοσφαιριστή ισχύει για ένα έτος από τη θεώρησή της, η οποία γίνεται από καρδιολόγο, εκδίδεται σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 9 άρθρου 33 του Ν. 2725/99, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 16 του Ν. 4479/17 (ΦΕΚ 94Α /2017) και την υπ’ αριθμ. 386611/15976/1417/152/13-8-2018 κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργών Υγείας και Υφυπουργού Αθλητισμού και πρέπει να ισχύει κατά την ημέρα τέλεσης του αγώνα.

Για τη νομότυπη συμμετοχή των ποδοσφαιριστών σε έναν αγώνα αρκεί η προσκόμιση στο διαιτητή του της κάρτας υγείας αθλητή. Η κάρτα υγείας αθλητή εν ισχύ αποτελεί το μόνο αποδεικτικό μέσο σε περίπτωση υποβολής ενστάσεων για τυχόν αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστών. Η, με οποιοδήποτε άλλο τρόπο, απόδειξη της υγείας των ποδοσφαιριστών είναι απαράδεκτη. γ) Δελτίο πιστοποίησης προπονητή ή προπονητών. Απαραίτητη προϋπόθεση για την παρουσία στο πάγκο ενός προπονητή της κάθε ομάδας αποτελεί η έκδοση δελτίου πιστοποίησης, όπως προβλέπεται στον οικείο κανονισμό προπονητών. Ο διαιτητής υποχρεωτικά ελέγχει πριν από την έναρξη του αγώνα και κατά την εκ μέρους του συμπλήρωση του Φ.Α, το 39 δελτίο πιστοποίησης των προπονητών. Το δελτίο πιστοποίησης προπονητή εκδίδεται μία φορά το χρόνο εκτός εάν ο προπονητής αλλάξει ομάδα.

2. Ο διαιτητής υποχρεούται να ζητήσει τα δελτία των διαγωνιζομένων ποδοσφαιριστών μέχρι την υπογραφή του Φ.Α., για να τα ελέγξει μόνο για την περίπτωση διατύπωσης ένστασης πλαστοπροσωπίας με έγγραφο αίτημα ομάδας.

3 α) Απαγορεύεται η συμμετοχή ποδοσφαιριστή σε οποιοδήποτε αγώνα πρωταθλήματος ή Κυπέλλου χωρίς την ύπαρξη των νομίμως εκδοθέντων δικαιολογητικών των εδαφίων α’ και β’ της παρ. 1 του παρόντος, ο δε διαιτητής υποχρεούται να απαγορεύσει τη συμμετοχή ποδοσφαιριστή για τον οποίο δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις αυτές. Εάν, παρά την απαγόρευση, ο ποδοσφαιριστής μετάσχει στον αγώνα η συμμετοχή του θεωρείται αντικανονική, η υπαίτια δε ομάδα, σε περίπτωση αποδοχής ένστασης ή καταγγελίας υφίσταται τις προβλεπόμενες για την περίπτωση κυρώσεις. β) Απαγορεύεται επίσης η είσοδος στον αγωνιστικό χώρο και στα αποδυτήρια του προπονητή που δεν παρέδωσε το δελτίο πιστοποίησης. γ) Σε περιπτώσεις παράβασης των ως άνω ο διαιτητής τιμωρείται από το αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο με ποινή απαγόρευσης διεύθυνσης αγώνων για τρεις (3) τουλάχιστον μήνες.

Επίσης, το άρθρο 23 του ΚΑΠ για την ποινή:
6. Ποινές α) Σε περίπτωση που γίνεται δεκτή ένσταση ή καταγγελία για οποιοδήποτε λόγο αντικανονικής συμμετοχής ποδοσφαιριστή ή/και για παράβαση του παρόντος Κανονισμού και των λοιπών Κανονισμών της Ε.Π.Ο., λόγω υπαιτιότητας μιας ομάδας, η υπαίτια ομάδα χάνει τον αγώνα με τέρματα 0-3 εκτός αν το αποτέλεσμα ευνοεί την αντίπαλη ομάδα, της αφαιρούνται τρεις (-3) βαθμοί από τον πίνακα του τρέχοντος πρωταθλήματος και της επιβάλλεται χρηματική ποινή από οκτώ χιλιάδες (8.000) ευρώ έως σαράντα χιλιάδες (40.000) ευρώ εάν πρόκειται για ΠΑΕ και έως 2.000,00 Ευρώ εάν πρόκειται για σωματείο.

Μετά το χθεσινό 0-0 στο ΟΑΚΑ, η βαθμολογία των δύο έχει ως εξής:

ΠΑΟΚ 72
ΑΕΚ 69

Αν όμως η ΑΕΚ καταθέσει ένσταση και ο ΠΑΟΚ τιμωρηθεί τότε αλλάζουν τα δεδομένα και η βαθμολογία διαμορφώνεται ως εξής:

ΑΕΚ 72
ΠΑΟΚ 68

Στην περίπτωση αυτή η ΑΕΚ είναι οριστικά δεύτερη, ό, τι και να γίνει στα ματς της τελευταίας αγωνιστικής.

SUPER LEAGUE 1

Super League: Κεκλεισμένων των θυρών το Βόλος-Κηφισιά

Published

on

Χωρίς θεατές θα διεξαχθεί το Σάββατο 30/3 (17:30) η αναμέτρηση του Βόλου με την Κηφισιά, για την 2η αγωνιστική των play-out της Super League.

Τη σχετική απόφαση έλαβε η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας, καθώς, μετά τους δύο ελέγχους που διενεργήθηκαν στο Πανθεσσαλικό Στάδιο από την Αστυνομία, διαπιστώθηκε μη σύννομη λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος εποπτείας (κάμερες).

Οπως προβλέπεται από το νέο Νόμο για την αντιμετώπιση της βίας, η ΔΕΑΒ επέβαλε τη διοικητική κύρωση της διεξαγωγής του αγώνα χωρίς την παρουσία θεατών.

Αντίθετα, «πράσινο φως» πήραν τα υπόλοιπα γήπεδα που πρόκειται να φιλοξενήσουν τις αναμετρήσεις της 2ης αγωνιστικής, τόσο στα play-off όσο και στα play-out.

 

Πηγή

Continue Reading

SUPER LEAGUE 1

Αναβλήθηκε το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός για την 5η αγωνιστική των πλέι οφ

Published

on

Στην αναβολή της αναμέτρησης για την 5η αγωνιστική των πλέι-οφ, μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού, που ήταν προγραμματισμένη για τις 14 Απριλίου, προχώρησε η Super League.

Όπως αναμενόταν, οι δύο ομάδες υπέβαλαν έγγραφο αίτημα αναβολής του αγώνα που επρόκειτο να διεξαχθεί ενδιάμεσα στους δύο προημιτελικούς του Europa Conference League, το οποίο η διοργανώτρια αρχή ήταν υποχρεωμένη να αποδεχθεί, βάσει του άρθρο 22, παράγραφος 4 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΚΑΠ).

Αυτό που απομένει είναι να αποφασιστεί αν θα αναβληθούν και τα υπόλοιπα παιχνίδια της 5ης αγωνιστικής ή αν τα ματς Παναθηναϊκός-Λαμία και ΑΕΚ-Αρης θα γίνουν κανονικά και θα μείνει σε εκκρεμότητα το ντέρμπι της Τούμπας.

 

Πηγή

Continue Reading

SUPER LEAGUE 1

Ορίστηκαν οι διαιτητές για την πρεμιέρα των πλέι άουτ της Stoiximan Super League

Published

on

Ορίστηκαν οι διαιτητές για τα παιχνίδια της πρεμιέρας των playouts της Stoiximan Super League.

Στην Τρίπολη για το ματς του Αστέρα με τον Βόλο θα είναι ο Τζήλος και τη μάχη της Κηφισιάς με τον ΟΦΗ θα διευθύνει ο Ματσούκας.

Ο Μανούχος θα σφυρίξει τον αγώνα του Ατρόμητου με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Περιστέρι και ο Τσιμεντερίδης εκείνον του Παναιτωλικού με τον Πανσερραϊκό στο Αγρίνιο.

Αναλυτικά, οι ορισμοί της πρεμιέρας των playouts της Stoiximan Super League:

Σάββατο 16/3

17:00 Αστέρας-Βόλος: Τζήλος (Κωνσταντίνου, Κολλιάκος, 4ος Κατοίκος, VAR: Παπαδόπουλος, Θ.Μωυσιάδης)

17:30 Κηφισιά-ΟΦΗ: Ματσούκας (Στεφανής, Σάββας, 4ος Πουλικίδης, VAR: Γκορτσίλας, Δημητριάδης)

19:30 Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα: Μανούχος (Ψαρρής, Νικολαΐδης, 4ος Τσιάρας, VAR: Τσακαλίδης, Μεϊντάνας)

20:00 Παναιτωλικός-Πανσερραϊκός: Τσιμεντερίδης (Τζιουβάρας, Μπαλιάκας, 4ος Τσέτσιλας, VAR: Ευαγγέλου, Νιδριώτης)

Continue Reading
Advertisement

Facebook