Connect with us

SUPER LEAGUE 2

Καραγιαννίδης: «Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με τη Δόξα»

Published

on

Ευπρόσδεκτος είναι για τη διοίκηση της Δόξας Δράμας οποιοσδήποτε σοβαρός επενδυτής, σύμφωνα με τη δήλωση του Τάσου Καραγιαννίδη.

Ο πρόεδρος των «μαυραετών» τόνισε, ωστόσο ότι κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με το όνομα και την ιστορία της ομάδας.

Αναλυτικά:

«Φίλοι Δοξαίοι,

Η ομάδα μας με τις άστοχες επιλογές του καλοκαιριού, βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού. Με την υπερπροσπάθεια αγνών Δοξαίων που δέχθηκαν να μπουν στην Διοίκηση στις 04/12/2020, όταν όλοι αρνούνταν, η Δόξα εξασφάλισε την συμμετοχή της στο Πρωτάθλημα και οικονομικά ανταπεξήλθε και ανταπεξέρχεται στις υποχρεώσεις της με μηδαμινά έσοδα.

Ταυτόχρονα ορθολογιστικά διαχειρίζεται τα όποια κρατικά έσοδα, πληρώνονται οι προσφυγές ποδοσφαιριστών, οι μισθοδοσίες, οι διαιτησίες, οι οφειλές παρελθόντων μηνών στην αγορά κλπ., ενώ ταυτόχρονα παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες η ομάδα μας που ασφαλώς θα μπορούσε να έχει και καλύτερη αγωνιστική πορεία, στέκεται αξιοπρεπώς στο Πρωτάθλημα όταν όλα φάνταζαν χαμένα. Επίσης προωθούνται νέα Δραμινά παιδιά και κτίζεται ένας σταθερός ποδοσφαιρικός κορμός για το μέλλον, πράγμα που τόσα χρόνια ήταν το ζητούμενο.

Μέλημά μας ήταν και είναι, παρά την ανυπαρξία λοιπών εσόδων λόγω κορονοϊού, να διατηρήσουμε όσο το δυνατόν χαμηλότερο το οικονομικό άνοιγμα της ομάδας με την λήξη της αγωνιστικής περιόδου.

Είμαστε και θα είμαστε ανοικτοί σε κάθε σοβαρή πρόταση που εγγράφως θα μας υποβληθεί ώστε να αξιολογηθεί όχι μόνο από την Διοίκηση της Π.Α.Ε. αλλά και την Συνέλευση των Μετόχων, όταν αυτή νομίμως θα πραγματοποιηθεί. Συνέλευση στην οποία θα γίνει πλήρης οικονομικός απολογισμός από την εποχή αποχώρησης του μεγαλομετόχου κ. Ιωάννη Μπύρου μέχρι και την ημέρα της Συνέλευσης.

Δηλώσεις διαφόρων που εκδηλώνουν ενδιαφέρον είτε μέσω διαδικτύου, είτε μέσω συνεντεύξεων χωρίς καμία επίσημη εκδήλωση ενδιαφέροντος προς την Π.Α.Ε μόνο σύγχυση και ζημιά κάνουν στην αγαπημένη μας ομάδα αφού καλλιεργούν αναίτια ένα δυσμενές και ασαφές σε βάρος της Π.Α.Ε. και της Δόξας κλίμα χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Η Διοίκηση της Π.Α.Ε. και εγώ προσωπικά ως Πρόεδρος που μπήκα μπροστά στην πιο δύσκολη περίοδο για την ομάδα μας είμαστε εδώ για να εξετάσουμε κάθε σοβαρή πρόταση, όμως δεν μπορούμε να ανεχθούμε οποιαδήποτε δήλωση, πράξη ή ενέργεια οποιουδήποτε θέλει να αυτοπροβληθεί ή σκοπεύει να θίξει την δημόσια εικόνα της ομάδος για λόγους που μόνο ο ίδιος γνωρίζει.

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με το όνομα και την ιστορία της Δόξας. Παιχνίδια σε βάρος της ιστορικής μας ομάδας κανένας ΔΟΞΑΙΟΣ δεν πρέπει να τα ανεχθεί. Γι’ αυτό ζητάμε από τους αγνούς φιλάθλους της, πέρα από συμπάθεια σε πρόσωπα ή καταστάσεις να την προστατεύσουν.

Τέλος δηλώνουμε ότι είμαι και είμαστε ανοιχτοί, μέχρι να πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση των Μετόχων όπου θα λεχθούν όλα, σε κάθε καλοπροαίρετο Δοξαίο μέτοχο και μη που το επιθυμεί, να του παράσχουμε κάθε ενημέρωση για τα τεκταινόμενα στην ομάδα. Καλούμε όλους τους καλοπροαίρετους Δοξαίους να κλείσουν τα αυτιά τους σε όσα περίεργα, ανυπόστατα και ανεύθυνα κυκλοφορούν δεξιά και αριστερά, τα οποία στερούνται κάθε λογικής βάσης και ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.

Για μένα και όλους τους αγνούς Δοξαίους η ΔΟΞΑ ήταν και είναι πάνω απ’ όλα. ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΠΑΣΕΙ!

ΓΙΑ ΤΗΝ Π.Α.Ε. ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ & ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ».

SUPER LEAGUE 2

Superleague 2: Σέντρα στις 12/9 στο νέο πρωτάθλημα

Published

on

Στις 12 Σεπτεμβρίου λήφθηκε η απόφαση να ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα της Superleague 2 όπως διαρρέεται από τη σημερίνη (16/5) συνεδρίαση του ΔΣ.

Ωστόσο, παραμένει το ζήτημα εκκρεμές για το πώς θα είναι το πρωτάθλημα τη νέα περίοδο, όταν αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον αθλητισμό.

Αναμένεται μέσα στην επόμενη ώρα η επίσημη τοποθέτηση από τη διοργανώτρια…

Continue Reading

SUPER LEAGUE 2

Νέα Superleague 2: Αύξησε Μετοχικό Κεφάλαιο και εγγυητική ο Αυγενάκης

Published

on

Ο Λευτέρης Αυγενάκης στην ομιλία του στη Βουλή έκανε γνωστό ότι για τη συμμετοχή στη νέα Super League 2 το ελάχιστο μετοχικό κεφάλαιο θα είναι 350.000 ευρώ και η εγγυητική τουλάχιστον 150.000.

Οι προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στη νέα Super League 2 αυστηροποιούνται ακόμα περισσότερο.

Όπως έκανε γνωστό στη Βουλή ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, μεταξύ των προϋποθέσεων είναι ελάχιστο μετοχικό κεφάλαιο 350 χιλιάδες (και όχι 250 χιλιάδες όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά) και εγγυητική τουλάχιστον 150 χιλιάδες (αντί 100 χιλιάδων που είχε προαναγγγείλει.

Η σχετική ενημέρωση του Υπουργείου:

Σημεία από τη σημερινή ομιλία στη Βουλή του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, στην 4η και τελευταία συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων για το σχέδιο νόμου «Αναμόρφωση θεσμικού πλαισίου της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, διατάξεις εναρμόνισης με ολιστική μελέτη FIFA-UEFA για το ποδόσφαιρο και την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, αναδιάρθρωση επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου, λειτουργική ενίσχυση Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης Ντόπινγκ, αναμόρφωση θεσμικού πλαισίου προπονητών αθλημάτων και λοιπές τροποποιήσεις της αθλητικής νομοθεσίας», το οποίο θα εισαχθεί για ψήφιση στην Ολομέλεια, μεθαύριο Πέμπτη, 17 Ιουνίου.

Α. ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ/ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΜΕ ΑΥΣΤΗΡΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ

Η αναδιάρθρωση των κατηγοριών επαγγελματικού ποδοσφαίρου μέσω συγχώνευσης σε μια ενιαία κατηγορία, της Super League 2 με την Football League, διορθώνει το πανθομολογούμενα αποτυχημένο μοντέλο που εφαρμόστηκε το 2019. Τότε νομοθετήθηκαν τρεις επαγγελματικές κατηγορίες, όπου κάθε Αθλητική Ανώνυμη Εταιρία στην κατώτερη, την Football League, μπορούσε να συσταθεί με μόλις 30.000€, με υποσχέσεις χορηγιών από την ΕΡΤ και χωρίς να διασφαλίζεται κανένα κριτήριο βιωσιμότητας. Επειδή, λοιπόν, οι οικονομικο-κοινωνικές συνθήκες, αλλά και οι ποδοσφαιρικές, στη χώρα απαιτούν αυξημένη:

Βιωσιμότητα
Αξιοπιστία
Ανταγωνιστικότητα
Ποιότητα και
Αναπτυξιακά κριτήρια

Προχωράμε σε μια ενιαία 2η επαγγελματική κατηγορία, κάτω από τη «βιτρίνα» της Super League 1, με ισχυρές ΠΑΕ που

θα έχουν Μετοχικό Κεφάλαιο τουλάχιστον 350.000€ (αντί 100.000€ που ίσχυε έως τώρα για την SL2 και 30.000€ για FL), με συνακόλουθη αύξηση στις 700.000€ για την Super League 1 (από 500.000€),

θα καταθέτουν Εγγυητική Επιστολή στην ΕΕΑ τουλάχιστον 150.000€ (αντί 15.000€),
οι μισοί ποδοσφαιριστές τους, τουλάχιστον, που θα δηλώνονται κάθε φορά στο φύλλο αγώνα, θα πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής σε ελληνική εθνική ομάδα, οποιασδήποτε ηλικιακής κατηγορίας,

θα έχουν τουλάχιστον 3ετή συμφωνία κεντρικής διαχείρισης τηλεοπτικών δικαιωμάτων,

θα εισπράττουν το 15% του ποσού για τον επαγγελματικό αθλητισμό -και έως 7.500.000€ ετησίως- από τη νέα φορολόγηση των κερδών των παικτών του στοιχήματος,

δεν θα ξεπερνούν σε αριθμό τις 18 ομάδες το καλοκαίρι του 2024, με ανάλογους υποβιβασμούς και προβιβασμούς από την ερασιτεχνική Γ’ Εθνική, όπως έχουν δεσμευθεί ΕΠΟ και SL2, ειδικά για τη φετινή σεζόν, η αναπροσαρμογή των Μετοχικών Κεφαλαίων θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 23 Ιουλίου, προκειμένου κατόπιν η ΕΕΑ να ελέγξει όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και να δώσει ή όχι πιστοποιητικό συμμετοχής, για την απόκτηση μετοχών, αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου και κατάθεση εγγυητικής Επιστολής από φυσικό πρόσωπο, πέραν των υπολοίπων προϋποθέσεων του νόμου, θα απαιτείται πλέον και η προσκόμιση Δήλωσης Περιουσιακής Κατάστασης (Πόθεν Έσχες), προκειμένου να δικαιολογείται πλήρως η προέλευση των χρημάτων.

Β. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ Β’ ΟΜΑΔΩΝ ΤΩΝ ΠΑΕ ΤΗΣ SUPER LEAGUE 1

Νομοθετούμε τη δυνατότητα συγκρότησης Β’ ομάδας για τις ΠΑΕ της Super League 1, κατόπιν συμφωνίας των αρμοδίων ποδοσφαιρικών φορέων (ΕΠΟ, SL1 και SL2). Η δημιουργία Β’ ομάδων έχει εντελώς αναπτυξιακά χαρακτηριστικά:

Δεν διοργανώνεται στη χώρα μας Πρωτάθλημα για επαγγελματίες κάτω των 23 ετών, με συνέπεια κάθε χρόνο οι ΠΑΕ να αναζητούν ποδοσφαιρική «στέγη» για τους ταλαντούχους παίκτες τους, μεταξύ των 19 και των 23 ετών, ώστε να αποκτήσουν τις κατάλληλες εμπειρίες προκειμένου να μπορέσουν να αγωνιστούν κατόπιν στην Α’ ομάδα. Έτσι, έως τώρα δίδονταν μαζικά δανεικοί από τις ΠΑΕ τους, εντός και εκτός συνόρων και έπαυαν να έχουν ενιαία εκπαίδευση, εποπτεία και εξέλιξη, κάτι που αποβαίνει εις βάρος του ποδοσφαίρου μας συνολικά.

Η συμμετοχή τους στην Super League 2 θα αυξήσει τον ανταγωνισμό και την εμπορικότητα της διοργάνωσης. Οι Β’ ομάδες, φυσικά, απαγορεύεται να αγωνίζονται στην ίδια κατηγορία με τη μητρική ΠΑΕ, ενώ μπορούν να επιλέξουν εάν θα συμμετάσχουν στην Super League 2 ή στην ερασιτεχνική Γ’ Εθνική. Κάθε άλλη προϋπόθεση συμμετοχής των Β’ ομάδων θα καθορίζεται από τους κανονισμούς της ΕΠΟ

Continue Reading

SUPER LEAGUE 2

Απόλλων Λάρισας: «Έσκασε» προσφυγή από Γλύκο

Published

on

Τα οφειλόμενά του διεκδικεί ο Παναγιώτης Γλύκος από τον Απόλλωνα Λάρισας, προχωρώντας σε προσφυγή.

Συγκεκριμένα, ο άλλοτε γκολκίπερ του ΠΑΟΚ αποχώρησε από τους «κυανόλευκους» προτού καν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα και τελικά προχώρησε και σε προσφυγή κατά της πρώην ομάδας του, διεκδικώντας τα οφειλόμενα, με την υπόθεση να εκδικάζεται στις 26 του Ιούλη.

Να υπενθυμίσουμε ότι, ο 34χρονος γκολκίπερ με την φανέλα του Απόλλωνα Λάρισας κατέγραψε συνολικά εννιά συμμετοχές.

Continue Reading
Advertisement

Facebook