Connect with us

SUPER LEAGUE 2

«Κλειδώνουν» οι ομάδες της Super League 2

Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες οι τελικές συμμετοχές και ο καταρτισμός των ομίλων.

Published

on

Δεν σταματούν οι… αναταράξεις στη Super League 2, η οποία πέρα από τα οικονομικά της ζητήματα, έχει να λύσει και το βασικότερο όλων ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει.

Μπορεί ο πρόεδρος της Λίγκας, Λεωνίδας Λεουτσάκος, να διαβεβαίωνε στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας ότι αποκλείεται να πραγματοποιηθεί άλλη κλήρωση για την κατηγορία, όμως δεν έχουν ακόμα «κλειδώσει» οι ομάδες που θα αγωνίζονται σε αυτήν!

Νέες αποχωρήσεις

Μετά την Ξάνθη και τον Εργοτέλη, φαίνεται ότι θα αποχωρήσει και ο Ηρόδοτος (κι αυτός από τον Νότιο Όμιλο της Παναχαϊκής), ενώ θυμίζουμε ότι στον Βόρειο Όμιλό υπάρχει ήδη ένα κενό, με την κλήρωση να γίνεται με «Ομάδα Α».

Βάσει των προκηρύξεων της ΕΠΟ τις θέσεις των ομάδων που αποχωρούν, παίρνουν οι ομάδες κατά σειρά από την παρακάτω κατηγορία. Έτσι τα περσινά πλέι οφ της Γ’ Εθνικής έχουν την υποψήφια επτάδα της ανόδου.

Μετά την Παναχαϊκή, την Προοδευτική και τον Μακεδονικό που ετοιμάζονται ήδη για την Super League 2, ακολουθούν ο Αγροτικός Αστέρας, η Ηλιούπολη, ο ΠΑΟ Ρουφ και ο Ηρακλής Λάρισας, γεγονός που η «Match» είχε πρώτη προαναγγείλει από τις αρχές Ιουνίου!

Μετά από 3,5 μήνες (!) απόφαση

Την Τρίτη (27/9), στις 10:30 το πρωί, συνεδριάζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, για να λάβει -επιτέλους- την κρίσιμη απόφαση, ώστε να ερμηνεύσει το διατακτικό του Διαιτητικού Δικαστηρίου (CAS), για τη διαμάχη μεταξύ Αγροτικού Αστέρα και Πανδραμαϊκού. Με αυτό τον τρόπο, αν και απίστευτα καθυστερημένα, θα γνωρίζουμε, αν ο Αγροτικός Αστέρας θα πάρει αυτοδίκαια τη θέση του στη Super League 2, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και τη… Σολομώντεια λύση, να ανέβουν και οι δύο!

Τελειώνουν οι… διαθέσιμοι

Από τους επιλαχόντες πάντως, πιο έτοιμη για την κατηγορία είναι η Ηλιούπολη, στις τάξεις της οποίας υπάρχει η βεβαιότητα της ανόδου και έχει γίνει και ο ανάλογος προγραμματισμός ώστε να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι με τις βέβαιες αποχωρήσεις από Ξάνθη και Εργοτέλη (ανεξαρτήτως έκβασης του Αγροτικού) δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα πάρουν όλοι, πρόσκληση συμμετοχής.

Αυτός που δεν φαίνεται ότι θα ανταποκριθεί θετικά πάντως είναι ο ΠΑΟ Ρουφ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, καθώς βρισκόμαστε στα τέλη Σεπτέμβρη και είναι πολύ δύσκολο να ξεκινήσουν τώρα οι διαδικασίες για τη δημιουργία ΠΑΕ, κάτι που φαίνεται να μην υπολογίζουν στον τελευταίο των… Μοϊκανών, Ηρακλή Λάρισας.

Στη Θεσσαλική πρωτεύουσα δεν θέλουν να χάσουν την ιστορική ευκαιρία ανόδου στις επαγγελματικές κατηγορίες και έτσι μετά την πανηγυρική συμμετοχή του στα πλέι οφ της Γ’ Εθνικής, φαίνεται ότι θα ακολουθήσει και η άνοδός του στη δεύτερη τη τάξη Εθνική κατηγορία, κάτι που έχουν αναφέρει τα ρεπορτάζ της «Match» από τις αρχές του καλοκαιριού.

Τα σενάρια των ομίλων

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που προκύπτει στη Super League 2, μετά την στελέχωσή της από τις ομάδες που θα την απαρτίζουν, είναι ο καταρτισμός των ομίλων.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα έχουν δημιουργηθεί δύο κενά στον Βορρά, με την αποχώρηση της Ξάνθης και το ήδη υπάρχον και ένα με δύο στον Νότο, με την αποχώρηση του Εργοτέλη και την φημολογούμενη του Ηρόδοτου.

Οι ομάδες που ακολουθούν από τα μπαράζ της Γ’ Εθνικής είναι ο Αγροτικός ή ο Πανδραμαϊκός (που βέβαια δεν συμμετείχε στα μπαράζ και είναι άγνωστο πως θα προβιβαστεί στη SL2), η Ηλιούπολη, ο ΠΑΟ Ρουφ και ο Ηρακλής Λάρισας.

Η Ηλιούπολη θα πάρει τη θέση του Εργοτέλη και ο Αγροτικός αυτή της Ξάνθης, όπως φαίνεται, με τις τελευταίες θέσεις να αποτελούν ερωτηματικό.

Πάμε για κλήρωση…

Είναι πολύ δύσκολο να μην πάμε σε νέα κλήρωση καθώς οι ομάδες δεν… βγαίνουν και περιμένουμε με ιδιαίτερη αγωνία την αντίδραση του προεδρείου της SL2, μετά την τελεσίδικη απόφαση της ΕΠΟ.

Και όλα αυτά ήδη δύο εβδομάδες μετά την υποτιθέμενη -από απόφαση του ΔΣ της Λίγκας- ημερομηνία έναρξης της κατηγορίας! Όπως είναι εύκολα κατανοητό και η 22η Οκτωβρίου που φάνταζε μέχρι σήμερα πιθανότερη ημέρα για την πρώτη σέντρα του πρωταθλήματος, είναι αυτή τη στιγμή πολύ δύσκολο να υλοποιηθεί!

Ηλίας Μάτσας

SUPER LEAGUE 2

Τα γκολ της πρεμιέρας στα πλέι οφ και τα πλέι άουτ στον Νότιο Όμιλο (vid)

Published

on

Η Super League 2 έδωσε στη δημοσιότητα τα γκολ της πρεμιέρας στα πλέι οφ και πλέι άουτ του Νότιου Ομίλου Super League 2.

Μεταξύ αυτών και το στραβοπάτημα της Παναχαϊκής με τον Γιούχτα στην Αγυιά.

 

Continue Reading

SUPER LEAGUE 2

Νέος Γενικός Διευθυντής στη Super League 2 ο Σταμούλης

Published

on

Τί και αν ο Απόλλωνας Πόντου υποβιβάστηκε από την Super League 2;

Εντούτοις ο Χαράλαμπος Σταμούλης, άλλοτε εκπρόσωπος των «κοκκινόμαυρων» και Αντιπρόεδρος της διοργανώτριας Αρχής είναι πλέον ο καινούργιος Γενικός Διευθυντής, όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Πέμπτης (28/03).

Με το Διοικητικό Συμβούλιο της SL2 να εγκρίνει την πρόσληψή του Σταμούλη μέσω τηλεδιάσκεψης.

Η σχετική ενημέρωση:
«Ολοκληρώθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League 2, στο οποίο λήφθηκε η εξής απόφαση: Έγκριση πρόσληψης Γενικού Διευθυντή της Super League 2».

Continue Reading

SUPER LEAGUE 2

Super League 2: Εμφατικό ξεκίνημα για Καλλιθέα και Ιωνικό

Στην πρεμιέρα των πλέι άουτ του Νοτίου Ομίλου.

Published

on

Με… εκκωφαντικό τρόπο μπήκε στα πλέι οφ του Νότιου Ομίλου της Super League 2 η Καλλιθέα, που επικράτησε 4-0 στην έδρα της Ηλιούπολης για την 1η αγωνιστική. Έτσι, ανέβηκε στους 27 βαθμούς με τη διαφορά της από τα δεύτερα Χανιά να αυξάνεται στο +5 και πάει με την καλύτερη ψυχολογία στο εντός έδρας ντέρμπι με τον Ιωνικό την προσεχή Κυριακή.

Μόλις στο 10′ ο Λουκίνας άνοιξε το σκορ και στο 16’ ο Ντεμέτριους διπλασίασε τα τέρματα των φιλοξενούμενων. Το 3-0 έκανε στο 40’ ο Μανθάτης και το τελικό σκορ έγραψε ο Τόρες στο 62’.

Ξαναμπήκε στο «κόλπο» ο Ιωνικός

Πρεμιέρα που τον κάνει να ονειρεύεται την επιστροφή του στην Super League 1 πραγματοποίησε ο Ιωνικός! Η ομάδα του Δημήτρη Σπανού με τρομερή εμφάνιση πάτησε τα Χανιά, με το εμφατικό 5-1 και μπήκε ιδανικά στα πλέι όφ της SL2.

Οι Νικαιώτες βρέθηκαν στο -1 από τους Κρητικούς και στο -6 από την πρωτοπόρο Καλλιθέα, λίγο πριν το συναπάντημά τους.

Οι γηπεδούχοι έκαναν εκρηκτική εκκίνηση και προηγήθηκαν  με 2-0 στο 11’, με Σαλαζάρ και Σόουζα! Ο Οικονομίδης στο 43’ και ο Ντάουντα στο 52’ έδωσαν αέρα 4 τερμάτων, με τα Χανιά να μειώνουν στο 56’ με τον Νίλι. Το τελικό 5-1 έγραψε και πάλι ο Οικονομίδης, στο 83’.

Continue Reading
Advertisement

Facebook