Connect with us

ΡΟΗ

Κορωνοϊός (14/3): Στα 60 τα κρούσματα στην Αχαΐα, 53 θάνατοι και 564 διασωληνωμένοι συνολικά

Published

on

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα κατά το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα και την Π.Ε. Αχαΐας. 

Σήμερα, Κυριακή (14/3) καταγράφονται 1.626 νέες μολύνσεις, 53 θάνατοι από κορωνοϊό, ενώ 564 συμπολίτες μας βρίσκονται διασωληνωμένοι.

Τέλος, στον Νομό μας εντοπίστηκαν 60 νέα κρούσματα.

Στην ανακοίνωσή του ο ΕΟΔΥ αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.626, εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 221.147 (ημερήσια μεταβολή +0,7%), εκ των οποίων 51,6% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 58 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.263 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 53, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 7.091 θάνατοι. Το 95,8% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 564 (68,6% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 83,2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.489 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 424 (ημερήσια μεταβολή -4.5%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 429 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0,2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0 έως 103 έτη). Από το σύνολο των 1.626 νέων κρουσμάτων του νέου ιού στη χώρα 8 είναι εισαγόμενα εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

ΡΟΗ

Συλλήψεις για επεισόδιο οπαδικής βίας στη Νέα Ιωνία

Οι 14χρονοι τραυματίες μεταφέρθηκαν με σταθμό ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών

Published

on

Συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, απογευματινές ώρες της Τετάρτης, 23 Αυγούστου 2023, στην περιοχή της Νέας Ιωνίας, ένας 19χρονος και δύο ανήλικοι 16 και 14 ετών, κατηγορούμενοι για επικίνδυνες σωματικές βλάβες και ληστεία κατά συναυτουργία, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί οπαδικής βίας, όπως αναφέρει το News247.

Ειδικότερα, απογευματινές ώρες της Τετάρτης, σε προαύλιο χώρο σχολικού συγκροτήματος της Νέας Ιωνίας, ομάδα εννέα ατόμων βιαιοπράγησαν σε βάρος δύο ανηλίκων, 14 ετών, ενώ στη συνέχεια αφαίρεσαν από την κατοχή τους ένα κινητό τηλέφωνο κι ένα ρολόι χειρός.

Όπως προέκυψε στο πλαίσιο της έρευνας, οι δράστες, έχοντας αποκτήσει επαφή μέσω Instagram με τα θύματα, με το πρόσχημα κοινών αθλητικών προτιμήσεων, ενώ στην πραγματικότητα ήταν οπαδοί διαφορετικής αθλητικής ομάδας, πρότειναν στους δύο ανήλικους να συναντηθούν στο σταθμό ΗΣΑΠ της Νέας Ιωνίας, όπου τους ανέμεναν δύο άτομα, οι οποίοι τους οδήγησαν στο σημείο όπου έλαβε χώρα η επίθεση.

Οι 14χρονοι τραυματίες μεταφέρθηκαν με σταθμό ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών, ενώ παράλληλα ειδοποίησαν το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Άμεσα, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν τρεις εκ των δραστών να κινούνται στην περιοχή και αφού τους προσήγαγαν, αναγνωρίστηκαν από τους παθόντες και συνελήφθησαν. Σε επακόλουθη έρευνα εντοπίστηκε πλησίον του σημείου της επίθεσης και το αφαιρεθέν κινητό τηλέφωνο, το οποίο αποδόθηκε στον πατέρα του κατόχου του. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

 

Continue Reading

ΡΟΗ

“Πονοκέφαλος” στις φυλακές, φόβοι για βεντέτα Σέρβων με τους Κροάτες χούλιγκανς: Σε ποια σωφρονιστικά ιδρύματα θα βρεθούν

Ξεκίνησαν οι μεταγωγές των κρατουμένων για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια

Published

on

Άρχισαν από σήμερα οι μεταγωγές των προφυλακισθέντων για την επιδρομή των Κροατών χούλιγκαν και τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, που κατέληξαν στη δολοφονία του 29χρονου φίλαθλου της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή.

Μέχρι το πρωί είχαν εκδοθεί περίπου 70 φυλακιστήρια από τους συνολικά 105 κρατούμενους και συνεχίζεται ή έκδοση και των υπολοίπων, ενώ από τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ μετήχθησαν οι πρώτοι 46, οι οποίοι οδηγούνται σε όλα σχεδόν τα καταστήματα κράτησης της χώρας. Οι μεταγωγές των υπολοίπων, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, λόγω Δεκαπενταύγουστου, θα γίνουν την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Συγκεκριμένα, 8 βρίσκονται ήδη στις φυλακές Κορυδαλλού, 12 επρόκειτο να οδηγηθούν στις φυλακές Αυλώνα και οι υπόλοιποι θα μοιραστούν στις φυλακές Τρικάλων, Λάρισας, Βόλου, Νιγρίτας, Κομοτηνής, Μαλανδρίνου, Άμφισσας, Δομοκού, Χανίων, Χίου, Γρεβενών, Ναυπλίου, Κω και Θεσσαλονίκης, ανάλογα με τη χωρητικότητα του κάθε καταστήματος κράτησης.

Ο προβληματισμός των Αρχών είναι πώς θα υπάρχει ασφάλεια για τους κρατούμενους, γι’ αυτό υπήρξε επικοινωνία της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής με τις διοικήσεις όλων των καταστημάτων κράτησης, οι οποίες έχουν λάβει μέτρα για την ασφαλή κράτηση των προφυλακισθέντων σύμφωνα με το ρεπορτάζ του News247.gr.

Ο «πονοκέφαλος» των σωφρονιστικών είναι στις φυλακές που υπάρχουν πολλοί Σέρβοι, οι οποίοι έχουν μίσος με τους Κροάτες χούλιγκαν, αλλά και η σωματική ακεραιότητα των Ελλήνων και των άλλων κρατουμένων, γι’ αυτό έχουν δοθεί εντολές και έχει ληφθεί μέριμνα να μην υπάρχουν επαφές που θα μπορούσαν να οδηγήσουν συμπλοκές, ενώ έχουν καταρτιστεί σχέδια για αυξημένα μέτρα και επιτήρηση σε όλες τις φυλακές, καθώς και ετοιμότητα από τις τοπικές αστυνομικές αρχές.

Όπου υπάρχει δυνατότητα να κρατηθούν σε ειδικούς χώρους αυτό θα γίνει. Για παράδειγμα, οι 8 που μεταφέρθηκαν στον Κορυδαλλό κρατούνται στην ειδική πτέρυγα, ώστε να μην έχουν επαφή με άλλους κρατούμενους.

Continue Reading

ΡΟΗ

Μεταφέρονται για την Τετάρτη οι αυριανές κληρώσεις σε ΤΖΟΚΕΡ, ΠΡΟΤΟ και Λαϊκό Λαχείο

Την Τετάρτη, 16 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθούν εκτάκτως οι αυριανές κληρώσεις σε ΤΖΟΚΕΡ, ΠΡΟΤΟ και Λαϊκό Λαχείο, καθώς τα καταστήματα ΟΠΑΠ σε όλη τη χώρα θα παραμείνουν κλειστά την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου

Published

on

Συγκεκριμένα, οι κληρώσεις του ΤΖΟΚΕΡ και του ΠΡΟΤΟ θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη, στις 22:00, μαζί με την κλήρωση του ΛΟΤΤΟ.

Η κατάθεση δελτίων και για τα τρία παιχνίδια θα ολοκληρωθεί την ίδια ημέρα, στις 21:30.

Επιπλέον, η κλήρωση του Λαϊκού Λαχείου θα διεξαχθεί την Τετάρτη, στις 19:00.

Continue Reading
Advertisement

Facebook