Connect with us

SUPER LEAGUE 2

Κούγιας: «Δεν θα παραιτηθώ από την προεδρία της ΑΕΛ»

Published

on

Ο Αλέξης Κούγιας με δηλώσεις του στον «Over Fm 104,9», ξεκαθάρισε πως θα συνεχίσει στην προεδρία της ΑΕΛ, αφού οι Θεσσαλοί πρέπει να έχουν ισχυρή εκπροοσώπηση στο νέο πρωτάθλημα.  

Αναφέρθηκε επιπλέον τόσο στη δήλωση που είχε κάνει για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, τόσο και στην σχέση του με τον πρόεδρο της SuperLeague 2 και Football League, Λεωνίδα Λεουτσάκο.

Αναλυτικά:

Για την άποψή του περί προεδρίας στη διοργανώτρια αρχή:

«Τον Λεωνίδα Λεουτσάκο τον γνωρίζω από πολύ παλιά. Έχω μια πολύ καλή σχέση μαζί του και μπορώ να πω ότι εξεπλάγην ως ένα βαθμό όταν εξελέγη πρόεδρος στη Super League 2. Όχι αν είναι ικανός ή όχι σε καμία περίπτωση, απλά ήταν μια έκπληξη για εμένα. Πιστεύω πως στην προεδρία πρέπει να είναι κάποιος που είναι και ιδιοκτήτης μιας ομάδας. Είναι θέμα διοίκησης και όχι διαχείρισης σε μια τέτοια περίπτωση. Τα τελευταία χρόνια στο ποδόσφαιρο έχουν αλλάξει πολλά. Μπορεί ξαφνικά να γίνει κάποιος πρόεδρος από το πουθενά. Δεν έχει καμία σημασία αν έχεις τα προσόντα, αν είσαι δοκιμασμένος ή όχι, αρκεί να σε θέλει μια μερίδα ανθρώπων».

Για τη νέα διευρυμένη Super League 2:

«Είναι “ψίχουλα” τα χρήματα που θα μοιράσουν. Η Super League 1 έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τους φιλάθλους και είναι λογικό. Αν θα γίνουν 32 οι ομάδες στην δεύτερη κατηγορία με τα 7 εκατομμύρια ευρώ πώς θα επιβιώσουν οι σύλλογοι; Αν εφαρμοστεί το οικονομικό πλάνο που έχει προωθήσει ο Λευτέρης Αυγενάκης, αμφιβάλλω αν θα γίνουν όντως 36 οι ομάδες. Είχα ενστάσεις ως προς τον αριθμό των συμμετεχουσών ομάδων. Είχα προτείνει να υπάρχουν 16 ομάδες στην Super League 1, 16 στην Super League 2 και 16 στη Football League”.

Σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται τελικά η ΑΕΛ τη νέα χρονιά:

«Εκκρεμεί η καταγγελία μας στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Ακόμη δεν είναι σίγουρο αν η ΑΕΛ θα είναι στη νέα κατηγορία. Εγώ είμαι βέβαιος ότι η ΑΕΛ θα δικαιωθεί και θα πάρει τη θέση του ΠΑΣ Γιάννινα στο νέο πρωτάθλημα. Όπως και να έχει, μέχρι να ξεκαθαρίσει αυτό εμένα με ενδιαφέρει το κάθε παιχνίδι της Κυριακής να είναι καθαρό. Είτε έρθει ήττα, είτε νίκη αρκεί να είναι καθαρή τη δέχομαι. Αυτό που δεν δέχομαι είναι να είναι καλύτερη η ομάδα μου από άλλες και να παίξει τελικά στη Super League 2. Δεν είναι αυτοσκοπός μου η ομάδα μου να είναι μόνιμα στην πρώτη κατηγορία. Ακόμη και στη δεύτερη κατηγορία με νοιάζει να είναι καθαρά τα ματς».

Για τη Γενική Συνέλευση της ΑΕΛ που είναι προγραμματισμένη για τις 30 Ιουνίου:

«Δεν θα παραιτηθώ τελικά. Πρέπει να έχουμε ισχυρή εκπροσώπηση με βάση τα όσα βλέπω ότι συμβαίνουν στη Super League 2. Όταν βλέπω ότι κάποιο ματς είναι ύποπτο την ίδια στιγμή θα προχωρώ στις δέουσες δράσεις. Η Γενική Συνέλευση θα γίνει κανονικά, θα μπουν νέα πρόσωπα, απλώς πρόεδρος θα παραμείνω εγώ».

Για τη δήλωσή του σχετικά με τον Βαγγέλη Μαρινάκη:

«Δεν είπα ποτέ ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης πολέμησε τους Θεσσαλούς. Εγώ έκαναν ένα κοντράστ, όταν όλοι έλεγαν πως ο Μαρινάκης θα βοηθήσει την ΑΕΛ, όταν παίξαμε τα δύο μεταξύ μας ματς, όχι μόνο δεν υπήρξε καμία εύνοια, αλλά, έβαλε και την πιο δυνατή του ομάδα για να μας αντιμετωπίσει. Εν αντιθέσει με άλλες ομάδες, που μεταξύ τους ματς είχαν χαρακτήρα φιλικού».

Για τον νέο προπονητή της ομάδας:

«Εγώ επέλεξα τον Κώστα Φρατζέσκο ελέγχοντας και αναλύοντας τα στοιχεία του. Τον γνωρίζω έτσι και αλλιώς από μικρό παιδί».

SUPER LEAGUE 2

Τα γκολ της πρεμιέρας στα πλέι οφ και τα πλέι άουτ στον Νότιο Όμιλο (vid)

Published

on

Η Super League 2 έδωσε στη δημοσιότητα τα γκολ της πρεμιέρας στα πλέι οφ και πλέι άουτ του Νότιου Ομίλου Super League 2.

Μεταξύ αυτών και το στραβοπάτημα της Παναχαϊκής με τον Γιούχτα στην Αγυιά.

 

Continue Reading

SUPER LEAGUE 2

Νέος Γενικός Διευθυντής στη Super League 2 ο Σταμούλης

Published

on

Τί και αν ο Απόλλωνας Πόντου υποβιβάστηκε από την Super League 2;

Εντούτοις ο Χαράλαμπος Σταμούλης, άλλοτε εκπρόσωπος των «κοκκινόμαυρων» και Αντιπρόεδρος της διοργανώτριας Αρχής είναι πλέον ο καινούργιος Γενικός Διευθυντής, όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Πέμπτης (28/03).

Με το Διοικητικό Συμβούλιο της SL2 να εγκρίνει την πρόσληψή του Σταμούλη μέσω τηλεδιάσκεψης.

Η σχετική ενημέρωση:
«Ολοκληρώθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League 2, στο οποίο λήφθηκε η εξής απόφαση: Έγκριση πρόσληψης Γενικού Διευθυντή της Super League 2».

Continue Reading

SUPER LEAGUE 2

Super League 2: Εμφατικό ξεκίνημα για Καλλιθέα και Ιωνικό

Στην πρεμιέρα των πλέι άουτ του Νοτίου Ομίλου.

Published

on

Με… εκκωφαντικό τρόπο μπήκε στα πλέι οφ του Νότιου Ομίλου της Super League 2 η Καλλιθέα, που επικράτησε 4-0 στην έδρα της Ηλιούπολης για την 1η αγωνιστική. Έτσι, ανέβηκε στους 27 βαθμούς με τη διαφορά της από τα δεύτερα Χανιά να αυξάνεται στο +5 και πάει με την καλύτερη ψυχολογία στο εντός έδρας ντέρμπι με τον Ιωνικό την προσεχή Κυριακή.

Μόλις στο 10′ ο Λουκίνας άνοιξε το σκορ και στο 16’ ο Ντεμέτριους διπλασίασε τα τέρματα των φιλοξενούμενων. Το 3-0 έκανε στο 40’ ο Μανθάτης και το τελικό σκορ έγραψε ο Τόρες στο 62’.

Ξαναμπήκε στο «κόλπο» ο Ιωνικός

Πρεμιέρα που τον κάνει να ονειρεύεται την επιστροφή του στην Super League 1 πραγματοποίησε ο Ιωνικός! Η ομάδα του Δημήτρη Σπανού με τρομερή εμφάνιση πάτησε τα Χανιά, με το εμφατικό 5-1 και μπήκε ιδανικά στα πλέι όφ της SL2.

Οι Νικαιώτες βρέθηκαν στο -1 από τους Κρητικούς και στο -6 από την πρωτοπόρο Καλλιθέα, λίγο πριν το συναπάντημά τους.

Οι γηπεδούχοι έκαναν εκρηκτική εκκίνηση και προηγήθηκαν  με 2-0 στο 11’, με Σαλαζάρ και Σόουζα! Ο Οικονομίδης στο 43’ και ο Ντάουντα στο 52’ έδωσαν αέρα 4 τερμάτων, με τα Χανιά να μειώνουν στο 56’ με τον Νίλι. Το τελικό 5-1 έγραψε και πάλι ο Οικονομίδης, στο 83’.

Continue Reading
Advertisement

Facebook