Connect with us

SUPER LEAGUE 1

Κούγιας: “Ο Ολυμπιακός έχει ετοιμάσει μήνυση, θα είναι 59 κατηγορούμενοι που στήνουν όλα τα πρωταθλήματα”

Ο αντιπρόεδρος και νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Αλέξης Κούγιας, τόνισε πως οι ερυθρόλευκοι έχουν ετοιμάσει μήνυση 200 σελίδων

Published

on

Ο αντιπρόεδρος και νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Αλέξης Κούγιας παραχώρησε δηλώσεις μετά το τέλος της αναμέτρησης των ερυθρόλευκων κόντρα στη Λαμία (5-1).

Ο Αλέξης Κούγιας τόνισε μεταξύ άλλων, πως η ΠΑΕ Ολυμπιακός έχει ετοιμάσει μήνυση 200 σελίδων και θα περιλαμβάνει 59 άτομα απ’ όλα την Ελλάδα, ενώ υπογράμμισε ότι στόχος των ερυθρόλευκων είναι η εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κούγια:

“Όλοι βλέπετε πως κάτι πολύ σπουδαίο γίνεται στον Ολυμπιακό. Θέλω να μιλήσω προσωπικά γιατί νιώθω πραγματικά βεβηλωμένος, προσβεβλημένος γι αυτό που μου συνέβη την προηγούμενη Κυριακή στο γήπεδο της ΑΕΚ. Όχι μόνο νιώθω πολύ άσχημα, νιώθω σαν πραγματικά να συμβαίνει κάτι τόσο πολύ άσχημο σε αυτή τη διαδρομή μου στο ποδόσφαιρο.

Θέλω να σας πω ότι 41 ολόκληρα χρόνια υπήρξα ιδιοκτήτης ομάδων, ιστορικών ομάδων. Ποτέ δεν κατηγορήθηκα ότι έβρισα κάποιον αντίπαλο. Κάποια μεμονωμένα περιστατικά υπήρχαν πάντοτε. Αλλά το να είμαι αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, να πηγαίνω μόνος μου στο γήπεδο και ένα ολόκληρο γήπεδο να βρίζει την οικογένειά μου, την πρώην γυναίκα μου, τα παιδιά μου, εμένα προσωπικά, τη νεκρή μητέρα μου, επί δύο ώρες και στο τέλος να κάνει κι ανακοίνωση – καταγγελία η ΑΕΚ εναντίον μου. Και το χειρότερο απ’ όλα να διανέμουν video μέσω αυτού του αλήτη του Τριανταφυλλόπουλου, το οποίο δυσφημεί την προσωπικότητά μου.

Είμαι 50 χρόνια δικηγόρος. Έχω χαρίσει στη δικαιοσύνη στιγμές, οι οποίες είναι εναπανάληπτες. Όμως δεν δέχομαι ποτέ αυτό που συνέβη και ειδικά όταν έχω αυτή την ιερή θέση. Του να είμαι ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού οπουδήποτε, να είμαι ο νομικός σύμβουλος και κάποιοι να προσπαθούν να με δυσφημήσουν.

Δεν θα κάνω πίσω πουθενά. Έχω ζητήσει τα video του αγώνα. Ήδη τα έχω κοινοποιήσει στην κα. Σταμολέκα, την αθλητική δικαστή. Γιατί πραγματικά αυτή η προσβολή της προσωπικότητάς μου δεν πρόκειται να περάσει.

Κατά τα άλλα, θέλω να σας πω ότι εμείς μέσα στην εβδομάδα, λόγω του προβλημάτων με το βεβαρημένο πρόγραμμα του επαγγέλματός μου, θα κάνουμε κάτι πολύ σημαντικό να σώσουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, εγώ, ο οργανισμός του Ολυμπιακού έχουμε ετοιμάσει μια μήνυση που φτάνει στις 200 σελίδες. Θα είναι 59 κατηγορούμενοι απ’ όλη την Ελλάδα. Αυτοί οι 59 κατηγορούμενοι έχουν στήσει όλα τα πρωταθλήματα τα τελευταία χρόνια. Από τη Super League 1 έως τη Super League 2 και τη Γ’ Εθνική.

Υπάρχουν διαιτητές, υπάρχουν παράγοντες, υπάρχουν μπράβοι, υπάρχουν κακοποιοί. Τους έχουμε ακτινογραφήσει όλους. Θα παραδοθούν όλοι στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Δεν μπορούμε να διανείμουμε το πόνημα αυτό, έχουμε δουλέψει πάρα πολύ σκληρά με όλο τον οργανισμό του Ολυμπιακού αυτό το χρονικό διάστημα. Να ξέρετε ότι ο Ολυμπιακός έχει πάρει 47 πρωταθλήματα, θα πάρε κι άλλα. Το σημαντικό όμως είναι επιτέλους να σώσουμε το ποδόσφαιρο. Μάρτυρες έχουν προταθεί πολλοί σημαντικοί άνθρωποι. Πιστεύω ότι κι ο οργανισμός του ΠΑΟΚ θα προσέλθει σε αυτή την προσπάθεια που κάνουμε. Ήδη έχει προσέλθει ο οργανισμός του Παναθηναϊκού.

Υπάρχουν σημαντικοί άνθρωποι απ’ όλο το ποδόσφαιρο, οι οποίοι καταθέτουν, που είναι άνθρωποι ανιδιοτελείς που αγαπούν το ποδόσφαιρο. Αυτά ήθελα να πω και θέλω να σας πω ότι το ποδόσφαιρο είναι το κορυφαίο κοινωνικό κίνημα παγκοσμίως. Δεν είναι δυνατόν στην Ελλάδα να είναι το κορυφαίο αντικοινωνικό κίνημα. Βλέπετε ότι ο κόσμος λαχταράει.Σήμερα είναι παιδάκια εδώ, οικογένειες. Πρέπει να γεμίσουμε τα γήπεδα και πραγματικά να το ξανακάνουμε αυτό που είναι η λαχτάρα του κόσμου. Εμείς οι παλιότεροι μεγαλώσαμε με αυτό.

Θέλω να ευχαριστήσω τα κανάλια, ειδικά τα συνδρομητικά, τα οποία έχουν βοηθήσει πολύ στην πρόοδο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ειλικρινά σας λέω ότι όλος ο οργανισμός του Ολυμπιακού κινητοποιείται πάνω σε αυτό. Μπορεί να πάρουμε το Κύπελλο Ευρώπης, μπορεί να πάρουμε το Πρωτάθλημα. Το σημαντικότερο απ’ όλα είναι ότι ο Ολυμπιακός θα ταυτίσει αυτό που είναι από εδώ και πέρα είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο με τη δική του παρουσία και με τη δική του προσπάθεια εξυγίανσης.

Δεν είναι δυνατόν άνθρωποι που δεν έχουν τελειώσει καν το δημοτικό, άνθρωποι που σε όλη τους τη ζωή έχουν κάνει παράνομες πράξεις, άνθρωποι που στο περιβάλλον τους έχουν μόνο κακοποιούς, τους οποίους εκτελούν έξω από τα γραφεία τους, να κάνουν κουμάντο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα τελειώσει αυτό!

Ο Ολυμπιακός έχει στόχο το Πρωτάθλημα, έχει στόχο να παίξει στον τελικό του Κυπέλλου Ευρώπης. Όμως, εκτός απ’ αυτό θέλει να εξυγιάνει και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θέλω να καταλάβετε όλοι πως αυτός είναι ο στόχος. Το να είσαι εκπρόσωπος του Ολυμπιακού είναι κάτι που μου το χρώσταγε ο Θεός, η διαδρομή μου.

Σας το λέω ευθέως: είναι απόφαση του Βαγγέλη Μαρινάκη με ό,τι σημαίνει ο Αλέξης Κούγιας, με ό,τι σημαίνει ο οργανισμός του Ολυμπιακού. Είναι άλλο να εκπροσωπείς τη Λάρισα, την Παναχαϊκή κι άλλο να είσαι ο άνθρωπος που μιλάει για τον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός είναι τεράστιο κοινωνικό κίνημα, αυτό που θα κάνουμε είναι να εξυγιάνουμε το ποδόσφαιρο. Θα φύγουν οι κακοποιοί από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Κάθε μέρα εκτελούνται στους δρόμους της Αθήνας συνεργάτες της εγκληματικής οργάνωσης, που ο χρηματοδότης της είναι γνωστός”.

Για όσα είπε για το γήπεδο της ΑΕΚ: “Το γήπεδο είναι καταπληκτικό και μπράβο σ’ αυτόν που το έφτιαξε γιατί μόνο αυτός μπορούσε να το φτιάξει. Δεν γίνεται όμως να είναι ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού εκεί, με ό,τι σημαίνει η διαδρομή μου στο ποδόσφαιρο, μόνο και μόνο επειδή έχω καταγγείλει όλη τη βρωμιά του ποδοσφαίρου κι εν χορώ να οργανώνουν τα δύο πέταλα, να βρίζουν τη μητέρα μου τη νεκρή, να βρίζουν την πρώην γυναίκα μου, τα παιδιά μου, εμένα προσωπικά, και συγχρόνως επειδή δεν αντιδρώ, αμέσως από τις διαμπερές σουίτες να βάζουν μπράβους, τους οποίους ξέρω σε ποιανού τη συνοδεία είναι να αρχίζουν να φτύνουν, να βρίζουν και να έχουν συνεχώς δύο κάμερες πάνω μου για να κάνω μια χειρονομία. Αυτά τελειώσανε! Δεν περνάνε σε μένα. Και δεν περνάνε και στον Ολυμπιακό. Τελειώσανε!”.

Πηγή

SUPER LEAGUE 1

Ντέμης Νικολαϊδης: «Τέτοιο πρωτάθλημα μόνο στο εξωτερικό, ο ΠΑΟΚ πήρε το πιο δύσκολο»

Published

on

Ο Ντέμης Νικολαϊδης έβγαλε το καπέλο του στον ΠΑΟΚ. Ο διεθνής παλαίμαχος άσος της ΑΕΚ στην εκπομπή του στη Nova Monday FC αναφέρθηκε στην επιτυχία της ομάδας του Λουτσέσκου.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Ήταν σαν να βλέπουμε ξένο πρωτάθλημα. Θα μπορούσε να σκοράρει ο Ανσαριφάρντ και να αλλάξουν όλα στο τέλος. Κάτι τέτοιο έχουμε δει μόνο στο εξωτερικό. MVP θα έλεγα είναι ο Τάισον, όχι μόνο για το γκολ.

Το αξίζει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα. Σημασία δεν έχει αν είναι το πιο ωραίο πρωτάθλημα. Σίγουρα πήρε το πιο δύσκολο πρωτάθλημα. Το να πάρεις τέσσερα ντέρμπι στη σειρά δεν έχει ξαναγίνει.

Μετά την ήττα με 2-0 από την ΑΕΚ, σαν να το είδε αλλιώς ο Λουτσέσκου. Με το 2-2 στην OPAP Arena μου έδωσε την αίσθηση ότι πάει για πρωτάθλημα, γιατί βρήκε τρόπο κόντρα στην ΑΕΚ. Αν δεν έπαιρνε το «Χ» με την ΑΕΚ και δεν νικούσε στην Τούμπα δεν θα έπαιρνε το πρωτάθλημα.

Στο ματς με τον Άρη ο ΠΑΟΚ είχε δύο καλές επιθέσεις και τις έκανε τέλεια».

 

Continue Reading

SUPER LEAGUE 1

Λουτσέσκου: «Οι ιδιοκτήτες ΑΕΚ και Άρη είναι φίλοι, έχουν φωτογραφηθεί πολλές φορές»

Published

on

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου μίλησε στα ΜΜΕ της χώρας του για την κατάκτηση της Super League, για τον Άρη και την ΑΕΚ, ενώ δεν παρέλειψε να πάρει θέση για τις φήμες…

Στην πρώτη του μεγάλη συνέντευξη μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ο Ραζβάν Λουτσέσκου κλήθηκε να κάνει το δικό του σχόλιο για την αθλητική επικαιρότητα.

Ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ εξαπέλυσε πυρά κατά του Ισραηλινού, Γκρίνφιλντ, που σφύριξε τον «τελικό» στο Χαριλάου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «εσκεμμένα απέβαλλε τον Μιχαηλίδη κι έκανε ότι μπορούσε για να χαλάσει το παιχνίδι και να μην πάρει τη νίκη ο ΠΑΟΚ».

Μεταξύ άλλων, ο ίδιος στάθηκε στον ανταγωνισμό με την ΑΕΚ κι όχι μόνο…

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την διαιτησία του Γκρίνφιλντ και την κατάκτηση του τίτλου μέσα το γήπεδο του Άρη:

 «Η πρώτη κίτρινη κάρτα που είδαμε στα 30 δευτερόλεπτα από την έναρξη του ματς ήταν καταστροφή. Δεν ήταν καν φάουλ! Αντίθετα, μας έγινε φάουλ που πήγαμε να χτυπήσουμε την μπάλα. Το δεύτερο φάουλ, σε ένα απολύτως φυσιολογικό παιχνίδι, μετατράπηκε σε δεύτερη κάρτα.

Εσκεμμένα πέταξε έξω τον Μιχαηλίδη, έκανε ό,τι μπορούσε για να το χαλάσει και να μην κερδίσει ο ΠΑΟΚ. Θα έλεγα το εξής: σε αυτό το πρωτάθλημα οδηγηθήκαμε από τον Θεό.

Η ΑΕΚ έχει μεγάλη βοήθεια. Έχει μια ιδιαίτερη πολιτική δύναμη. Ναι, οι ιδιοκτήτες της ΑΕΚ και του Άρη είναι φίλοι, αλλά δεν θα ήθελα να σχολιάσω και να μπω σε αυτή την κουβέντα. Φωτογραφήθηκαν πολλές φορές.

Τώρα αν είχαν άλλες υποθέσεις, δεν ξέρω, όλα μπορούν να συμβούν, δεν έχω δικαίωμα να σχολιάσω. Σχολιάζω μόνο αυτά που εμφανίστηκαν στον Τύπο. Για μένα είναι σημαντικό που πήραμε το πρωτάθλημα μέσα στο γήπεδο. Μπορώ να πω ότι η ΑΕΚ έχει έναν εξαιρετικό προπονητή και μια μεγάλη ομάδα, αλλά φέτος το πρωτάθλημα ήταν δικό μας».

Σχετικά με τις φήμες περί ενδιαφέροντος της Μπεσίκτας για αυτόν ο Ραζβάν Λουτσέσκου σχολίασε χαρακτηριστικά λέγοντας: 

«Μόλις υπογράψαμε μια επέκταση της συνεργασίας μας τον Φεβρουάριο. Η ρήτρα δεν είναι 7.000.000 ευρώ, αλλά είναι 2.000.000 ευρώ για τη Δυτική Ευρώπη και 4.000.000 ευρώ για τις άλλες χώρες».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν είναι η ώρα να δουλέψει σε άλλη ευρωπαϊκή ομάδα ο Ρουμάνος κόουτς του ΠΑΟΚ απάντησε:

 «Αυτή είναι η δική σας γνώμη! Εδώ στον ΠΑΟΚ είμαι απόλυτα ευτυχισμένος και ικανοποιημένος. Δύο τίτλοι που κερδήθηκαν και ένας κλεμμένος, στα πέντε χρόνια που έχω δουλέψει εδώ. Υπάρχουν τέσσερις στους πέντε τελικούς Κυπέλλου, με δυο κατακτήσεις συνολικά. Συν δύο παρουσίες σε προημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Στην 98χρονη ιστορία του συλλόγου, τέσσερα πρωταθλήματα, τα δύο μαζί μου. Αντιλαμβάνεστε ότι εδώ βίωσα μια τεράστια επαγγελματική ικανοποίηση. Δεν μου είναι εύκολο να φύγω από εδώ και δεν ξέρω αν το θέλω. Αν και γίνονται πολύ σκληρές μάχες με τις υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος».

Για το ενδιαφέρον της Μπεσίκτας και τι γνωρίζει για αυτό:

«Δεν ξέρω κάτι. Έχω συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ, οπότε δεν με ενδιέφερε μέχρι στιγμής καμία συζήτηση με κανέναν, δεν έχω μιλήσει με καμία ομάδα, με κανέναν γενικά από άλλο σύλλογο. Τέλος πάντων, όποιος θέλει να με πάρει πρέπει να μιλήσει με το αφεντικό».

Για το αν μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ θεωρεί τον εαυτό του ως τον καλύτερο Ρουμάνο προπονητή: 

«Προς Θεού, όχι! Δεν το σκέφτηκα αυτό. Σήμερα είσαι ο καλύτερος, αύριο είσαι ο χειρότερος αν χάσεις. Το πιο σημαντικό είναι να έχω γαλήνη στην ψυχή μου που έκανα καλά τη δουλειά μου. Και τότε είμαι χαρούμενος. Είναι το μόνο που έχει σημασία».

Για την ατάκα του πως το πρωτάθλημα αυτό είναι ο πιο δύσκολος τίτλος που έχει κερδίσει στην καριέρα του: 

«Ναι, είναι αλήθεια αυτό. Καταρχάς γιατί ο ΠΑΟΚ είχε περιορισμένο μπάτζετ. Στην συνέχεια, φύγαμε στην αρχή της σεζόν χωρίς ελπίδα, με αρνητικό κλίμα λόγω του αρνητικού φινάλε της περασμένης χρονιάς. Πέρα από τους αγώνες πρωταθλήματος, είχαμε και το Conference League που φτάσαμε μέχρι τα προημιτελικά και αυτό το γεγονός είναι που σε στραγγίζει όλη σου την ενέργεια».

 

Continue Reading

SUPER LEAGUE 1

Την Πέμπτη η συνεδρίαση για την ημερομηνία έναρξης του νέου πρωταθλήματος της Super League

Published

on

Το τυπικό φινάλε της τρέχουσας σεζόν (μέσω τελικής επικύρωσης του βαθμολικού πίνακα) και ο καθορισμός για την ημερομηνία έναρξης του νέου πρωταθλήματος, αναμένεται να λάβει χώρα την Πέμπτη (23/5) μέσω του ΔΣ που έχει προγραμματίσει η διοργανώτρια Αρχή της Super League και το οποία θα διεξαχθεί με τηλεδιάσκεψη.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της διοργανώτριας Αρχής:

«Ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη, 23.05.2024, στις 15.00, θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης έχουν ως ακολούθως:

1. Θέματα Συνεταιρισμού – ΠΑΕ Μελών.

2. Τελική επικύρωση βαθμολογικού πίνακα Πρωταθλήματος Stoiximan Super League 1 Ανδρών αγωνιστικής περιόδου 2023-24.

3. Ημερομηνία έναρξης νέου Πρωταθλήματος Stoiximan Super League 1 Ανδρών, αγωνιστικής περιόδου 2024-25 και συζήτηση για το οικείο ετήσιο συνοπτικό πρόγραμμα.

4. Υποβολή προτάσεων για το νέο αθλητικό νόμο και για κανονισμούς της Ε.Π.Ο.

5. Ενημέρωση για θέματα γηπέδων Super League 1.

6. Δέσμευση χορηγικών παροχών υπέρ του Συνεταιρισμού, βάσει του άρθρου 8 παρ. 10 του Κ.Α.Π.

7. Εμπορικά θέματα – σύναψη συμβάσεων του Συνεταιρισμού.

8. Ορισμός μελών Επιτροπής Συμβολαίων του Συνεταιρισμού.

9. Διάφορα».

Continue Reading
Advertisement

Facebook