Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κύπελλο: Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής της Προημιτελικής Φάσης

Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έγινε γνωστό το πρόγραμμα των αναμετρήσεων για την 1η αγωνιστική της 7ης (Προημιτελικής) φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας

Published

on

Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έγινε γνωστό το πρόγραμμα των αναμετρήσεων για την 1η αγωνιστική της 7ης (Προημιτελικής) φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας. Όλες οι αναμετρήσεις θα διεξαχθούν την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου ενώ μία εβδομάδα μετά θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες-ρεβάνς, σε ημέρες και ώρες που θα ανακοινωθούν από τη διοργανώτρια αρχή.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αναμετρήσεων της 1ης αγωνιστικής της προημιτελικής φάσης της διοργάνωσης έχει ως εξής:

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023

14:00  Απόλλων Παραλιμνίου – Λαμία

17:30 ΑΕΚ – Πανσερραϊκός

19:00 Ολυμπιακός – Άρης

20:30 ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός

*Σε αυτή τη φάση οι αγώνες είναι διπλοί. Δεν ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. Σε περίπτωση ισοπαλίας μετά τους δυο αγώνες, ακολουθεί παράταση και, εφόσον χρειαστεί, η διαδικασία των πέναλτι.

Υπενθυμίζεται πως τα ζευγάρια των ημιτελικών έχουν ως εξής:

Νικητής ΑΕΚ – Πανσερραϊκός VS Νικητής Ολυμπιακός – Άρης

Νικητής Απόλλων Παραλιμνίου – Λαμία VS Νικητής ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπαλτάκος: “Η απόφαση της ΕΠΟ σήμερα είναι για τελικό κεκλεισμένων των θυρών στο Πανθεσσαλικό”

Published

on

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης για τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας  την Πέμπτη (28/3) που κράτησε σχεδόν μιάμιση ώρα τόνισε πως η απόφαση της ομοσπονδίας σήμερα είναι να γίνει κεκλεισμένων των θυρών ο τελικός από τη στιγμή που το Πανθεσσαλικό δεν πληροί τις προϋποθέσεις τη δεδομένη χρονική στιγμή με τις κάμερες ενώ ακόμα δεν έχουν γίνει ενέργειες για το ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Ο Τάκης Μπαλτάκος δήλωσε χαρακτηριστικά:

Για τελικό Κυπέλλου χωρίς κόσμο στον Βόλο έκανε λόγο ο Τάκης Μπαλτάκος, καθώς δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου στο Πανθεσσαλικό.

“Έγινε σήμερα μία σύσκεψη στα γραφεία της ΕΠΟ, όπου συμμετείχαν ο κ. Μπέος, ο Δήμαρχος Βόλου, οι δύο διαγωνιζόμενες ΠΑΕ και φυσικά η ΕΠΟ. Σε αυτή τη σύσκεψη πήραμε μερικές αποφάσεις. Ακούσαμε όλες τις πλευρές αλλά η ΕΠΟ πρέπει να αποφασίσει, καθώς η ΕΠΟ διοργανώνει.

Το πρώτο που πρέπει να πούμε, είναι ότι η ΕΠΟ είναι υποχρεωμένη, το έχουμε πει ξανά και με ανακοίνωση, να τηρήσει την προκήρυξή της. Η προκήρυξη είναι σαφής, όταν μία ομάδα προέρχεται από τη Θεσσαλονίκη και η άλλη από την Αθήνα, το γήπεδο διεξαγωγής είναι στον Βόλο.

Σε αυτή την περίπτωση, αν οι ομάδες συμφωνήσουν σε κάτι άλλο, εμείς μπορούμε να τις ακούσουμε. Ο Άρης όμως είπε με σαφήνεια ότι δεν δέχεται να παίξει στο ΟΑΚΑ που είναι μια επιλογή. Από τη στιγμή που η μία από τις δύο ομάδες δεν δέχεται το ΟΑΚΑη ΕΠΟ λέει το ίδιο πράγμα.

Πάμε στον Βόλο όπως λέει η προκήρυξη. Στον Βόλο όμως, με βάση τον νέο νόμο, πρέπει για να πάμε και να παίξουμε τελικό, να πληρούνται οι προϋποθέσεις που σήμερα που μιλάμε δεν πληρούνται. Αυτό σημαίνει ότι αν οι προύποθέσεις αυτές δεν πληρούνται μέχρι κάποιο χρονικό σημείο εύλογο, που το βλέπω δύσκολο, ο αγώνας θα γίνει στον Βόλο κεκλεισμένων των θυρών, μόνο και μόνο επειδή με το νέο σύστημα, τις κάμερες και τα ηλεκτρονικά εισιτήρια που απαιτούνται, δεν μπορεί το γήπεδο να φιλοξενήσει τελικό με κόσμο.

Ο Παναθηναϊκός εξέφρασε επιφυλάξεις για τον κόσμο ακόμη κι αν πληρούνται οι προϋποθέσεις. Ακόμη κι αν το γήπεδο είναι 100% έτοιμο με βάση τον νέο νόμο, ο Παναθηναϊκός εκφράζει επιφυλάξεις λόγω επεισοδίων που μπορεί να συμβούν.

Ο Δήμαρχος του Βόλου, γιατί το γήπεδο ανήκει στο Βόλο, δέχεται να γίνει ο αγώνας στον Βόλο, με περίπου χονδρικά 11.000 φιλάθλους, με προσκλήσεις για την ΕΠΟ και φιλάθλους δεξιά και αριστέρα. Αλλά αυτό είναι κάτι θεωρητικό, δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις. Άρα σήμερα η απόφαση είναι ο τελικός του Κυπέλλου στον Βόλο χωρίς οπαδούς”.

Πότε θα υπάρχει οριστική απόφαση και τι λείπει από το γήπεδο του Βόλου;

“Η απόφαση είναι οριστική και είναι σήμερα. Για να αλλάξει αυτή η απόφαση, θα πρέπει το γήπεδο του Βόλου που δεν ανήκει σε εμάς, στην ΕΠΟ, να βελτιωθεί σε σχέση με τις προϋποθέσεις που απαιτεί ο νέος νόμος και να βελτιωθεί τόσο σύντομα ούτως ώστε να μπορεί και η ΕΠΟ να πάρει μία άλλη απόφαση. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί η ΕΠΟ να το ελέγξει και να το προδικάσει. Η απόφαση είναι σημερινή, οριστική και λέει χωρίς φιλάθλους”.

Εφόσος στη χώρα υπάρχουν άλλα γήπεδα που τηρούν τις προϋποθέσεις, όπως το ΟΑΚΑ, είπε:

“Ο Άρης είπε ότι “εμείς δεν δεχόμαστε να παίξουμε στο γήπεδο που μέχρι το Σεπτέμβριο ο Παναθηναϊκός το χρησιμοποιούσε ως έδρα. Το ξέρετε”.

Είναι διατεθειμένη η ΕΠΟ να συνδράμει οικονομικά για το Πανθεσσαλικό, όπως είπε ο Αχιλλέας Μπέος:

“Ασφαλώς ναι”.

Αφού υπάρχει ένα χρονικό περιθώριο δύο μηνών μέχρι τον τελικό γιατί πήρατε αυτή την απόφαση σήμερα:

“Η απόφαση έχει ληφθεί σήμερα πρώτα απ’ όλα γιατί δεν ξέρουμε το χρονικό πλαίσιο, αν το γήπεδο προλαβαίνει να ετοιμαστεί. Αυτό είναι το ένα. Το δεύτερο γιατί ο Παναθηναϊκός εξέφρασε επιφυλάξεις ακόμη κι αν το γήπεδο ετοιμαστεί με βάση τις προϋποθέσεις του νέου νόμου.

Άρα έχουμε δύο διαφορετικές προϋποθέσεις για να γίνει ο αγώνας με φιλάθλους: ο ένας να τηρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου και ο δεύτερος, ακόμη πιο δύσκολο, ο Παναθηναϊκός δεν το δέχεται ακόμη κι αν τηρούνται οι προϋποθέσεις. Όχι για το γήπεδο, για τον ορισμό των φιλάθλων. Όταν καθυστερούμε να πάρουμε αποφάσεις δεχόμαστε κριτική γιατί καθυστερούμε, τώρα θα δεχτούμε επειδή δεν καθυστερούμε”.

Να θυμίσουμε πως η ΔΕΑΒ αποφάσισε την Τετάρτη (27/3) να γίνει κεκλεισμένων των θυρών το Σάββατο ο αγώνας των playouts ανάμεσα στο Βόλο και την Κηφισιά καθώς μετά από έλεγχο δεν λειτουργούσαν οι κάμερες.

Αν αλλάξουν τα δεδομένα ο Τάκης Μπαλτάκος σημείωσε πως η εισήγηση της ομοσπονδίας είναι για τελικό με 11.000 κόσμο με τον Παναθηναϊκό να εκφράζει την άποψη μέσω του Γιάννη Αλαφούζου: “Καλύτερα κεκλεισμένων παρά με τόσο λίγο κόσμο”.

Στη σύσκεψη στα γραφεία της ΕΠΟ για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson το παρών έδωσαν οι Δήμαρχος Βόλου κ. Αχιλλέας Μπέος, από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας ο Διευθυντής κ. Γιώργος Ντιζές και ο υποδιευθυντής κ. Θανάσης Κουλούρης.

Από τις φιναλίστ ο ιδιοκτήτης και πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννης Αλαφούζος και ο Αντιπρόεδρος Λεωνίδας Μπουτσικάρης και από τον Άρη ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Θόδωρος Καρυπίδης και ο αντιπρόεδρος και νομικός σύμβουλος Παναγιώτης Μπιλίρης.

Πηγή

Continue Reading

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Εθνική Ελλάδας: Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της γαλανόλευκης

Ο αποκλεισμός της Εθνικής από το Euro 2024 φέρνει εξελίξεις σε οργανωτικό και προπονητικό επίπεδο

Published

on

Η Εθνική δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση για την τελική φάση του Euro 2024 και πλέον οι άνθρωποι της ΕΠΟ καλούνται να σχεδιάσουν την επόμενη ημέρα στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Το μέλλον του Γκουστάβο Πογέτ θεωρείται κάτι παραπάνω από αβέβαιο, καθώς ο Ουρουγουανός Ομοσπονδιακός τεχνικός μπορεί να εξέλιξε και ανέβασε επίπεδο την Εθνική την τελευταία διετία, αλλά ο στόχος της παρουσίας στα γήπεδα της Γερμανίας δεν επετεύχθη.

Το “τέλος” του Πογέτ και η περίπτωση του Γιοβάνοβιτς

Η αλήθεια είναι πως 56χρονος τεχνικός χαίρει της εκτίμησης των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι έχουν εκφραστεί πολλάκις με τα καλύτερα λόγια για εκείνον, με τελευταίο τον Γιώργο Τζαβέλλα, ο οποίος ζήτησε την παραμονή του μετά από τον αποκλεισμό της Εθνικής από τη Γεωργία.

Ωστόσο, με βάση τα τωρινά δεδομένα, φαντάζει δύσκολο να βρίσκεται στον γαλανόλευκο πάγκο μετά από την 31η Μαρτίου, όταν και ολοκληρώνεται το συμβόλαιό του. Άλλωστε, ήδη τα βρετανικά ΜΜΕ τον έχουν χαρακτηρίσει ως το μεγάλο φαβορί για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Ιρλανδίας.

Όσον αφορά στην επόμενη ημέρα της Εθνικής, ένα από τα ονόματα που ακούγονται έντονα τους τελευταίους μήνες είναι αυτό του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Σέρβος τεχνικός αποχώρησε τον περασμένο Δεκέμβριο από τον Παναθηναϊκό ύστερα από 2,5 επιτυχημένα -κατά γενική ομολογία- χρόνια και βρίσκεται σε αναζήτηση του επόμενου σταθμού της καριέρας του. Ο έμπειρος προπονητής είχε προταθεί τον Ιανουάριο στην Μπεσίκτας, αλλά οι Μαυραετοί προτίμησαν τον Φερνάντο Σάντος.

Είναι γεγονός πως ο Γιοβάνοβιτς έχει αρκετές συμπάθειες τόσο εντός ΕΠΟ όσο και γενικότερα στον φίλαθλο κόσμο, αφού πρόκειται για έναν προπονητή κοινής αποδοχής που έχει αποδείξει κατά τη διάρκεια της καριέρας του ότι εξελίσσει τις ομάδες του και φέρνει επιτυχίες στηριζόμενος σε ένα συγκεκριμένο πλάνο που θέλει, ωστόσο, υπομονή.

Προς το παρόν, συζήτηση μεταξύ των δύο πλευρών δεν έχει υπάρξει, ενώ πρέπει να ξεκαθαριστεί κι αν ο Σέρβος προπονητής θέλει να αφήσει το συλλογικό επίπεδο για μία εθνική ομάδα. Από εκεί και πέρα, κατά καιρούς έχουν ακουστεί κι άλλα ονόματα, όπως αυτά των Φερνάντο Σάντος, Γιώργου Δώνη και Μανόλο Χιμένεθ. Ωστόσο, τη δεδομένη στιγμή και οι τρεις έχουν ομάδα.

Η νέα διοίκηση θα πάρει την τελική απόφαση

Όπως και να έχει, η συζήτηση για το νέο προπονητή της Εθνικής είναι πρώιμη, απ’ την στιγμή που οι εκλογές για τη νέα διοίκηση της ΕΠΟ έχουν ως ορίζοντα τον Ιούνιο.

Είναι δεδομένο πως αποφάσεις θα παρθούν μετά από την εκλογή του νέου προέδρου, το οποίο σημαίνει πως στο φιλικό με τη Γερμανία στις 7 Ιουνίου η Εθνική δεν αποκλείεται να πάει με υπηρεσιακό τεχνικό στον πάγκο.

Η Εθνική αναμένεται να μπει σε μία νέα περίοδο, τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε διοικητικό επίπεδο, με στόχο την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 και την επιστροφή σε μεγάλη διοργάνωση ύστερα από 12 χρόνια. Έστω και αν οι πιθανότητες, εξαιτίας και του νέου format του Nations League, δεν είναι με το μέρος της.

 

Πηγή

Continue Reading

SUPER LEAGUE 1

Super League: Κεκλεισμένων των θυρών το Βόλος-Κηφισιά

Published

on

Χωρίς θεατές θα διεξαχθεί το Σάββατο 30/3 (17:30) η αναμέτρηση του Βόλου με την Κηφισιά, για την 2η αγωνιστική των play-out της Super League.

Τη σχετική απόφαση έλαβε η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας, καθώς, μετά τους δύο ελέγχους που διενεργήθηκαν στο Πανθεσσαλικό Στάδιο από την Αστυνομία, διαπιστώθηκε μη σύννομη λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος εποπτείας (κάμερες).

Οπως προβλέπεται από το νέο Νόμο για την αντιμετώπιση της βίας, η ΔΕΑΒ επέβαλε τη διοικητική κύρωση της διεξαγωγής του αγώνα χωρίς την παρουσία θεατών.

Αντίθετα, «πράσινο φως» πήραν τα υπόλοιπα γήπεδα που πρόκειται να φιλοξενήσουν τις αναμετρήσεις της 2ης αγωνιστικής, τόσο στα play-off όσο και στα play-out.

 

Πηγή

Continue Reading
Advertisement
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ2 mins ago

Μπαλτάκος: “Η απόφαση της ΕΠΟ σήμερα είναι για τελικό κεκλεισμένων των θυρών στο Πανθεσσαλικό”

ΒΟΛΕΙ42 mins ago

Τα ζευγάρια των πλέι οφ της Β’ Εθνικής των γυναικών

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ46 mins ago

Basket League: Οι διαιτητικές τριάδες στα παιχνίδια Απόλλωνα και Προμηθέα

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ1 hour ago

Η ΕΛ.ΑΣ. ανέβαλε τον αγώνα της Κυριακής του Προμηθέα με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ2 hours ago

Προμηθέας: Ο Νάσος Μπαζίνας ανεβαίνει σε συμμετοχές

ΧΑΝΤΜΠΟΛ3 hours ago

Αυλαία για την Ακαδημία των Σπορ στην Νέα Ιωνία

ΑΘΛΗΜΑΤΑ4 hours ago

Ενόργανη: Βλέπει Ιταλία η Αθανασία Μεσίρη του Άτλαντα Πατρών

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ4 hours ago

Απόλλων Carna: «Γύρος θανάτου» πέντε αγωνιστικών!

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ5 hours ago

Εθνική Ελλάδας: Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της γαλανόλευκης

ΒΟΛΕΙ5 hours ago

Επόμενος σταθμός στην καριέρα του Αλέξανδρου Ράπτη η Ιταλία

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ2 mins ago

Μπαλτάκος: “Η απόφαση της ΕΠΟ σήμερα είναι για τελικό κεκλεισμένων των θυρών στο Πανθεσσαλικό”

ΒΟΛΕΙ42 mins ago

Τα ζευγάρια των πλέι οφ της Β’ Εθνικής των γυναικών

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ46 mins ago

Basket League: Οι διαιτητικές τριάδες στα παιχνίδια Απόλλωνα και Προμηθέα

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ1 hour ago

Η ΕΛ.ΑΣ. ανέβαλε τον αγώνα της Κυριακής του Προμηθέα με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ2 hours ago

Προμηθέας: Ο Νάσος Μπαζίνας ανεβαίνει σε συμμετοχές

ΧΑΝΤΜΠΟΛ3 hours ago

Αυλαία για την Ακαδημία των Σπορ στην Νέα Ιωνία

ΑΘΛΗΜΑΤΑ4 hours ago

Ενόργανη: Βλέπει Ιταλία η Αθανασία Μεσίρη του Άτλαντα Πατρών

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ4 hours ago

Απόλλων Carna: «Γύρος θανάτου» πέντε αγωνιστικών!

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ5 hours ago

Εθνική Ελλάδας: Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της γαλανόλευκης

ΒΟΛΕΙ5 hours ago

Επόμενος σταθμός στην καριέρα του Αλέξανδρου Ράπτη η Ιταλία

Facebook