Connect with us

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Λ.Αυγενάκης: «Σφαγή» για την πλατφόρμα αθλητικής αναγνώρισης

Published

on

Μπορεί οι εκλογές του ερχόμενου φθινόπωρου στις Ομοσπονδίες να κυριαρχούν ήδη στον Ελληνικό αθλητισμό αφού για πρώτη φορά εδώ και πολλές δεκαετίες θα έχουν ξεχωριστό ενδιαφέρον και βαρύτητα, όμως στην παρούσα φάση τα αίματα έχουν ανάψει και… υπάρχει λόγος.

Κι αυτός δεν είναι άλλος από το μητρώο αναγνωρισμένων σωματείων που θέλει να θεσπίσει για πρώτη φορά στα Ελληνικά δεδομένα η πολιτεία δια του αρμόδιου υφυπουργού αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Η σχετική πλατφόρμα στην Γ.Γ. Αθλητισμού έχει ήδη ανοίξει, αν και όλες οι Ομοσπονδίες ακόμη δεν έχουν αποστείλει τις σχετικές λίστες των σωματείων-μελών τους προκειμένου τα τελευταία να κινήσουν όλες τις νόμιμες διαδικασίες που δεν είναι και λίγες.

Κάποιες Ομοσπονδίες ωστόσο σφυρίζουν αδιάφορα στην θέληση της Πολιτείας και μέσα σε αυτές είναι και οι ΕΟΚ και ΚΟΕ (μαζί τους και ο ΣΕΓΑΣ) για τις οποίες ήδη το εκλογικό ενδιαφέρον έχει φουντώσει, μιας και υποψήφιοι λόγω ορίου ηλικίας δεν μπορεί να είναι οι Βασιλακόπουλος και Διαθεσόπουλος, με ότι μπορεί να συνεπάγεται αυτό όταν έρθει η ώρα της κάλπης.

Γιατί όμως μπορεί να «σκοτώνονται» πολιτεία και οι παραπάνω Ομοσπονδίες αναρωτιούνται πολλοί; Κι όμως πεδίο αντιπαράθεσης υπάρχει και μάλιστα για τα καλά.

Αυγενάκης: «Με τους όρους μας η κρατική ενίσχυση»

Για την πολιτεία είναι ξεκάθαρο κι αδιαπραγμάτευτο. Η στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού θα προέλθει μόνο και μόνο μέσα από το συγκεκριμένο μητρώο και πουθενά αλλού.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης έχει ξεκαθαρίσει ότι αυτή τη φορά και προκειμένου τα λεφτά να πιάσουν τόπο θα δοθούν απευθείας στα σωματεία και όχι μέσω των Ομοσπονδιών. Αναφορά βέβαια που αφήνει σαφέστατες υπόνοιες για προηγούμενα χρήματα της πολιτείας που πιθανώς πήγαν στράφι και αυτό φυσικά δεν υπάρχει τάση να συμβεί και πάλι.

Πάντως η αναφορά του υφυπουργού αθλητισμού είναι πιο ξεκάθαρη από ποτέ. «Όποια σωματεία δεν μπουν στο μητρώο δεν πρόκειται να πάρουν χρήματα». Κι αν κάποιοι τον… κατηγορούν ενδεχομένως για προσπάθεια ελέγχου του εκλογικού σώματος ενόψει της κάλπης που έρχεται κι εδώ η απάντηση είναι μια και μοναδική.

«Επιτέλους πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο για να δούμε την καθαρή εικόνα των σωματείων και αυτά που είναι ενεργά και προσφέρουν στον αθλητισμό», είναι τα λόγια από το περιβάλλον Αυγενάκη.

Ομοσπονδίες: «Ωμή παρέμβαση ενόψει των εκλογών»

Παντελώς αντίθετη είναι η δημόσια αναφορά των Ομοσπονδιών, παρότι καμία δεν έχει προχωρήσει ακόμη σε επίσημη ανακοίνωση-διαμαρτυρία.

Όμως μέσω διαρροών κάνουν λόγο για… ξαφνικό έρωτα της πολιτείας με τα σωματεία, προφανώς επειδή πλησιάζει η κάλπη και είναι έκδηλη η διάθεσή της για αλλαγές προσώπων ντε και σώνει!

Το αποτυχημένο εγχείρημα του Πάνου Μπιτσαξή!

Τι θυμήθηκαν με την όλη αυτή ιστορία έμπειροι Αχαιοί παράγοντες και το μετέφεραν στην «Match»;

Ότι σχεδόν πριν μια 10ετία είχε επιχειρηθεί το ίδιο ακριβώς εγχείρημα, δηλαδή να καταγραφούν τα σωματεία σε μια πλατφόρμα του κράτους προκειμένου το τελευταίο να έχει άμεση εικόνα για το τι ακριβώς υπάρχει.

Τότε μάλιστα στη θέση του Γ.Γ.Α. ήταν ο Πάνος Μπιτσαξής και με αρκετούς συλλόγους από την Πάτρα να στέλνουν αναλυτικούς φακέλους, χωρίς όμως καμία συνέχεια, μιας και αποδείχτηκε στην πράξη ότι η ίδια η Πολιτεία τότε δεν είχε την ανάλογη βούληση.

Σήμερα όμως τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά, όμως και πάλι στην πράξη το τελικό αποτέλεσμα θα είναι αυτό που θα μετρήσει…

Επιμέλεια: Μίλτος Σπυρόπουλος 

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Αυλαία για την Ακαδημία των Σπορ στην Νέα Ιωνία

Published

on

Για την 18η και τελευταία  αγωνιστική του   πρωταθλήματος της Α2 Eθνικής κατηγορίας ανδρών, η ομάδα της Ακαδημίας των Σπορ,  θα ταξιδέψει την Κυριακή στην Νέα Ιωνία,  όπου στις 4.30 το απόγευμα θα φιλοξενηθεί από την τοπική ομάδα του Ο.Φ.Ν.Ι.

Ο αγώνας είναι διαδικαστικού χαρακτήρα  μιας και η Πατρινή ομάδα έχει εξασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία, έχοντας διασφαλίσει την 8η θέση στον βαθμολογικό πίνακα,  ενώ η γηπεδούχος ομάδα έχει υποβιβαστεί στην Β΄ Eθνική κατηγορία.

Για αυτό τον λόγο ο προπονητής των πρασίνων Γιάννης Παπαγιαννόπουλος θα κοιτάξει να εκμεταλλευτεί  τον αγώνα και θα δώσει αρκετό χρόνο συμμετοχής στους μικρούς σε ηλικία  αθλητές του.

Έτσι θα αποκτήσουν εμπειρίες που θα τους φανούν χρήσιμες για το μέλλον τους στο άθλημα και κατ’ επέκταση για την ομάδα της Πάτρας, που σημειωτέο για την νέα αγωνιστική περίοδο θα είναι και πάλι η μοναδική εκπρόσωπος της χερσαίας Δυτικής Ελλάδας  στην Α2 Εθνική κατηγορία ανδρών.

Continue Reading

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Ενόργανη: Βλέπει Ιταλία η Αθανασία Μεσίρη του Άτλαντα Πατρών

Published

on

Συνεχίσει την ανοδική της πορεία στην ενόργανη γυμναστική η Αθανασία Μεσίρη του Άτλαντα Πατρών, η οποία είχε πολύ καλή εμφάνιση στο δεύτερο τεστ για την συγκρότηση της Εθνικής ομάδας ενόψει του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος στις αρχές Μαΐου στο Ρίμινι της Ιταλίας.

Η νεαρή γυμνάστρια του Ηλία Τσοπάνογλου είχε την ευκαιρία σε αυτό το τεστ να παρουσιάσει για πρώτη φορά το νέο της άλμα, το οποίο εκτέλεσε με επιτυχία.

Άλλωστε το συγκεκριμένο αγώνισμα είναι και αυτό που την έφερε στην Εθνική ομάδα μετά τις πολύ καλές παρουσίες που είχε και συνεχίζει να έχει.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι οι προπονήσεις πραγματοποιήθηκαν υπό το βλέμμα του Προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής Μορινάρι Γουατανάμπε.

Και βέβαια πάντα παρόντας και ο Πατρινός Νίκος Ηλιόπουλος ο οποίος προετοιμάζεται για την υψηλών στόχων φετινή χρονιά.

Αμαλία Λαλιώτη

 

Continue Reading

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

ΝΕΠ: Στην Εθνική ομάδα ο Φάνης Κουρής για την Πολυεθνή συνάντηση κολύμβησης 2024

Published

on

Ακόμη μια μεγάλη επιτυχία για την κολυμβητική ομάδα της ΝΕΠ, με την κλήση του αθλητή της Φάνη Κουρή (Κ15) στην Εθνική ομάδα κολύμβησης για την Πολυεθνή συνάντηση κολύμβησης 2024 (Μultination Swimming Meet 2024), Aγοριών και Κοριτσιών ηλικίας 13-14-15 ετών (Youth) που θα διεξαχθεί στις 6-7 Απριλίου στα Σκόπια.

Ο αθλητής της Λίνας Μαστροπάσκουα κλήθηκε για τα 100μ. πεταλούδα χάρη στον χρόνο του 57.31 που αποτελεί τον καλύτερο χρόνο της κατηγορίας του.

Τέλος να θυμίσουμε ότι προσφάτως κλήθηκε και η αθλήτριά της ΝΕΠ Αποστολία Σκούτα.

Continue Reading
Advertisement

Facebook