Connect with us

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Λεφτά για Rapid ΔΕΝ υπάρχουν στον αθλητισμό

Published

on

Η σύγχυση που υπάρχει στον αθλητισμό αναφορικά με το πότε θα έχουμε επανέναρξη πρωταθλημάτων είναι τεράστια. Είναι πλέον ευρέως γνωστό πως χιλιάδες σωματεία στη χώρα μας ασφυκτιούν, καθώς τα δυο συνεχόμενα «λουκέτα» στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις μέσα σε διάστημα λιγότερο του ενός χρόνου έχουν «εξαφανίσει» τη λέξη «έσοδα» από το μπλοκάκι τους.

Και μπορεί από τον Ιανουάριο κι έπειτα ο αθλητισμός να ακούγεται ότι υπάρχει διάθεση να επανεκκινήσει, ωστόσο οι συνθήκες είναι άγνωστες και τα ερωτήματα πολλά. Θα πρέπει τα ερασιτεχνικά σωματεία να υποβάλλουν τους αθλητές τους σε Rapid Test ή θα αρκεστούν στα μέτρα που τηρούσαν πριν το δεύτερο Lockdown; Πως τα σωματεία με μηδενικά έσοδα θα μπορέσουν να καλύψουν σε εβδομαδιαία βάση τα τεστ; Θα βοηθήσει η Πολιτεία ή θα ρίξει το μπαλάκι στις ομάδες με τη συνενοχή των Ομοσπονδιών;

Η «Match» επικοινώνησε με τρεις παράγοντες πατρινών ομάδων, τον Χρήστο Δεβελέγκα (πρόεδρο της Ακαδημίας των Σπορ), τον Θοδωρή Κανελλόπουλο (γενικό αρχηγό της ΝΕΠ) και Παναγιώτη Σεμιτέκολο (πρόεδρο της ΠΓΕ), ζητώντας τη γνώμη των σωματείων.

Να σημειώσουμε πως φημολογείται έντονα πως ορισμένες Ομοσπονδίες δεν προτίθενται να πληρώσουν τα Rapid Test στις ομάδες, αν και εφόσον κριθεί απαραίτητο να ακολουθήσουν ένα σκληρό υγειονομικό πρωτόκολλο. Αν αυτή η πληροφορία ευσταθεί ή όχι, θα επιβεβαιωθεί στο άμεσο μέλλον…

Χρ.Δεβελέγκας (Ακαδημία των Σπορ): «Ο ετήσιος προγραμματισμός κάθε συλλόγου βασίζεται στις χορηγίες, στις δωρεές και στις οικονομικές ενισχύσεις των μελών του. Πριν διανύσουμε το ένα τρίτο της περιόδου, το κράτος επέβαλε διακοπή και των αθλητικών δραστηριοτήτων. Όσα έσοδα υπήρχαν μέχρι αυτήν τη στιγμή στην Ακαδημία, τα κρατάμε κυρίως για τις μετακινήσεις, έξοδα διαιτησίας κ.λπ..

Με το lockdown όλης της χώρας, σας ερωτώ: Ποιος χορηγός -και πού- θα βρει χρήματα ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί για τα υπόλοιπα 2/3 της περιόδου στα συμφωνηθέντα; Και εμείς με ποια έσοδα θα επωμιστούμε ένα χρηματικό κόστος, που θα ξεπεράσει τις 6.500 χιλιάδες ευρώ;

Φυσικά… είναι αδύνατον. Άρα, υποχρεωτικά θα οδηγηθούμε στο κλείσιμο ενός δαπανηρού τμήματος. Πρέπει να παυθούν πρακτικές που μετατρέπουν τις διοικήσεις των ομάδων σε εξιλαστήρια θύματα με την μετακύλιση στους αδύναμους ώμους του ερασιτεχνικού αθλητισμού όλων των οικονομικών βαρών.

Υπάρχουν το υπουργείο αθλητισμού, οι περιφέρειες, οι δήμοι και οι ομοσπονδίες που έχουν εκλεγεί από τους πολίτες και έχουν αρμοδιότητες για τη συντήρηση και την ανάπτυξη του αθλητισμού. Εάν αυτοί δεν αναλάβουν τις θεσμικές τους υποχρεώσεις είναι βέβαιο ότι το μέλλον μας θα είναι σκοτεινό και αβέβαιο».

Θ. Κανελλόπουλος (ΝΕΠ): «Η μόνη διευκόλυνση από την πλευρά της ΚΟΕ ως τώρα -στην Α1 Γυναικών που συμμετείχαμε μέχρι να κλείσουμεήταν να μας πληρώνει τα κόστη της διαιτησίας στα εντός έδρας παιχνίδια μας που υπολογίζονται στα 250 ευρώ, ενώ είχε μειώσει και τα παράβολα των μεταγραφών που πλήρωναν οι ομάδες κατά 50%.

Εμείς -και πιστεύω κι άλλοι σύλλογοι- δεδομένα θα ζητήσουμε από την Ομοσπονδία και την πολιτεία να μας βοηθήσουν, καθώς δεν είναι καθόλου εφικτό να μπορούμε σε εβδομαδιαία βάση να πληρώνουμε rapid test.

Έχουμε καταπονηθεί σε τεράστιο βαθμό οικονομικά και δεν αρκούν τα έσοδα ή οι συνδρομές μας για ένα τέτοιο κόστος. Θεωρώ αδύνατο να ανταποκριθούμε χωρίς βοήθεια.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό από την Ομοσπονδία μας, υπήρχε μια θετική διάθεση για κάποιες διευκολύνσεις όπως προανέφερα, αλλά μέχρι εκεί τουλάχιστον για την ώρα».

Π.Σεμιτέκολος (ΠΓΕ): «Σίγουρα πρέπει να υπάρχουν υγειονομικά πρωτόκολλα που θα διασφαλίζουν την τήρηση των μέτρων και τεστ για τη διασφάλιση της υγείας των αθλητών μας, ωστόσο υπάρχει ένα μεγάλο “αλλά”.

Η Παναχαϊκή ενδεχομένως θα μπορέσει να καλύψει το κόστος αυτό σε ένα βαθμό, αλλά δεν είμαστε μόνοι μας σε αυτό και μετράει η γνώμη όλων των ομάδων.

Είναι καθαρά θέμα των Ομοσπονδιών που έπρεπε να έχουν πάρει από νωρίτερα μέτρα και να ξεκαθαρίσουν από την πρώτη στιγμή στην πολιτεία τι μπορούν και τι δεν μπορούν να καλύψουν, ώστε να προστατέψουν τα σωματεία τους.

Πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πληρώσουν τα τεστ των ομάδων και όχι μόνο αυτά, αλλά και τη διαιτησία κ.α..

Το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να υπόσχονται προεκλογικά. Εισέπραξαν τα έσοδα που ήθελαν, μετά πέταξαν σε μας το μπαλάκι και τώρα μας λένε… ψηφίστε μας πάλι».

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Η αδειοδότηση και η ενίσχυση, ο φευγάτος Ετσενίκε, ο άπειρος «εκλεκτός» και το «χρυσό» κορίτσι

Published

on

Η Παναχαϊκή αισιοδοξεί για την αδειοδότηση στη σημερινή εξέταση του φακέλου της και προχωράει τον σχεδιασμό της *Ανακοινώνει Λεσάι, έχει συμφωνήσει και με δυο ξένους

ΣΤΟ ΠΑΜΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ

ΚΛΕΙΔΩΝΟΥΝ ΟΜΑΔΕΣ

ΚΑΙ ΟΜΙΛΟΙ ΣΤΗ SL2

 

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ: Ο ΕΤΣΕΝΙΚΕ «ΨΑΧΝΕΤΑΙ» ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ…

Το υψηλό κασέ του Κολομβιανού σέντερ πολύ δύσκολα θα τον κρατήσει στον Προμηθέα της νέας περιόδου *Κλήρωση ομίλων και αγώνων α’ φάσης στο BCL την Τετάρτη (26/6)

 

ΑΠΟΛΛΩΝ Π.

Γιατί ποντάρουν

στον Ψυχογιόπουλο

Οι «μελανόλευκοι» προχώρησαν στην επιλογή του φιλόδοξου αλλά άπειρου σε επίπεδο National League 1 προπονητή *Το πλάνο με παίκτες πατρινούς που θα «τραβήξουν» τον κόσμο

 

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ

Η ΒΗΤΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ

Οκτώ παίκτες εξηγούν στη «Match» τα πλεονεκτήματα της δεύτερης κατηγορίας αλλά και το πώς μπορεί να βελτιωθεί από τη νέα σεζόν

 

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Το φαινόμενο

Νόρα Δράκου

Δύο αργυρά Ευρωπαϊκά μετάλλια και Πανελλήνιο ρεκόρ για το «χρυσό» κορίτσι της Πάτρας. «Πρότυπο αθλήτριας, παράδειγμα αφοσίωσης και σκληρής δουλειάς», λέει στη «Match» ο προπονητής της Λ. Μήτρακας

 

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ

Κορυφώνεται η αγωνία στο Αίγιο

 

ΓΛΑΥΚΟΣ/ΕΣΠΕΡΟΣ

Διπλή «ηχηρή» προσθήκη

με Γκάτζιο-Αδαμόπουλο

 

SUPERLEAGUE

ΕΡΧΟΝΤΑΙ… «ΤΡΙΠΛΑ» ΠΛΕΙ ΟΦ!

Αλλάζει το σκηνικό διεξαγωγής στο κορυφαίο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της χώρας

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Η Εθνική ομάδα κολύμβησης επέστρεψε στην Ελλάδα γεμάτη μετάλλια – Με 16 αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Published

on

Η Εθνική ομάδα κολύμβησης επέστρεψε στην Αθήνα τη Δευτέρα (24.06.2024) μια ημέρα μετά την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος υγρού στίβου του Βελιγραδίου -και την επιτυχημένη της παρουσία με 17 μετάλλια– με την ΚΟΕ να αποφασίζει να λάβει μέρος στου ΟΑ με 16 αθλητές.

Πανηγυρική ατμόσφαιρα και “λάμψη” μεταλλίων το απόγευμα της Δευτέρας (24.06.2024) στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, καθώς επέστρεψε στην Ελλάδα το μεγαλύτερο μέρος της αποστολής που θριάμβευσε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης του Βελιγραδίου.

Τα 14 από τα συνολικά 17 μετάλλια της ελληνικής ομάδας (τις προηγούμενες ημέρες είχαν επιστρέψει στην Αθήνα ο Απόστολος Παπαστάμος και η Αννα Ντουντουνάκη και στη Θεσσαλονίκη ο Απόστολος Σίσκος) υποδέχθηκαν ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, μέλη της διοίκησης της ΚΟΕ, συγγενείς και φίλοι των αθλητών και των προπονητών.

Τα χαμόγελα περίσσευαν, όπως και οι προσδοκίες για ένα καλύτερο μέλλον για την ελληνική κολύμβηση, έστω κι αν άπαντες αναγνωρίζουν ότι τέτοια συγκομιδή δεν γίνεται να επαναληφθεί.

Η είδηση που προέκυψε από την υποδοχή της αποστολής, είναι ότι η Ολυμπιακή ομάδα της κολύμβησης για το Παρίσι θα αποτελείται τελικά από 16 αθλητές/τριες, αφού η ΚΟΕ αποφάσισε να κάνει χρήση και των έξι επιπλέον θέσεων που έχει δικαίωμα, χάρη στην πρόκριση τριών εθνικών ομάδων στις «σκυταλοδρομίες».

Αυτό σημαίνει ότι στη γαλλική πρωτεύουσα θα ταξιδέψουν οι δέκα κολυμβητές και κολυμβήτριες που έπιασαν όρια σε ατομικά αγωνίσματα (Κριστιάν Γκολομέεβ, Στέργιος Μπίλας, Δημήτρης Μάρκος, Απόστολος Χρήστου, Βαγγέλης Μακρυγιάννης, Απόστολος Σίσκος, Απόστολος Παπαστάμος, Νόρα Δράκου, Αννα Ντουντουνάκη και Γεωργία Δαμασιώτη) και άλλοι έξι μόνο για τα ομαδικά αγωνίσματα.

Οι σίγουροι είναι ο Ανδρέας Βαζαίος, ο Κώστας Εγγλεζάκης, ο Κώστας Στάμου και ο 16χρονος Βαγγέλης Ντούμας, που οριστικά θα πάρει τη θέση του Γιώργου Ασπουγαλή στην 4Χ100μ. μικτή ομάδική mixed, καθώς έχει σημειώσει μακράν καλύτερη επίδοση στα 100μ. πρόσθιο (1:00.66 στο «Ακρόπολις»). Οι δύο επιπλέον αθλητές πιθανότατα αφορούν την 4Χ100μ. ελεύθερο και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γνωστοποιηθούν τα ονόματά τους.

Η συνολική αποστολή της ΚΟΕ στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα φτάσει τα 45 μέλη, καθώς στους 16 της κολύμβησης προστίθενται οι 26 των δύο εθνικών ομάδων υδατοσφαίρισης, ο Αλκης Κυνηγάκης στο open water και το ντουέτο Ευαγγελία Πλατανιώτη/Σοφία Μαλκογεώργου στην καλλιτεχνική κολύμβηση.

Continue Reading

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Ασταμάτητη η Δράκου: «Ασημένια» και στα 50μ. ελεύθερο, πιάνοντας το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Κάνοντας νέο πανελλήνιο ρεκόρ στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βελιγραδίου!

Published

on

Εκπληκτική και ασταμάτητη μοιάζει η Νόρα Δράκου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου που διεξάγεται στο Βελιγράδι!

Η 32χρονη κολυμβήτρια, μετά το ασημένιο μετάλλιο στα 50μ. ύπτιο, κατέκτησε ακόμα ένα στη φετινή διοργάνωση!

Συγκεκριμένα, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, πετυχαίνοντας νέο πανελλήνιο ρεκόρ με 24.59, κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον τελικό των 50μ. ελεύθερο, εξασφαλίζοντας παράλληλα την παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού!

Παρά το γεγονός πως προκρίθηκε ως 8η στον τελικό με χρόνο 25:11, η Δράκου πραγματοποίησε μαγική εμφάνιση στον τελικό, ξεπερνώντας το όριο των Ολυμπιακών Αγώνων που ήταν στο 24:70.

Continue Reading
Advertisement
ΑΘΛΗΜΑΤΑ8 hours ago

Η αδειοδότηση και η ενίσχυση, ο φευγάτος Ετσενίκε, ο άπειρος «εκλεκτός» και το «χρυσό» κορίτσι

ΜΠΑΣΚΕΤ8 hours ago

Έριξε «βόμβα» ο Αταμάν: Μπορεί να έχουμε μια πολύ σημαντική μεταγραφή στον Παναθηναϊκό

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ8 hours ago

Η Εθνική ομάδα κολύμβησης επέστρεψε στην Ελλάδα γεμάτη μετάλλια – Με 16 αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

BASKET LEAGUE8 hours ago

Πανιώνιος: Έκλεισε τον πρώην άσο του ΠΑΟΚ, Κένταλ Σμιθ!

ΜΠΑΣΚΕΤ10 hours ago

Χωρίς πατρινό ρέφερι το διεθνές τουρνουά μπάσκετ «Ακρόπολις»

NATIONAL LEAGUE 213 hours ago

Ο Γλαύκος/Έσπερος για το «κόλπο γκρόσο» με Γιάννη Γκαβασιάδη!

ΜΠΑΣΚΕΤ15 hours ago

Τα κορίτσια του Προμηθέα νέα δυνατά τεστ με Λασσάνη Κοζάνης

ΔΙΕΘΝΗ18 hours ago

EURO: Σύγκρουση πρόκρισης ανάμεσα σε Κροατία και Ιταλία

Α1 ΕΣΚΑΗ19 hours ago

Τρίτων: Με Κατηφόρη και Παπαδόπουλο στην Α1 ΕΣΚΑ-Η

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ1 day ago

Απόλλων: Με Ψυχογιόπουλο στον πάγκο θα πορευθεί στη National League 1

ΑΘΛΗΜΑΤΑ8 hours ago

Η αδειοδότηση και η ενίσχυση, ο φευγάτος Ετσενίκε, ο άπειρος «εκλεκτός» και το «χρυσό» κορίτσι

ΜΠΑΣΚΕΤ8 hours ago

Έριξε «βόμβα» ο Αταμάν: Μπορεί να έχουμε μια πολύ σημαντική μεταγραφή στον Παναθηναϊκό

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ8 hours ago

Η Εθνική ομάδα κολύμβησης επέστρεψε στην Ελλάδα γεμάτη μετάλλια – Με 16 αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

BASKET LEAGUE8 hours ago

Πανιώνιος: Έκλεισε τον πρώην άσο του ΠΑΟΚ, Κένταλ Σμιθ!

ΜΠΑΣΚΕΤ10 hours ago

Χωρίς πατρινό ρέφερι το διεθνές τουρνουά μπάσκετ «Ακρόπολις»

NATIONAL LEAGUE 213 hours ago

Ο Γλαύκος/Έσπερος για το «κόλπο γκρόσο» με Γιάννη Γκαβασιάδη!

ΜΠΑΣΚΕΤ15 hours ago

Τα κορίτσια του Προμηθέα νέα δυνατά τεστ με Λασσάνη Κοζάνης

ΔΙΕΘΝΗ18 hours ago

EURO: Σύγκρουση πρόκρισης ανάμεσα σε Κροατία και Ιταλία

Α1 ΕΣΚΑΗ19 hours ago

Τρίτων: Με Κατηφόρη και Παπαδόπουλο στην Α1 ΕΣΚΑ-Η

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ1 day ago

Απόλλων: Με Ψυχογιόπουλο στον πάγκο θα πορευθεί στη National League 1

Facebook