Connect with us

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Λεφτά για Rapid ΔΕΝ υπάρχουν στον αθλητισμό

Published

on

Η σύγχυση που υπάρχει στον αθλητισμό αναφορικά με το πότε θα έχουμε επανέναρξη πρωταθλημάτων είναι τεράστια. Είναι πλέον ευρέως γνωστό πως χιλιάδες σωματεία στη χώρα μας ασφυκτιούν, καθώς τα δυο συνεχόμενα «λουκέτα» στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις μέσα σε διάστημα λιγότερο του ενός χρόνου έχουν «εξαφανίσει» τη λέξη «έσοδα» από το μπλοκάκι τους.

Και μπορεί από τον Ιανουάριο κι έπειτα ο αθλητισμός να ακούγεται ότι υπάρχει διάθεση να επανεκκινήσει, ωστόσο οι συνθήκες είναι άγνωστες και τα ερωτήματα πολλά. Θα πρέπει τα ερασιτεχνικά σωματεία να υποβάλλουν τους αθλητές τους σε Rapid Test ή θα αρκεστούν στα μέτρα που τηρούσαν πριν το δεύτερο Lockdown; Πως τα σωματεία με μηδενικά έσοδα θα μπορέσουν να καλύψουν σε εβδομαδιαία βάση τα τεστ; Θα βοηθήσει η Πολιτεία ή θα ρίξει το μπαλάκι στις ομάδες με τη συνενοχή των Ομοσπονδιών;

Η «Match» επικοινώνησε με τρεις παράγοντες πατρινών ομάδων, τον Χρήστο Δεβελέγκα (πρόεδρο της Ακαδημίας των Σπορ), τον Θοδωρή Κανελλόπουλο (γενικό αρχηγό της ΝΕΠ) και Παναγιώτη Σεμιτέκολο (πρόεδρο της ΠΓΕ), ζητώντας τη γνώμη των σωματείων.

Να σημειώσουμε πως φημολογείται έντονα πως ορισμένες Ομοσπονδίες δεν προτίθενται να πληρώσουν τα Rapid Test στις ομάδες, αν και εφόσον κριθεί απαραίτητο να ακολουθήσουν ένα σκληρό υγειονομικό πρωτόκολλο. Αν αυτή η πληροφορία ευσταθεί ή όχι, θα επιβεβαιωθεί στο άμεσο μέλλον…

Χρ.Δεβελέγκας (Ακαδημία των Σπορ): «Ο ετήσιος προγραμματισμός κάθε συλλόγου βασίζεται στις χορηγίες, στις δωρεές και στις οικονομικές ενισχύσεις των μελών του. Πριν διανύσουμε το ένα τρίτο της περιόδου, το κράτος επέβαλε διακοπή και των αθλητικών δραστηριοτήτων. Όσα έσοδα υπήρχαν μέχρι αυτήν τη στιγμή στην Ακαδημία, τα κρατάμε κυρίως για τις μετακινήσεις, έξοδα διαιτησίας κ.λπ..

Με το lockdown όλης της χώρας, σας ερωτώ: Ποιος χορηγός -και πού- θα βρει χρήματα ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί για τα υπόλοιπα 2/3 της περιόδου στα συμφωνηθέντα; Και εμείς με ποια έσοδα θα επωμιστούμε ένα χρηματικό κόστος, που θα ξεπεράσει τις 6.500 χιλιάδες ευρώ;

Φυσικά… είναι αδύνατον. Άρα, υποχρεωτικά θα οδηγηθούμε στο κλείσιμο ενός δαπανηρού τμήματος. Πρέπει να παυθούν πρακτικές που μετατρέπουν τις διοικήσεις των ομάδων σε εξιλαστήρια θύματα με την μετακύλιση στους αδύναμους ώμους του ερασιτεχνικού αθλητισμού όλων των οικονομικών βαρών.

Υπάρχουν το υπουργείο αθλητισμού, οι περιφέρειες, οι δήμοι και οι ομοσπονδίες που έχουν εκλεγεί από τους πολίτες και έχουν αρμοδιότητες για τη συντήρηση και την ανάπτυξη του αθλητισμού. Εάν αυτοί δεν αναλάβουν τις θεσμικές τους υποχρεώσεις είναι βέβαιο ότι το μέλλον μας θα είναι σκοτεινό και αβέβαιο».

Θ. Κανελλόπουλος (ΝΕΠ): «Η μόνη διευκόλυνση από την πλευρά της ΚΟΕ ως τώρα -στην Α1 Γυναικών που συμμετείχαμε μέχρι να κλείσουμεήταν να μας πληρώνει τα κόστη της διαιτησίας στα εντός έδρας παιχνίδια μας που υπολογίζονται στα 250 ευρώ, ενώ είχε μειώσει και τα παράβολα των μεταγραφών που πλήρωναν οι ομάδες κατά 50%.

Εμείς -και πιστεύω κι άλλοι σύλλογοι- δεδομένα θα ζητήσουμε από την Ομοσπονδία και την πολιτεία να μας βοηθήσουν, καθώς δεν είναι καθόλου εφικτό να μπορούμε σε εβδομαδιαία βάση να πληρώνουμε rapid test.

Έχουμε καταπονηθεί σε τεράστιο βαθμό οικονομικά και δεν αρκούν τα έσοδα ή οι συνδρομές μας για ένα τέτοιο κόστος. Θεωρώ αδύνατο να ανταποκριθούμε χωρίς βοήθεια.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό από την Ομοσπονδία μας, υπήρχε μια θετική διάθεση για κάποιες διευκολύνσεις όπως προανέφερα, αλλά μέχρι εκεί τουλάχιστον για την ώρα».

Π.Σεμιτέκολος (ΠΓΕ): «Σίγουρα πρέπει να υπάρχουν υγειονομικά πρωτόκολλα που θα διασφαλίζουν την τήρηση των μέτρων και τεστ για τη διασφάλιση της υγείας των αθλητών μας, ωστόσο υπάρχει ένα μεγάλο “αλλά”.

Η Παναχαϊκή ενδεχομένως θα μπορέσει να καλύψει το κόστος αυτό σε ένα βαθμό, αλλά δεν είμαστε μόνοι μας σε αυτό και μετράει η γνώμη όλων των ομάδων.

Είναι καθαρά θέμα των Ομοσπονδιών που έπρεπε να έχουν πάρει από νωρίτερα μέτρα και να ξεκαθαρίσουν από την πρώτη στιγμή στην πολιτεία τι μπορούν και τι δεν μπορούν να καλύψουν, ώστε να προστατέψουν τα σωματεία τους.

Πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πληρώσουν τα τεστ των ομάδων και όχι μόνο αυτά, αλλά και τη διαιτησία κ.α..

Το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να υπόσχονται προεκλογικά. Εισέπραξαν τα έσοδα που ήθελαν, μετά πέταξαν σε μας το μπαλάκι και τώρα μας λένε… ψηφίστε μας πάλι».

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Ακαδημία Των Σπορ: Ξανά σε αγωνιστικούς ρυθμούς οι υποδομές – Το ευχαριστήριο σε Διομήδη Άργους

Published

on

Ξανά μπήκαν σε αγωνιστικούς ρυθμούς οι ομάδες παίδων και παμπαίδων της Ακαδημίας των Σπορ στο χάντμπολ μετά τους αγώνες που έδωσαν στο Άργος την Κυριακή.

Κοντά με την ομάδα των παίδων που έδωσε επίσημο αγώνα για το παιδικό πρωτάθλημα ΤΕΧ Πελοποννήσου, μαζί ταξίδεψε και η ομάδα των παμπαίδων Α΄ που έδωσε φιλικό αγώνα με την αντίστοιχη ομάδα του Διομήδη Άργους.

Οι δύο ομάδες της Πελοποννήσου θα πραγματοποιήσουν τους παραπάνω αγώνες και στην Πάτρα την ερχόμενη βδομάδα, ενώ θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν το γεγονός, ώστε να γίνει και ακόμη ένας αγώνας αυτός των παμπαίδων Β΄.

Ο τεχνικός διευθυντής της Ακαδημίας των Σπορ Γιάννης Παπαγιαννόπουλος δήλωσε:

Με την ομάδα του Διομήδη Άργους χρόνια τώρα εφαρμόζουμε τέτοιου είδους αγώνες, εκμεταλλευόμενοι τους επίσημους αγώνες των πρωταθλημάτων ΤΕΧΠ.

Είμαστε και οι δύο ομάδες στην Πελοπόννησο που προσπαθούμε χρόνια τώρα τα μέγιστα για την χειροσφαίριση, απομακρυσμένες από τα μεγάλα αστικά κέντρα χάντμπολ και χρειαζόμαστε τέτοιου είδους παιχνίδια που θα βοηθήσουν τους αθλητές μας στην εξέλιξη τους.

Η σχέση των δύο ομάδων είναι κάτι παραπάνω από φιλικές και πάντα αμφότεροι ανταποκρινόμαστε στις φιλοξενίες, κάτι που για άλλη μια φορά έγινε πάλι στο Άργος την Κυριακή.

Επί της ευκαιρίας μας δίνεται η δυνατότητα να ευχαριστήσουμε και δια του τύπου για μια άλλη μια φορά του ιθύνοντες του Διομήδη για την φιλοξενία τους.

Στην φωτογραφία: Από την στάση του ταξιδιού προς Άργος αθλητές της Ακαδημίας των Σπορ όρθιοι από αριστερά: Β. Αγγελακόπουλος, Ι. Παπακωστόπουλος, Α. Γιώτης, Κ. Μαζαράκης, Ο. Μεταξάς, Γ. Παπαδιονυσόπουλος, Σ. Παπαδιονυσόπουλος, Ν. Γούβης, Γ. Τζουραμάνης, Ε. Καγκελάρης, Η. Τρίγκος.

Καθιστοί από αριστερά: Α. Ζαβός, Η. Ευθυμίου και από δεξιά Α. Μπιλάλης, Χ. Γιάγκος.

Continue Reading

ΠΟΛΟ

Εθνική Γυναικών: Νέα ήττα με 14-8 από την Ισπανία

Published

on

Η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Γυναικών γνώρισε μοιραία τη δεύτερη ήττα της, σε ισάριθμους αγώνες, στον Β’ Όμιλο του 17ου World League Super Final, την Τρίτη (15/6) το βράδυ στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ, από ένα ακόμα μεγαθήριο του αθλήματος.

Μετά τη χθεσινή ήττα από τις ΗΠΑ, αυτή τη φορά ηττήθηκε από την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ισπανία με 14-8 στον αγώνα που έκλεισε τη 2η αγωνιστική, σε έναν αγώνα που έπαιζε και πάλι με ελλείψεις, δεν μπόρεσε να βγάλει μεγάλη αντίσταση -παρά μόνο κατά διαστήματα- και οι αντίπαλες επιβλήθηκαν δίκαια.

Η ομάδα του Τεό Λοράντου θα έχει πλέον από αύριο Τετάρτη (16/6) στη σύνθεση τις Ελευθεριάδου, Νίνου και Μυριοκεφαλιτάκη, που εξέτισαν την ποινή τους και θα είναι πλήρης στον τρίτο αγώνα της στον Όμιλο κόντρα στο Καζακστάν (20.15) ώστε να μεταμορφωθεί προς το καλύτερο, να κάνει μια νέα αρχή παίρνοντας τουλάχιστον την 3η θέση στον Όμιλο ώστε και να ξεκινήσει κι από τα προημιτελικά χιαστί της Πέμπτης μια πορεία για τα ψηλά.

Οι Ισπανίδες ήταν κυρίαρχες από το πρώτο οκτάλέπτο, με σκληρό παιχνίδι και σφιχτή άμυνα, ενώ έβρισακαν λύσεις επιθετικά με όλους τους τρόπους. Η Εθνική είχε ένα καλό διάστημα στο δεύτερο οκτάλεπτο και λίγο προς το φινάλε του αγώνα, αλλά δεν μπόρεσε να ανατρέψει τα δεδομένα. MVP του αγώνα αναδείχθηκε η Ισπανίδα Ορτίθ (4 γκολ).

ΕΛΛΑΔΑ – ΙΣΠΑΝΙΑ 8-14

Οκτάλεπτα: 2-5, 1-3, 3-2, 2-4.

ΕΛΛΑΔΑ (Τεό Λοράντος): Σταματοπούλου, Τσουκαλά 3, Τριχά, Πλευρίτου Μ. 1, Ξενάκη 2, Πάτρα, Τορνάρου, Πλευρίτου Β. 1, Πλευρίτου Ελ. 1, Σωτηρέλη.

ΙΣΠΑΝΙΑ (Μιγκέλ Όκα): Εστερ, Ριυίθ, Εσπάρ Α. 2, Ορτίθ 4, Ταραγκό 1, Γγκοντζάλεθ, Εσπάρ Κλ., Πένια 1, Αθνάρ 1, Κρέσπι, Γκαρθία 3, Λέιτον 2, Σάντσεζ.

Διαιτητές: Ντεσλιέρες (Καναδάς), Κουν (Ουγγαρία)

Continue Reading

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Roland Garros: Τα 1.852 λεπτά των Τσιτσιπά και Σάκκαρη στο Παρίσι

Published

on

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη, περισσότερο και από την αξία και το ταλέντο τους, επιβεβαίωσαν στο Roland Garros την τεράστια δυναμική τους.

Ο 22χρονος Ελληνας πρωταθλητής, φτάνοντας στον τελικό και χάνοντας (3-2) μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι (4 ώρες και 11 λεπτά) από τον Νόβακ Τζόκοβιτς (Νο 1 στη παγκόσμια κατάταξη). Και η 25χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια, «σταματώντας» μονάχα στον ημιτελικό, απέναντι στην Τσέχα Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα (2-1 σετ), μετά από 3 ώρες και 18 λεπτά.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος βρίσκεται πλέον στο Νο 4 της παγκόσμιας κατάταξης, πίσω μόνο από Νόβακ Τζόκοβιτς, Ντανιίλ Μεντβέντεβ και Ράφα Ναδάλ, αγωνίστηκε στο Roland Garros σε 7 παιχνίδια για 19 ώρες και 23 λεπτά, κερδίζοντας 143 γκέιμ και χάνοντας 116, ενώ πανηγύρισε 20 σετ και έχασε έξι.

Από την πορεία του, έως και τον τελικό της κορυφαίας διοργάνωσης, ο Ελληνας πρωταθλητής εξασφάλισε 750.000 ευρώ, ενώ συνολικά από το 2016 που άρχισε την επαγγελματική του καριέρα, έως τώρα (172 νίκες/85 ήττες), έχει εισπράξει 15.050.627 ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της ATP.

Η Μαρία Σάκκαρη, η οποία παραμένει στο Νο 18 της παγκόσμιας κατάταξης, αγωνίσθηκε συνολικά στο Roland Garros σε 6 παιχνίδια για 11 ώρες και 29 λεπτά, κερδίζοντας 85 γκέιμ και χάνοντας 56, ενώ πανηγύρισε με τη σειρά της 11 σετ και έχασε μόλις τρία.

Από την πορεία της έως και τα ημιτελικά του κορυφαίου τουρνουά, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα εισπράξει 375.000 ευρώ, ενώ συνολικά από τo 2010 σε τουρνουά της international Tennis Federation (113 νίκες και 96 ήττες), έχει κερδίσει 4.288.034 ευρώ, σύμφωνα με την WTA.

Επόμενο μεγάλο ραντεβού και των δύο, θα είναι το Wimbledon, που θα διεξαχθεί από τις 28 Ιουνίου μέχρι τις 11 Ιουλίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αντώνης Βαζογιάννης

Continue Reading
Advertisement

Facebook