Connect with us

SUPER LEAGUE 2

Λεουτσάκος: “Έχουμε καταλήξει σε δυο χορηγίες”

Published

on

Στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis 95,5 μίλησε ο πρόεδρος της Football League, Λεωνίδας Λεουτσάκος και αναφέρθηκε στα έσοδα που αναμένει η λίγκα.

Σημείωσε ότι είναι κοντά σε συμφωνία με δύο χορηγούς, υπογράμμισε ότι με τα τωρινά δεδομένα οι ΠΑΕ χρήματα στο ταμείο τους δεν θα δουν, ενώ επανέλαβε ότι θα διεκδικήσει η διοργανώτρια τα χρήματα από την UEFA για το πρωτάθλημα της Κ19.

Αναλυτικά:

Δεν υπήρχε τρόπος να ξεκινήσει νωρίτερα το πρωτάθλημα;

«Όχι. Με όσα έγιναν μετά τις αποχωρήσεις Ηρακλή, Αγροτικού και τα δικαστήρια, δεν ήταν στο χέρι μας. Εμείς θέλαμε να ξεκινήσουμε. Ήταν καθαρά θέμα ΕΠΟ και προκήρυξης. Αισίως τελείωσαν όλα και πρέπει να ξεκινήσουμε. Μέχρι προχθές είχαμε δικαστήρια. Πρακτικά δεν μπορούσε να ξεκινήσει νωρίτερα. Εκκρεμούν τα πιστοποιητικά στην ΕΕΑ, ενώ η Δόξα Δράμας και ο Καραϊσκάκης πρέπει να γίνουν ΠΑΕ. Για να μην πούμε 7 του μηνός και είμαστε αναξιόπιστοι είπαμε 22 Οκτωβρίου και θα βάλουμε πέντε εμβόλιμες. Θεωρώ ότι είναι η καλύτερη ημερομηνία».

Αν υπάρχει περίπτωση να μη φτάσει ούτε αυτό το περιθώριο, είπε:

«Πιστεύω ότι αυτή η ημερομηνία θα είναι αρκετή για να ξεκινήσουμε. Δεν πιστεύω ότι θα έχουμε προβλήματα».

Για τα έσοδα:

«Έχουμε ένα συμβόλαιο με την ΕΡΤ. Τα λεφτά αυτά θα πάνε στο μπάτζετ της λίγκας και στις αποζημιώσεις των υπαλλήλων. Έχουμε κάνει συζητήσεις και είμαστε σε καλό δρόμο, ώστε τα ποσά που θα βρούμε, θα πάνε στα έξοδα των ομάδων, δηλαδή τις διαιτησίες και αν βρούμε κάτι παραπάνω να πληρώσουμε το ασφαλιστήριο των ομάδων. Έχουμε μία πολύ καλή συζήτηση με τον κύριο Γραμμένο και τον κύριο Περέιρα. Η Football League ήταν η μόνη που δεν χρωστούσε στη διαιτησία ούτε ένα ευρώ.

Πληρώναμε τα μισά Παρασκευή στην τράπεζα και την Κυριακή τα υπόλοιπα, που δεν υπάρχει πουθενά στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο αυτό. Είμαστε σε μία συζήτηση να πληρώνουμε ή, κάθε μήνα ή, κάθε δίμηνο στην ΕΠΟ τα έξοδα της διαιτησίας».

Άρα οι ομάδες δεν θα πάρουν στο χέρι χρήματα…

«Στην ουσία τα έξοδα των διαιτησιών είναι των ομάδων, αυτές θα τα πλήρωναν. Είναι κάποιο ποσό σοβαρό το μήνα, δεν είναι λίγα τα λεφτά. Και 5.000 και 1.000 ευρώ να βρούμε είναι αρκετό. Αφού έχουμε την παγκόσμια πρωτοτυπία στην Ελλάδα και έχουμε δύο λίγκες… Σε όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα υπάρχει μία λίγκα».

Θα αντέξουν οι ομάδες με αυτά τα δεδομένα;

«Οι ομάδες που δεν πήραν άδεια έριξαν το μπάτζετ. Φυσικά, προσπαθούμε να βρούμε κάποια χρήματα υπέρ των ομάδων, δεν σταματάμε εκεί. Αν δεν ξεκινούσαμε το πρωτάθλημα θα ήταν δύσκολο να μαζέψουμε χορηγίες».

Τα χρήματα της διαιτησίας θα είναι από κάποια χορηγία;

«Ναι. Έχουμε καταλήξει σε δύο χορηγίες. Όσο δεν ξεκινάς, το προϊόν δεν μπορείς να το δείξεις. Είναι η ΕΡΤ που μας στηρίζει, βρήκαμε κάποιες καλές ημέρες να δείχνουμε αγώνες Σάββατο και Δευτέρα, να μην πέσουμε πάνω σε όλα τα παιχνίδια, να μπορούν και οι ομάδες αν θέλουν να κινηθούν και εμπορικά από μόνες τους λόγω τηλεοπτικού χρόνου. Ό,τι έρθει είναι ευπρόσδεκτο και το κυνηγάμε. Αυτή είναι η μοίρα μας. Εδώ ολόκληρος Παναθηναϊκός έχει οικονομικά προβλήματα».

Φτάνουν 2 εκατ. ευρώ για όλο το πρωτάθλημα;

«Όχι, είναι λίγο πιο κάτω. Δεν είναι ικανοποιητικό το νούμερο. Εγώ το είπα και στην ΕΠΟ ότι το πρόβλημα θα έρθει σίγουρα σε σας. Πρέπει να το δούμε όλοι συντονισμένα πώς θα το αντιμετωπίσουμε. Είμαστε στη χώρα που έχει τέσσερα μνημόνια. Αν δεν το καταλάβουν κάποιοι να γίνει ενιαίο το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και να διεκδικήσουμε όλοι μαζί, του χρόνου τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα και για ομάδες της Super League.

Να ξέρετε ότι υπήρχαν χρήματα που έρχονταν από UEFA, FIFA και η Football League δεν έπαιρνε ευρώ. Αυτά θα τα διεκδικήσουμε. Στις 31 Οκτωβρίου θα έχουμε συνάντηση. Δεν μπορεί η FIFA να στέλνει για την Κ20 κάποια χρήματα των 2 εκατ. ευρώ και να μην παίρνουμε εμείς για την Κ19. Δεν το καταλαβαίνω. Θα το απαιτήσουμε και αν χρειαστεί θα πάμε και έξω.

Πέσαμε κατευθείαν στα βαθιά, κάναμε τη μείωση των ομάδων, τη μείωση προσωπικού, ρίξαμε το μπάτζετ, έχουμε υποστεί τα πάνδεινα… Κάποια στιγμή η Football League θα πρέπει να αναβαθμιστεί. Αν δεν το κάνει τώρα, δεν θα το κάνει ποτέ. Φέτος το πρωτάθλημα θα είναι πολύ ανταγωνιστικό. Πέφτουν έξι και υπάρχουν πολύ καλές ομάδες».

SUPER LEAGUE 2

Τα γκολ της πρεμιέρας στα πλέι οφ και τα πλέι άουτ στον Νότιο Όμιλο (vid)

Published

on

Η Super League 2 έδωσε στη δημοσιότητα τα γκολ της πρεμιέρας στα πλέι οφ και πλέι άουτ του Νότιου Ομίλου Super League 2.

Μεταξύ αυτών και το στραβοπάτημα της Παναχαϊκής με τον Γιούχτα στην Αγυιά.

 

Continue Reading

SUPER LEAGUE 2

Νέος Γενικός Διευθυντής στη Super League 2 ο Σταμούλης

Published

on

Τί και αν ο Απόλλωνας Πόντου υποβιβάστηκε από την Super League 2;

Εντούτοις ο Χαράλαμπος Σταμούλης, άλλοτε εκπρόσωπος των «κοκκινόμαυρων» και Αντιπρόεδρος της διοργανώτριας Αρχής είναι πλέον ο καινούργιος Γενικός Διευθυντής, όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Πέμπτης (28/03).

Με το Διοικητικό Συμβούλιο της SL2 να εγκρίνει την πρόσληψή του Σταμούλη μέσω τηλεδιάσκεψης.

Η σχετική ενημέρωση:
«Ολοκληρώθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League 2, στο οποίο λήφθηκε η εξής απόφαση: Έγκριση πρόσληψης Γενικού Διευθυντή της Super League 2».

Continue Reading

SUPER LEAGUE 2

Super League 2: Εμφατικό ξεκίνημα για Καλλιθέα και Ιωνικό

Στην πρεμιέρα των πλέι άουτ του Νοτίου Ομίλου.

Published

on

Με… εκκωφαντικό τρόπο μπήκε στα πλέι οφ του Νότιου Ομίλου της Super League 2 η Καλλιθέα, που επικράτησε 4-0 στην έδρα της Ηλιούπολης για την 1η αγωνιστική. Έτσι, ανέβηκε στους 27 βαθμούς με τη διαφορά της από τα δεύτερα Χανιά να αυξάνεται στο +5 και πάει με την καλύτερη ψυχολογία στο εντός έδρας ντέρμπι με τον Ιωνικό την προσεχή Κυριακή.

Μόλις στο 10′ ο Λουκίνας άνοιξε το σκορ και στο 16’ ο Ντεμέτριους διπλασίασε τα τέρματα των φιλοξενούμενων. Το 3-0 έκανε στο 40’ ο Μανθάτης και το τελικό σκορ έγραψε ο Τόρες στο 62’.

Ξαναμπήκε στο «κόλπο» ο Ιωνικός

Πρεμιέρα που τον κάνει να ονειρεύεται την επιστροφή του στην Super League 1 πραγματοποίησε ο Ιωνικός! Η ομάδα του Δημήτρη Σπανού με τρομερή εμφάνιση πάτησε τα Χανιά, με το εμφατικό 5-1 και μπήκε ιδανικά στα πλέι όφ της SL2.

Οι Νικαιώτες βρέθηκαν στο -1 από τους Κρητικούς και στο -6 από την πρωτοπόρο Καλλιθέα, λίγο πριν το συναπάντημά τους.

Οι γηπεδούχοι έκαναν εκρηκτική εκκίνηση και προηγήθηκαν  με 2-0 στο 11’, με Σαλαζάρ και Σόουζα! Ο Οικονομίδης στο 43’ και ο Ντάουντα στο 52’ έδωσαν αέρα 4 τερμάτων, με τα Χανιά να μειώνουν στο 56’ με τον Νίλι. Το τελικό 5-1 έγραψε και πάλι ο Οικονομίδης, στο 83’.

Continue Reading
Advertisement
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ23 hours ago

Απόλλων Carna: «Γύρος θανάτου» πέντε αγωνιστικών!

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ21 hours ago

Προμηθέας: Ο Νάσος Μπαζίνας ανεβαίνει σε συμμετοχές

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ19 hours ago

Ήταν «φίσκα» η Περιβόλα στον αγώνα με τον Ολυμπιακό

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ24 hours ago

Εθνική Ελλάδας: Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της γαλανόλευκης

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ20 hours ago

Η ΕΛ.ΑΣ. ανέβαλε τον αγώνα της Κυριακής του Προμηθέα με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ16 hours ago

Ολυμπιακός: Αύριο 29/3 σε κυκλοφορία τα εισιτήρια για το ματς κόντρα στην Φενέρμπαχτσε

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ16 hours ago

ΕΠΣ Αχαΐας: Οι διαιτητές του Σαββατοκύριακου (30-31/03) σε Α’, Β’ και Γ’ κατηγορία

ΧΑΝΤΜΠΟΛ22 hours ago

Αυλαία για την Ακαδημία των Σπορ στην Νέα Ιωνία

SUPER LEAGUE 215 hours ago

Τα γκολ της πρεμιέρας στα πλέι οφ και τα πλέι άουτ στον Νότιο Όμιλο (vid)

ΔΙΕΘΝΗ14 hours ago

Premier League: Τα ball boys θα σταματήσουν να δίνουν την μπάλα στους παίκτες

Facebook