Connect with us

ΔΙΕΘΝΗ

Λίβερπουλ για φίλημα και… τίτλο!*Τι έγινε στην υπόλοιπη Ευρώπη

Published

on

Τι να πει κανείς για αυτή την Λίβερπουλ;

Μετά το Τσάμπιονς Λιγκ και το Σούπερ Καπ Ευρώπης η ομαδάρα του Γιούργκεν Κλοπ πάει… καρφί και για πρωτάθλημα. Οι reds πέρασαν με 2-1 από το “Στάμφορντ Μπριτζ” σε βάρος της Τσέλσι, έφτασαν σε όλες τις διοργανώσεις τις 15 διαδοχικές νίκες και παραμένουν μόνοι πρώτοι στην κορυφή, δείχνοντας μεγάλη αυτοπεποίθηση για τον τίτλο.

Ο Αλεξάντερ-Άρνολντ άνοιξε το σκορ στο 14′ με ασύλληπτη βολίδα με το δεξί από το ύψος της μεγάλης περιοχής και ο Φιρμίνο διπλασίασε τα τέρματά στο 30′ με κεφαλιά, με τον Καντέ να μειώνει με εκπληκτικό σουτ στο 71′ αλλά τους μπλε να μην καταφέρνουν, παρά την πίεση που άσκησαν να πάρουν κάτι από το ματς.

«Αλεπούδες»… έφαγαν την Τότεναμ

Συνεχίζει τις κακές εμφανίσεις η Τότεναμ, η οποία λίγες μέρες μετά το 2-2 στο «Γ. Καραϊσκάκης» απέναντι στον εξαιρετικό Ολυμπιακό, έγινε θύμα και της Λέστερ στο πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ.

Η περυσινή φιναλίστ του UEFA Champions League, για τρίτη φορά τη φετινή σεζόν και δεύτερη σε διάστημα τριών ημερών, προηγήθηκε μεν στο σκορ (29’ Κέιν), όμως, κατάφερε να ηττηθεί με 2-1 (69 Ρικάρντο, 85’ Μάντισον) από τις σκληροτράχηλες «αλεπούδες» εκτός έδρας.

Η εκκίνηση των «spurs» στη φετινή σεζόν μπορεί να χαρακτηριστεί από μέτρια έως κακή, αφού ο μέχρι στιγμής απολογισμός του αγγλικού πρωταθλήματος καταγράφει 2 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες, ενώ και με την ισοπαλία απέναντι στους «ερυθρόλευκους», κάθε ματς πλέον γίνεται τελικός στον όμιλο.

Όργια η Σίτι, σκόρπισε τη Γουότφορντ με οκτάρα!

Πράγματα και θαύματα έκανε η Μάντσεστερ Σίτι απέναντι στην Γουότφορντ την οποία και διέλυσε με το απίστευτο 8-0, σε ένα ματς που είχε και τρία δοκάρια! Οι υπερηχητικοί «πολίτες» κατέγραψαν την μεγαλύτερη νίκη τους στο αγγλικό ποδόσφαιρο, ενώ ταυτοχρόνως ήταν και η πιο βαριά ήττα για τις «σφήκες» στην ιστορία τους.

Ο Νταβίντ Σίλβα με γκολ από τα αποδυτήρια άνοιξε το σκορ στα 53 δευτερόλεπτα, ενώ οι γηπεδούχοι στο 6’ κέρδισαν πέναλτι, με τον Αγουέρο να ευστοχεί από την άσπρη βούλα και να φτάνει τα 100 τέρματα στο «Etihad», όντας μόλις ο 3ος στην ιστορία της Premier League με τριψήφιο αριθμό τερμάτων σε ένα γήπεδο!

Έξι λεπτά αργότερα ο Μαχρέζ με φάουλ έγραψε το 3-0 και στο 15’ ο Μπερνάντο Σίλβα το 4-0. Το σόου της Σίτι συνεχίστηκε και στο 18’ ο Οταμέντι έγραψε το 5-0 με προβολή μετά από γύρισμα του Αγουέρο.

Στην επανάληψη, όλα ήταν μια από τα ίδια. Ο Πορτογάλος Σίλβα σημείωσε ξανά δύο τέρματα σε 11 λεπτά (49’, 60’) ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 7-0 και στο 85’ ολοκλήρωσε τον θρίαμβο ο Ντε Μπρόινε.

Αφεντικό στο Μιλάνο η Ίντερ!

Μια καταπληκτική ομάδα έχει δημιουργήσει ο Αντόνιο Κόντε που ως τώρα πάει «τρένο» στην Σέριε Α με 4 στα 4, όντας μόνη στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Ο λόγος για την Ίντερ η οποία έδειξε το απόλυτο αφεντικό της πόλης, επικρατώντας στο Μιλάνο με 2-0 της συμπολίτισσας Μίλαν στο «derby della madonnina». Το ματς ξεκίνησε με την Ίντερ να έχει τον έλεγχο και την Μίλαν να την περιμένει στο δικό της μισό, αρκετά επικίνδυνη όμως στην κόντρα επίθεση. Οι «νερατζούρι’ αρχικά προειδοποίησαν με τον Μπαρέλα να μην νικάει τον Ντοναρούμα και στο ριμπάουντ τον Ντ’Αμπρόζιο να στέλνει την μπάλα εξ επαφής στο αριστερό δοκάρι.

Στην επανάληψη, όμως, οι τυπικά φιλοξενούμενοι μπήκαν μπροστά στο σκορ στο 49’, αφού ο Σένσιέστρωσε στον Μπρόζοβιτς, ο οποίος έπιασε το σουτ που κόντραρε στον Λεάο και άλλαξε πορεία, καταλήγοντας στα δίχτυα του Ντοναρούμα για το 1-0.

Μάλιστα, στο 75ο λεπτό, μετά από καλοζυγισμένη σέντρα του Μπαρέλα, ο Λουκάκου με γυριστή κεφαλιά έδωσε την… χαριστική βολή στην Μίλαν.

Αυτό δεν είναι Μπαρτσελόνα…

Τραγική εμφάνιση πραγματοποίησε η Μπαρτσελόνα η οποία ηττήθηκε εκτός έδρας με 2-0 από την Γρανάδα (!)

Οι “μπλαουγκράνα” έχουν ήδη χάσει στην πρεμιέρα 1-0 από τη Μπιλμπάο, έφεραν 2-2 με την Οσασούνα και σε συνδυασμό και με την συγκεκριμένη ήττα, έχουν μόλις συγκομιδή επτά βαθμών και πρέπει να γυρίσει κανείς 25 χρόνια πίσω για να βρει ανάλογες κακές εμφανίσεις, όταν την σεζόν 1994-95 μετρούσε πάλι επτά βαθμους στις πρώτες πέντε αγωνιστικές. Κάκιστη και η Ατλέτικο Μαδρίτης που έμεινε στο 0-0 με τη Θέλτα.

Στα υπόλοιπα γήπεδα της Ευρώπης, η Γιουβέντους αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, κατάφερε εν τέλει να κερδίσει με 2-1 την Βερόνα, την στιγμή που η Νάπολι δεν δυσκολεύτηκε καθόλου κόντρα στη Λέτσε (1-4).

Όσο για την Μπουντεσλίγκα, Ντόρτμουντ και Άιντραχτ αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2 στην Φρανκφούρτη.

Κυριάκος Δημητρόπουλος

ΔΙΕΘΝΗ

NBA: Ο Μπλέικ Γκρίφιν ανακοίνωσε την απόσυρσή του, βάζοντας τέλος σε μία σπουδαία καριέρα

Published

on

Ο Μπλέικ Γκρίφιν έβαλε τέλος σε μία σπουδαία καριέρα στο NBA, ανακοινώνοντας την απόσυρσή του από τα μαγικά παρκέ του ΝΒΑ.

Ο Γκρίφιν παρέμενε ανενεργός μετά την αποχώρησή του από τους Μπόστον Σέλτικς το 2023 και αποφάσισε να βάλει οριστικά τον επίλογο της μπασκετικής του σταδιοδρομίας.

Ο Αμερικανός φόργουορντ συνέδεσε το μεγαλύτερο μέρος της πορείας του με τους Λος Άντζελες Κλίπερς, οι οποίοι τον επέλεξαν στη θέση No1 του NBA Draft 2009, και φόρεσε τη φανέλα τους μέχρι το 2018. Ακολούθησαν οι θητείες του σε Ντιτρόιτ Πίστονς (2018-21) και Μπρούκλιν Νετς (2021-22) πριν τον τελευταίο σταθμό της καριέρας του, ο οποίος ήταν οι Μπόστον Σέλτικς (2022-23).

 

Πηγή

Continue Reading

ΔΙΕΘΝΗ

Champions League: Η Παρί “τιμώρησε” την Μπαρτσελόνα, επική Ντόρμουντ και τέζα η Ατλέτικο

Published

on

Το πρώτο ζευγάρι των ημιτελικών του φετινου Champions league σχημαστίστηκε. 

Παρί Σεν Ζερμέν και Μπορούσια Ντόρτμουντ θα κονταροχτυπηθούν για μία θέση στον τελικό του Γουέμπλεϊ. Οι Παριζιάνοι συνέτριψαν την Μπαρτσελόνα με 4-1 και οι Γερμανοί νίκησαν με 4-2 την Ατλέτικο Μαδρίτης. 

Η Μπαρτσελόνα μάλιστα προηγήθηκε με τον Ραφίνια στο 12΄, αλλά στο 28΄έμεινε με παίκτη λιγότερο, αφού αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Αραούχο (έκοψε ως τελευταίος αμυντικός τον Μπαρκολά). Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 40΄με τον Ντεμπελέ καισ το 54΄ο Βιτίνια έκανε το 1-2. Ο Μπαπέ στο 61΄και 89΄ανέλαβε δράση και η Παρί αποχώρησε από το “Μονζουίκ” με θρίαμβο. 

Η Ντόρτμουντ είχε ηττηθεί στην Μαδρίτη με 2-1 και μπήκε δυνατά στο χθεσινό ματς, προηγούμενη με 2-0 στο 18΄(Αντεγέμι) και 34΄(Μάαντσεν). 

Η Ατλέτικο αντέδρασε και ισοφάρισε σε 2-2 (50΄αυτογκόλ Χούμελς, 68΄Κορέα), αλλά οι Γερμανοί δεν είχαν πει την τελευταία λέξη τους. 

Στο 71΄ο Φίλκριγκ και στο 74΄ο Σάμπιτζερ έδωσαν σκορ πρόκρισης και η Ατλέτικο δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει. 

Στη φάση των ομίλων, Παρί και Ντόρτμουντ είχαν αγωνιστεί εις διπλούν. Στο Παρίσι η Παρί νίκησε με 2-0 και στην Βεστφαλία η μπίλια είχε καθίσει στη μέση (1-1). 

Continue Reading

ΔΙΕΘΝΗ

Champions League: Απόψε οι πρώτες μεγάλες ρεβάνς για τα εισιτήρια των ημιτελικών

Published

on

Σήμερα το βράδυ οι επαναληπτικοί για την φάση των «8» του Champions League με δύο μεγάλα παιχνίδια να γίνονται σε Ισπανία και Γερμανία, με το Μπαρτσελόνα – Παρί να έχει τα περισσότερα βλέμματα στραμμένα πάνω του.

Συγκεκριμένα το αποψινό μενού περιλαμβάνει:

Μπαρτσελόνα – Παρί Σεν Ζερμέν (22:00, Cosmote Sport 2 HD)

Στο πρώτο παιχνίδι που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στο Παρίσι, οι «μπλαουγκράνα» επικράτησαν με 2-3 αποκτώντας πλεονέκτημα για τον επαναληπτικό βάζοντας έτσι πίεση στους Γάλλους που πρέπει να βγάλουν αντίδραση αν θέλουν να ελπίζουν σε πρόκριση.

Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης (22:00, Cosmote Sport 3 HD)

Οι Ισπανοί πήραν τη νίκη με 2-1 στον πρώτο αγώνα στην έδρα τους και πλέον κρατούν στα χέρια τους το εισιτήριο για τους «8». Από την άλλη πλευρά, οι «Βεστφαλοί» ναι μεν έχασαν αλλά έμειναν ζωντανοί και τώρα θα τα δώσουν όλα μέσα στην καυτή έδρα τους για να είναι αυτοί που θα βρίσκονται στην κλήρωση της Παρασκευής.

Continue Reading
Advertisement
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ20 hours ago

Πιάστηκε ντοπέ παίκτης της Εθνικής ομάδας

NATIONAL LEAGUE 216 hours ago

Nations League 2: Η Παναχαϊκή προβάδισμα πρόκρισης, με μεγάλα τρίποντα Γκόβα (pics)

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ20 hours ago

Πένθος στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Αχαΐας, “έφυγε” ο Φίλιππος Δημητρακόπουλος σε ηλικία 45 ετών

Α1 ΕΣΚΑΗ23 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Το απίθανο buzzer beater του Χριστόπουλου της Αγυιάς από τη… σέντρα!

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ22 hours ago

Κύπελλο Ερασιτεχνών: Βγαίνει ο πρώτος φιναλίστ του τελικού

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ21 hours ago

Ν.Γραμματικόπουλος στη «Match»: “Αξίζει η παραμονή στον Αχαιό”

NATIONAL LEAGUE 224 hours ago

National League 2: Ώρα πλέι-οφ για την Παναχαϊκή με Γαργαλιάνους

ΜΠΑΣΚΕΤ16 hours ago

Ήττα Κόροιβου Αμαλιάδας από Μίλωνα στην Αθήνα, παρά τους 38π. του Αλεξάντερ!

Α2 ΕΣΚΑΗ21 hours ago

Σε δύο δόσεις θα πέσει η αυλαία της προτελευταίας στροφής της Α2 ΕΣΚΑ-Η

Α2 ΕΣΚΑΗ13 hours ago

Α2 ΕΣΚΑ-Η: Η Ακράτα νίκη γοήτρου επί του Σείριου εντός έδρας

Facebook