Connect with us

Α2 ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Φώτης Λαμπρόπουλος λύνει τη σιωπή του

Ο Πατρινός φόργουρντ Φώτης Λαμπρόπουλος αποκαλύπτεται στην «Match», μιλώντας για τα πρώτα του βήματα στο μπάσκετ, την χρυσή «φουρνιά» της Απολλωνιάδας με τις κατακτήσεις των Πανελλήνιων πρωταθλημάτων σε παιδικό και εφηβικό, καθώς και την καριέρα του στο επαγγελματικό μπάσκετ.

Πως είναι τα πράγματα σε Αργεντινή και Βενεζουέλα, τι ακριβώς ισχύει για το ενδιαφέρον των πατρινών ομάδων και πολλές ακόμη ενδιαφέρουσες δηλώσεις σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στον Γιώργο Παντελή.

Φώτη, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Που, πότε και γιατί ξεκίνησες να παίζεις μπάσκετ;

Ξεκίνησα να παίζω μπάσκετ στα ανοιχτά του Προφήτη Ηλία σε ηλικία 10-11 χρονών. Αρχικά με είχε κερδίσει το ποδόσφαιρο, όμως γρήγορα το γύρισα στο μπάσκετ και δεν το μετάνιωσα.

Πότε ξεκίνησες στην Απολλωνιάδα, ποιους προπονητές συνάντησες;

Μετά από 1-2 χρόνια ο πατέρας μου πήρε την πρωτοβουλία να πάω στην Απολλωνιάδα, που υπεύθυνοι ήταν ο Θάνος Λουκόπουλος και ο Κώστας Ζωγόπουλος. Αργότερα ξεκίνησαν και οι διακρίσεις με τα τμήματα Παίδων και Εφήβων. Όλα τα παιδιά ήμασταν από τις ακαδημίες, ένα δεμένο σύνολο που είχαμε την στήριξη των γονιών μας. Είχαμε προπονητή τον Ανδρέα Κολλυρόπουλο, που μας βοήθησε όλους σε πολλά επίπεδα.

Πάνω αριστερά: Τσοκόλης-Κολλυρόπουλος-Μπένος – Θεριανός.
Κατω:( Λιανός- Ζάγκλας -Σαμαράς- Αναγνωστόπούλος-Κανελλόπουλος-Κομματάς-Χριστοδουλόπουλος- Τσαγκαράς

 

Ταυτόχρονα αγωνιζόσουν με την Απολλωνιάδα στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Γιατί δεν πήγες στον Απόλλωνα;

Τότε υπήρχε η γνωστή κόντρα των προέδρων της ΚΑΕ Απόλλων (Νίκος Καραπάνος) με την Απολλωνιάδα (Γιάννης Βερβίτας), όπου δεν υπήρχε συνεργασία και λειτουργούσαν σαν δύο διαφορετικές ομάδες. Έτσι τα κατάφερε μόνο ο Ανδρέας Κανελλόπουλος να πάει στον Απόλλωνα από την χρυσή «φουρνιά» μας, ενώ για εμένα δυστυχώς οι διενέξεις αυτές δεν με άφησαν να φορέσω την «μελανόλευκη» φανέλα, αναζητώντας άλλο τρόπο να μπω πλέον στον επαγγελματικό χώρο του μπάσκετ.

Διάλεξες λοιπόν το δύσκολο δρόμο… Οι κινήσεις σου ποιες ήταν ώστε να ξεκινήσεις σε επαγγελματικό επίπεδο;

Ήταν πολλές οι δυσκολίες, αλλά ευτυχώς βρέθηκε ο τρόπος να φύγω για το εξωτερικό. Κατάφερα να βρω ομάδα για τέσσερις μήνες σε χαμηλή κατηγορία της Ισπανίας και την επόμενη χρονιά μπόρεσα να βρω συμβόλαιο στην Β’ εθνική της Ισπανίας, όπου παρέμεινα πέντε χρόνια.

Στην συνέχεια επέστρεψες στην Ελλάδα σε Λάρισα και Ηρακλή, αλλά τελικά στράφηκες και πάλι στο εξωτερικό…

Δυστυχώς και οι δύο αυτές ομάδες από την ελληνική Λίγκα δεν έδειξαν οικονομική συνέπεια, άλλωστε ακόμα υπάρχουν δεδουλευμένα(!). Σαν αθλητής από τη μεριά μου είχα συνηθίσει να δουλεύω σε οργανωμένα και επαγγελματικά πρότυπα, για αυτό επέστρεψα στο Ισπανικό πρωτάθλημα για να συνεχίσω εκεί την καριέρα μου.

Και εκεί φυσικά έμεινες άλλα πέντε χρόνια, όμως επέστρεψες στην Ελλάδα για λογαριασμό του Αρκαδικού και από εκεί στον Απόλλωνα.

Για οικογενειακούς λόγους αλλά και λόγω της υποχρεωτικής μου στράτευσης έπρεπε να είμαι στην Ελλάδα. Έκλεισα στον Αρκαδικό παρά το γεγονός ότι δεν ήταν πολύ καλά τα πράγματα εκεί. Έψαχνα για κάτι καλύτερο, τελικά όμως υπέγραψα στην ομάδα της Τρίπολης. Τον Ιανουάριο και παρά το γεγονός ότι το καλοκαίρι δεν δέχθηκα κάποια κρούση, με προσέγγισε με ωραίο τρόπο ο Απόλλωνας και συμφώνησα με την ομάδα. Από την πρώτη μέρα στην Πάτρα έδωσα το 100%, βοηθώντας τον Απόλλωνα να πετύχει τους στόχους του.

Υπήρξε πρόταση του Απόλλωνα για συνέχιση της συνεργασίας; Ποιος ήταν ο λόγος που χρειάστηκε πάλι να ξενιτευτείς;

Δεν υπήρξε κάποια επίσημη πρόταση από τον Απόλλωνα, «ψαχνόμουν» πάλι να φύγω για εξωτερικό, και αφού δέχτηκα πρόταση που με ικανοποιούσε από την Μπόκα Τζούνιορς, δεν δίστασα να πάω.

Τι εμπειρίες αποκόμισες από τα δύο χρόνια στο Μπουένος Άιρες;

Είναι μια εντελώς διαφορετική εμπειρία από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, λόγω του καιρού, λόγω των 50 αγώνων και των πολλών και μεγάλων ταξιδιών. Χρειάζεται να προσαρμοστείς το συντομότερο δυνατό για να καταφέρεις να ανταπεξέλθεις στο αγωνιστικό πρόγραμμα και στην καθημερινότητα σου. Στα δύο χρόνια που ήμουν εκεί, με ακολούθησε η οικογένεια μου, με βοήθησε και η γλώσσα που είναι παρόμοια με την Ισπανική, εγκλιματίστηκα άμεσα και έτσι μπόρεσα να προσφέρω στην ομάδα. Η Μπόκα Τζούνιορς έχει τεράστια ιστορία στο ποδόσφαιρο, όμως οι φίλαθλοι στηρίζουν όλα τα αθλήματα της ομάδας.

Πως πρόεκυψε το μηνιαίο συμβόλαιο στην Βενεζουέλα και πως ήταν εκεί η καθημερινότητα;

Με το που τελείωσαν οι υποχρεώσεις μου στο Αργεντίνικο πρωτάθλημα, υπήρξε ένα ενδιαφέρον από τη Βενεζουέλα, αλλά ήθελα να επιστρέψω Ελλάδα. Δέχθηκα όμως μια βελτιωμένη πρόταση και τελικά συμφώνησα και πήγα εκεί χωρίς την οικογένειά μου, μιας και το χρονικό διάστημα ήταν μικρό (1 μήνας). Η ζωή στη Βενεζουέλα είναι εντελώς διαφορετική από τις περισσότερες χώρες που παίζεται μπάσκετ, υπάρχουν θέματα ασφαλείας καθώς γίνονται πολλά επεισόδια στους δρόμους, οι παίκτες δεν έχουν ελευθερία κινήσεων και ουσιαστικά είναι μεταξύ γηπέδου και ξενοδοχείου. Η οργάνωση λείπει στον μπασκετικό τομέα, αλλά πήγαν όλα καλά και τα πράγματα δεν ήταν τελικά τόσο άσχημα όσο παρουσιάζονται από τα ΜΜΕ για το γενικότερο χάος που επικρατεί στην χώρα.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα υπήρχε κάποια προσέγγιση από τις πατρινές ομάδες για την επόμενη χρονιά;

Έγινε μια διερευνητική επαφή από τον Απόλλωνα, αλλά ακόμα δεν υπάρχει ούτε προπονητής στην ομάδα για να γίνει κάποια κρούση ουσίας. Από την άλλη μεριά, ο Προμηθέας είχε κάνει μια κρούση στον μάνατζερ μου, η όποια δεν προχώρησε και  παρέμεινε σε φιλολογικό επίπεδο. Ίσως επειδή ήμουν κι εγώ στο εξωτερικό και δεν μπορούσε να γίνει με διαφορετικό τρόπο προσέγγιση από την πατρινή ομάδα.

Πως βλέπεις το ξεπέταγμα του Προμηθέα στην ελίτ του Ελληνικού μπάσκετ και την στροφή στο Ελληνικό στοιχείο ενόψει και της παρθενικής του παρουσίας στο Champions League;

Ο Προμηθέας κατάφερε από την δεύτερη χρονιά να κάνει εξαιρετική πορεία στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Σίγουρα με χαροποιεί μία ομάδα από τον τόπο μου να επενδύει στον χώρο μου και πόσο μάλλον που έχει στραφεί σε Έλληνες παίκτες. Θεωρώ ότι το ρόστερ της νέας χρονιάς θα αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ένα σχόλιο για τον Απόλλωνα ενόψει του χτισίματος της ομάδας για την νέα χρονιά;

Κακά τα ψέματα, έχει καθυστερήσει ο σχεδιασμός της νέας χρονιάς για τον Απόλλωνα, όμως έχει την δυνατότητα να κάνει μια πορεία αντίστοιχη της περσινής, παλεύοντας και πάλι για άνοδο στην Basket League.

Που βλέπεις να καταλήγεις την επόμενη σεζόν;

Πιο πιθανόν είναι να συνεχίσω στο εξωτερικό. Υπάρχει ενδιαφέρον από Ελληνικές ομάδες, αλλά δυστυχώς αυτές υπολογίζουν τους ξένους περισσότερο από τους Έλληνες. Ελπίζω στο μέλλον να στραφούν στο ελληνικό στοιχείο, γιατί υπάρχει πολύ ταλέντο, κάτι που φαίνεται και από τις διακρίσεις των μικρών Εθνικών ομάδων

Α2 ΜΠΑΣΚΕΤ

Πήρε το ντέρμπι κόντρα στον Ιωνικό με νίκη… “θρίλερ” ο Ηρακλής

Mετά από 32 χρόνια (!) Ιωνικός και Ηρακλής διασταύρωσαν τα ξίφη τους σε αγώνα πρωταθλήματος και συγκεκριμένα για την 8ης εξ’αναβολής αγωνιστική της Α2 μπάσκετ.

Μεγάλο παιχνίδι έγινε πριν από λίγο στο Ιβανώφειο μεταξύ Ηρακλή και Ιωνικού σε εξ’ εξ’ αναβολής αναμέτρηση της Α2 εθνικής μπάσκετ στο οποίο ο Γηραιός τη νίκη μετά από παράταση με 93-90 και απολαμβάνει πλέον την μοναξιά της κορυφής.

Ο αγώνας ήταν δραματικός και αμφίρροπος και από τις δυο ομάδες και κρίθηκε στον εξτρα χρόνο, αφού με την ολοκλήρωση του 40λεπτου ο Ηρακλής με 1/2 βολές ισοφάρισε σε 82-82.

Έτσι η ομάδα του Κώστα Μέξα νίκησε την αντίστοιχη του Νίκου Βετούλα και ηγείται στην βαθμολογία.

Τα 10λεπτα: 27-27, 48-47 (ημ.), 61-62, 82-82 (κ.α.), 93-90 (παρ.)

Διαιτητές: Παναγιώτου-Τζαφλέρης-Παντελίδης

ΗΡΑΚΛΗΣ (Μέξας): Αγγελακόπουλος, Αθανασούλας 6, Σοκ 11 (2), Ρουτκάουσκας 23 (10ρ.), Πολυτάρχου 13 (3τρ., 4ασ.), Κακαρούδης 23 (1), Αποστολίδης 1, Καλαϊτζίδης 10 (2τρ., 5ασ.), Γιαννακίδης 4 (1), Τζουγκαράκης 2.

ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚ. (Βετούλας): Βασιλόπουλος 10 (1/7τρ.), Δημητριάδης 15 (2), Καράμπουλας 15, Μπατής 5 (1), Πετροδημόπουλος, Λιακόπουλος 12, Κομποδιέτας 2, Σαάφτεναρ 12, Κατούφας 4, Σαχπατζίδης, Κανονίδης 9 (2), Τσαγκαράκης 6 (1).

Στο άλλο σημερινό παιχνίδι εξ’ αναβολής, Ψυχικό – Μαρούσι 89-71.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ηρακλής 17
———————————
Ιωνικός 16

Ηρακλής 17

Αμύντας 15

Ερμής Αγιάς 15
———————————-
Διαγόρας 15

Ψυχικό 15

Κόροιβος 14

Καρδίτσα 14

Ιπποκράτης 14

Καστοριά 14
——————————————–
Ευρώπη 13

Μαρούσι 13

Απόλλων 11

Χ. Τρικούπης 11
——————————————–
Καβάλα 10

Εθνικός 9

Επόμενη αγωνιστική (10η, 15/12)

Εθνικός-Ευρώπη Πευκοχωρίου
Ψυχικό-Καστοριά
Καρδίτσα-Απόλλων
Μαρούσι-Ερμής Αγιάς
Αμύντας-Χαρίλαος Τρικούπης
Διαγόρας Δρυοπιδέων-Ιωνικός Νίκαιας
Ιπποκράτης Κω-Καβάλα
Ηρακλής-Κόροιβος Αμαλιάδας

Διάβασε Περισσότερα

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

Πλήγμα (και) με Μπαζίνα στον Απόλλωνα ενόψει Καρδίτσας

Δεν λείπουν για μια ακόμη φορά τα αγωνιστικά προβλήματα στον Απόλλωνα ενόψει του δύσκολου Σαββατιάτικου αγώνα στην Καρδίτσα με αντίπαλο την ομώνυμη τοπική ομάδα, στον οποίο θα κληθεί να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό και γιατί όχι, να επιστρέψει στις νίκες.

Τη φορά αυτή τα προβλήματα τραυματισμών έχουν να κάνουν με τους Ζούμπο και Μπαζίνα, που έχουν τεθεί νοκ-άουτ για το παιχνίδι αυτό και βασικό ζητούμενο είναι να μπορέσουν (δύσκολο) να προλάβουν το ματς φωτιά με το Μαρούσι στην Περιβόλα στις 22 Δεκεμβρίου.

Σε ότι αφορά τον Ζούμπο, υπέστη διάστρεμμα στον αγώνα με τον Εθνικό στον Πειραιά και παρά την θέλησή του να βοηθήσει την ομάδα με το Ψυχικό, κάτι τέτοιο ήταν απαγορευτικό ιατρικώς και μάλιστα, δεν προβλέπεται να επιστρέψει άμεσα στην δράση.

Όσο για τον Μπαζίνα, τραυματίστηκε σε μια φάση του αγώνα με το Ψυχικό το περασμένο Σάββατο και η ιατρική γνωμάτευση ήταν θλάση στο γόνατο και απουσία για περίπου 15 ημέρες, κάτι που θέτει υπό αμφισβήτηση την παρουσία του πατρινού γκαρντ ακόμη και στο τελευταό παιχνίδι της χρονιάς, εντός με το Μαρούσι στις 22 το μήνα.

Μίλτος Σπυρόπουλος

Διάβασε Περισσότερα

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

Χάνει Ζούμπο και… αγχώνεται

Στοίχισε και μάλιστα ακριβά για τον Απόλλωνα η απουσία του τραυματία Φώτη Ζούμπου από το ματς κόντρα στο Ψυχικό.

Επί της ουσίας δεν υπήρξε στήριγμα στον Στεφανίδη, με τη θέση «1» να μένει χωρίς εναλλακτικές και συνεπώς να απουσιάζουν πολύτιμοι πόντοι από την επίθεση.

Ο Ζούμπος υπέστη διάστρεμμα και παρά την θέλησή του να βοηθήσει την ομάδα, κάτι τέτοιο ήταν ιατρικώς απαγορευτικό και μάλιστα, δεν προβλέπεται να επιστρέψει άμεσα στην ενεργό δράση.

Σίγουρα θα χάσει και τον αγώνα του ερχόμενου Σαββάτου στην Καρδίτσα με την τοπική ομάδα και είναι άγνωστο αν θα τεθεί στη διάθεση του Κώστα Δελέγκου ακόμη και για το παιχνίδι με το Μαρούσι στην Περιβόλα λίγο πριν από τα Χριστούγεννα και στην τελευταία αγωνιστική υποχρέωση για το 2018  (22/12).

Μίλτος Σπυρόπουλος

Διάβασε Περισσότερα

Facebook

Διαφήμιση

Copyright © 2018 Mikad Εκδοτικές Διαφημιστικές Υπηρεσίες. --- Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της ιστοσελίδας matchnews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.