Connect with us

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Μάρκος Θεοδωράκης στη «Match»: «Με την ίδια συνταγή»

Published

on

Από το 2006 βρίσκεται στον προεδρικό θώκο της Ολυμπιάδας ο Μάρκος Θεοδωράκης κι όσο κι αν ψάξει κανείς για σχεδόν μια 15ετία, θα αντιληφθεί ότι δύσκολα «ανοίγεται» δημοσίως, ειδικά μέσω… ολοσέλιδων συνεντεύξεων.

Θεωρείται από τους παράγοντες εκείνους που ασχολούνται με την ουσία του αθλητισμού -χωρίς να κοιτάζει το κομμάτι της προβολής και δημοσιότητας- τον οποίο υπηρετεί με επιτυχία παρότι και η Ολυμπιάδα έχει περάσει από τις δικές της εντάσεις και σκληρές αντιπαραθέσεις τα προηγούμενα χρόνια.

Και ειδικά επί θητείας Νίκου Μπογονικολού στην τότε πορτοκαλί μπασκετική ΚΑΕ, από σήριαλ με πολλά επεισόδια το οποίο πλέον έχει περάσει στην ιστορία, χωρίς ευτυχώς την οποιαδήποτε… βλαβερή συνέπεια για τον ιστορικό πατρινό σύλλογο.

Σήμερα, ο Μάρκος Θεοδωράκης φιλοξενείται στη «Match» ξεδιπλώνοντας τις σκέψεις του για το πως θα είναι η επόμενη ημέρα στην Ολυμπιάδα αλλά και γενικότερα στον αθλητισμό.

Η συνέντευξη παραχωρήθηκε στον Μίλτο Σπυρόπουλο

– Πως αντιμετωπίζει η Ολυμπιάδα την μετα-κορωνοϊό εποχή;

«Με τη δέουσα προσοχή και σοβαρότητα, αλλά ακόμη δεν μπορεί να κάνει τίποτα παραπάνω και αυτό είναι πραγματικότητα. Βλέπετε ότι ακόμη και η ίδια η κοινωνία επιστρέφει σταδιακά στη νέα πραγματικότητα και με βήματα πολύ προσεκτικά.

Το ίδιο θα γίνει και στην Ολυμπιάδα όπου στόχος μας είναι να προχωρήσουμε μεθοδικά και προγραμματισμένα».

– Άνοιξαν ξανά οι εγκαταστάσεις της Ολυμπιάδας;

«Ναι, από την Δευτέρα 25 Μαΐου άνοιξαν και πάλι οι εγκαταστάσεις μας. Θα μπορούσαμε να το είχαμε πράξει μερικές ημέρες νωρίτερα, όμως δεν το κάναμε εις γνώσιν μας.

Ήδη τις τελευταίες ημέρες προχωρήσαμε με ειδικό συνεργείο στην απολύμανση κάθε γωνιάς του κλειστού μας γυμναστηρίου, κλειδώσαμε τα αποδυτήρια, είμαστε σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με λοιμωξιολόγο και θέλω να πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά, όπως έχει φανεί άλλωστε από την πρώτη ημέρα.

Το θέμα της υγείας όλων μας και ειδικά των μικρών παιδιών είναι πάνω απ’ όλα και οφείλουμε να δείξουμε την δέουσα προσοχή.

Εφαρμόζονται κατά γράμμα οι υγειονομικές οδηγίες, έχουμε ήδη εφοδιαστεί με ειδικά θερμόμετρα, αντισηπτικα κλπ, έτσι ώστε οι οικογένειες της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής να μας εμπιστευθούν τα παιδιά τους για μια ακόμη χρονιά».

– Ποιος είναι ο αγωνιστικός σχεδιασμός της Ολυμπιάδας ενόψει της νέας σεζόν;

«Μπορώ να πω με σιγουριά ότι δεν θα δείτε κάποιες ιδιαίτερες αλλαγές. Η αγωνιστική φιλοσοφία της Ολυμπιάδας θα συνεχιστεί το ίδιο τόσο στο μπάσκετ όσο και στο βόλεϊ, αφού το τμήμα του στίβου είναι κάτι το διαφορετικό.

Θα παρουσιάσουμε και πάλι όσο πιο ανταγωνιστικές ομάδες μπορέσουμε, η γνωστή -καλήδουλειά στις υποδομές θα συνεχιστεί και κάπως έτσι θα πορευθούμε.

Είναι αλήθεια ότι τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία καλούνται πρώτα απ’ όλα να επιβιώσουν και όλα τα υπόλοιπα περνούν σε δεύτερη μοίρα, αυτό είναι σίγουρο. Εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε».

– Μιας και μιλάμε για επιβίωση, θα χρειαστεί και η στήριξη της πολιτείας. Έτσι δεν είναι;

«Αυτό εννοείται και είναι δεδομένο. Η κρίση λόγω της πανδημίας θα είναι μεγάλη σε κάθε φάσμα της ζωής μας.

Είναι πάντως θετικό ότι η πολιτεία προχωράει στο μητρώο αναγνωρισμένων σωματείων, ώστε επιτέλους κάποιοι σύλλογοι – φαντάσματα να πάψουν να υπάρχουν και να σταματήσει η ζημιά που γίνεται στον αθλητισμό.

Όμως δεν αρκεί αυτό, θα χρειαστεί αμέσως μετά η πολιτεία να προχωρήσει σε συγκεκριμένα μέτρα ενίσχυσης προκειμένου να ελπίζουμε ότι το οικοδόμημα θα μείνει όρθιο».

– Ένα άλλο πολύ σημαντικό κομμάτι εσόδων είναι οι χορηγίες. Τι βλέπετε να γίνεται ενόψει της νέας περιόδου;

«Η αλήθεια στο θέμα αυτό με τα σημερινά δεδομένα είναι πολύ σκληρή και δεν βλέπω -δυστυχώς- να αλλάζει προς το καλύτερο ούτε στη συνέχεια.

Με λίγα λόγια, το τοπίο των χορηγιών είναι… μαύρο κι άραχνο. Προφανώς κι εδώ θα χρειαστεί να πάμε βήμα-βήμα, όμως τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα.

Βλέποντας και κάνοντας θα προχωρήσουμε και να σας πω και κάτι επίσης σημαντικό. Ακόμη και επιχειρήσεις κολοσσοί στον διαφημιστικό-χορηγικό τομέα βαδίζουν βήμα-βήμα, καθώς καμία δεν μπορεί να σχεδιάσει σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Μην ξεχνάτε ότι και οι ίδιες οι επιχειρήσεις έχουν κατά νου την επιβίωση, άρα ποιο σωματείο θα είναι σε θέση να τους χτυπήσει την πόρτα ζητώντας έστω και την όποια μικρή στήριξη, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια; Δύσκολοι καιροί, όντως, πάντως ότι κι αν συμβεί για ένα να είναι σίγουροι οι φίλοι της Ολυμπιάδας.

Η νυν διοίκηση -και το έχει δείξει στην πράξη- δεν πρόκειται να αφήσει στην τύχη τους τα τμήματα και θα επιδιώξει το καλύτερο δυνατό».

– Επειδή το ερχόμενο φθινόπωρο θα υπάρξει έντονο εκλογικό χρώμα στις διάφορες Ομοσπονδίες, υπάρχει περίπτωση να σας δούμε κάπου υποψήφιο;

«Όχι κατηγορηματικά (γελώντας), μην περιμένετε κάτι τέτοιο από μένα.

Οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις είναι τόσο βεβαρυμμένες καθημερινά, που το μόνο που μου επιτρέπουν είναι να ασχολούμαι με τα κοινά της Ολυμπιάδας κι αυτό ομολογουμένως είναι κάτι που το κάνω με μεγάλη ευχαρίστηση. Όμως μέχρι εκεί. Τώρα, αν προκύψει κάτι ανάλογο για κάποιο άλλο διοικητικό στέλεχος της Ολυμπιάδας, θα το δούμε και θα πάρουμε την σχετική απόφαση.

Για μένα όμως εμπλοκή μου σε οποιαδήποτε Ομοσπονδία είναι κάτι εκ προοιμίου που έχει αποκλειστεί».

– Να επιστρέψω ολοκληρώνοντας στα αγωνιστικά πλάνα για τη νέα σεζόν. Που θα στηριχθεί επί της ουσίας η Ολυμπιάδα;

«Μιλάμε εδώ και πολύ καιρό με όλους τους εφόρους των τμημάτων, είμαστε σε ανοιχτή γραμμή έτσι ώστε και του χρόνου η Ολυμπιάδα να συνεχίσει την θετική της παρουσία στον αθλητισμό.

Υπάρχει μια πολύ καλή μαγιά που θα αξιοποιηθεί. Η Ολυμπιάδα θα συνεχίσει να είναι δυνατή και ανταγωνιστική και γι’ αυτό να μην ανησυχεί κανείς.

Άλλωστε όλα τα τμήματα του συλλόγου, είτε μιλάμε για ατομικό, είτε για ομαδικό άθλημα, έχουν σταθερά πολύ καλή παρουσία».

ΠΟΛΟ

Πανελλήνιο Νέων Γυναικών: Κρατάει την προσπάθεια η ΝΕΠ

Published

on

Ξεκίνησε μεσοβδόμαδα και συγκεκριμένα την Πέμπτη (9/7) η τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος πόλο των Νέων Γυναικών στο κολυμβητήριο του Πειραιά.

Στη «μάχη» βεβαίως ρίχτηκε και η ΝΕΠ του Δημήτρη Μπιτσάκου που είχε ως στόχο την είσοδο στις 4 κορυφαίες ομάδες της συγκεκριμένης ηλικιακής κατηγορίας, κάτι το οποίο δυστυχώς δεν συνέβη.

Τα κορίτσια του Δημήτρη Μπιτσάκου ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους, σε πρώτη φάση, από τον Α΄ Ομιλο Αττικής έχοντας αντιπάλους τους Εθνικό, ΟΥΚ Βόλου και Νηρέα Χαλανδρίου.

Στο πρώτο ματς, ηττήθηκαν 14-4 από τον Εθνικό, όμως, στη συνέχεια πανηγύρισαν εξαιρετικό αποτέλεσμα (18-8) με τον ΟΥΚ Βόλου. Ωστόσο, ηττήθηκαν εκ νέου με σκορ 12-6 από τον Νηρέα στο φινάλε της φάσης των Ομίλων και δεν θα βρεθούν έτσι στα τελικά του αντίστοιχου Πανελληνίου πρωταθλήματος.

Τελικώς, τα “δελφίνια” κατέλαβαν την 6η θέση, καθώς ολοκλήρωσαν με ήττα από τη Γλυφάδα με σκορ 9-7, τις υποχρεώσεις της στη διοργάνωση.

Πλέον, η γυναικεία ομάδα πόλο της ΝΕΠ στρέφει την προσοχή της στο φάιναλ-φορ του Κυπέλλου Ελλάδας που θα διεξαχθεί Παρασκευή και Σάββατο στην Αθήνα (και όχι στο Καρπενήσι που ήταν αρχικά ορισμένο).

Επιμέλεια: Κυριάκος Δημητρόπουλος 

Continue Reading

ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΣ

Τον Οκτώβριο τελικά η Ανάβαση Πιτίτσας

Published

on

Η Επιτροπή Αγώνων ενέκρινε το αίτημα του ΑΟΠ για τη μετάθεση της ημερομηνίας διεξαγωγής της Ανάβασης Πιτίτσας, αγώνας του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αναβάσεων, για τις 17-18 Οκτωβρίου 2020.

Ο αρχικός προγραμματισμός της Ανάβασης Πιτίτσας 2020 ήταν για τις 25-26 Ιουλίου 2020, ωστόσο το σωματείο αναγκάστηκε να ζητήσει τη μετάθεσή της σε νέα ημερομηνία, λόγω του εορτασμού της εκκλησίας της Αγίας Παρασκευής που βρίσκεται στο χώρο της εκκίνησης του αγώνα.

Κατά συνέπεια, με τη νέα ημερομηνία του Οκτωβρίου, η Ανάβαση Πιτίτσας θα αποτελέσει τον 4ο γύρο (από τους 6) του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αναβάσεων 2020.

Στις 25 και 26 Ιουλίου 2020 θα διεξαχθεί για 19η συνεχόμενη φορά η Ανάβαση Δημητσάνας.

Επιμέλεια: Μάρκος Καπετανάκης 

Continue Reading

ΠΟΛΟ

Πανελλήνιο Εφήβων: Μεγάλη πρόκριση ο ΝΟΠ στην τελική φάση! (pics)

Published

on

Ολοκληρώθηκε στο «Α. Πεπανός» η Β’ φάση του Πανελλήνιου εφηβικού πρωταθλήματος με την συμμετοχή των «δικών μας» ΝΟΠ και ΝΕΠ.

Οι δυο σύλλογοι της πόλης αγωνίστηκαν για την πολυπόθητη πρόκριση στις 10,11 και 12 Ιουλίου στον Όμιλο της Πάτρας, έχοντας ως αντίπαλους τους ΝΟ Ναυπλίου, ΑΟΠ Φαλήρου και ΝΟ Καλαμάτας.

Παρά το γεγονός πως για τα τελικά της διοργάνωσης (31 Ιουλίου-2 Αυγούστου) θα προκρινόταν μόνο η πρώτη ομάδα του Ομίλου, ο ΝΟΠ του Κώστα Σακαλή κατάφερε να πάρει μια τεράστια πρόκριση με το απίστευτο 4/4, τερματίζοντας στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα!

Η… αρχή της τρομερής πορείας ξεκίνησε με το 20-6 σε βάρος της συμπολίτισσας ΝΕΠ την Παρασκευή (10/7), ενώ ακολούθησε η εξίσου καταπληκτική εμφάνιση με τον ΝΟ Καλαμάτας (18-8) και κορυφώθηκε με το θριαμβευτικό 11-9 επί του ΑΟΠ Φαλήρου (ο οποίος έχει τρεις διεθνείς παίκτες στο ρόστερ του!) που έφερε και την τεράστια πρόκριση!

Αν και η δουλειά είχε… γίνει ο ΝΟΠ «καθάρισε» και το Ναύπλιο με 16-4. Όσο για τη ΝΕΠ, η ομάδα του Φώτη Γιαννόπουλου έκανε μια αξιοπρεπέστατη προσπάθεια, κατακτώντας την 3η θέση και μετρώντας άλλη μια ήττα από το Π. Φάληρο (24-6) και δυο νίκες, μια με τον ΝΟ Ναυπλίου (7-6) και άλλη μια με τον ΝΟ Καλαμάτας με 18-7.

Για τους αγώνες ο προπονητής του ΝΟΠ, Κώστας Σακαλής, είχε στη διάθεσή του τους: Βασίλη Τσασερλή, Χρήστο Μαυριόπουλο, Κώστα Χρηστάκη, Αποστόλη Γεωργαρά, Ανδρέα Μπιτσάκο, Αγγελο Καραΐσκο, Σπύρο Λυκούδη, Χριστόφορο Τρασάι, Γιώργο Γουρδούπη, Νίκο Χριστοδουλόπουλο, Οδυσσέα Φιλιππάτο, Κώστα Αδαμόπουλο, Μάριο Ανδρουτσόπουλο, Θοδωρή Ρωμάνο, Στέφανο Γεωργίου, Θοδωρή Λιάτσο, Θωμά Μπετχαβά, Γιώργο Πριτσαπίδουλα, Νίκο Μούρτζη, Νίκο Καπογιάννη, Αλκιβιάδη Γιώτη, Αγγελο Τούλη και Μιχάλη Δρίζη.

Η ΝΕΠ του Φώτη Γιαννόπουλου υπολόγισε στους: Στ. Αποστολίδη, Φώτη Τρίχα, Φίλιππο Φούσκα, Αιμίλιο Κωνσταντόπουλο, Δημοσθένη Πρωτόπαπα, Νικηφόρο Δομετίου, Γιώργο Γκοτσόπουλο, Νίκο Μπάζιο, Χρυσόστομο Μπάρλο, Φίλιππο Σχίζα, Γιώργο Κούλια, Παντελή Κοτζάμπαση, Φίλιππο Αντίοχο, Παναγιώτη Θανόπουλο, Βασίλη Δημορρηγόπουλο, Νάσο Κρεμανταλά, Σταύρο Παπαδόπουλο.

Επιμέλεια: Κυριάκος Δημητρόπουλος 

Παρακάτω ακολουθεί φωτορεπορτάζ της «Match» από την αναμέτρηση των δυο ομάδων μας την περασμένη Παρασκευή:

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Copyright © 2019 Mikad Εκδοτικές Διαφημιστικές Υπηρεσίες. --- Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της ιστοσελίδας matchnews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.