Connect with us

BASKET LEAGUE

Μαστρογιαννόπουλος: «Εύχοµαι ο Απόλλων να βρει τον δρόµο του…»

Published

on

Ο Σαράντης Μαστρογιαννόπουλος μετά από μια εξαιρετική χρονιά με τον Απόλλωνα, πήρε το «χρίσμα» σε μία από τις νέες δυνάμεις της Basket League κι έτσι τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται με τα χρώματα του Λαυρίου.

Ο πατρινός διεθνής γκαρντ ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Απόλλωνα, έχοντας προωθηθεί το 2013-14 στην ανδρική ομάδα, υπογράφοντας το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο.

Η «Match» σε μία εφ όλης της ύλης συνάντηση, ρώτησε πολλά τον «Σάρας» για το παρελθόν αλλά και το μέλλον του στα παρκέ.

 -Καταρχήν Σαράντη, συγχαρητήρια για τις εξαιρετικές εμφανίσεις σου στους Μεσογειακούς της Ταραγόνας 3on3 U23, την κατάκτηση του καλύτερου αθλητή της Α2 κάτω από 22 χρονών από τους προπονητές, καθώς και για το νέο τριετές επαγγελματικό συμβόλαιο με την ΚΑΕ Λαύριο. Πες μας δύο λόγια σχετικά με την νέα σου ομάδα;

Σε ευχαριστώ πολύ για όσα ανέφερες πιο πριν! Είμαι πολύ χαρούμενος που θα βρίσκομαι σε μια ομάδα με ανοδική πορεία και θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή Χρήστο Σερελή και την διοίκηση, που από πολύ νωρίς είχαν ενδιαφέρον για να με εντάξουν στην οικογένεια του Λαυρίου.

-Πόσο δύσκολο ήταν να αποχωρήσεις από την ομάδα που «ανδρώθηκες» μπασκετικά; Σε είχε προσεγγίσει η ΚΑΕ για ανανέωση συνεργασίας και πως θα σου φανεί αν δικαιωθεί στο ΑΣΕΑΔ και την αντιμετωπίσεις την επόμενη χρονιά;

Εντάξει ήταν δύσκολη απόφαση να αποχωρήσω κυρίως για συναισθηματικούς λόγους, αλλά έκανα την επιλογή αυτή και πιστεύω να δικαιωθώ για μένα. Ναι, με τον Απόλλωνα ήρθα σε επαφή και κάναμε μια συζήτηση. Εύχομαι να ανεβεί ο Απόλλωνας για την ιστορία του και για τους φίλαθλους του γιατί πέρσι κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια και το αν θα τον αντιμετωπίσω ως αντίπαλο έρχεται σε δεύτερη μοίρα.

-Ας κάνουμε ένα flashback, στα πρώτα σου βήματα. Ποιοι προπονητές σε βοήθησαν να ξεδιπλώσεις το ταλέντο σου, ώστε να προωθηθείς στην ανδρική ομάδα στα 16 σου χρόνια;

Καταρχάς ο κόουτς Αλέκος Πολυδωρόπουλος με έφερε στον Απόλλωνα και από εκεί και πέρα με βοήθησαν πολύ στην πρώτα μου χρόνια ο Τάκης Πετρόπουλος, που έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για μένα σε συνεργασία με τον κόουτς Γιάννη Μπαζίνα και στη συνέχεια στα εφηβικά ο Ανδρέας Μπερδέσης, ο Πέταρ Πέτροβιτς και ο Κώστας Ρουμελιώτης με τον Βασίλη Καπερώνη. Επίσης θέλω να πω εδώ ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στον Δημήτρη Κοτσίρη που με πίστευε πολύ και δουλεύαμε μαζί όλα αυτά τα χρόνια, μέχρι και αυτή την χρονιά, τόσο στην διάρκεια των σεζόν, όσο και στις μεταβατικές περιόδους. Είναι ένας καταπληκτικός γυμναστής και άνθρωπος!

-Έχει χαραχθεί στην μνήμη σου η συμβουλή του Φραγκίσκου Αλβέρτη, στο ντεμπούτο σου με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό (να δουλέψεις και τα 2 λεπτά θα γίνουν 8-15 σταδιακά);

Αρχικά θέλω να ευχαριστήσω τον κόουτς Νίκο Βετούλα που μου έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστώ στα 16 μου, στην ανδρική ομάδα, κόντρα στον Παναθηναϊκό. Η συμβουλή αυτή οπωσδήποτε μου έχει χαραχθεί στην μνήμη, ειδικά όταν είναι από έναν τεράστιο παίχτη όπως ο Φραγκίσκος Αλβέρτης και προσπαθώ να τη κάνω πράξη, θέλοντας σταδιακά να αυξάνεται ο χρόνος συμμετοχής μου στην Basket League.

-Αποκόμισες σχετικά λίγες εμπειρίες από την Basket League, μιας και την χρονιά του υποβιβασμού του Απόλλωνα που φάνηκε να βρίσκεις ρόλο στην ομάδα, ήρθε ο τραυματισμός σου, αισθάνθηκες ότι έχασες την «ευκαιρία» σου για να ανέβεις επίπεδο;

Σίγουρα ο Κώστας Μέξας μου έδωσε μια μεγάλη ευκαιρία να αγωνιστώ στη Basket League αλλά έτυχε να έρθει αυτός ο τραυματισμός που ουσιαστικά έχασα τα 3 /4 της χρονιάς. Η αλήθεια είναι ότι το να ξεκινάς δυναμικά μια χρονιά και να έρχεται κάτι απρόοπτο είναι ότι χειρότερο για έναν αθλητή, αλλά θεωρώ ότι μέσα από αυτόν τον τραυματισμό βγήκα πιο δυνατός.

-Την περσινή χρονιά, από τον καταρτισμό του ρόστερ και χρίζοντας εσένα ως τρίτο αρχηγό ο Δ. Παπαδόπουλος, αισθάνθηκες ότι είναι η «δεύτερη» μεγάλη ευκαιρία να ξεδιπλώσεις το ταλέντο σου;

Ήταν μεγάλη τιμή να ήμουν 3ος αρχηγός στον Απόλλωνα από τον κόουτς Δημήτρη Παπαδόπουλο και ναι, πιστεύω ότι ήταν μια μεγάλη ευκαιρία να αποδείξω στον εαυτό μου και σε όλους τους άλλους τι μπορώ να κάνω, ενώ μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει και ο Νίκος Οικονόμου, που με βοήθησε και μου έδωσε αγωνιστική ελευθερία.

-Πες μας δύο λόγια για την πρόσφατη εμπειρία σου, στους Μεσογειακούς αγώνες στην Ταραγόνα που κατακτήσατε την τέταρτη θέση.

Είναι μεγάλη τιμή να φοράς το εθνόσημο και να εκπροσωπείς την χώρα σου. Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία που θα μου μείνει χαραγμένη στο μυαλό μου. Κερδίσαμε δυο από τα φαβορί την Ισπανία και Σερβία και είμαι χαρούμενος που συνέβαλα σε αυτό.

-Ο κόσμος του Απόλλωνα είδε στο πρόσωπο σου, ένα νέο πατρινό γκαρντ, όπου θα βοηθήσει την ομάδα να πρωταγωνιστήσει πάλι στην ελίτ του Ελληνικού μπάσκετ. Μετά την φυγή σου, κυρίως σε ένδειξη διαμαρτυρίας προς την διοίκηση εξέφρασε την δυσαρέσκεια του για την μεταγραφή σου στο Λαύριο. Τι μήνυμα θα ήθελες να του μεταφέρεις μέσα από την συνέντευξη;

Θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους του Απόλλωνα για την στήριξη που μου έδιναν όλα αυτά τα χρόνια. Ως επαγγελματίας αθλητής οφείλω να κοιτάξω την εξέλιξη μου και το μέλλον μου. Οι φίλαθλοι που με εκτιμούν και με παρακολουθούν, θα με ακολουθούν παντού. Πέρα από όλα αυτά, θέλω να τονίσω ότι εύχομαι ο Απόλλωνας να βρει τον δρόμο που του αξίζει.

Από την έντυπη έκδοση της Match

 

 

 

 

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Καλή παρουσία του Προμηθέα στο ΣΕΦ και ήττα (80-69) από τον Ολυμπιακό

Για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Basket League.

Published

on

Λίγο πριν ριχτεί στη μάχη των playoffs της EuroLeague με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε στο ΣΕΦ τον Προμηθέα για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Basket League και επικράτησε με 80-69 για να βελτιώσει το ρεκόρ του σε 23-3 (13-1 εντός και 10-2 εκτός έδρας), μοιράζοντας το χρόνο συμμετοχής σε 10 παίκτες.

Στο 15-10 έπεσαν οι Πατρινοί (10-3 εντός και 5-7 εκτός έδρας), που έχουν πάντως κλειδώσει θέση στην πρώτη τετράδα ενόψει των playoffs του πρωταθλήματος.

Το σημαντικότερο που έχει να κρατήσει από αυτό το ματς ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι η επιστροφή του Φιλίπ Πετρούσεβ στη δράση. Ο Σέρβος φόρουορντ αγωνίστηκε για 21’08” και έδειξε να βρίσκεται σε καλή κατάσταση, αφού μέτρησε 6 πόντους, 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Καλή εμφάνιση και από τον Μόουζες Ράιτ με 21 πόντους και 5 ριμπάουντ. Ο Σακίλ ΜακΚίσικ ήταν ο παίκτης που έμεινε εκτός εξάδας ξένων, ενώ στο πρωτάθλημα δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι Νίκολα Μιλουτίνοβ, Λουκ Σίκμα και Ίγκνας Μπραζντέικις.

Από την πλευρά των φιλοξενούμενων, που παρατάχθηκαν στο παιχνίδι με 9 παίκτες (σσ. χωρίς τους Χρυσικόπουλο, Πλώτα και Μπαζίνα, λόγω στομαχικών διαταραχών), ξεχώρισε ο Τζορτζ Πάπας με 14 πόντους από 4/6 τρίποντα και ο Χάντερ Χέιλ με 13 πόντους, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 4 κλεψίματα, 2 λάθη.

15-29 οι πόντοι από λάθη αντιπάλου, 44-16 οι πόντοι στη ρακέτα, 13-8 οι πόντοι δεύτερης ευκαιρίας, 10-11 οι πόντοι στον αιφνιδιασμό, 44-29 οι πόντοι των αναπληρωματικών.

Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε την αστοχία του Προμηθέα (1/8 τρίποντα) στην πρώτη περίοδο για να χτίσει ένα διψήφιο προβάδισμα (20-9, 10′). Κάποια μαζεμένα λάθη των ερυθρολεύκων στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, επέτρεψαν στους Πατρινούς να φέρουν το ματς στα ίσια (33-33, 16’30”), όμως οι γηπεδούχοι έκλεισαν καλύτερα το πρώτο μέρος και πήγαν στα αποδυτήρια με μία διαφορά 8 πόντων (44-36, 20′).

Η επιθετική παραγωγή του Προμηθέα έπεσε ακόμα περισσότερο στην τρίτη περίοδο, με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να ξεφεύγει με 18 πόντους (62-44, 30′) στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Βρίσκοντας πέντε τρίποντα μέχρι το 34′, εκ των οποίων τα τρία δια χειρός Τζορτζ Πάπας, η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου πλησίασε σε 68-59, ενώ με τρεις βολές του Κρις Κόφι η απόσταση μειώθηκε ακόμα περισσότερο (68-62, 36′).

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-9, 44-36, 62-44, 80-69.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 3 (1/2 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 9 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 λάθη) , Κάναν 6 (2) , Φαλ 10 (4 ριμπάουντ) , Παπανικολάου (6 ριμπάουντ) , Πίτερς 17 (1/2 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 3 λάθη) , Γουίλιαμς-Γκος 5 (3 ριμπάουντ, 4 ασίστ) , Ράιτ 21 (5 ριμπάουντ, 4 λάθη), Λαρεντζάκης 6 (2/6 τρίποντα, 3 λάθη) , Μήτρου-Λονγκ 6 (1/1 τρίποντο, 4 λάθη) , Πετρούσεβ 6 (6 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 μπλοκ)

Τα ομαδικά στατιστικά του Ολυμπιακού: 22/37 δίποντα, 7/20 τρίποντα, 15/17 βολές, 40 ριμπάουντ (29 αμυντικά – 11 επιθετικά), 25 ασίστ, 21 λάθη, 2 κλεψίματα, 2 μπλοκ

Τα ομαδικά στατιστικά του Προμηθέα: 12/25 δίποντα, 11/34 τρίποντα, 12/17 βολές, 25 ριμπάουντ (18 αμυντικά – 7 επιθετικά), 15 ασίστ, 12 λάθη, 13 κλεψίματα, 2 μπλοκ

Οι επόμενοι αγώνες των δύο ομάδων: Ο ΕΣΑΚΕ δεν έχει ανακοινώσει το πρόγραμμα της 5ης και τελευταίας αγωνιστικής του Top-6 της Basket League. Θυμίζουμε ότι για τον Προμηθέα εκκρεμεί και το ματς της 1ης αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό.

Continue Reading

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Ανταγωνιστικός ο Προμηθέας στο πρώτο ημίχρονο (44-36) με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ

Για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Basket League.

Published

on

Χωρίς άγχος ο Προμηθέας, με εξαιρετικό δεύτερο δεκάλεπτο, στέκεται ανταγωνιστικά απέναντι στον Ολυμπιακό στο πρώτο ημίχρονο της μεταξύ τους μάχης στο ΣΕΦ, για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Basket League.

Ο Προμηθέας εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του Ολυμπιακού για να βρει 12 πόντους, είναι όμως εξαιρετικά άστοχος από την περιφέρεια (5/18 τρίποντα). Από την άλλη πλευρά, οι γηπεδούχοι πήραν 24 πόντους από τους παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο.

Τα δεκάλεπτα: 20-9, 44-36.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ Α ΜΕΡΟΥΣ

Ολυμπιακός: 14/21 δίποντα, 4/11 τρίποντα, 4/4 βολές, 21 ριμπάουντ (15 αμυντικά – 6 επιθετικά), 17 ασίστ, 6 λάθη, 1 κλέψιμο, 2 μπλοκ

Προμηθέας: 7/14 δίποντα, 5/18 τρίποντα, 7/11 βολές, 14 ριμπάουντ (8 αμυντικά – 6 επιθετικά), 6 ασίστ, 3 λάθη, 5 κλεψίματα

Continue Reading

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Προμηθέας: Με γεμάτο το «οπλοστάσιο» για το καλύτερο δυνατό (17:15) με Ολυμπιακό 

Published

on

Το πρώτο από τα τρία συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια που έχει ο Προμηθέας στον έξτρα γύρο του πρωταθλήματος το δίνει σήμερα το απόγευμα με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ (5.15μ.μ, ΕΡΤ-3).

Παιχνίδι χωρίς βαθμολογικό κίνητρο και για τις δυο ομάδες, με την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου να θέλει να φανεί ανταγωνιστική όσο περισσότερο μπορεί διεκδικώντας το ανάλογο αποτέλεσμα και πιστοποιώντας για ακόμη μια φορά ότι είναι στις κορυφαίες δυνάμεις του αθλήματος.

Η αποστολή βρίσκεται από χθες το απόγευμα στο λεκανοπέδιο με μόνη εκκρεμότητα που θα φανεί λίγο πριν το τζάμπολ, ποιος ξένος παίκτης θα κοπεί αναγκαστικά στη 12άδα που θα δηλωθεί.

Ο Έλληνας προπονητής των Αχαιών έχει ζητήσει από τους παίκτες του να δείξουν την αυτοσυγκέντρωση που απαιτείται σε ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι προκειμένου να κυνηγήσουν το καλύτερο δυνατό.

Εκμεταλλευόμενοι ίσως το ότι οι γηπεδούχοι προέρχονται από την «νωπή» ακόμη ήττα στο ντέρμπι των αιωνίων κι έχουν το μυαλό τους στα πλέι-οφ της Ευρωλίγκα με την Μπαρτσελόνα.

Μίλτος Σπυρόπουλος

Continue Reading
Advertisement
ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ17 hours ago

Παναχαϊκή: Το γκολ του Ζαμόρα στη νίκη επί του Αιγάλεω (vid)

ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΠΟΡ23 hours ago

Χάλκινο μετάλλιο για την Αγγελική Παπαμιχαήλ του Warriors Club

ΑΘΛΗΜΑΤΑ23 hours ago

ΠΑΟ ΦΙΛΙΑ 1988: Στο βάθρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ρυθμικής!

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ13 hours ago

Στους 4 του Conference ο Ολυμπιακός, με ήρωα τον Τζολάκη στην πιο μεγάλη βραδιά της ιστορίας του

ΜΠΑΣΚΕΤ18 hours ago

Μπαρτζώκας: «Μου επιτίθεται εδώ και μήνες ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, στο ΟΑΚΑ μου λένε να πεθάνει το παιδί μου και να πάθω καρκίνο»

ΠΟΛΟ16 hours ago

Πρώτο βήμα ανόδου για ΝΕΠ, 11-10 τον Άρη Θεσσαλονίκης με ανατροπή

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ19 hours ago

Καλή παρουσία του Προμηθέα στο ΣΕΦ και ήττα (80-69) από τον Ολυμπιακό

Α2 ΕΣΚΑΗ6 hours ago

Α2 ΕΣΚΑ-Η: Με επιθετική πολυφωνία «άσος»- χρυσάφι για τη Νίκη Πρ.

Α2 ΕΣΚΑΗ5 hours ago

Α2 ΕΣΚΑ-Η: Ο Πυρσός εύκολα νίκησε τον Αιγέα στο κλειστό Αλεξιώτισσας

ΜΠΑΣΚΕΤ24 hours ago

Περιστέρι: Ημέρες και ώρες ημιτελικών και τελικού του Final Four του Basketball Champions League

Facebook