Connect with us

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

«Match»-ΘΕΜΑ: «Ματώνουν» τα σωματεία…

Published

on

Η πρωτόγνωρη κατάσταση λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού που σαρώνει στο πέρασμα της επηρεάζει εκατομμύρια επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο.

Ο «κυκλώνας» της σοβαρής ασθένειας έφερε δραστικά μέτρα στην χώρα μας, που οδήγησαν με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους είτε σε πλήρη είτε σε μερική αναστολή κάθε είδους επιχειρησιακής δομής, όπως βεβαίως και χιλιάδων αθλητικών κέντρων.

Η κατάσταση φυσικά και στην Αχαΐα κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη καθώς πολλά σωματεία έχουν κλείσει και άλλα βρίσκονται μια «ανάσα» από την… εντατική, με τα οικονομικά προβλήματα να τα γονατίζουν. Και μπορεί να ανακοινώθηκε ότι εντάσσονται στα μέτρα στήριξης της Κυβέρνησης, αλλά αφενός υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια και δεν θα συμπεριληφθούν όλοι οι σύλλογοι, αφετέρου δεν ξέρουμε κατά πόσο τα μέτρα θα διορθώσουν τις… “τρύπες” που έχουν δημιουργηθεί.

Ένα σημαντικό «δείγμα» εκ των έσω για όσα βιώνουν, έδωσαν στην «Match» αρκετά περιγραφικά, επικεφαλείς και αρμόδιοι τριων σωματείων της πόλης, από διαφορετικούς μάλιστα χώρους.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους Γιώργο Ανδρουτσέλη και Θόδωρο Κανελλόπουλο εκπροσωπώντας τη Ναυταθλητική Ένωση Πατρών, την Άντζελα Σκουβάκη πρόεδρο του Θησέα Πατρών στο βόλεϊ και τον Μάριο Καπερώνη ιδιοκτήτη και προπονητή της Άμυνας Πατρών, στο άθλημα της Πυγμαχίας.

Παρακάτω, μίλησαν για το οικονομικό πλήγμα που έχει δημιουργηθεί, την ψυχολογία των αθλητών-προπονητών τους, αλλά και την δύσκολη επομένη του κορωνοϊού.

Όσα είπαν στον Κυριάκο Δημητρόπουλο

ΝΕΠ: «Πλήγμα στην κύρια δύναμή μας, τις υποδομές»

Γιώργος Ανδρουτσέλης (ταμίας ομάδας και μέλος της επιτροπής Οικονομικών), Θόδωρος Κανελλόπουλος (φωτογραφία – Γενικός Αρχηγός) της ΝΕΠ:

«Το πιο σημαντικό είναι το οικονομικό.

Τα ερασιτεχνικά σωματεία στηρίζονται στα τμήματα υποδομών, εκεί είναι η δύναμη της κάθε ομάδας. Από την στιγμή που πλέον δεν έχουμε πρόσβαση σε αυτό, προκύπτει μεγάλο θέμα και συν το γεγονός ότι σταμάτησαν και τα αγωνιστικά τμήματα σε όλες τις κατηγορίες σε υδατοσφαίριση και κολύμβηση, μας έχουν πάει εξαιρετικά πίσω σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό, με την ζημιά δηλαδή να κρίνεται μεγαλύτερη.

Μπορεί να μην κάνουμε προπονήσεις, το κολυμβητήριο να είναι ανενεργό, όμως τα έξοδα συνεχίζουν να «τρέχουν». Είναι κρίμα, επιπλέον και γιατί όλοι οι αθλητές μας είχαν μπει σε μια σειρά, πραγματοποιούσαν τους αγώνες τους κι αν επανέλθουμε κάποια στιγμή, θα υπάρξει τρομερή δυσκολία ακόμα και στις εξωαγωνιστικές υποχρεώσεις όλων των παιδιών μας».

Όσο για τις κινήσεις της κυβέρνησης είχαν να τονίσουν: «Η ΝΕΠ έχει αρκετούς υπαλλήλους, πληρώνει ΦΠΑ, ΕΦΚΑ, συνδρομή στο Κολυμβητήριο και όλα αυτά πρέπει να κοιταχθούν ακόμη περισσότερο. Σαν ομάδα θεωρούμε επίσης, ότι η Κολυμβητική Ομοσπονδία έκανε πολύ καλά που δεν ενέταξε αθλητές στην Προολυμπιακή προετοιμασία υπό αυτές τις συνθήκες, καθώς το κολύμπι είναι ένα ιδιαίτερο άθλημα, οι παίκτες του πόλο συγκρούονται σώμα με σώμα, δεν βρίσκονται διασκορπισμένοι σε πλευρές του γηπέδου και θα υπήρχε σοβαρό θέμα υγείας με τους αθλητές».

Θησέας Πατρών: «Είπαμε… γαμώτο»

Άντζελα Σκουβάκη (πρόεδρος Θησέα Πατρών): «Έχουμε μια ολική παύση, δεν υπάρχουν γήπεδα, προπονήσεις και Ακαδημίες. Θεωρώ, ότι το θέμα του αθλητισμού για τις ελληνικές οικογένειες είναι από τα μικρότερης σημασίας, καθώς τα παιδιά έχουν χάσει τα σχολεία τους και οι οικογένειες βάζουν όλα τα άλλα εκτός αθλητισμού -φυσιολογικά- σε πρώτη μοίρα.

Προσπαθούμε να κρατάμε μια επαφή, να συζητάμε. Βρεθήκαμε σε μια φάση ειδικά εμείς στον Θησέα που είπαμε με βάση την αγωνιστική μας εικόνα φέτος ένα «γαμώτο».

Ξεκινήσαμε εξαιρετικά έχοντας μια αξιέπαινη πορεία, με ένα κορυφαίο προπονητή (Άρης Αγγελόπουλος) και παιδιά ταλαντούχα που δουλεύουν όσο περισσότερο μπορούν, όμως όλη μας η προσπάθεια ανακόπηκε και δεν θεωρώ ότι θα μπορέσουν να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα, καθώς η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη.

Ακόμα και να ανοίξουν τα γήπεδα κάποια στιγμή έστω και σε ένα δίμηνο, οι ομάδες θα πρέπει να προετοιμαστούν ξανά σαν να αρχίζει μια νέα χρονιά και αν δεν γίνει η μετάβαση αυτή σωστά, δεν θα μπορέσουμε να τα προφυλάξουμε από τους τραυματισμούς.

Όσο για το γήπεδο μας, έχουμε ξεπεράσει τα γραφειοκρατικά της Πάτρας και βρίσκεται πλέον στην Αθήνα η υπόθεση, όπου και εκεί θα περάσει από φάσεις το έργο, όμως, είμαι συγκρατημένα αισιόδοξη ότι από του χρόνου θα μπορούμε να αγωνιστούμε μέσα σε αυτό. Βέβαια, και με βάση όλα όσα ζούμε δεν μπορούμε ακόμα και σε αυτή τη φάση να πούμε τίποτα με σιγουριά».

Άμυνα Π.: «Καλά τα μέτρα στήριξης όμως δεν φτάνουν»

Μάριος Καπερώνης (Ιδιοκτήτης – προπονητής Άμυνας Πατρών): «Είμαστε σε καθημερινή επικοινωνία με τα παιδιά, προσπαθούμε μέσα στο γενικότερο άσχημο κλίμα να κρατάμε και ένα «χαμόγελο» αισιοδοξίας, ωστόσο επικρατεί ανησυχία στις τάξεις των αθλητών μας για το πότε θα μπει ένα τέλος σε όλο αυτό.

Σίγουρα, τα παιδιά είναι ιδιαίτερα δραστήρια και αυτό παίζει ρόλο, αλλά αυτό που τα προβληματίζει πιο πολύ, όπως και εμένα που είμαι προπονητής είναι όταν με το καλό επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα πως θα αναπληρώσουμε το χαμένο έδαφος, και να μην γίνουν όλα γρήγορα γιατί θα χρειαστούμε μια περίοδο χάριτος να ξαναχτίσουμε ό,τι χάσαμε.

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε θα ξεκινούσε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Νέων-U22 και τον Μάιο το Πανελλήνιο Παίδων, που φαντάζομαι ότι θα τοποθετηθούν χρονικά μετά το καλοκαίρι. Η Ομοσπονδία μας ενημέρωσε ότι όλες οι δραστηριότητες ακυρώνονται και αν με το καλό επιστρέψουμε θα δούμε τι αποφάσεις θα παρθούν.

Το γυμναστήριο μας είναι ανοιχτό ωστόσο όλα τα έξοδα και για τους επόμενους μήνες τρέχουν κανονικά. Καλά τα μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση σε πρώτη φάση, όμως δεν φτάνουν».

ΠΟΛΟ

Αναμενόμενη ήττα για τον ΝΟΠ

Έχασε με 17-6 από το Περιστέρι

Published

on

Την πρώτη του ήττα με 17-6 απο το Περιστέρι έκτος έδρας γνώρισε ο ΝΟΠ , για τη 2η αγωνιστική της Α1 Εθνικής.

Σε λίγο περισσότερα….

Continue Reading

ΠΟΛΟ

Δύσκολη αποστολή για το ΝΟΠ – Παίζει εκτός με το Περιστέρι

Με καλή ψυχολογία μετά τη νίκη της πρεμιέρας επί των Χανιών, ο ΝΟΠ θα παίξει εκτός έδρας σήμερα με το Περιστέρι

Published

on

Με καλή ψυχολογία μετά τη νίκη της πρεμιέρας επί των Χανιών, ο ΝΟΠ θα παίξει εκτός έδρας σήμερα στις 4.30 το απόγευμα με το Περιστέρι για τη 2η αγωνιστική της Α1 Εθνικής πόλο των ανδρών.

Η πατρινή ομάδα έχει δύσκολο έργο κόντρα σε μία δυνατή αντίπαλο, ωστόσο θα διεκδικήσει ότι καλύτερο της αναλογεί στο σημερινό αγώνα.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Γιώργου Ντόσκα στο “Matchnews.gr” για το παιχνίδι με το Περιστέρι: «Έχουμε ένα δύσκολο αγώνα, αλλά εμείς έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό».

 

Αμαλία Λαλιώτη

Continue Reading

ΠΟΛΟ

Η ΝΕΠ υποδέχεται (17:00) τη Γλυφάδα για το μεγάλο πρωτάθλημα των γυναικών

Στόχος των “δελφινιών” είναι να κατακτήσουν την πρώτη τους φετινή νίκη

Published

on

Το πρώτο της εντός έδρας παιχνίδι στο φετινό πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Γυναικών του πόλο θα δώσει σήμερα στις 5 το απόγευμα η ΝΕΠ, η οποία θα υποδεχθεί την Γλυφάδα για τη 2η αγωνιστική.

Στόχος των “δελφινιών” είναι να κατακτήσουν την πρώτη τους φετινή νίκη έχοντας τη βοήθεια και των Πατρινών φιλάθλων.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, παίζει βόλεϊ και κείμενο που λέει "N. E. ΠΑΤΡΩΝ Πρωτάθλημα A1 πόλο νυναικων vS Ν.Ε.n. ANOG Gis Jaukcal Sports Club ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023 ΩΡΑ 17:00 03 ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ Α.ΠΕΠΑΝΟΣ"

Στο περιθώριο του μεγάλου αγώνα, οι Μίνι Κορασίδες της ΝΕΠ θα παίξουν σήμερα φιλικά παιχνίδια στην Πάτρα με το αντίστοιχο συγκρότημα του ΑΝΟΓ.

Continue Reading
Advertisement

Facebook