Connect with us

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

«Match»-ΘΕΜΑ: «Ματώνουν» τα σωματεία…

Published

on

Η πρωτόγνωρη κατάσταση λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού που σαρώνει στο πέρασμα της επηρεάζει εκατομμύρια επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο.

Ο «κυκλώνας» της σοβαρής ασθένειας έφερε δραστικά μέτρα στην χώρα μας, που οδήγησαν με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους είτε σε πλήρη είτε σε μερική αναστολή κάθε είδους επιχειρησιακής δομής, όπως βεβαίως και χιλιάδων αθλητικών κέντρων.

Η κατάσταση φυσικά και στην Αχαΐα κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη καθώς πολλά σωματεία έχουν κλείσει και άλλα βρίσκονται μια «ανάσα» από την… εντατική, με τα οικονομικά προβλήματα να τα γονατίζουν. Και μπορεί να ανακοινώθηκε ότι εντάσσονται στα μέτρα στήριξης της Κυβέρνησης, αλλά αφενός υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια και δεν θα συμπεριληφθούν όλοι οι σύλλογοι, αφετέρου δεν ξέρουμε κατά πόσο τα μέτρα θα διορθώσουν τις… “τρύπες” που έχουν δημιουργηθεί.

Ένα σημαντικό «δείγμα» εκ των έσω για όσα βιώνουν, έδωσαν στην «Match» αρκετά περιγραφικά, επικεφαλείς και αρμόδιοι τριων σωματείων της πόλης, από διαφορετικούς μάλιστα χώρους.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους Γιώργο Ανδρουτσέλη και Θόδωρο Κανελλόπουλο εκπροσωπώντας τη Ναυταθλητική Ένωση Πατρών, την Άντζελα Σκουβάκη πρόεδρο του Θησέα Πατρών στο βόλεϊ και τον Μάριο Καπερώνη ιδιοκτήτη και προπονητή της Άμυνας Πατρών, στο άθλημα της Πυγμαχίας.

Παρακάτω, μίλησαν για το οικονομικό πλήγμα που έχει δημιουργηθεί, την ψυχολογία των αθλητών-προπονητών τους, αλλά και την δύσκολη επομένη του κορωνοϊού.

Όσα είπαν στον Κυριάκο Δημητρόπουλο

ΝΕΠ: «Πλήγμα στην κύρια δύναμή μας, τις υποδομές»

Γιώργος Ανδρουτσέλης (ταμίας ομάδας και μέλος της επιτροπής Οικονομικών), Θόδωρος Κανελλόπουλος (φωτογραφία – Γενικός Αρχηγός) της ΝΕΠ:

«Το πιο σημαντικό είναι το οικονομικό.

Τα ερασιτεχνικά σωματεία στηρίζονται στα τμήματα υποδομών, εκεί είναι η δύναμη της κάθε ομάδας. Από την στιγμή που πλέον δεν έχουμε πρόσβαση σε αυτό, προκύπτει μεγάλο θέμα και συν το γεγονός ότι σταμάτησαν και τα αγωνιστικά τμήματα σε όλες τις κατηγορίες σε υδατοσφαίριση και κολύμβηση, μας έχουν πάει εξαιρετικά πίσω σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό, με την ζημιά δηλαδή να κρίνεται μεγαλύτερη.

Μπορεί να μην κάνουμε προπονήσεις, το κολυμβητήριο να είναι ανενεργό, όμως τα έξοδα συνεχίζουν να «τρέχουν». Είναι κρίμα, επιπλέον και γιατί όλοι οι αθλητές μας είχαν μπει σε μια σειρά, πραγματοποιούσαν τους αγώνες τους κι αν επανέλθουμε κάποια στιγμή, θα υπάρξει τρομερή δυσκολία ακόμα και στις εξωαγωνιστικές υποχρεώσεις όλων των παιδιών μας».

Όσο για τις κινήσεις της κυβέρνησης είχαν να τονίσουν: «Η ΝΕΠ έχει αρκετούς υπαλλήλους, πληρώνει ΦΠΑ, ΕΦΚΑ, συνδρομή στο Κολυμβητήριο και όλα αυτά πρέπει να κοιταχθούν ακόμη περισσότερο. Σαν ομάδα θεωρούμε επίσης, ότι η Κολυμβητική Ομοσπονδία έκανε πολύ καλά που δεν ενέταξε αθλητές στην Προολυμπιακή προετοιμασία υπό αυτές τις συνθήκες, καθώς το κολύμπι είναι ένα ιδιαίτερο άθλημα, οι παίκτες του πόλο συγκρούονται σώμα με σώμα, δεν βρίσκονται διασκορπισμένοι σε πλευρές του γηπέδου και θα υπήρχε σοβαρό θέμα υγείας με τους αθλητές».

Θησέας Πατρών: «Είπαμε… γαμώτο»

Άντζελα Σκουβάκη (πρόεδρος Θησέα Πατρών): «Έχουμε μια ολική παύση, δεν υπάρχουν γήπεδα, προπονήσεις και Ακαδημίες. Θεωρώ, ότι το θέμα του αθλητισμού για τις ελληνικές οικογένειες είναι από τα μικρότερης σημασίας, καθώς τα παιδιά έχουν χάσει τα σχολεία τους και οι οικογένειες βάζουν όλα τα άλλα εκτός αθλητισμού -φυσιολογικά- σε πρώτη μοίρα.

Προσπαθούμε να κρατάμε μια επαφή, να συζητάμε. Βρεθήκαμε σε μια φάση ειδικά εμείς στον Θησέα που είπαμε με βάση την αγωνιστική μας εικόνα φέτος ένα «γαμώτο».

Ξεκινήσαμε εξαιρετικά έχοντας μια αξιέπαινη πορεία, με ένα κορυφαίο προπονητή (Άρης Αγγελόπουλος) και παιδιά ταλαντούχα που δουλεύουν όσο περισσότερο μπορούν, όμως όλη μας η προσπάθεια ανακόπηκε και δεν θεωρώ ότι θα μπορέσουν να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα, καθώς η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη.

Ακόμα και να ανοίξουν τα γήπεδα κάποια στιγμή έστω και σε ένα δίμηνο, οι ομάδες θα πρέπει να προετοιμαστούν ξανά σαν να αρχίζει μια νέα χρονιά και αν δεν γίνει η μετάβαση αυτή σωστά, δεν θα μπορέσουμε να τα προφυλάξουμε από τους τραυματισμούς.

Όσο για το γήπεδο μας, έχουμε ξεπεράσει τα γραφειοκρατικά της Πάτρας και βρίσκεται πλέον στην Αθήνα η υπόθεση, όπου και εκεί θα περάσει από φάσεις το έργο, όμως, είμαι συγκρατημένα αισιόδοξη ότι από του χρόνου θα μπορούμε να αγωνιστούμε μέσα σε αυτό. Βέβαια, και με βάση όλα όσα ζούμε δεν μπορούμε ακόμα και σε αυτή τη φάση να πούμε τίποτα με σιγουριά».

Άμυνα Π.: «Καλά τα μέτρα στήριξης όμως δεν φτάνουν»

Μάριος Καπερώνης (Ιδιοκτήτης – προπονητής Άμυνας Πατρών): «Είμαστε σε καθημερινή επικοινωνία με τα παιδιά, προσπαθούμε μέσα στο γενικότερο άσχημο κλίμα να κρατάμε και ένα «χαμόγελο» αισιοδοξίας, ωστόσο επικρατεί ανησυχία στις τάξεις των αθλητών μας για το πότε θα μπει ένα τέλος σε όλο αυτό.

Σίγουρα, τα παιδιά είναι ιδιαίτερα δραστήρια και αυτό παίζει ρόλο, αλλά αυτό που τα προβληματίζει πιο πολύ, όπως και εμένα που είμαι προπονητής είναι όταν με το καλό επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα πως θα αναπληρώσουμε το χαμένο έδαφος, και να μην γίνουν όλα γρήγορα γιατί θα χρειαστούμε μια περίοδο χάριτος να ξαναχτίσουμε ό,τι χάσαμε.

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε θα ξεκινούσε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Νέων-U22 και τον Μάιο το Πανελλήνιο Παίδων, που φαντάζομαι ότι θα τοποθετηθούν χρονικά μετά το καλοκαίρι. Η Ομοσπονδία μας ενημέρωσε ότι όλες οι δραστηριότητες ακυρώνονται και αν με το καλό επιστρέψουμε θα δούμε τι αποφάσεις θα παρθούν.

Το γυμναστήριο μας είναι ανοιχτό ωστόσο όλα τα έξοδα και για τους επόμενους μήνες τρέχουν κανονικά. Καλά τα μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση σε πρώτη φάση, όμως δεν φτάνουν».

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Στη «Match» που κυκλοφορεί: Μοιράζει σφαλιάρες στην Περιβόλα

Published

on

Ο Απόλλωνας εθίζεται στις ευρείες νίκες μέσα στο «σπίτι» του. Μετά την συντριβή που υπέστη το Λαύριο, νέο θύμα των μελανόλευκων ο Κολοσσός Ρόδου *Έρχεται πρόγραμμα βουνό…

 

ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ ΣΤΗ «MATCH»

ΓΙΑ ΚΟΛΟΣΣΟ ΚΑΙ… ΠΡΟΜΗΘΕΑ

 

ΚΟΣΜΟΣ: ΜΕΤΡΙΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ,

ΟΜΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΓΙΑ ΤΡΙΠΛΑΣΙΟΥΣ!

 

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ

Να δει τα σημάδια

πριν είναι αργά

Η ήττα στην Ηλιούπολη (2-1) έβγαλε όλες τις παθογένειες της Παναχαϊκής. Το σφικτό ροτέισον, η λάθος αγωνιστική προσέγγιση και ο πρώτος σκόρερ που είναι αμυντικός

– «Καπνός» αλλά… σιγή ιχθύος μέχρι στιγμής για Σ. Παπαδόπουλο. Τακτικές άλλων… εποχών οι γηπεδούχοι στην Ηλιούπολη *Το σίριαλ των ακαδημιών συνεχίζεται…

 

ΕΛΛΕΙΨΕ Ο ΓΙΑΝΓΚ, ΔΕΝ ΕΦΘΑΝΕ Ο ΚΟΥΛΜΠΟΚΑ

Ο Προμηθέας χωρίς τον «εκτελεστή» του και με 0/3 τρίποντα στα τελευταία 28’’ γνώρισε την 4η ήττα του από την ΑΕΚ και παραμένει εκτός πρώτης 7άδας που οδηγεί στο final-8 του κυπέλλου *Στο «Τόφαλος» την Τρίτη με Λόντον Λάιονς

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ

Στενεύουν τα περιθώρια

Πάτραι και Ναυπακτιακός ηττήθηκαν ξανά και καλούνται άμεσα να σηκώσουν κεφάλι *Σαρρής: «Δικιά μου η ευθύνη, τέτοια γκολ δεν επιτρέπονται»

 

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ

ΘΥΕΛΛΑ, ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ ΚΑΙ ΡΙΟΛΟ

Τα ντέρμπι στην Α’ κατηγορία ανέδειξαν εμφατικούς νικητές αλλά και προβληματισμένους ηττημένους *Όλο το ρεπορτάζ για το τοπικό ποδόσφαιρο…

 

ΜΠΑΣΚΕΤ

Παναχαϊκή και Αίολος Αγυιάς

πήραν τα ντέρμπι σε Β’ και Γ’ Εθνική

 

Α2 ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ

ΝΟΠ και ΝΕΠ ξεκινούν το φετινό τους ταξίδι,

αναλυτική παρουσίαση των ρόστερ Σ.21

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022

Τα φαβορί έκαναν το καθήκον τους

 

ΒΟΛΕΙ

Πάλεψε για δύο σετ

Ο Α.Ο. Αιγιαλέων ηττήθηκε με 3-0 από τον Κέρκη εντός έδρας, όντας αρκετά ανταγωνιστικός μέχρι το τελευταίο σετ

 

ΝΕΠ

Μόνο νίκες με Περιστέρι και Λάρισα

Η ομάδα του Μιχάλη Λαζαρίδη ηττήθηκε στον Πειραιά από τον Εθνικό και πλέον θέλει οπωσδήποτε το 2/2 στα επερχόμενα ματς στην Α1 Γυναικών

 

Γ.ΑΧΙΛΛΕΟΠΟΥΛΟΣ

Ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΑΠ ανοίγει τα χαρτιά του στην “Match” για το όραμα του για το ελληνικό βόλεϊ

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΟΛΟ

Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών Πόλο: Άνετη πρόκριση για ΝΟΠ και ΝΕΠ (pics)

Published

on

Χωρίς να συναντήσουν την παραμικρή δυσκολία ΝΟΠ και ΝΕΠ πήραν την πρόκριση στην Β’ Φάση των Νέων Ανδρών.

Οι δύο ομάδες μας τοποθετήθηκαν στον Όμιλο της Πάτρας με τους ΝΟ Ναυπλίου, ΝΟ Καλαμάτας και ΝΟ Πρέβεζας (προκρίνονταν οι τρεις), ωστόσο οι δύο τελευταίοι δεν συμμετείχαν τελικώς και τα πάντα είχαν κριθεί από νωρίς το ΣΚ (3-4/12) στο «Α.Πεπανός».

Πάντως, ΝΟΠ και ΝΕΠ κέρδισαν αμφότεροι τον ΝΟ Ναυπλίου, ενώ στο μεταξύ τους παιχνίδι κέρδισε ο πρώτος 19-9.

Continue Reading

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Α2 Χάντμπολ: Ισόπαλη η Ακαδημία (24-24) εκτός έδρας με Λουτράκι

Published

on

Ισόπαλο με σκορ 24-24 έληξε το εκτός έδρας ματς της Ακαδημίας των Σπορ με τον Ποσειδώνα Λουτρακίου, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Α2 Εθνικής Ανδρών Χάντμπολ.

Η ομάδα της Πάτρας (αυτή ήταν η 3η ισοπαλία της στο πρωτάθλημα) είχε το προβάδισμα σε όλη την διάρκεια του αγώνα και  ισοφαρίστηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα. Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι η ομάδα του Γιάννη Παπαγιαννόπουλου είχε σε καταπληκτική ημέρα τον τερματοφύλακα της Μπεκιάρη και τον σουτέρ Κολλύρη.

Μετά την ισοπαλία αυτή, οι δυο ομάδες ισοβαθμούν στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Τα πεντάλεπτα: 1-2, 3-3, 3-6, 5-7, 5-11, 8-13 (ημίχρονο), 10-15, 12-16, 16-18, 18-22, 22-23, 24-24.

Δίλεπτα: 5-2, Πέναλτι: 8/8, 4/3.

Ακαδημία των Σπορ (Γ.Παπαγιαννόπουλος): Διαμαντόπουλος, Παντός 7, Σαρικάς, Παναγιωταρόπουλος, Ανδριόπουλος, Χ. Παπαγιαννόπουλος, Γεωργίου 2, Αγγελακόπουλος, Ρουσσόπουλος 3, Γιαννακούρας, Θεοδωρογλάκης, Τόμοβιτς 4, Μπεκιάρης, Ευθυμίου, Κολλύρης 8, Λάζαρης.

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Copyright © 2019 Mikad Εκδοτικές Διαφημιστικές Υπηρεσίες. --- Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της ιστοσελίδας matchnews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.