Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Μαζική συμμετοχή στους αγώνες του Μαρτίου και ατομικά ρεκόρ για τους δρομείς του ΣΜΑΧ «Φειδιππίδης»

Σε τριάντα (30) αγώνες αποστάσεων Μαραθωνίου και Ημιμαραθωνίου, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συμμετείχαν οι δρομείς του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Αχαϊας «Φειδιππίδης» το Μάρτιο του 2023

Published

on

Σε τριάντα (30) αγώνες αποστάσεων Μαραθωνίου και Ημιμαραθωνίου, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συμμετείχαν οι δρομείς του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Αχαϊας «Φειδιππίδης» το Μάρτιο του 2023, ακολουθώντας το αγωνιστικό πρόγραμμα του Συλλόγου για το πρώτο τετράμηνο του έτους.

Η αρχή έγινε στον Μαραθώνιο Ναυπλίου που διεξήχθη την Κυριακή 5/3 στην πόλη του Ναυπλίου. Στον πρώτο Μαραθώνιο της χρονιάς, οι Μαραθωνοδρόμοι του «Φειδιππίδης» Νίκος Σταθακόπουλος (3:06:47), Θεόδωρος Προκόπης (3:23:16) και Αντώνης Ζαφειράκης (3:52:24) έκαναν όλοι ατομικό ρεκόρ.

Στον Ημιμαραθώνιο ο Σ.Μ.ΑΧ “Φειδιππίδης” συμμετείχε με τους Βασίλη Βασιλείου (1:27:50), Ηλία Γιαννικόπουλο (1:36:25 – ατομικό ρεκόρ), Παναγιώτη Ζαμπάρα (2:00:04 – ατομικό ρεκόρ), Ηλία Καναβάρο (2:04:04 – ατομικό ρεκόρ) και Αγγελική Μοσχογιάννη (2:04:24 – ατομικό ρεκόρ).

Την επόμενη Κυριακή 12/3, εννέα (9) δρομείς του «Φειδιππίδης» συμμετείχαν στον 14ο Ημιμαραθώνιο Καλαμπάκα – Τρίκαλα «Θανάσης Σταμόπουλος» που διεξήχθη στην Καλαμπάκα, επιτυγχάνοντας μια πρωτιά σε ηλικιακή κατηγορία και πολλά ατομικά ρεκόρ.

Σε μια από τις γρηγορότερες διαδρομές Ημιμαραθωνίου της Ελλάδας, με αφετηρία την πόλη της Καλαμπάκας και τερματισμό την κεντρική πλατεία Τρικάλων, η Κατερίνα Πρισακάρου κατέκτησε την 1η θέση στην ηλικιακή της κατηγορία με νέο ατομικό ρεκόρ, ενώ άλλοι 5 δρομείς του Συλλόγου έκαναν ατομικά ρεκόρ στην απόσταση των 21.1χλμ.

Για το Σ.Μ.ΑΧ. «Φειδιππίδη» στον Ημιμαραθώνιο τερμάτισαν, με σειρά, οι: Κωνσταντίνος Σπαράκης (1:25:31 – ατομικό ρεκόρ), Δημήτριος Κονόμι (1:26:07), Πρισακαρου Κατερίνα (1:29:31 – ατομικό ρεκόρ), Μούκας Ιωάννης (1:30:45 – ατομικό ρεκόρ), Σαλβαράς Βασίλειος (1:38:31 – ατομικό ρεκόρ), Λιόλιου Αργυρώ (1:42:38 – ατομικό ρεκόρ), Νίκου Νικόλαος (1:43:12 – ατομικό ρεκόρ), Παναγοπούλου Βασιλική (1:57:48) και Γριντέλας Ανδρέας (2:01:40).

Την Τρίτη Κυριακή του Μαρτίου (19/3), οι δρομείς του “Φειδιππίδη” συμμετείχαν σε δυο μεγάλες διοργανώσεις, εκπροσωπώντας το Σύλλογο για τρίτη συνεχόμενη Κυριακή σε σημαντικούς αγώνες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τα μέλη του Συλλόγου Ανδρέας Βασιλόπουλος και Αθανάσιος Ασημακόπουλος ήταν ανάμεσα στους 88 Έλληνες που συμμετείχαν στον Μαραθώνιο της Ρώμης και είχαν την ευκαιρία να τρέξουν δίπλα από τα ιστορικά μνημεία της “Αιώνιας Πόλης”, σημειώνοντας ταυτόχρονα, αμφότεροι, ατομικά ρεκόρ με χρόνους 4:37:05 και 4:43:33 αντίστοιχα.

Την ίδια ημέρα ο Σ.Μ.ΑΧ. “Φειδιππίδης” συμμετείχε με 15 δρομείς στην ανοιξιάτικη δρομική γιορτή της πρωτεύουσας, τον 12ο Ημιμαραθώνιο Αθήνας. Σε μια διοργάνωση που διεξήχθη σε μια δύσκολη διαδρομή στο κέντρο της Αθήνας, με τη συμμετοχή 19.000 δρομέων που απόλαυσαν το τρέξιμο στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, οι δρομείς του “Φειδιππίδη” σημείωσαν πολύ καλές επιδόσεις και ατομικά ρεκόρ!

Για το Σύλλογο τερμάτισαν (κατά σειρά, σύμφωνα με τον καθαρό χρόνο) οι: Κωνσταντίνος Κατσάνος (1:39:38 – ατομικό ρεκόρ), Λεωνίδας Βενέρης (1:42:41 – ατομικό ρεκόρ), Κωνσταντίνος Μουστάκας (1:42:41 – ατομικό ρεκόρ), Σωτήρης Τρέβλιας (1:43:28), Δημήτριος Αλεξανδρόπουλος (1:44:33 – ατομικό ρεκόρ), Ιωάννης Μπλέτσος (1:46:38), Σέρρος Αλέξανδρος (1:51:09), Χρυσάνθη Τράντζα (1:55:55), Παντελής Διαμαντόπουλος (1:56:28), Θωμάς Ρεπαντής (1:57:47 – – ατομικό ρεκόρ), Γεώργιος Μαξηλαράς (1:58:04), Θεόδωρος Νταλίπης (2:03:15), Διονύσιος Μπονέλλης (2:04:23), Ηλίας Καναβάρος (2:06:03) και Γεώργιος Πρέντζας (2:37:05).

Δυστυχώς η ακύρωση, την τελευταία στιγμή, του 7 ου Μαραθωνίου Ολυμπίας, που ήταν προγραμματισμένος για την Κυριακή 26/3, δεν έδωσε τη ευκαιρία στα μέλη του «Φειδιππίδης» να ολοκληρώσουν εντυπωσιακά το Μάρτιο του 2023, καθότι πάνω από σαράντα (40) μέλη του Συλλόγου είχαν εγγραφεί στους αγώνες, δέκα (10) εκ των οποίων επρόκειτο να συμμετάσχουν στον αγώνα των 42χλμ!

Το επόμενο μεγάλο δρομικό ραντεβού των δρομέων του Σ.Μ.ΑΧ. “Φειδιππίδης” είναι ο Ημιμαραθώνιος Πάτρας (21.1χλμ & 5χλμ) που θα διεξαχθεί στην πόλη της Πάτρας στις 9/4, ενώ ο Σύλλογος θα συμμετάσχει στους Μαραθωνίους της Μεσσήνης (2/4) και της Θεσσαλονίκης (30/4), σύμφωνα με το αγωνιστικό πρόγραμμα του πρώτου τριμήνου του 2023.

Ο Σ.Μ.ΑΧ. «Φειδιππίδης» είναι Θεσμικός Υποστηρικτής του 1 ου Διεθνούς Ημιμαραθωνίου Πάτρας και η συμμετοχή των μελών του στους αγώνες των 21.1χλμ και 5χλμ αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, μεταφέροντας και σε αυτή τη διοργάνωση το πνεύμα της ευγενούς άμιλλας και του “ευ αγωνίζεσθαι”, αξίες που προβάλει διαχρονικά ο Σύλλογος.

ΣΤΙΒΟΣ

Σταθερός στο βάθρο ο Γιάννης Καυκάς της Ολυμπιάδας

Ο Πατρινός αθλητής κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημά στα 10 χλμ. βάδην

Published

on

Άλλη μια πανελλήνια νίκη στο πλούσιο παλμαρέ του και μάλιστα με ατομικό ρεκόρ κατέγραψε στο Ξυλόκαστρο ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ, όπως και ο δεύτερος Γιάννης Καυκάς.

Σε μια όμορφη κυκλική διαδρομή στην παραλιακή ζώνη της περιοχής, ο πρωταθλητής του Παμμηλιακού κατέβηκε για πρώτη φορά τα 41 λεπτά στα 10 χιλιόμετρα τερματίζοντας σε 40.08.

Το ρεκόρ του βελτίωσε και ο Γιάννης Καυκάς (ΑΕ Ολυμπιάς Πατρών) με χρόνο 41.03, ενώ το χάλκινο μετάλλιο στους άνδρες και χρυσό στην κατηγορία Κ23 κατέκτησε ο 21χρονος Ανδρέας Παπαστεργίου (ΣΟΑ Φωκιανός Καρδίτσας) με χρόνο 42.31.

Κούρσα που έβγαλε πολλές ατομικές επιδόσεις ήταν και η αντίστοιχη των γυναικών με μεγάλη νικήτρια την Παναγιώτα Τσινοπούλου (ΓΣ Βέλος Παλαιού Φαλήρου), η οποία τερμάτισε σε 44.36. Την ακολούθησε σε κοντινή απόσταση η Χριστίνα Παπαδοπούλου (Πανελλήνιος ΓΣ) με 44.51 και τρίτη τερμάτισε η Όλγα Φιάσκα (Αθλοκίνηση ΑΣ Μυτιλήνης) σε 48.02. Η Κυριακή Φιλτισάκου δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα της, καθώς λόγω ενοχλήσεων εγκατέλειψε νωρίς στον αγώνα.

Νικήτρια στην κατηγορία Κ23 ήταν η Χρυσάνθη Αρβανιτάκου (ΣΟΑ Φωκιανός Καρδίτσας) με 52.13.

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα βάδην 10 χλμ. παρευρέθηκε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα.

Continue Reading

ΣΤΙΒΟΣ

Στην Πάτρα η πρώτη συνάντηση προπονητών του τομέα μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων

Published

on

Ο ΣΕΓΑΣ, στο πλαίσιο των συνολικών δράσεων που αφορούν την προσπάθεια διαμόρφωσης μιας ενιαίας προπονητικής φιλοσοφίας για τους δρόμους μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων, εγκαινιάζει μια σειρά συναντήσεων των προπονητών του τομέα, στην Περιφέρεια και την Αθήνα.

Η πρώτη συνάντηση έχει προγραμματιστεί να γίνει στην Πάτρα, σήμερα Πέμπτη 9 Μαΐου στην αίθουσα «Αλέκα Σιούλη» του Παμπελοποννησιακού Σταδίου, με την οργανωτική ευθύνη της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου και του συνδέσμου προπονητών στίβου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων.

Η θεματολογία αφορά κυρίως τον σχεδιασμό και την οργάνωση της προπονητικής διαδικασίας. Οι συναντήσεις θα έχουν τη μορφή στρογγυλής τράπεζας με ανταλλαγή απόψεων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Α’ Μέρος (10:30-11:15)

Ανασκόπηση και σημεία αναφοράς του διαδικτυακού σεμιναρίου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (High-Performance Webinars Series) με θέμα: The science behind endurance training, data from Italian Athletics Federation.

Παρουσίαση από τον Stefano Riggeti, συνεργάτη της Ιταλικής Ομοσπονδίας Στίβου. Εισηγητής ο Δημήτρης Θεοδωρίδης.

Β’ Μέρος (11:30-13:00)

Στρογγυλή τράπεζα, ανοικτή συζήτηση μεταξύ των προπονητών.

Εδώ ο σύνδεσμος όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε όλη τη διαδικτυακή παρουσίαση.

Continue Reading

ΣΤΙΒΟΣ

Αλίσα Σμίντ: Πέρασε στους Ολυμπιακούς Αγώνες η «πιο σέξι αθλήτρια» στον κόσμο

Η Γερμανίδα πρωταθλήτρια του στίβου θα βρίσκεται στα γήπεδα του Παρισιού.

Published

on

Η Αλίσα Σμίντ ετοιμάζει τις βαλίτσες της για το Παρίσι. Η Γερμανίδα αθλήτρια του στίβου, η οποία εδώ και χρόνια έχει χαρακτηριστεί από τους θαυμαστές της και τις ιστοσελίδες ως η «πιο σέξι αθλήτρια του κόσμου», προκρίθηκε για τους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στη μικτή σκυταλοδρομία 4Χ400 μ. μετά τη συμμετοχή της στο World Athletics Relays στις Μπαχάμες το Σαββατοκύριακο.

«Τι βραδιά!» έγραψε η ίδια στη λεζάντα ενός Instagram Story την Κυριακή, στο οποίο απεικονίζονται οι συμπατριώτες της Γερμανοί αθλητές Manuel Sanders, Johanna Martin και Emil Agyekum. «Από τον παράδεισο στο Παρίσι» έγραψε επίσης μετά τους αγώνες στις Μπαχάμες.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024 ξεκινούν την Παρασκευή 26 Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως την Κυριακή 11 Αυγούστου.

alicaschmidt1

Η Σμιντ, που διαθέτει επτά εκατομμύρια οπαδούς μεταξύ των σελίδων της στο Instagram και στο TikTok, δημοσίευσε την Κυριακή στην πλατφόρμα βίντεο ότι «η ολυμπιακή σεζόν είναι επίσημα σε εξέλιξη», με τους θαυμαστές της να δίνουν τις ευχές τους στα σχόλια. Η Σμιντ ταξίδεψε στο Τόκιο για τους θερινούς αγώνες του 2021, αλλά δεν αγωνίστηκε. Στη συνέχεια ανακοίνωσε τα σχέδιά της να «κάνει ένα διάλειμμα» από το άθλημα. Ενώ τώρα αγωνίζεται κανονικά και θα είναι στη σημαντικότερη αθλητική διοργάνωση.


Πρόσφατα συμμετείχε στο πρωτάθλημα (κλειστού στίβου) της Γερμανίας που διεξήχθη στη Λειψία και ολοκλήρωσε με απολογισμό ένα χρυσό και ένα ασημένιο μετάλλιο.

Στα 400μ έδωσε μεγάλη μάχη έως το τέλος αλλά έχασε την κούρα από την 17χρονη Γιοχάνα Μάρτιν, που είναι το ανερχόμενο αστέρι της Γερμανίας, αλλά στα 4X400μ πήρε το χρυσό ως μέλος της SSC Berlin.

Η κοπέλα στο παρελθόν είχε εργαστεί ως γυμνάστρια στην Μπορούσια Ντόρτμουντ όπου είχε νικήσει και σε κούρσα τον Χούμελς ενώ αν και προσκάλεσε τον Χάαλαντ να παραβγούν στο τρέξιμο εκείνος δεν ανταποκρίθηκε στην επιθυμία της.

Η Αλίσα Σμιντ αποκάλυψε πρόσφατα ότι εισπράτει 700 ευρώ το μήνα από την ομάδα της στον στίβο και την ομοσπονδία της Γερμανίας.

Continue Reading
Advertisement
Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ22 hours ago

Οι 20 ομάδες της ερχόμενης σεζόν της Α΄κατηγορίας

Α1 ΕΣΚΑΗ22 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η (πλέι-άουτ): Δύμη’07 εναντίον ΕΑ Παραλίας σε «μονομαχία» επιβίωσης

Α1 ΕΣΚΑΗ23 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Το πρόγραμμα των τελικών

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ22 hours ago

Δεν σταματά η δουλειά στον Εθνικό Πατρών

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ16 hours ago

Στην παράταση με ανεπανάληπτη ανατροπή ο Προμηθέας στο Αλεξάνρειο!

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ17 hours ago

Παναχαϊκή: Πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον τελικό της Κ19 στην Καλλιθέα (pics)

Α1 ΕΣΚΑΗ17 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η (πλέι-οφ): Πρώτο «ραντεβού» τίτλου για Κεραυνό Αιγίου και Γαλήνη

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ19 hours ago

Παναχαϊκή Γ.Ε.: «Τίτλος της Κ19 με σημασία για το ποδόσφαιρο της Ελληνικής περιφέρειας»

SUPER LEAGUE 119 hours ago

Κωνσταντέλιας: «Όταν τελείωσε το ματς δεν ήξερα πως να αντιδράσω – Έλεγα φαντάζεσαι να το πάρουμε;»

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ15 hours ago

Άρης – Προμηθέας 89-85: Στην Πάτρα θα κριθεί η πρόκριση στα ημιτελικά της Basket League

Facebook