Connect with us

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Με εγκεκριμένη χρηματοδότηση 8 εκατ. ευρώ η αναβάθμιση του παλιού Κολυμβητηρίου Αγυιάς (ΦΩΤΟ)

Published

on

Στο σύγχρονο και εμβληματικό έργο του Κολυμβητηρίου της Αγυιάς προχωρά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας καθώς ήρθε ώρα να αξιοποιηθούν οι εγκαταλελειμμένες για χρόνια εγκαταστάσεις. Το έργο εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2021-27» με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση ύψους 8 εκατ. ευρώ, εξέλιξη που επιτρέπει να ξεκινήσουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες.

Με μεθοδικότητα, συνέπεια κι εντατική δουλειά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας φέρει εις πέρας την πρωτοβουλία που ανέλαβε το 2020 να προχωρήσει σε ανακατασκευή του Κολυμβητηρίου, αλλά και αναμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου και της ευρύτερης περιοχής.

Στο διάστημα που μεσολάβησε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας επίσπευσε μια σειρά διαδικασιών:  Παρείχε τεχνική συνδρομή προκειμένου να υλοποιηθούν και να ολοκληρωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα οι απαραίτητες μελέτες, προχώρησε σε προγραμματικές συμβάσεις με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και το αρμόδιο υπουργείου, εξασφάλισε τη σύμφωνη γνώμη του Περιφερειακού Συμβουλίου, φρόντισε για τις απαραίτητες περιβαλλοντικές εγκρίσεις, ανέλαβε να υποστηρίξει το εγχείρημα έως τη χρηματοδότηση, διασφαλίζοντας το σύνολο των ενεργειών με εγκρίσεις από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Η ωριμότητα και ο πλήρης φάκελος του έργου αποτέλεσαν τη βάση για την τεκμηρίωση, ώστε να είναι δυνατή η χρηματοδότηση του από το Ε.Π «Δυτική Ελλάδα 2021-27», προκειμένου το έργο σύντομα να μπει και σε φάση υλοποίησης από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Το εγκαταλελειμμένο κολυμβητήριο μετατρέπεται σε  μια σύγχρονη αθλητική εγκατάσταση, φιλική και προσβάσιμη από Α.Μ.Ε.Α., που θα περιλαμβάνει τις δυο αρχικές πισίνες (μία αγωνιστική πισίνα 21m x 50m και μία ρηχή εκμάθησης 10,5m x 12,5m).  Η αγωνιστική πισίνα θα είναι κατάλληλη για αγώνες Διασυλλογικούς – Διαδημοτικούς Αγώνες, Πανελληνίους, Πανευρωπαϊκούς, κλασικής κολύμβησης,  υδατοσφαίρισης και αγώνες επίδειξης, ενώ θα παρέχει ταυτόχρονα τη δυνατότητα παρακολούθησης από κατάλληλες κερκίδες. Η ρηχή πισίνα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εκμάθηση, γυμναστική, ψυχαγωγία κ.λ.π. Επιπλέον οι εγκαταστάσεις που θα συντηρηθούν θα διαθέτουν μεγάλο αριθμό αποδυτηρίων και άλλων βοηθητικών χώρων, που μπορούν να αξιοποιηθούν για την κάλυψη των αναγκών πληθώρας επισκεπτών, αθλητών και αθλητικών συλλόγων

Το έργο περιλαμβάνει την αναβάθμιση του κολυμβητήριου και την στέγασή του με μεταλλική κατασκευή, όπως επίσης τη διαμόρφωση χώρου πρασίνου ανατολικά του χώρου, ώστε να δημιουργηθεί ένα ενιαίο αρχιτεκτονικό σύνολο που θα χρησιμοποιηθεί ως σημείο αναφοράς  για χώρους άθλησης, πρασίνου και αναψυχής.  Η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου έχει σχεδιαστεί με πράσινο, φυτεύσεις και κατασκευές φιλικές για τα παιδιά, όπως παιδική χαρά, skatepark, χώρους μπάσκετ, βόλεϊ, τένις.

Με την ολοκληρωμένη παρέμβαση που θα υλοποιηθεί θα αξιοποιηθούν καλύτερα οι υπάρχοντες χώροι, πρόκειται να δημιουργηθούν νέοι χώροι κοινωφελών δραστηριοτήτων και αναψυχής, αλλά και να αναβαθμιστεί το ευρύτερο τοπίο.

Η ολοκληρωμένη παρέμβαση θα έχει βιοκλιματικά χαρακτηριστικά με τη χρήση νέων τεχνολογιών και υλικών, καθώς γίνεται η αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας και των φυσικών φαινομένων του κλίματος της περιοχής.

«Ένα ακόμη στοίχημα που κερδήθηκε. Είμαστε περήφανοι και χαρούμενοι,  γιατί αναλάβαμε ένα έργο από το μηδέν και πλέον μπορούμε να μιλάμε όχι για σχέδια ή οράματα, αλλά για υλοποίηση. Με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, ολοκληρωμένες μελέτες και σωστή προετοιμασία σε επίπεδο εγκρίσεων  το αμέσως επόμενο βήμα θα είναι η δημοπράτηση μιας εμβληματικής παρέμβασης που ακούμπα στον πυρήνα της Πάτρας, αλλά  και της ευρύτερης περιοχής. Σε αυτό το κομβικό στάδιο φθάσαμε όλοι μαζί, με τη σύμφωνη γνώμη του Περιφερειακού Συμβουλίου, με την συμβολή των υπηρεσιών μας, την πολύτιμη συνεισφορά των συνεργατών μας και φυσικά τη διαρκή συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και τη στήριξη της Κυβέρνησης.  Σπάμε το ρεκόρ του χρόνου για να προχωρήσουμε το συντομότερο δυνατό σε σημαντικές παρεμβάσεις  ανάπλασης και στη διαμόρφωση ενός χώρου αθλητισμού, χώρου ζωής και ανάπτυξης»  δήλωσε ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης με αφορμή την ένταξη του έργου στο Ε.Π «Δυτική Ελλάδα 2021-27».

ΠΟΛΟ

Δεύτερη νίκη για τη ΝΕΠ στη Χίο

Published

on

Την δεύτερη νίκη της σε ισάριθμους αγώνες πέτυχε η ΝΕΠ στη Χίο, όπου επικράτησε με 17-13 της ΠΕΚΕΒ για τη 2η αγωνιστική της Α2 Εθνικής.

Τα 8λεπτα: 4-4, 2-5, 3-4, 4-4.

ΠΕΚΕΒ (Μπελέγρης): Μένης, Φρυδάς, Μιχαηλίδης, Ανανιάδης, Παππάς 1, Σωτήργιανος 1, Βόρριας 4, Μπενέτος, Μπελέγρης, Σωτηράκος 1, Αποστολόπουλος, Ντούλος 1, Καραμειανάκης, Κώστας 5, Παπαλεωνίδας

ΝΕΠ (Λυκούδης): Μαυριόπουλος, Λυκούδης 9, Μπάρλος, Γιαννακόπουλος, Τσίπης, Καραϊσκος 1, Τρασάϊ 2, Κωνσταντακόπουλος, 3, Παπαγεωργίου, Καρράς, Αντίοχος 1, Δελαπορτας, Δραγώνας, Αβάγιανος 1, Καλάκας

Continue Reading

ΠΟΛΟ

Στη Χίο για τη νίκη η ανδρική ομάδα πόλο της ΝΕΠ

Στην αποστολή της ΝΕΠ θα δώσουν «παρών» οι παίκτες που αγωνίστηκαν και στην πρεμιέρα

Published

on

Στη Χίο ταξίδεψε η ανδρική ομάδα πόλο της ΝΕΠ, η οποία θα αγωνιστεί απέναντι στην ΠΕΚΕ Βροντάδου στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του φετινού πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής.

Στην αποστολή της ΝΕΠ θα δώσουν «παρών» οι παίκτες που αγωνίστηκαν και στην πρεμιέρα, με μοναδική αλλαγή τον Δελαπόρτα αντί για τον Ονοπα.

Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα με διαιτητές τους Παϊρακταρίδη και Βόσικα.

Continue Reading

ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΠΟΡ

Λέων: Δύο μετάλλια στο Κύπελλο

Published

on

Ένα χρυσό και ένα αργυρό μετάλλιο ήταν ο απολογισμός του Α.Σ. Λέων και των αθλητών του Γιώργου Σταυρόπουλου στο Κύπελλο Ελλάδας.

Ο Φώτης Μανώλας αναδείχθηκε κυπελλούχος Ελλάδας στην κατηγορία του, ενώ τη δεύτερη θέση κατέκτησε η Μαργαρίτα Τρυφωνοπούλου μετά από πολύ καλές εμφανίσεις που είχαν στη διοργάνωση.

Επίσης πολλές εμπειρίες και καλές εμφανίσεις είχαμε για τους Νικόλαο Πετρόπουλο, Κατερίνα Κωτσικογιάννη, Μαρία-Αγγελική Παυλοπούλου, Χρήστο Πετρόπουλο, Βασιλεία Καρλή και Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο.

Αμαλία Λαλιώτη

Continue Reading
Advertisement

Facebook