Connect with us

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Με επιτυχία η 13η Ημέρα Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πατρών

Την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018, από τις 5:00 το απόγευμα ως και τις 11:00 το βράδυ, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 13η Ημέρα Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πατρών στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου.

Τελικός αγώνας Ποδοσφαίρου στην ολοκλήρωση του εσωτερικού διατμηματικού φοιτητικού πρωταθλήματος. Τελικός αγώνας Καλαθοσφαίρισης επίσης στην ολοκλήρωση του εσωτερικού διατμηματικού φοιτητικού πρωταθλήματος. Αγώνες δρόμου στο άθλημα του Στίβου, πραγματοποίηση τελικού στην κατηγορία των γυναικών στο 1o Usport Faculty Tennis Tour 2018, παρουσίαση χορών από την Φοιτητική Ομάδα Ελληνικού Χορού του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου, απονομή αναμνηστικού στον πρώτο νικητή του διαγωνισμού αφίσας της ποδηλατικής βόλτας 2018 του Πανεπιστημίου Πατρών η οποία πραγματοποιήθηκε τον Μάιο. Τα αποτελέσματα με λεπτομέρεια έχουν ως εξής:

ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Μετά τις αγωνιστικές των τεσσάρων Ομίλων, τους προημιτελικούς και τους ημιτελικούς, αγωνίστηκαν στον τελικό οι φοιτητικές ομάδες των τμημάτων Χημικών Μηχανικών-Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής όπου πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η ομάδα του τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής που επικράτησε με σκορ 4-2 στο γήπεδο του Πανεπιστημίου Πατρών με φυσικό χλοοτάπητα. Τον αγώνα παρακολούθησαν οι πρόεδροι των τμημάτων Χημικών Μηχανικών καθηγητής κ. Δημήτριος Βαγενάς και των Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής καθηγητής κ. Ευστράτιος Γαλλόπουλος και πάνω από 200 θεατές από τις κερκίδες του σταδίου.

Στην εξέλιξη του αγώνα και στο 1ο ημίχρονο προηγήθηκε γρήγορα η ομάδα των Η/Υ με απευθείας χτύπημα φάουλ (Βασιλόπουλος), αλλά εξίσου σύντομα ισοφάρισαν οι Χημικοί Μηχανικοί με επίσης απευθείας χτύπημα φάουλ (Ιωακειμίδης) από μακριά. Στη συνέχεια πήραν ξανά το προβάδισμα οι Η/Υ με πέναλτι (Στάμος). Πριν την λήξη του ημιχρόνου οι Χημικοί Μηχανικοί έφεραν το παιχνίδι στα ίσια σκοράροντας το 2-2 (Βάρδος) με ωραία ατομική προσπάθεια και κόψιμο της μπάλας στη μικρή περιοχή, όπου με απευθείας σουτ στη συνέχεια έγινε το 2-2. Στην επανάληψη, η ομάδα των Η/Υ ήταν πιο συγκεντρωμένη όπου αν και η ομάδα των Χημικών Μηχανικών ανανέωσε το σχήμα της με αλλαγές, οι Η/Υ κατάφεραν να σκοράρουν πάλι κάνοντας το 3-2 (Βασιλόπουλος) με ωραίο συνδυασμό και άψογο τελείωμα εντός της μικρής περιοχής.  Πριν τη λήξη του αγώνα οι Η/Υ κατάφεραν να επιτύχουν και το 4ο τέρμα (Βασιλόπουλος) με απευθείας φάουλ, ολοκληρώνοντας τελικά την προσπάθειά τους με νίκη 4-2.

Οι συνθέσεις των φοιτητικών ομάδων Ποδοσφαίρου του τελικού:

Τμ. Χημικών Μηχανικών (Αντωνέλλος): Παξιμάδης, Κοτρώτσος, Λάλας, Μπιόρν, Πολυβίου, Χριστόπουλος, Χριστοδουλίδης, Ιωακειμίδης, Κάτσας, Βάρδας, Παπαοικονόμου και οι Δρούτσας, Κατωμέρης, Ζαμπέλης, Ζαχαρίας, Μουλαγιάννης, Γκίνης, Ουρούτσι, Πάντος

Τμ. Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής (Κωλέτσης): Καραχάλιος, Μαντζουράνης, Καταβάτης, Βασιλόπουλος, Σοφιανός Ι., Σοφιανός Α., Κουραχάνης, Στάμος, Χριστόπουλος, Κουνάβης, Γκαρτζονίκας και οι Παυλόπουλος, Πιτσιγαυδάκης, Κωλέτσης, Τζανάκος, Τσαλαφός

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Φωκάς με βοηθούς τους κ.κ. Παπαδημητρίου και Τραγουλιά και παρατηρητή τον κ. Μπούρκουλα.

 

ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Μετά τις αγωνιστικές προσπάθειες των φοιτητών από τα διάφορα τμήματα και κατά τη διαδικασία του final four αναδείχθηκε στον μεγάλο τελικό της Καλαθοσφαίρισης το ζευγάρι: τμ. Φαρμακευτικής-τμ. Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών. Στο μεταξύ τους τελικό αγώνα νικητής αναδείχθηκε το τμ. Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών με σκορ 74-59. Τον αγώνα παρακολούθησαν οι πρόεδροι των τμημάτων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών και τ. πρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών καθηγητής κ. Σταύρος Κουμπιάς και του τμήματος Φαρμακευτικής καθηγητής κ. Γεώργιος Σπυρούλιας και πάνω από 150 φοιτητές, φοιτήτριες και φίλοι των ομάδων στις κερκίδες του κλειστού σταδίου.

Οι συνθέσεις των φοιτητικών ομάδων Καλαθοσφαίρισης του τελικού:

τμ. Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών (Πολυζώης): Λάιος, Σερέτης, Γκούτης, Γκούμας, Ροκανάς, Λουκαΐδης, Κατσαΐτης, Σκαλτσάς, Καραμπίνης, Θεοδωρόπουλος, Συμονοβίκης

τμ. Φαρμακευτικής (Γεράνιος): Λέτσιος, Σπανός, Κουμάκης, Θεοδοσιάδης, Λιούγκας, Μπαλτάς, Προβίθας, Κούτρας, Μαυρόγιαννης, Γεωργακόπουλος, Κόκκινος, Γεράνιος

Διαιτητές του αγώνα ήταν οι κ.κ. Λαμπίρης και Κανελλόπουλος

 

ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ (1o Usport Faculty Tennis Tour 2018)

Ολοκληρώθηκε επίσης και ο τελικός γυναικών στην Αντισφαίριση όπου συμμετείχε το προσωπικό της Πανεπιστημιακής κοινότητας. Στον τελικό αγωνίστηκαν η Δασκαλάκη-Κάβουρα όπου νικήτρια αναδείχθηκε η Κάβουρα με 2-0 σετ (3-6, 1-6). Ο Τελικός των ανδρών θα πραγματοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα και η διαδικασία βρίσκεται ήδη στην ημιτελική φάση.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΙΒΟΥ (Αγώνες δρόμου)

100μ. Φοιτητών

1ος Καυκάς Δημήτριος (11.5) τμ. Μηχ. Υπολογιστών

2ος Παπαοικονόμου Παντελής (12.60) τμ. Μηχ. Αερ. Μηχ

3ος Τσιάτσος Σταύρος (13.10) τμ. ΗΜΤΥ

100μ. Φοιτητριών

1η Λυρή Ισαβέλλα (14.7)

2η Μπότσαρη Μικαέλλα (16.2) τμ. Φιλοσοφίας

3η Αγγελή Μαριάνθη (16.6) τμ. Πολιτικών Μηχανικών

100μ Μελών ΔΕΠ, λοιπών εργαζομένων

1ος Καλαράκης Νικόλαος (13.8) τμ. Χημικών Μηχανικών

2ος Μπλέκος Κων/νος (14.0) τμ. Φυσικής

3ος Τσαγγανός Αθανάσιος (17.0) τμ. Διοίκησης Επιχειρήσεων

400μ Φοιτητών 

1ος Καυκάς  Δημήτριος (57.5) τμ. Μηχ. Η/Υ Τ.Υ

2ος Κεβιν Αλινι (61.5) τμ. Μηχ. Η/Υ Τ.Υ

3ος Παναγιώτου Νικόλαος (63.8) τμ. Πολιτικών Μηχανικών

1500μ Φοιτητριών

1η Κυδωνιάτη Ελένη (5’39”7)

2η Λυρή Ρενάτα (6’13”4)

3η Παύλου Αλεξάνδρα (6’20”6) τμ. Χημικού

3000μ Φοιτητών

1ος Περιβολάρης Παναγιώτης (11’08”) τμ. Πολιτικών Μηχανικών

2ος Τσιάτσος Σταύρος (12’35”) τμ. ΗΜΤΥ

3ος Τζουράς Ιωάννης (13.28) τμ. Φυσικής

Συμμετείχαν επίσημοι κριτές από το Σύνδεσμο Κριτών Κλασσικού Αθλητισμού Β. Πελοποννήσου με τους κ.κ. Κανελόπουλο Αντώνιο, Τσορδιά Αγγελική, Τσορδιά Χαρά, Λαβράνο Κωνσταντίνο, καθώς και οι γυμναστές κ.κ. Πολίτη Αικατερίνη, Μπούρκουλας Φώτιος και οι φοιτήτριες/-τες κ.κ. Φέρμελη Ντορέτα και Φειδάκης Αθανάσιος.

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΟΡΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ

Πριν τις απονομές, παρουσιάστηκαν δύο χορογραφίες από φοιτήτριες και φοιτητές της ομάδας χορού του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου. Η πρώτη είχε τίτλο «Στην Ουσία» σε ερμηνεία Λούκα Γιώρκα, και στίχους-μουσική Άρη Κλεισούρα και η δεύτερη ήταν η δημοφιλής μουσική εκτέλεση «Ζορμπάς» σε σύνθεση Μίκη Θεοδωράκη. Οι φοιτήτριες και οι φοιτητές που χόρεψαν ήταν: Καλύβα Βασιλική (Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης), Λυμπέρη Ασημίνα (Ιατρικής), Μουτσοπούλου Εβελίνα (Χημείας), Παπασταύρου Μαρία (Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία), Ραμαντάνη Θεοδώρα (Χημικών Μηχανικών), Χριστοπούλου Κωνσταντίνα (Χημείας), Βαισίδης Νάσος (Ιατρικής), Δραγοίδης Χάρης (Χημικών Μηχανικών), Καπέτσης Ηλίας (Χημείας), Λιούλιος Νίκος (Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών), Φράγκος Νίκος (Πολιτικών Μηχανικών)

 

ΑΠΟΝΟΜΗ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΗΣ ΠΛΑΚΕΤΑΣ

Κατά τη διαδικασία των απονομών τιμήθηκε από τον κ. Άρη Αγγελόπουλο Συντονιστή του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου και Ε.Ε.Π. Φυσικής Αγωγής,  ο κ. Νικόλαος Μητσόβας που κατέλαβε την 1η θέση στον πρώτο διαγωνισμό αφίσας Ποδηλατικής Βόλτας του Πανεπιστημίου Πατρών που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο 2018.

 

Την οργανωτική επιμέλεια και την πραγματοποίηση της 13ης Ημέρας Αθλητισμού 2018 του Πανεπιστημίου Πατρών είχε το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο και συγκεκριμένα τα μέλη Ε.Ε.Π. Φυσικής Αγωγής Άρης Αγγελόπουλος συντονιστής Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου (πετοσφαίριση), Νίκος Βασιλείου (υγρός Στίβος), Αλέκος Πολυδωρόπουλος (καλαθοσφαίριση), Γρηγόρης Μικρώνης (χορός), Αγγελική Σώρρα (ιδαχ πε Φυσικής Αγωγής), Γιώργος Βασιλακόπουλος (Γραμματεία), Βασίλης Κυρίτσης και Νίκος Φαλιάρης (προσωπικό φύλαξης).

Τις απονομές πραγματοποίησαν ο πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού αναπληρωτής καθηγητής κ. Δημήτρης Κουζούδης, ο πρόεδρος του τμ. Φαρμακευτικής καθηγητής κ. Γεώργιος Σπυρούλιας, ο πρόεδρος του τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής καθηγητής κ. Ευστράτιος Γαλλόπουλος o καθηγητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών κ. Νικόλαος Αβούρης, τα μέλη Ε.Ε.Π. Φυσικής Αγωγής του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου. Παρευρέθηκαν ο τ. πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών και νυν πρόεδρος του τμ. Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών καθηγητής κ. Σταύρος Κουμπιάς, ο πρόεδρος του τμ. Χημικών Μηχανικών καθηγητής κ. Δημήτριος Βαγενάς, μέλη ΔΕΠ από διάφορα τμήματα, διοικητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου Πατρών, φοιτήτριες, φοιτητές και πολλοί λοιποί θεατές.

Η Επιτροπή Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πατρών, το εκπαιδευτικό και λοιπό προσωπικό του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου ευχαριστούν την Ε.Π.Σ. Αχαΐας, τους διαιτητές ποδοσφαίρου και τον παρατηρητή του αγώνα, τους διαιτητές καλαθοσφαίρισης, όλους τους κριτές στίβου και όλους όσους βοήθησαν εθελοντικά στην επιτυχημένη διεξαγωγή της 13ης Ημέρας Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πατρών.

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Νέο πρόσωπο στην προεδρία της Ο.Ε. των Παράκτιων Μεσογειακών ο κ.Σαραντόπουλος

Ο Φώτης Σαραντόπουλος είναι ο νέος πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων, που έχουν οριστεί με τοποθεσία διεξαγωγής την Πάτρα.

Το νέο πρόσωπο του προεδρικού θώκου είναι πρώην δικαστικός και επιτέλεσε Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πατρέων επί δημαρχίας Γιάννη Δημαρά. Παράλληλα θα αντικαταστήσει τον Θόδωρο Μενεγή, ο οποίος παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους και αναμένεται η επισημοποίηση δια στόματος Γιώργου Βασιλειάδη.

Ο Φώτης Σαραντόπουλος γεννήθηκε στην Καλαμάτα και σπούδασε στην Αθήνα. Φοιτητής, εργάτης στην ΕΑΒ, τραπεζοϋπάλληλος, δικηγόρος για λίγο και δικαστής. Το 1979 παντρεύτηκε και στη συνέχεια εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Πάτρα.

Διάβασε Περισσότερα

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Τσιτσιπάς: “Μπορώ να κερδίσω τον Ναδάλ!”

Δεν τον φοβάται ο Στέφανος Τσιτσιπάς τον Ράφα Ναδάλ που λογικά θα βρει στον δρόμο του στην επόμενη φάση του Australian Open.

Ένα ματς τον χωρίζει από τον μεγάλο τελικό. Θέλει να πετύχει αυτό που φάνταζε ακατόρθωτο πριν 20 μέρες, κόντρα στον σπουδαίο Ισπανό, το φόβητρο όλων!

Όμως ο Τσιτσιπάς θα τον κοιτάξει στα μάτια:

«Πείσμωσα πολύ την τελευταία φορά που έχασα», είπε ο κορυφαίος τενίστας στη συνέντευξη τύπου μετά τον αγώνα με τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ στη Μελβούρνη. «Είπα στον εαυτό μου ότι έχω την ευκαιρία να τα πάω καλύτερα την επόμενη φορά. Επίσης είπα ότι μπορώ να τον κερδίσω γιατί τώρα ξέρω πώς παίζει. Δεν ήθελα να το πω αυτό, αλλά νιώθω ότι μπορώ να το κάνω. Ξέρω πολύ καλύτερα τις τακτικές που χρησιμοποιεί και θα είναι μεγάλη χαρά να βγω έξω στο γήπεδο, να παίξω καλό τένις και να φύγω με τη νίκη.Το θέλω πάρα πολύ».

Ο Στέφανος είχε πει ότι στόχος του για φέτος ήταν η πρόκριση στα ημιτελικά Grand Slam. Τώρα τι γίνεται; «Είμαι χαρούμενος που έφτασα στον στόχο μου, αλλά είναι μόνο η αρχή για να πάω πιο βαθιά. Είναι το μίνιμουμ!».

Πόσο δύσκολο ήταν να ανασυνταχθεί μετά τον θρίαμβο επί του Φέντερερ; «Πολύ δύσκολο. Ήταν αρχικά δύσκολο να το επεξεργαστώ και στη συνέχεια δύσκολο να κοιμηθώ. Είχα και έναν πόνο στο πόδι μου που με κρατούσε ξύπνιο. Ήταν δύσκολη η πρώτη νύχτα, κοιμήθηκα λιγότερο από έξι ώρες και ανησυχούσα για το ματς μου. Την επόμενη κοιμήθηκα πολύ καλύτερα. Και έλαβα πολλά μηνύματα από celebrities στην Ελλάδα, οι οποίοι δεν περίμενα να βλέπουν τένις. Κατάλαβα την επιρροή μου στην χώρα μου.Ήθελα να συγκεντρωθώ στο επόμενο ματς μου. Ήξερα ότι η νίκη επί του Φέντερερ ήταν σημαντική και έπαιζε ρόλο στο image μου, αλλά η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν το σημερινό ματς».

Στον τύπο της Αυστραλίας γράφτηκε ότι η ομοσπονδία της χώρας ήθελε να τον κάνει… Αυστραλό, όμως εκείνος αρνήθηκε. «Δεν θα έλεγα ότι βρέθηκα ποτέ κοντά. Είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας και εκπροσωπώ τα γαλανόλευκα χρώματα».

Ο Στέφανος μίλησε και για το coaching violation που δέχτηκε κατά τη διάρκεια με τον αγώνα με τον Μπαουτίστα. «Δεν ήταν coaching violation. Απλά ο πατέρας μου μου είπε να πίνω περισσότερο».

Διάβασε Περισσότερα

ΠΟΛΟ

Η κάμερα της “Match” στην κοπή πίτας της ΝΕΠ

Σε μια πολύ όμορφη εκδήλωση ο οργανισμός της ΝΕΠ έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτας της με την ευχή να συνεχιστούν οι ευχές και το νέο έτος.

Τόσο η άνοδος στην Α2 των Ανδρών όσο και το χάλκινο μετάλλιο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα των Γυναικών έκαναν το 2018 μια άκρως επιτυχημένη χρονιά για τον σύλλογο.

Στην αίθουσα “Αίγλη” όλα αυτά αποτέλεσαν το κυρίαχο στοιχείο της εκδήλωσης, όμως παράλληλα δόθηκε και το σύνθημα για το 2019. Κεντρικό ρόλο στην εκδήλωση είχε ο πρόεδρος, Ανδρέας Τσουραμάνης, ενώ παρευρέθηκαν οι Κώστας Πελετίδης, Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο Νίκος Κανελλάκης κα.

Δείτε τις χαρακτηριστικές εικόνες από τον φακό της  “Match”:

Διάβασε Περισσότερα

Facebook

Copyright © 2018 Mikad Εκδοτικές Διαφημιστικές Υπηρεσίες. --- Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της ιστοσελίδας matchnews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.