Connect with us

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Με καρδιά…πρωταθλητή, προκρίθηκαν στον μεγάλο τελικό οι Παίδες του Προμηθέα

Published

on

Μετά από μια συγκλονιστική μάχη που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, ο Προμηθέας επιβλήθηκε του Περιστερίου (58-56) στον ημιτελικό και πήρε την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων.

Οι πρωταθλητές Ελλάδος κατέθεσαν ψυχή και τεράστια ενέργεια στο παρκέ, έφτασαν σε μια σπουδαία νίκη και θα έχουν την ευκαιρία αύριο να υπερασπιστούν τον τίτλο τους με αντίπαλο τη ΔΕΚΑ, η οποία επικράτησε του Παναθηναϊκού (58-62) στον άλλο ημιτελικό.

Από τους «Αχαιούς» εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησαν οι Πρέκας, Βλάσσης, Ρουμελιώτης και Σοϊλεμετζίδης, ενώ για το Περιστέρι ξεχώρισε ο Μαραγκουδάκης.

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης το Περιστέρι μπήκε πολύ πιο δυνατά και με πρωταγωνιστή τον Χαβουτσά, ο οποίος αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος στη θέση «5», προηγήθηκε με 4-11 στο πρώτο τρίλεπτο. Μετά το time out του Βασίλη Σκροπολίθα, όμως, η εικόνα αντιστράφηκε, με τους Πατρινούς να απαντούν με σερί 7-0 και να ισοφαρίζουν με τρίποντο του Χωματά, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός πως οι «κυανοκίτρινοι» έμειναν για 5 σχεδόν λεπτά χωρίς σκορ (11-11, στο 8′).

O Προμηθέας συνέχισε να παίζει πολύ καλά στην άμυνα, δεν δέχτηκε άλλο πόντο μέχρι το φινάλε της Α’ περιόδου και με ένα καλάθι του Πρέκα εξ επαφής και ένα τρίποντο του Σοϊλεμετζίδη από την κορυφή, το σερί έφτασε στο 12-0 και το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 16-11.

Στο Β’ δεκάλεπτο, οι «Αχαιοί» έβγαλαν έπαιξαν με ένταση, με όπλο τους την καλή τους άμυνα και τον επιθετικό τους πλουραλισμό και κατάφεραν να προηγηθούν για πρώτη φορά με +8, χάρη σε καλάθι του Βλάσση (22-14, στο 14′). Σε εκείνο το σημείο ήρθε η αφύπνιση της ομάδας της Δυτικής Αττικής, η οποία έτρεξε ένα γρήγορο 5-0 με τρίποντο του Πολίτη και lay up του Χαβουτσά στο ανοιχτό γήπεδο και πλησίασε στους 3 (22-19, στο 15′).

Λίγο αργότερα, μάλιστα, ο Πασχάλης με μακρινή εκτέλεση έφερε τη διαφορά στην ελάχιστη τιμή της (24-23, στο 18′). Έκτοτε, μέχρι και το φινάλε του πρώτου μέρους, οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο – πόντο, με το Περιστέρι τελικά να ανακτά το προβάδισμα διά χειρός Τζιάλλα και να πηγαίνει προηγούμενο στην ανάπαυλα (26-27).

Στην επανάληψη, το Περιστέρι ξεκίνησε πολύ καλύτερα και με γκολ – φάουλ του Μαραγκουδάκη έφτασε μετά από πολλή ώρα στο +5 (26-31, στο 21′). Οι «Προμηθείς» ωστόσο δεν είχαν καταθέσει τα όπλα και με 5 διαδοχικούς πόντους του Βλάσση έφεραν ξανά το ματς σε ισορροπία (31-31, στο 22′).

Με τον ίδιο…δράστη, η ομάδα του Βασίλη Σκροπολίθα πήρε λίγο αργότερα και πάλι τα ηνία (34-33, στο 26′). Το καλό διάστημα των «πορτοκαλί» είχε συνέχεια, με τον Πρέκα να παίρνει πρωτοβουλίες μέσα από τη ρακέτα και να δίνει προβάδισμα 5 πόντων στην ομάδα του (38-33, στο 27′). Το προβάδισμα αυτό διατηρήθηκε μέχρι το φινάλε της Γ’ περιόδου, με τον ρυθμό να πέφτει ακόμα περισσότερο, τις δύο ομάδες να είναι πολύ άστοχες και το δεκάλεπτο να κλείνει με σκορ 40-35.

Στην τελευταία περίοδο, ο Προμηθέας μπήκε…φουριόζος και με δύο γρήγορα καλάθια στον αιφνιδιασμό από Ρουμελιώτη και Βλάσση έφτασε για πρώτη φορά στο +9 (44-35, στο 31′). Οι Περιστεριώτες προσπάθησαν να πλησιάσουν, όμως ένα τρίποντο του Αποστόλου επανέφερε τη διαφορά στο +9 (48-39, στο 34′).

Σε εκείνο το σημείο όμως, οι «κυανοκίτρινοι» εξαπέλυσαν τη δική τους αντεπίθεση και με ένα τρίποντο του Παγώνη και ένα γκολ – φάουλ του Μαραγκουδάκη, μείωσαν στους 3 (48-45, στο 35′), δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Στη συνέχεια μάλιστα, το παρατεταμένο…black out των Πατρινών, έδωσε την ευκαιρία στο Περιστέρι να περάσει και μπροστά στο σκορ, με απανωτά καλάθια του Μαραγκουδάκη (48-49, στο 37′).

Την «αφλογιστία» του Προμηθέα έσπασε ο Βασίλης Βλάσσης, ο οποίος με ένα πολύ δύσκολο drive, έβαλε και πάλι σε θέση οδηγού την ομάδα του (51-49, στο 38′), ενώ στη συνέχεια με άψογη εκτέλεση από τα 6 μέτρα, έστειλε τους Πατρινούς στο +3 (53-50, 1’25” πριν τη λήξη). Ο Χαβουτσάς μείωσε με follow ένα λεπτό πριν τη λήξη, όμως η απάντηση ήρθε άμεσα, με ένα μεγάλο τρίποντο του Σοϊλεμετζίδη, στο πιο κρίσιμο σημείο του ματς (56-52, 55” πριν το τέλος).

Στη συνέχεια, ο Παγώνης αστόχησε σε ελεύθερο τρίποντο και ο Πρέκας με midrange shot, έδωσε ξεκάθαρο προβάδισμα νίκης στους «Προμηθείς» (58-52. 20” πριν το τέλος). Παρ’ όλα αυτά, ο Μαραγκουδάκης με τρίποντο αναπτέρωσε τις ελπίδες της ομάδας του (58-55, 12” πριν τη λήξη).

Έπειτα, ο Σοϊλεμετζίδης αστόχησε σε δύο βολές και ο Μαραγκουδάκης οδηγήθηκε στη γραμμή της φιλανθρωπίας, για να διατηρήσει ακέραιες τις ελπίδες της ομάδας του. Ο γκαρντ του Περιστερίου ευστόχησε στην πρώτη, έχασε σκοπίμως τη δεύτερη, όμως ο Ρουμελιώτης ήταν εκεί, μάζεψε το ριμπάουντ και έστειλε τον Προμηθέα στον αυριανό μεγάλό τελικό.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-11, 26-27, 40-35, 58-56.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (Σκροπολίθας): Βλάσσης 16 (5/10διπ., 2/6τρ.), Πρίφτι, Αναγνωστόπουλος 2, Στέβοβιτς 4, Ρουμελιώτης 8 (8ριμπ.), Σοϊλεμετζίδης 6 (0/7διπ.), Καούρης 7 (1), Κονδύλης 2, Πρέκας 16 (7/7διπ., 6ριμπ.), Χωματάς 3 (1), Αποστόλου 5.

 

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Θέλει νέα προσθήκη στο ρόστερ ο Ηλίας Παπαθεοδώρου

Δεν έχει καλυφθεί ακόμα η αποχώρηση του Τζαμάλ Τζόουνς από το ρόστερ

Published

on

Δεν έχει καλυφθεί ακόμα η αποχώρηση του Τζαμάλ Τζόουνς από το ρόστερ, κάτι που θα γίνει λίαν συντόμως βάσει των ισχυόντων της προκήρυξης του πρωταθλήματος.

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου εδώ και καιρό είναι σε επικοινωνία με μάνατζερ προκειμένου να δει τι αξιόλογο υπάρχει ελεύθερο στην ξένη αγορά, πριν ο ίδιος πάρει τις οριστικές του αποφάσεις.

Ο Έλληνας τεχνικός δεν πρόκειται να βιαστεί, θέλοντας ο παίκτης που θα αποκτηθεί να ταιριάξει όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και γενικότερα με το κλίμα και την φιλοσοφία που υπάρχει στην ομάδα, κάτι όχι τόσο εύκολο αυτή την περίοδο.

Μίλτος Σπυρόπουλος

Continue Reading

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Παίκτης του Προμηθέα στην κορυφαία 5άδα του BCL

Published

on

Ο Προμηθέας προκρίθηκε στους “8” του BCL και ετοιμάζεται για τις μάχες με την ισχυρή Ουνικάχα Μάλαγα. 

Η Λίγκα έβγαλε την κορυφαία 5άδα για τον Μάρτιο και σε αυτή συγκαταλέγεται ο Χάιμε Ετσενίκε. 

Ο Κολομβιανός σέντερ μέτρησε 13.3 πόντους και 5.7 ριμπάουντ μέσο όρο και έδωσε πολύτιμες λύσεις στους Αχαιούς. Επίσης στην 5άδα βρίσκεται και ο άσσος του Περιστερίου, Τζο Ράγκλαντ, με την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη να προκρίνεται στα προημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει την Βόννη. 

Οι υπόλοιπες θέσεις καλύπτονται από τους Μαρσελίνο Χουέρτας (Τενερίφη), Τζέισον Γκριβς (Λούντβισμπουργκ) και Ντάστιν Σλέβα (Μούρθια).

Continue Reading

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

Basket League: Οι διαιτητικές τριάδες στα παιχνίδια Απόλλωνα και Προμηθέα

Το παιχνίδι του Προμηθέα αναβλήθηκε, αλλά οι διαιτητές έχουν οριστεί

Published

on

Ορίστηκαν από την ΚΕΔ/ΕΟΚ οι διαιτητές της 1ης αγωνιστικής στο τοπ-6 και τα πλέι-άουτ της Basket League.

Στο παιχνίδι του Σαββάτου ΠΑΟΚ-Απόλλων στο ξεκίνημα των πλέι-άουτ θα σφυρίξουν οι Θεονάς, Μαγκλογιάννης και Λουλουδιάδης.

Σε ότι αφορά τον αγώνα του Προμηθέα με τον Παναθηναϊκό (όποτε οριστεί) στο ΟΑΚΑ (9μ.μ., ΕΡΤ-3) ρέφερι θα είναι οι Τσολάκος, Τζιοπάνος, Κατραχούρας.

Όσο αφορά τους Αχαιούς, ο Μαρινάκης θα είναι στο Κυριακάτικο ματς Ολυμπιακός-Άρης και ο Καρπάνος στο Δευτεριάτικο ΑΕΚ-Μαρούσι.

Μίλτος Σπυρόπουλος

Continue Reading
Advertisement

Facebook