Connect with us

ΒΟΛΕΙ

Με «μασκοφόρους» Ράπτη και Πελεκούδα 3-0 ο ΠΑΟ την Κηφισιά

Published

on

Την έβδομη νίκη του στο πρωτάθλημα πανηγυρίζει ο Παναθηναϊκός και μάλιστα απέναντι στον κακό του δαίμονα που δεν είναι άλλος από τον ΑΟΠ Κηφισιάς.*Αγωνίστηκαν οι Πατρινοί Πελεκούδας και Ράπτης για τον ΠΑΟ και Παπαδόπουλος για τους φιλοξενούμενους. 

Οι «πράσινοι» πήραν το τρίποντο απέναντι στη μαχητική Κηφισιά που για άλλη μία φορά λόγω των κρουσμάτων covid-19 αγωνίστηκε με πολλές ελλείψεις.

Ο Παναθηναϊκός αιφνιδιάστηκε μέχρι τα μέσα του 1ου σετ όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ με 9-13 αλλά κατάφερε να γυρίσει το σετ. Τα ίδια και στο 2ο σετ όπου πάι η Κηφισιά είχε προβάδισμα 8-5. Στο 3ο σετ ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με μεγάλο προβάδισμα +6 αλλά η Κηφισιά κατάφερε να τον απειλήσει. Κορυφαίοι του Παναθηναϊκού οι Ρανγκέλ, Τσάτσιτς και της Κηφισιάς οι Ζουπάνης, Κασαμπαλής.

Με καλό μπλοκ από Τσάμπερλεν και Ζουπάνη, κόντρα επίθεση του Παπαδόπουλου και άουτ του Πελεκούδα η Κηφισιά έκανε σερί 4-0 και προηγήθηκε στο 1ο σετ για πρώτη φορά στο +3 (11-8). Η ομάδα των βορείων προαστίων πήρε «αέρα» τεσσάρων πόντων 12-8 και διατήρησε το προβάδισμα στο 17-14. Με σερί 4-0 και τον Ανδρεόπουλο στο σερβίς ο Παναθηναϊκός απάντησε. Ο Ρανγκέλ κέρδισε πολλές μονομαχίες και έτσι ο αγώνας ήρθε στα ίσια 19-19. Ο πόντος από τον Γιάκομπσεν και δύο λάθη από την Κηφισιά έφεραν τον Παναθηναϊκό μπροστά 22-19 και το σετ έκλεισε 25-22 με τον Ράπτη.

Οι παίκτες του Νίκου Ζαλμά δεν πτοήθηκαν από την απώλεια του πρώτου σετ και στο δεύτερο προηγήθηκαν 8-5 μετά από άσο του Κασαμπαλή και κερδισμένο μπλοκ άουτ του Κοντοστάθη. Το «τριφύλλι» αντέδρασε και με «πέναλτι» του Γιάκομπσεν και κόντρα επίθεση του Ραγκέλ ισοφάρισε 8-8. Ο Ζουπάνης με επίθεση και ο Τσάμπερλεν με μπλοκ έφεραν ξανά την Κηφισιά σε «θέση οδηγού» 11-9, όμως ο Παναθηναϊκός με διαδοχικούς πόντους προσπέρασε 13-11. Στην εξέλιξη του σετ με εκατέρωθεν λάθη στο σερβίς φτάσαμε στο 17-16 για τους «πράσινους», οι οποίοι στη συνέχεια πήγαν στo +4 (21-17) μετά από λάθος του Σπυριούνη. Η Κηφισιά προσπάθησε να επιστρέψει στη διεκδίκηση του σετ όμως οι γηπεδούχοι κράτησαν το προβάδισμα και έφτασαν σε σετ μπολ με άσου του Τσάσιτς. Τελικά ο Παναθηναϊκός κατέκτησε και το δεύτερο σετ με 25-19 με τριπλό μπλοκ πάνω στον Ζουπάνη.

Με την ψυχολογία στα ύψη οι παίκτες του Παναθηναϊκού ξεκίνησαν εντυπωσιακά στο 3ο σετ και προηγήθηκαν 8-2 στηριζόμενοι στο καλό σερβίς και το ισχυρό μπλοκ. Η Κηφισιά με δύο άσσους του Κασαμπαλή μείωσε το σκορ 10-6. Ο Παναθηναϊκός πήγε ξανά στο +6 (13-7) με Τσάτσιτς και Πελεκούδα, αλλά η Κηφισιά με σερί 3-0 και πόντους από Ζουπάνη, Παπαδόπουλο μείωσε 19-17. Η πίεση της Κηφισιάς έφτασε μέχρι το 22-21 αλλά ο Παναθηναϊκός με σερί 3-0 από δύο λάθη της Κηφισιά και πόντο του Ρανγκέλ έκλεισε το σετ και τον αγώνα.

Διαιτητές: Βουδούρης, Γεροθόδωρος, Παρατηρητής: Ράπτης, Επόπτες: Κατερλή, Αρβανίτης, Γραμματεία: Εμμανοηλίδη.

Διακύμανση

1ο σετ: 8-7, 14-16, 21-19, 25-22

2ο σετ: 5-8, 16-14, 21-17, 25-19

3ο σετ: 8-2, 16-10, 21-19, 25-21

*Οι πόντοι του Παναθηναϊκού προήλθαν: 3 άσσοι, 45 επιθέσεις, 5 μπλοκ, 22 λάθη αντιπάλων και του ΑΟΠ Κηφισιάς προήλθαν: 7 άσσοι, 34 επιθέσεις, 5 μπλοκ, 16 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 3-0 (25-22, 25-19, 25-21) σε 83΄.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. (Δημήτρης Ανδρεόπουλος): Τσάτσιτς 14π. (11/19επ., 3 άσσοι, 62%υπ., 31%αρ.), Γιάκομπσεν 3 (2/4επ., 1 μπλοκ), Ρανγκέλ 13 (11/15επ., 2 μπλοκ), Ανδρεόπουλος Χαράλαμπος 7 (5/8επ., 2 μπλοκ, 67%υπ., 25%αρ.), Ράπτης 10 (10/23επ., 50%υπ., 50%αρ.), Πελεκούδας 6 (6/9επ.) / Στεφάνου (. – 43%υπ., 21%αρ.), Πανταλέων.

Α.Ο.Π.ΚΗΦΙΣΙΑΣ (Νίκος Ζαλμάς): Ζουπάνη 22π. (18/35επ., 2 μπλοκ, 2 άσσοι), Τσαμπερλέιν 4 (2/11επ., 2 μπλοκ), Σπυριούνης 8 (6/16επ., 1 μπλοκ, 1 άσσος, 73%υπ., 45%αρ.), Κασαμπαλής 4 (4 άσσοι), Παπαδόπουλος 6 (6/13π., 60%υπ., 33%αρ.), Κοντοστάθης 1 (1/1επ., 58%υπ., 37%αρ.) / Σωνάκης (λ. – 55%υπ., 27%αρ.), Κωτσάκης 1 (1/1επ.).

Ο εορτάζον ακραίος του Παναθηναϊκού Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος είπε: «Διαχρονικά η Κηφισιά μας παίρνει καλά αποτελέσματα αλλά σήμερα τα καταφέραμε. Ψυχολογικά μας έκαναν κακό οι δύο ήττες με Φοίνικα και Ολυμπιακό. Σιγά, σιγά επανερχομαστε. Συγχαρητήρια και στα παιδιά της Κηφισιάς. Μέχρι στιγμής έχουμε κάνει την ίδια αρχή όπως και πέρυσι. Βαθμολογικά έχουμε καλή συγκομιδή. Εχουμε τη δυνατότητα να πάρουμε τους βαθμούς. Ολοι κόντρα στον πρωταθλητή Παναθηναϊκό θέλουν να παίζουν καλύτερα».

Ο πασαδόρος της Κηφισιάς Σταύρος Κασαμπαλής: «Στόχος μας είναι να δείχνουμε μαχητικότητα στο γήπεδο και αυτό το δείξαμε στους αγώνες με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Προσπαθώ να δείξω τι αξίζω. Με βοηθάει που είμαι βασικός στην Κηφισιά».

ΒΟΛΕΙ

Χωρίς οργανωμένους το Final-4 στο βόλεϊ με απόφαση του Βρούτση

Published

on

Μία ημέρα πριν την έναρξη του, ο αναπληρωτής υπουργός αθλητισμού αποφάσισε ότι το Final 4 του Κυπέλλου στο βόλεϊ θα διεξαχθεί χωρίς οργανωμένους. Την ανακοίνωση για την εξέλιξη αυτή την έκανε η Αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλίας η οποία διευκρίνισε ότι πρόκειται για απόφαση του Γιάννη Βρούτση.

Αναλυτικά αναφέρει η σχετική ανακοίνωση…

«Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση που εκδόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, απαγορεύεται η οργανωμένη και μεμονωμένη μετακίνηση καθώς και η διάθεση εισιτηρίων των φιλάθλων των ομάδων ΑΟΝΣ ΜΙΛΩΝ, ΑΣ ΠΑΟΚ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. και ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο., κατά τη διεξαγωγή του FINAL 4 του Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών Πετοσφαίρισης της ΕΟΠΕ, μεταξύ των ομάδων ΑΟΝΣ ΜΙΛΩΝ, ΑΣ ΠΑΟΚ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. και ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο., την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 (ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ) και το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024 (ΤΕΛΙΚΟΣ), στο Κλειστό Γυμναστήριο Νεάπολης του ΕΑΚ Λάρισας, για σοβαρούς λόγους της δημόσιας τάξης και ασφάλειας».

Continue Reading

ΒΟΛΕΙ

Τα ζευγάρια των πλέι οφ της Β’ Εθνικής των γυναικών

Published

on

Το πρωτάθλημα της Β’  Εθνικής των γυναικών ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και ξεκινούν πλέον τα πλέι οφ όπου η Παναχαϊκή θα πάει με πλεονέκτημα έδρας κόντρα στον Μεσσηνιακό έχοντας και το 2-0 υπέρ της σε νίκες.

Επίσης ο Ερυθρός Αστέρας θα αντιμετωπίσει τα Αστέρια Αχαΐας με πλεονέκτημα έδρας, αλλά με μειονέκτημα στις νίκες, αφού είναι 2-0 υπέρ της ομάδας της Κάτω Αχαΐας, θέλοντας επί της ουσίας τρεις συνεχόμενες νίκες για να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό.

Οι νικητές των ημιτελικών (όποιος φτάσει πρώτος στις 3 νίκες) θα αναμετρηθούν στον τελικό του πρωταθλήματος.

 

Αμαλία Λαλιώτη

Continue Reading

ΒΟΛΕΙ

Επόμενος σταθμός στην καριέρα του Αλέξανδρου Ράπτη η Ιταλία

Ο Πατρινός διεθνής έδωσε το τελευταίο του παιχνίδι με την Γαλλική Πουατιέτο βράδυ του Σαββάτου

Published

on

Αφήνει την Γαλλία και την Πουατιέ για την Ιταλία και την Ραβένα ο Αλέξανδρος Ράπτης.

Συγκεκριμένα το τελευταίο του παιχνίδι με την Γαλλική Πουατιέ έδωσε το βράδυ του Σαββάτου ο Πατρινός παίκτης, ο οποίος μετακομίζει στην Ιταλία για λογαριασμό της Ραβένα.

Ο έμπειρος διεθνής ακραίος θα ενισχύσει την ιταλική ομάδα στην Α2 Εθνική και στην προσπάθειά της να πάρει την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία.

Στο γαλλικό πρωτάθλημα ο Αλέξανδρος Ράπτης έπαιξε 25 παιχνίδια  πετυχαίνοντας 328 πόντους, έχοντας 22 άσσους και 31 μπλοκ, ενώ στην υποδοχή υστέρησε με 0,2656

Στις στατιστικές κατηγορίες ο Ράπτης ήταν ο 5ος καλύτερος ακραίος του πρωταθλήματος με 0.36 στο σύστημα αξιολόγησης.

Η Πουατιέ ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο του γαλλικού πρωταθλήματος στην 11η θέση με ρεκόρ 11-15.

 

Πηγή

Continue Reading
Advertisement
ΜΠΑΣΚΕΤ4 hours ago

Μπαρτζώκας: «Εξαιρετική η αμυντική μας λειτουργία στο τέταρτο δεκάλεπτο»

ΜΠΑΣΚΕΤ7 hours ago

Παρτίζαν – Ολυμπιακός 69-74: «Θρυλική» ανατροπή και μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι

ΔΙΕΘΝΗ9 hours ago

Premier League: Τα ball boys θα σταματήσουν να δίνουν την μπάλα στους παίκτες

SUPER LEAGUE 29 hours ago

Τα γκολ της πρεμιέρας στα πλέι οφ και τα πλέι άουτ στον Νότιο Όμιλο (vid)

ΒΟΛΕΙ10 hours ago

Χωρίς οργανωμένους το Final-4 στο βόλεϊ με απόφαση του Βρούτση

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ10 hours ago

ΕΠΣ Αχαΐας: Οι διαιτητές του Σαββατοκύριακου (30-31/03) σε Α’, Β’ και Γ’ κατηγορία

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ11 hours ago

Ολυμπιακός: Αύριο 29/3 σε κυκλοφορία τα εισιτήρια για το ματς κόντρα στην Φενέρμπαχτσε

SUPER LEAGUE 211 hours ago

Νέος Γενικός Διευθυντής στη Super League 2 ο Σταμούλης

ΜΠΑΣΚΕΤ12 hours ago

Ναν: «Δεν είμαι βέβαιος αν θέλω να γυρίσω στο ΝΒΑ»

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ12 hours ago

Εθνική Ελλάδας: «Ένα πέναλτι μπορεί να χαθεί, αλλά αν υπάρχει ενότητα δεν θα χαθεί η ελπίδα»

Α2 ΕΣΚΑΗ20 hours ago

Α2 ΕΣΚΑ-Η: Ο Σείριος «ζωντανός» για παραμονή, μεγάλη νίκη επί του Πήγασου * ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ18 hours ago

Απόλλων Carna: «Γύρος θανάτου» πέντε αγωνιστικών!

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ16 hours ago

Προμηθέας: Ο Νάσος Μπαζίνας ανεβαίνει σε συμμετοχές

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ21 hours ago

Παναχαϊκή: Πότε παίζει με Διαγόρα και Παναθηναϊκό Β’

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ13 hours ago

Ήταν «φίσκα» η Περιβόλα στον αγώνα με τον Ολυμπιακό

ΒΟΛΕΙ19 hours ago

Επόμενος σταθμός στην καριέρα του Αλέξανδρου Ράπτη η Ιταλία

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ18 hours ago

Εθνική Ελλάδας: Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της γαλανόλευκης

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ15 hours ago

Η ΕΛ.ΑΣ. ανέβαλε τον αγώνα της Κυριακής του Προμηθέα με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ

ΠΟΛΟ20 hours ago

Έφυγε από την ζωή ο παλαίμαχος αθλητής του ΝΟΠ Κώστας Θεοχάρης – Η ανακοίνωση των “δαιμόνων”

ΧΑΝΤΜΠΟΛ16 hours ago

Αυλαία για την Ακαδημία των Σπορ στην Νέα Ιωνία

ΜΠΑΣΚΕΤ4 hours ago

Μπαρτζώκας: «Εξαιρετική η αμυντική μας λειτουργία στο τέταρτο δεκάλεπτο»

ΜΠΑΣΚΕΤ7 hours ago

Παρτίζαν – Ολυμπιακός 69-74: «Θρυλική» ανατροπή και μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι

ΔΙΕΘΝΗ9 hours ago

Premier League: Τα ball boys θα σταματήσουν να δίνουν την μπάλα στους παίκτες

SUPER LEAGUE 29 hours ago

Τα γκολ της πρεμιέρας στα πλέι οφ και τα πλέι άουτ στον Νότιο Όμιλο (vid)

ΒΟΛΕΙ10 hours ago

Χωρίς οργανωμένους το Final-4 στο βόλεϊ με απόφαση του Βρούτση

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ10 hours ago

ΕΠΣ Αχαΐας: Οι διαιτητές του Σαββατοκύριακου (30-31/03) σε Α’, Β’ και Γ’ κατηγορία

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ11 hours ago

Ολυμπιακός: Αύριο 29/3 σε κυκλοφορία τα εισιτήρια για το ματς κόντρα στην Φενέρμπαχτσε

SUPER LEAGUE 211 hours ago

Νέος Γενικός Διευθυντής στη Super League 2 ο Σταμούλης

ΜΠΑΣΚΕΤ12 hours ago

Ναν: «Δεν είμαι βέβαιος αν θέλω να γυρίσω στο ΝΒΑ»

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ12 hours ago

Εθνική Ελλάδας: «Ένα πέναλτι μπορεί να χαθεί, αλλά αν υπάρχει ενότητα δεν θα χαθεί η ελπίδα»

Facebook