Connect with us

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ

Κλυδωνισμοί και… φαλτσοσφυρίγματα

Published

on

«Βόμβα» με αλυσιδωτές αντιδράσεις «έσκασε» την Παρασκευή, με την ανακοίνωση των πινάκων των νέων διαιτητών των εθνικών πρωταθλημάτων και η «Match Αχαΐας» σκιαγραφεί όλα τα τεκταινόμενα.

Εκεί, όχι μόνο δεν είχαμε την… προαγωγή διαιτητή της περιοχής στην Super League, αλλά αντίθετα, είχαμε την αποπομπή δύο εξαιρετικών ρέφερι της Football League, του Νίκου Μακρυπόδη και του Αιγιώτη Γιώργου Παπαδόπουλου.

Οι δύο αυτοί διαιτητές που είχαν όλα τα φόντα να ανέβουν κατηγορία, καθαιρέθηκαν και στην θέση τους τοποθετήθηκαν δύο άκρως ταλαντούχοι διαιτητές, οι Κώστας Ανδριανός και Παναγιώτης Καδδάς.

Έτσι, αντί ο «στόλος» των Αχαιών διαιτητών στα εθνικά πρωταθλήματα να αυξηθεί, αυτός μειώθηκε και μάλιστα με τρόπο… «ηχηρό». Το εντυπωσιακό αυτό γεγονός βέβαια, δεν αφορούσε μόνο την δική μας Ένωση, αλλά σχεδόν όλες οι ΕΠΣ της Πελοποννήσου, με τις αντίστοιχες της Μακεδονίας να καλύπτουν τα… κενά που δημιουργήθηκαν.

Η αίσθηση που υπήρχε στην Ένωση από τις επαφές που είχαν γίνει το προηγούμενο διάστημα ήταν ότι ένας από τους Νίκο Μακρυπόδη, Γιώργο Παπαδόπουλο θα ανέβαινε στην Σούπερ Λίγκα, αλλά ο κ. Γραμμένος είχε άλλα σχέδια.

Ο ΠΕΡΕΪΡΑ ΕΙΧΕ ΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ… ΒΟΜΒΑ

Βέβαια, το ρεπορτάζ της «Match Αχαΐας» λέει, πως όταν τον χειμώνα ο υπεύθυνος διαιτησίας Περέιρα είχε επισκεφθεί την Αχαϊκή πρωτεύουσα, είχε προαναγγείλει την μείωση των διαιτητών της Α’ και Β’ Εθνικής, αφού όπως χαρακτηριστικά έλεγε στο περιβάλλον του «δεν μπορούν να παίξουν όλοι, δεν τους χρειαζόμαστε».

Βέβαια, από αυτό μέχρι να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, ειδικά με τα δεδομένα που ισχύουν, μιλάμε για τεράστια απόσταση που καλύπτει έτη φωτός.

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ… ΚΑΙ ΤΑ 32.000€

Όλα αυτά σε μια εποχή, που ο… πόλεμος των Ενώσεων μαίνεται αδιάκοπος, με τελευταίο πεδίο μάχης την ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας. Εκεί είχαμε το απίστευτα οξύμωρο δεδομένο της συμμαχίας Σαββίδη-Μαρινάκη, ώστε να μην καταλήξει ακόμη μια τοπική Ένωση στην πλευρά του Μελισσανίδη.

Και αν νομίζετε ότι αυτά που έγιναν στην πόλη μας και τις εκλογές του περασμένου χρόνου είναι… παρένθεση, τότε δεν έχετε δει τίποτα. Στην Αιτωλοακαρνανία οι «μαυροφορεμένοι» και οι «βαλίτσες» που εμφανίστηκαν ήταν άνευ προηγουμένου, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, κάνουν λόγο πως σε ομάδα προς την περιοχή μας, δόθηκε το απίστευτο ποσό των 32χιλ.€ για την εξασφάλιση ψήφου (!!!).

Βέβαια, όπως λέει ο σοφός λαός «όπως στρώνεις, κοιμάσαι» και η τοπική Ένωση, με την  τυφλή υποστήριξη στη διοίκηση Γραμμένου, ίσως θεώρησε ότι θα έχει κάποια προνόμια, να όμως που στην πράξη αυτό μάλλον δεν φαίνεται να έχει ισχύ.

Το τι προτίθεται να κάνει με όλα αυτά ο πρόεδρος της ΕΠΣΑ, Άγγελος Δανιήλ, μόνο αυτός το ξέρει, αλλά σίγουρα όλο αυτό πλήγωσε το… γόητρο του ισχυρού άντρα της Ένωσης.

ΜΕ ΤΟ… ΣΠΑΘΙ ΤΟΥΣ

Αντίθετα, η παρουσία των Ανδριανού και Καδδά, που προωθήθηκαν στην Football League ήταν μια μικρή δόση χαράς σε όλο αυτό το δυσάρεστο γεγονός. Δύο παιδιά που με τις εμφανίσεις τους στο τοπικό ποδόσφαιρο και στην Γ’ Εθνική απέδειξαν ότι με το σπαθί τους κατέκτησαν αυτή την προαγωγή, και αποτελούν ξεκάθαρα το μέλλον της Αχαϊκής διαιτησίας, αν και όπως όλα δείχνουν, τα μέτρα και τα σταθμά των επιλογών, δεν βασίζονται μόνο στις ικανότητες, αλλά και στις συμφωνίες… κάτω από το τραπέζι.

ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ… -11

Για να συνοψίσουμε, μετά την ανακοίνωση των πινάκων, η ΕΠΣΑ θα βρεθεί στις εθνικές κατηγορίες, έχοντας χάσει συνολικά 11 θέσεις (3 διαιτητές Γ’ Εθνικής, 2 βοηθούς Football League, 1 βοηθό Γ’ Εθνικής, 2 παρατηρητές Football League, 3 παρατηρητές Γ’ Εθνικής), κάτι που δεν θα αφήσει ανεπηρέαστα και τα τοπικά πρωταθλήματα.

Ήδη Αγγελόπουλος και Ανδριόπουλος υπέβαλλαν τις παραιτήσεις τους, ενώ οι περισσότεροι από τους «κομμένους» ενδέχεται να αποχωρήσουν από τον χώρο της διαιτησίας.

Ρίχνοντας μια πιο ενδελεχή ματιά στους πίνακες, βλέπουμε πως η 2αδα της Football League παραμένει, με τους Καδδά και Ανδριανό αντί των Μακρυπόδη – Παπαδόπουλου, ενώ στην Γ’ Εθνική, από 5 διαιτητές πέφτουμε στους 2, με τους Χρονά και Τζαγκαράκη να παραμένουν, αλλά να εξαφανίζεται από τους πίνακες ο Παναγιώτης Τσιρογιάννης και να μην αντικαθίστανται οι δύο που προωθήθηκαν (δλδ. Ανδριανός-Καδδάς).

Οι Χρήστος Μπαλτάς και Ανδρέας Μεϊντανάς παραμένουν βοηθοί Super League όπως και την περασμένη σεζόν, ενώ στην Football League, από 4 βοηθούς πέφτουμε στους 2, με τους Κακαφώνη και Οικονόμου να παραμένουν, αλλά τους Γκοτσόπουλο και Μεσσήνη να μην υπάρχουν στην σχετική λίστα.

Μείωση μιας θέσης και στην Γ’ Εθνική, εκεί που οι Μιχάλης Ανδριανός, Ζούλης και Χρ. Τσιρογιάννης συνεχίζουν, μαζί τους θα είναι και ο Δ. Σωτηρόπουλος, αλλά δεν υπάρχουν πια οι Βασιλόπουλος και Γεωργακόπουλος.

Όσον αφορά τους παρατηρητές, στην Super League είναι και φέτος ο Γ. Σταθόπουλος, αλλά στην Football League από τους 4 υπάρχοντες, συνεχίζει μόνο ο Ανδρ. Τριανταφύλλης και μαζί του θα είναι ο Κ. Κωνσταντάκης, αντί των Ανδρέα Λαγού, Θ. Μπόρτζαρη και Γ. Βασιλόπουλου.

Στην Γ’ Εθνική, από 8 πέσαμε στους 5, με τους Ανδριόπουλο, Αποστολόπουλο, Ρηγόπουλος και Παπαγιανόπουλο να παραμένουν από την περσινή χρονιά

και τον Βασιλόπουλο που υποβιβάστηκε αντί του Κωνσταντάκη. Δεν υπάρχουν στους πίνακες, οι Γιάννης Τσιρίνης, Σωτήρης Τηλιγάδας και Π. Φράγκος.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πρωταθλητής Αχαΐας: Μαθαίνει το πρόγραμμα για την άνοδο στην Γ΄Εθνική

Published

on

Το πρωτάθλημα της Α΄κατηγορίας βρίσκεται σε εξέλιξη και απομένουν τρεις στροφές πριν το φινάλε των πλέι-οφ, για να γίνει γνωστός ο πρωταθλητής. 

Στη συνέχεια θα διεκδικήσει σε μίνι πρωτάθλημα την άνοδο στην Γ΄Εθνική με τους πρωταθλητές των ΕΠΣ Ηλείας, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αρκαδίας, Ζακύνθου και Κεφαλλονιάς-Ιθάκης. 

Η κλήρωση για τα μπαράζ ανόδου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη (2/4) σε ξενοδοχείο της Αθήνας και θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι της ΕΠΟ στο YouTube. 

Η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 11:00. Θυμίζουμε ότι οι τρεις πρώτες ομάδες από τον όμιλο θα κερδίσουν την άνοδο.

Continue Reading

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ

ΕΠΣ Αχαΐας: Οι διαιτητές του Σαββατοκύριακου (30-31/03) σε Α’, Β’ και Γ’ κατηγορία

Published

on

Η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΣ Αχαΐας ανακοίνωσε τους διαιτητές των αναμετρήσεων του Σαββατοκύριακου (30-31/03) στις τρεις κατηγορίες της Ένωσης.

Ο Γιώργος Παπαδόπουλος ορίστηκε να διευθύνει το παιχνίδι Θύελλα – Ατρόμητος για την 5η αγωνιστική των play-offs της Α’ Κατηγορίας.

Στο άλλο ντέρμπι, Κεραυνός – Αρης Πατρών, διαιτητής θα είναι ο Αλέξανδρος Φωκάς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

ΣΑΒΒΑΤΟ (30/3)

Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

PLAYOFF (4:30μ.μ.)

Γήπ. Προσφυγικών: Α.Π.Σ. Πάτραι –Πανμοβριακός, Κώστας Ανδριανός

Γήπ. Θύελλας Πατρών: Θύελλα Πατρών-Ατρόμητος Πατρών, Γιώργος Παπαδόπουλος

Γήπ. ΕΠΣΑ Α. Κάνιστρας: Κεραυνός -Άρης Πατρών, Αλέξανδρος Φωκάς

Γήπ. Προαστίου: Νίκη Προαστίου-Διαγόρας Βραχνεΐκων, Μιχάλης Ζήκος

PLAYOUT

Γήπ. Πλαστήρα, 4:30μ.μ.: Θύελλα Αιγίου-Αστέρας Τσουκαλεΐκων, Βασίλης Μαρδάς

Γήπ. Ρίου, 4:30μ.μ.: Αετός Ρίου-Δόξα Νιφορεΐκων, Βασίλης Τσάκης

Γήπ. Αχιλλέας, 4:30μ.μ.: Δαβουρλής K. 92-Ατρόμητος Λάππα, Κωνσταντίνος Οικονόμου

Γήπ. Κ.Ζάρρας, 4:30μ.μ.: Αχαϊκός-Αχαιός Σαραβαλίου, Ελένη Αντωνίου

Γήπ. Καλαβρύτων, 5:30μ.μ.: Καλάβρυτα-Δόξα Παραλίας, Γιάννης Πράνταλος

Γήπ. ΕΠΣΑ Α. Κάνιστρας, 7:30μ.μ.: Πήγασος –Αχαϊκή, Γιώργος Μπακόπουλος

Γήπ. Προσφυγικών, 7:30μ.μ.: Εθνικός – Πολύτεκνος- ΑΕ Ροϊτίκων, Κώστας Ταξιάρχης.

Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (4:30μ.μ.)

Α’ ΟΜΙΛΟΣ

Γήπ. Μιντιλογλίου: Αστέρας Μιντιλογλίου-Δίας Σαραβαλίου, Αριστόβουλος Σπηλιόπουλος

Γήπ. Ζήριας: Φοίνικας Ζήριας- Α.Ε. Αρόης, Παναγιώτης Γκαβός

Γήπ. Ροδιάς: Απόλλων Αιγίου-Ηρακλής Πατρών, Γεράσιμος Ξουρής

ΚΥΡΙΑΚΗ (31/3)

Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

PLAYOUT (4:30μ.μ.)

Γήπ. Αιγείρας: Αιγείρα Ακράτα-Αναγέννηση Πατρών, Γιώργος Μπακόπουλος

Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Α’ ΟΜΙΛΟΣ (4:30μ.μ.)

Γήπ. ΕΠΣΑ Α. Κάνιστρας: ΑΟ Τριταίας –Κρίνος, Δημήτρης Ταγάρης

Γήπ. Ζαρουχλεΐκων: ΑΕ Νεάπολη-Σταροχώρι, Σωτήρης Παπαχρήστος

Γήπ. Λιμνοχωρίου: Λιμνοχώρι-Ικαρος Λακκόπετρας, Κώστας Οικονόμου

Γήπ. Χαλανδρίτσας: Φαραικός-Παναχαϊκός, Μιχάλης Ζήκος

Γήπ. Προσφυγικών: ΑΣ Άτλας-Πυρσός Πατρών, Γιώργος Παπαδόπουλος

Β’ ΟΜΙΛΟΣ

Γήπ. Αχιλλέα, 1μ.μ.: Αίας Πατρών-Αστέρας Τέμενης, Σπύρος Παλαιολόγος

Γήπ. Κ.Ζάρρας, 1μ.μ.: Αστέρας Λεοντίου-Απόλλων Εγλυκάδος, Διονύσης Βαβίλης

Γήπ. Πλαστήρα, 3μ.μ.: ΑΕ Αιγίου-Πετεινοί, Δημήτρης Τσεντούρος

Γήπ. Κ.Ζάρρας, 4:30μ.μ.: Πάτρα 2005-Αχιλλέας Καμαρών, Χαράλαμπος Πετρόπουλος

Γήπ. Αχιλλέα, 4:30μ.μ.: Πανιώνιος Αχιλλέας -Άβυθος Αιγιάλειας, Κώστας Ταξιάρχης

Γ’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γήπ. Ρίου, 4:30μ.μ.: Φλόγα Κάτω Καστριτσίου-Αργυρά Πατρών, Βασίλης Τσάκης

Γήπ. Ροδιάς, 4:30μ.μ.: Φλόγα Ρόδιας-Ζαβλάνι, Θανάσης Γκοτσόπουλος

Γήπ. ΕΠΣΑ Α. Κάνιστρας, 1μ.μ.: Α.Ε.Κ. Πατρών-Πείρος Ισώματος, Λευτέρης Παπαδής

Γήπ. Προσφυγικών, 2μ.μ.: Ρομαϊκός Α.Σ.-Ικαρος Πετρωτού (Δεν έχει οριστεί).

Continue Reading

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ

Πρόκριση στα ημιτελικά για Διαγόρα σε ματς θρίλερ

Published

on

Ο Διαγόρας Βραχνεΐκων έγινε η 3η ομάδα που προκρίνεται στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ερασιτεχνών.

Οι “μπλε” υπέταξαν την αντίσταση της Νίκης Προαστείου στην παράταση με 3-1 (1-1 η κανονική διάρκεια) και θα αντιμετωπίσουν στα ημιτελικά τον Κεραυνό.

Μάλιστα η Νίκη προηγήθηκε στο 21ο λεπτό με τον Σοφιανόπουλο και οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 37′ με τον Σκούρτα.

Στην παράταση (111ο λεπτό) ο Κ.Μαλτέζος έκανε την ανατροπή και ο Σκούρτας με πέναλτι στο 120′ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα.

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ: 

1 Πανμοβριακός- Θύελλα Π.  (10/4) 

2 Αετός Ρίου- Εθνικός Π. 0-2   

3 Κεραυνός Αγ. Βασ.- Αχαϊκή 2-1 

4 Διαγόρας- Νίκη Προαστ. 3-1 παρ. (1-1 κ.δ.)

ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ: 

Νικητής Πανμοβριακός/Θύελλα Π.- Εθνικός Π. 

Κεραυνός Αγ. Βασ.- Διαγόρας Βρ.

Continue Reading
Advertisement
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ23 hours ago

Απόλλων Carna: «Γύρος θανάτου» πέντε αγωνιστικών!

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ21 hours ago

Προμηθέας: Ο Νάσος Μπαζίνας ανεβαίνει σε συμμετοχές

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ18 hours ago

Ήταν «φίσκα» η Περιβόλα στον αγώνα με τον Ολυμπιακό

ΒΟΛΕΙ24 hours ago

Επόμενος σταθμός στην καριέρα του Αλέξανδρου Ράπτη η Ιταλία

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ23 hours ago

Εθνική Ελλάδας: Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της γαλανόλευκης

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ20 hours ago

Η ΕΛ.ΑΣ. ανέβαλε τον αγώνα της Κυριακής του Προμηθέα με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ16 hours ago

Ολυμπιακός: Αύριο 29/3 σε κυκλοφορία τα εισιτήρια για το ματς κόντρα στην Φενέρμπαχτσε

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ15 hours ago

ΕΠΣ Αχαΐας: Οι διαιτητές του Σαββατοκύριακου (30-31/03) σε Α’, Β’ και Γ’ κατηγορία

ΧΑΝΤΜΠΟΛ21 hours ago

Αυλαία για την Ακαδημία των Σπορ στην Νέα Ιωνία

SUPER LEAGUE 214 hours ago

Τα γκολ της πρεμιέρας στα πλέι οφ και τα πλέι άουτ στον Νότιο Όμιλο (vid)

Facebook