Connect with us

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Μέλος της ΕΕΑ ο Μιχάλης Κουρέτας!

Published

on

Με νέα σύνθεση θα πορευτεί η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και μέλος της θα είναι ο Πατρινός, Μιχάλης Κουρέτας.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Τη θετική γνώμη της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής εξασφάλισε η πρόταση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη για τη νέα σύνθεση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Σύμφωνα με όσα ισχύουν, μετά την ψήφιση του νόμου 4809/2021, η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας συνεδρίασε, ακροάστηκε τα 14 προτεινόμενα μέλη (επτά τακτικά και επτά αναπληρωματικά) της εισήγησης του Υφυπουργού Αθλητισμού και κατά πλειοψηφία διατύπωσε τη θετική της γνώμη.

Μάλιστα, από κανέναν πολιτικό σχηματισμό δεν διατυπώθηκε η παραμικρή ένσταση για οποιοδήποτε πρόσωπο από τα προτεινόμενα, όπως προβλέπεται πλέον από τη διαδικασία του άρθρου 3, ν. 4809/2021 (ΦΕΚ Α’ 102/19-06-2021)

Ακόμα και ο ΣΥΡΙΖΑ, που δεν έδωσε την έγκρισή του, διευκρίνισε ότι το πράττει διότι διαφωνεί συνολικά με το θεσμικό πλαίσιο κι όχι με την προτεινόμενη σύνθεση, τα πρόσωπα της οποίας τιμά.

Υπέρ ψήφισε η ΝΔ και «παρών» ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25, χωρίς οποιοσδήποτε να αναφέρει το παραμικρό αρνητικό για την προτεινόμενη από τον κ. Αυγενάκη σύνθεση της ΕΕΑ.

«Χαίρομαι που δεν υπήρξε η παραμικρή ένσταση από όλους τους πολιτικούς σχηματισμούς για οποιοδήποτε προτεινόμενο πρόσωπο σήμερα για τη νέα σύνθεση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού» τόνισε ο Υφυπουργός Αθλητισμού και υπογράμμισε, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στο Κοινοβούλιο, πως «χαίρομαι επιπλέον που όλα πλέον γίνονται στο φως, εδώ στη Βουλή. Με τον πρόσφατο νόμο μας, τον περασμένο Ιούνιο, ενισχύσαμε και θωρακίσαμε την Επιτροπή και τα μέλη της με εγγυήσεις λειτουργικής και προσωπικής ανεξαρτησίας, ανάλογες με αυτές των ανεξαρτήτων αρχών. Η λαμπρή διαδρομή και των 14 προτεινόμενων, τα πλούσια βιογραφικά τους και η άμεμπτη διαδρομή τους προσδίδουν περαιτέρω λάμψη στην ήδη αναβαθμισμένη ΕΕΑ».

Στις τοποθετήσεις τους, όλοι οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων επισήμαναν τις παθογένειες που ταλανίζουν τον επαγγελματικό μας αθλητισμό, κατέθεσαν τον προβληματισμό τους ιδιαίτερα για τα τεκταινόμενα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και προτάθηκε μια ακόμα συζήτηση στη Βουλή για όλα αυτά, πέραν εκείνης που είχε πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία του κ. Αυγενάκη στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων στις 7 Ιουλίου για την Ολιστική Μελέτη.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού αποδέχθηκε ασμένως την πρόταση και σημείωσε ότι «η αθλητική μεταρρύθμιση δεν σταματά, καθώς έπειτα από τέσσερα νομοσχέδια τα τελευταία δύο χρόνια, ήδη το 5ο βρίσκεται στη δημόσια διαβούλευση και κατόπιν θα πάρει τον δρόμο για τη Βουλή».

Αναλυτικά, η σύνθεση της νέας ΕΕΑ, με τετραετή θητεία, είναι η εξής:

Πρόεδρος, ο Νικόλαος Τζουλάκης του Εμμανουήλ, συνταξιούχος ανώτερος δικαστικός λειτουργός,

* με αναπληρωτή Πρόεδρο τον Χρήστο Κουμπή του Γεωργίου, συνταξιούχο ανώτατο δικαστικό λειτουργό.

Αντιπρόεδρος, η Αριστέα Σινανιώτη του Κωνσταντίνου, Καθηγήτρια του Εμπορικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς,

* με αναπληρωτή Αντιπρόεδρο τον Χαράλαμπο Τσιλιώτη του Μιχαήλ, Επίκουρο Καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου, του Δημόσιου Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Μέλος, ο Σπυρίδων Τσαντίνης του Κωνσταντίνου,

* με αναπληρωτή του τον Χρήστο Καπετάνο του Δημητρίου,

> αμφότεροι δικηγόροι παρ’ Αρείω Πάγω, με εξειδίκευση και εμπειρία σε θέματα Δικαίου Εταιρειών.

Μέλος, ο Νικόλαος Γερακάρης του Αριστείδη,

* με αναπληρώτριά του την Ευαγγελία Παπανδρέου του Παναγιώτη,

> αμφότεροι δικηγόροι παρ’ Αρείω Πάγω, με εξειδίκευση και εμπειρία σε θέματα Αθλητικού Δικαίου.

Μέλος, ο Ηλίας Αρκούδης του Παναγιώτη,

* με αναπληρωτή του τον Ιωάννη Πανόπουλο του Ευαγγέλου,

> αμφότεροι πτυχιούχοι οικονομικής κατεύθυνσης και κάτοχοι άδειας άσκησης επαγγέλματος Οικονομολόγου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Μέλος, ο Ιωάννης Ράλλης του Βασιλείου, συνταξιούχος ιδιωτικού τομέα, πρώην διεθνής διαιτητής καλαθοσφαίρισης,

* με αναπληρωτή του τον Ιωάννη Μπατσίλα του Δημητρίου, δικηγόρο παρ’ Αρείω Πάγω, με εμπειρία στον χώρο του αθλητισμού.

Μέλος, ο Μιχαήλ Κουρέτας του Διονυσίου, εν ενεργεία διεθνής διαιτητής υδατοσφαίρισης,

* με αναπληρωτή του τον Εμμανουήλ Μίαρη του Νικολάου, δικηγόρο και πρώην διαιτητή ποδοσφαίρου».

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Αυτή τη Δευτέρα στη «Match»: Εμπνέει εμπιστοσύνη ο Απόλλων

Published

on

Ο Απόλλων βαδίζει με σίγουρο βηματισμό στο πρωτάθλημα και σταδιακά ανοίγει την όρεξη για κάτι παραπάνω απ’ την παραμονή *«ΚΑΘΑΡΙΣΕ» ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΒΟΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΜΕ 95-91

ΤΣΑΛΜΠΟΥΡΗΣ: ΣΠΑΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΝΤΕΡ

ΚΑΙ… ΣΤΡΕΦΕΙ ΤΑ ΒΛΕΜΜΑΤΑ ΠΑΝΩ ΤΟΥ

ΚΟΟΥΛΜΑΝ Ο «ΣΤΥΛΟΒΑΤΗΣ»,

ΔΙΠΛΑΡΟΣ ΜΕ «ΚΡΥΟ ΑΙΜΑ»

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΘΡΙΑΜΒΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

 

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: ΠΡΩΤΟ ΔΕΙΓΜΑ ΘΕΤΙΚΟ

Στο ντεμπούτο του Σούλη Παπαδόπουλου στον πάγκο, η Παναχαϊκή πέρασε εύκολα από την έδρα του Εθνικού Σκουλικάδου (3-0) και «σκαρφάλωσε» στην κορυφή μαζί με Αχέροντα * «Οι παίκτες μου ακολούθησαν πιστά το πλάνο» τόνισε ο «κοκκινόμαυρος» προπονητής

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Η Παναχαϊκή ετοιμάζει

διορθωτικές κινήσεις

 

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Μπήκε «φρένο» από την ΑΕΚ

Τέλος στο αήττητο σερί του Ζούρου από μια ΑΕΚ που εμφανίστηκε πιο έτοιμη στην έδρα της κι ένα Προμηθέα να ψάχνεται σε ρυθμό και συγκέντρωση

*Σε βαρύ πένθος το παγκόσμιο μπάσκετ για τον θάνατο του Στέβαν Γέλοβατς

 

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ

Στο +7 το Πάτραι!

Οι «πράσινοι» εκμεταλλεύτηκαν την ισοπαλία του Άρη με τη Θύελλα και νικώντας τον Πήγασο «εξαφανίστηκαν»

Στην κορυφή το Λιμνοχώρι στον Α’ όμιλο, κερδισμένη στον Β’ όμιλο η Νίκη Πρ.

ΕΠΤΑ ΣΕΛΙΔΕΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ

 

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ

Βήμα παραμονής ο Διαγόρας,

στον «αέρα» ο Παναιγιάλειος

Ο Διαγόρας πήρε σπουδαία νίκη και πέρασε πάνω απ’ τη ζώνη του υποβιβασμού, τη στιγμή που ο Παναιγιάλειος οδεύει ολοταχώς σε διοίκηση πρωτοδικείου

 

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ

Συνέχεια στις νίκες για Αίολο,

«καυτός» Δεκέμβρης στην ΠΓΕ

 

SUPERLEAGUE

Η ΑΕΚ με Σιμάνσκι,

1-0 τον Παναθηναϊκό

 

Continue Reading

ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΣ

Πήρε το θρίλερ της Τζέντα ο Χάμιλτον και πάει για φινάλε, ισόβαθμος με τον Φερστάπεν!

Published

on

Στο πιο απίθανο, μοναδικό και συναρπαστικό Grand Prix της σεζόν, αυτός της Τζέντα στη Σαουδική Αραβία, ο Λιούις Χάμιλτον πανηγύρισε μια τεράστια νίκη, άφησε στη δεύτερη θέση τον Μαξ Φερστάπεν και πλέον οι δύο οδηγοί πάνε στον τελευταίο αγώνα της σεζόν στο Άμπου Ντάμπι, ισόβαθμοι με 369,5 βαθμούς!

Η μάχη ήταν τρομερή, αφού στον 14ο γύρο είχαμε κίτρινη σημαία, με τον Χάμιλτον να είναι πρώτος, ο Μπότας δεύτερος και ο Φερστάπεν τρίτος. Η Mercedes έβαλε τους οδηγούς της μέσα και την «πάτησε», αφού είχαμε κόκκινη σημαία και ο Ολλανδός πέρασε πρώτος με φρέσκα ελαστικά! Μετά την επανεκκίνηση ο οδηγός της Red Bull έχασε τα ηνία από τον Χάμιλτον τον οποίο στη συνέχεια πέρασε εκτός πίστας!

Κάπου εκεί οι Πέρεζ, Μαζέπιν και Ράσελ διέλυσαν τα αυτοκίνητά τους και η νέα κόκκινη σημαία ήταν αναπόφευκτη. Η FIA είπε στη Red Bull να της δώσει πίσω τη θέση στον Βρετανό όπως και έγινε. Όμως μετά την δεύτερη επανεκκίνηση ο Φερστάπεν πέρασε μπροστά ξανά! Όμως για νέα παράβαση πήγε να αφήσει τον Χάμιλτον να τον προσπεράσει και αυτός έπεσε πάνω του, σπάζοντας την αεροτομή του!

Οι «άρχοντες» του αγώνα έριξαν νέα καμπάνα πέντε δευτερολέπτων στον Ολλανδό, αυτός άφησε τον Χάμιλτον να περάσει και κάπου εκεί η σεμνή τελετή έβαλε τέλος με τον Βρετανό να χτίζει μεγάλη διαφορά που το έδωσε τη νίκη και σε συνδυασμό με τον ταχύτερο γύρο που πήρε, έπιασε τον συνμονομάχο του για τον τίτλο στους 369,5 βαθμούς!

Στους τελευταίους γύρους τεράστιο ενδιαφέρον είχε η μάχη μεταξύ Οκόν και Μπότας για την τρίτη θέση, με τον Φινλανδό τελικά να είναι αυτός που συμπλήρωσε το βάθρο και τη Mercedes να πανηγυρίζει το τεράστιο πλεονέκτημα για το πρωτάθλημα κατασκευαστών.

F1: Πήρε το θρίλερ της Τζέντα ο Χάμιλτον!

Continue Reading

ΠΟΛΟ

Διεθνής διαιτητής ο Πατρινός Κωνσταντίνος Βασιλείου!

Published

on

Διεθνής διαιτητής πόλο είναι, πλέον, ο Κωνσταντίνος Βασιλείου. Ο νεαρός ρέφερι συγκαταλέγεται εδώ και μερικές ημέρες στις τάξεις των διαιτητών της FINA, αποτελώντας, μάλιστα, τον πιο μικρό ηλικιακά στην χώρα μας (είναι μόλις 29 ετών).

Η συνεχής ανοδική του πορεία και οι ικανότητές του επιβραβεύτηκαν από τη Διεθνή Ομοσπονδία και, πλέον, η πόλη μας απέκτησε έναν ακόμη διεθνή ρέφερι, τηρώντας την σχετική παράδοση (οι άλλοι διεθνείς ρέφερι της Πάτρας είναι ο πρώην ρέφερι Νίκος Βασιλείου, ο οποίος είναι και ο πατέρας του Κωνσταντίνου Βασιλείου και οι Μιχάλης Κουρέτας και Ανδρέας Μοίραλης).

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Copyright © 2019 Mikad Εκδοτικές Διαφημιστικές Υπηρεσίες. --- Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της ιστοσελίδας matchnews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.