Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Μετάλλια για τους Αχαιούς στο πανελλήνιο Κ20 της Πάτρας

Published

on

Επιτυχίες είχαμε για άλλη μία φορά των Αχαιών αθλητών και αθλητριών, στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου Κ20 που έγινε στην Πάτρα.

Συγκεκριμένα χρυσό μετάλλιο είχαμε για τον Αλέξανδρο Σκούρτη της Ολυμπιάδας στα 800μ. με χρόνο 1.54.13, για την Μαρία-Ανθή Βυθούλκα του Πέλοπα Πατρών στα 5.000 μέτρα με χρόνο 17:44.71 και για την Παναγιώτα Μεντζελοπούλου του Αθηνόδωρου Αιγίου στα 100μ. με εμπόδια με ατομικό ρεκόρ και χρόνο 14.40. 

Αργυρό μετάλλιο είχαμε για την Καλλιόπη Παπανδρεοπούλου στο ύψος του Κούρου Πατρών με 1.64μ και για τον Ελισσαίο Μπαρδάκη της Ολυμπιάδας στα 10.000μ. βάδην, ενώ χάλκινο μετάλλιο είχαμε για τον Γιάννη Γιαννακόπουλο του Πέλοπα Πατρών στα 5000μ.με 16:14.40 και για την Μαρία-Ανθη Βυθουλκα στα 3.000μ. με χρόνο 10:09.54.

ΣΤΙΒΟΣ

Σπάρταθλον: Έγραψε ιστορία ο Ζησιμόπουλος με καλύτερη επίδοση όλων των εποχών

Σημείωσε την καλύτερη επίδοση στην ιστορία της διοργάνωσης

Published

on

Ο Φώτης Ζησιμόπουλος είναι ο νικητής του 41ου Σπάρταθλον και με χρόνο 19:55:02 σημείωσε την καλύτερη επίδοση στην ιστορία της διοργάνωσης, ενώ ταυτόχρονα με την τρίτη συνεχή νίκη του κατάφερε να καταρρίψει το φράγμα των 20 ωρών. Το ιστορικό ρεκόρ κατείχε ο υπερμαραθωνοδρόμος Γιάννης Κούρος από το 1984, με χρόνο 20:25:00.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής οι χρόνοι περασμάτων του Αγρινιώτη δρομέα ήταν εξαιρετικοί. Σε όλα τα χωριά που διέσχισε, οι κάτοικοι τον ανέμεναν προκειμένου να ενθαρρύνουν την υπερπροσπάθεια που κατέβαλε.

Ο αγώνας ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου όπου πήραν εκκίνηση 380 δρομείς από 50 χώρες του κόσμου. Από νωρίς προβάδισμα είχε ο Βραζιλιάνος Τζαντόσα, ο οποίος κατάφερε να αποσπαστεί από το κυρίως γκρουπ.

Μετά την κάλυψη απόστασης ίση με αυτή του Μαραθωνίου, ο Ζησιμόπουλος ανέβασε ρυθμό καταφέρνοντας να καλύψει τη διαφορά από τον προπορευόμενο αθλητή και να περάσει εκείνος πρώτος.

Ο Ζησιμόπουλος έφτασε στα μισά του αγώνα σε χρόνο 9 ώρες και 15 λεπτά, και πέρασε τα 145χλμ σε 11 ώρες και 20 λεπτά, καταρρίπτοντας έτσι το ατομικό του ρεκόρ στο Σπάρταθλον κατά μία ώρα, με συνέπεια την αύξηση της διαφοράς από τον Νορβηγό Χόλβικ.

Continue Reading

ΣΤΙΒΟΣ

Ο Τεντόγλου υποψήφιος για τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή της Ευρώπης για το 2023

Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι έκανε εξαιρετική χρονιά και δικαίως βρέθηκε και φέτος ανάμεσα στα κορυφαία ονόματα του παγκόσμιου στίβου

Published

on

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία στίβου ανακοίνωσε σήμερα τα ονόματα των δέκα υποψηφίων για τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή για το 2023 και ανάμεσα σε αυτά είναι και του Μίλτου Τεντόγλου.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του μήκους στη διοργάνωση της Βουδαπέστης και πρωταθλητής Ευρώπης το χειμώνα στην Κωνσταντινούπολη διεκδικεί για τρίτη διαδοχική χρονιά τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή της Ευρώπης.

Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι έκανε εξαιρετική χρονιά και δικαίως βρέθηκε και φέτος ανάμεσα στα κορυφαία ονόματα του παγκόσμιου στίβου.

Οι φίλοι του στίβου μπορούν να ψηφίσουν τον Έλληνα αθλητή στα Social της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας μέχρι τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου.

Υποψήφιοι για τον τίτλο είναι ακόμη οι: Βάρχομ (400 μ. εμπ. – Νορβηγία), Ντουπλάντις (επί κοντώ- Σουηδία), Στάλ (σφαιροβολία – Σουηδία), Ταμπέρι (ύψος – Ιταλία), Νοβίτσκι (σφυροβολία – Πολωνία), Μάρτιν (βάδην- Ισπανία), Κερ (Μ. Βρετανία), Ινγκεμπρίτσεν (5000μ./1.500 μ.- Νορβηγία).

Στις γυναίκες υποψήφιες είναι οι: Βουλέτα (μήκος – Σερβία), Τιάμ (σύνθετα- Βέλγιο), Πέρεζ (Βάδην – Ισπανία), Μούρτο (επί κοντώ – Φινλανδία), Μάχουτσικ (ύψος – Ουκρανία), Κάζμαρεκ (400 μ.- Πολωνία), Τζόνσον- Τόμσον (σύνθετα- Μ. Βρετανία), Χόντκινσον (800 μ.- Μ. Βρετανία), Χασάν (1.500 μ./5.00 μ.- Ολλανδία), Μπολ (400 μ.- Ολλανδία)

Continue Reading

ΣΤΙΒΟΣ

Απόλυτα επιτυχημένο οργανωτικά και αγωνιστικά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Κ20 2023

Published

on

Απόλυτα επιτυχημένη, οργανωτικά και αγωνιστικά, χαρακτηρίστηκε από όλους η διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Α/Γ Κ20, στην Πάτρα, το Σαββατοκύριακο, 16-17/9/202.

Κληθήκαμε από την Ομοσπονδία να ετοιμάσουμε σε 4 ημέρες ένα απαιτητικό Παν/νιο Πρωτάθλημα και ανταποκριθήκαμε με άψογο τρόπο, σύμφωνα με τα λεγόμενα της Προέδρου κ. Σ. Σακοράφα και πολλών μελών του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ αλλά και όλων των στελεχών του.

Αυτό, βέβαια, είναι αποτέλεσμα τεράστιας προσπάθειας και μιας μεγάλης εμπειρίας που υπάρχει στο δυναμικό της ΕΑΣ από όλα τα χρόνια διεξαγωγής των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων Α/Γ και διαφόρων άλλων κατηγοριών. Συνεχίζουμε το ίδιο δυναμικά και διαχρονικά βελτιούμενοι.

Η διεξαγωγή του σε χρόνο dt δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Δούλεψαν όλα όμως ως καλοκουρδισμένο ρολόι και τα εύσημα ανήκουν σε όλους: στα στελέχη του ΣΕΓΑΣ που ήταν εδώ από την Πέμπτη, στα στελέχη της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Β.Π., στους πολύπειρους Κριτές του Συνδέσμου Β.Π. στους εργαζομένους που απασχολούνται συνεχώς στις διοργανώσεις μας, στους εργαζομένους του Σταδίου, στους έκτακτους συνεργάτες μας, στα παιδιά που δούλεψαν στα αποτελέσματα, στη γραμματεία των αγώνων, στους εκφωνητές, στους γιατρούς μας, στον Ερυθρό Σταυρό και φυσικά στους Εθελοντές που πάντα στέκονται αρωγοί στη προσπάθειά μας. Φυσικά η αρτιότητα και η ετοιμότητα του Παμπελοποννησιακού Σταδίου και η αρωγή της Διοίκησής του δεν θα ήταν δίκαιο να μην αναφερθούν. Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Β.Π. αισθάνεται την ανάγκη να δώσει συγχαρητήρια σε όλους ανεξαιρέτως τους παραπάνω και να τους ευχαριστήσει θερμά για το υπέροχο αποτέλεσμα.

Τέλος θα θέλαμε να δώσουμε πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές, τις αθλήτριες, τους προπονητές τους και σε όλα τα σωματεία που φιλοξενήθηκαν στην πόλη της Πάτρας, σε ένα Στάδιο που πληροί όλες τις προϋποθέσεις διεξαγωγής μεγάλων αγώνων στίβου. Αν λυθεί και το πρόβλημα νέου ΤΑΡΤΑΝ, που αντέχει ήδη μια 20ετία, τότε θα είμαστε σε θέση να διοργανώσουμε με τη συμπαράσταση και άλλων φορέων ακόμα και διεθνείς αγώνες υψηλού επιπέδου.

Παράλληλα θα πρέπει να ενταχθούν σε χρηματοδότηση εκτός του Σταδίου και τα ΤΑΡΤΑΝ του Προπονητηρίου «ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ» που έχει πλέον καταστραφεί. Ιδιαίτερα θα θέλαμε να σταθούμε και στο δικό μας αθλητικό δυναμικό της ΕΑΣ (αθλητές/τριες, προπονητές και σωματεία) που έδωσαν το παρόν στους αγώνες με επιτυχία σε μια πολύ δύσκολη περίοδο στο τέλος της αγωνιστικής σεζόν.

Για την ιστορία οι αθλητές και οι αθλήτριες της ΕΑΣ, ανεξάρτητα αν πήραν μετάλλια ή όχι, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους συμβάλλοντας τα μέγιστα στην αγωνιστική επιτυχία του Πρωταθλήματος. Οι επιτυχίες τους ήταν πολλές με σπουδαίες επιδόσεις παρά το χρόνο διεξαγωγής του. Τα πέντε χρυσά, τα δύο ασημένια και τα τρία χάλκινα μετάλλια, αλλά και τα πολλά πλασαρίσματα σε τελικούς καταλαμβάνοντας υψηλές θέσεις πανελλαδικά μαρτυρούν το πόσο έχει αναβαθμιστεί το άθλημά μας στην περιοχή μας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ :

ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ
ΜΕΝΤΖΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ) στα 100 εμπ.
ΑΝΤΩΝΑΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΓΕ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ) στη σφαίρα
ΣΚΟΥΡΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (ΟΛΥΜΠΙΑΣ) στα 800μ.
ΒΥΘΟΥΛΚΑ ΑΝΘΗ (Α.Ο. ΠΕΛΟΨ) στα 5.000μ.
ΚΑΨΑΛΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ (ΓΑΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ) στα 3.000μ.

ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ
ΜΠΑΡΔΑΚΗΣ ΕΛΙΣΣΑΙΟΣ (ΟΛΥΜΠΙΑΣ) στα 10.000μ. ΒΑΔΗΝ
ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ (ΚΟΥΡΟΣ) ύψος

ΧΑΛΚΙΝΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ
ΒΥΘΟΥΛΚΑ ΑΝΘΗ ( Α.Ο. ΠΕΛΟΨ) στα 3.000μ.
ΓΙΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (Α.Ο. ΠΕΛΟΨ) στα 5.000μ.
ΑΔΑΜΗ ΑΝΝΑ(ΓΑΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ) στα 10.000μ. Βάδην

Continue Reading
Advertisement
ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ11 hours ago

Παναχαϊκή: Ποιοι ξεχώρισαν στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό Β’

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ20 hours ago

Νίκος Βετούλας: «Το καλύτερο ρόστερ της τριετίας, να το δείξουμε και στην πράξη!»

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ22 hours ago

Σ. Φραντσιόζα: «Δεν αλλάζει κάτι από τη μία στιγμή στην άλλη»

Α1 ΕΣΚΑΗ13 hours ago

Α.Ο. Γαλήνη: Αυτές είναι οι δυο στολές για τη φετινή σεζόν στην Α1 ΕΣΚΑ-Η

Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ19 hours ago

Β’ κατηγορία: Δεπούντης και Φραγκούλιας ξεκίνησαν δυναμικά

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ20 hours ago

Αντίπαλοι στο τερέν τα αδέρφια Σουγλέρη

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ17 hours ago

Απόλλων Carna: Media Day αύριο Τρίτη στην Περιβόλα και φουλ για πρεμιέρα

ΤΟΠΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ16 hours ago

Μπάσκετ: Με τη στήριξη και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας το τουρνουά Τέμενης

ΑΘΛΗΜΑΤΑ16 hours ago

Με εγκεκριμένη χρηματοδότηση 8 εκατ. ευρώ η αναβάθμιση του παλιού Κολυμβητηρίου Αγυιάς (ΦΩΤΟ)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ16 hours ago

Απόλλων: Ανακοίνωση για τα εισιτήρια ενόψει Καρδίτσας

Facebook