Connect with us

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Μητσοτάκης: Το ΟΑΚΑ μετατρέπεται σε Ολυμπιακό Πάρκο της Αθήνας

Published

on

«Ο κάθε επισκέπτης αυτού το χώρου έχει τα ίδια ανάμεικτα συναισθήματα που πιστεύω όλοι μας νιώθουμε και τώρα. Από τη μία πλευρά περηφάνια και νοσταλγία με αποκορύφωμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004» ανέφερε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του, στην εκδήλωση παρουσίασης του Master Plan για τον πλήρη εκσυγχρονισμό και την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθήνας «Σπύρος Λούης» (ΟΑΚΑ), λέγοντας πως όταν για πρώτη φορά επισκέφθηκε το Στάδιο, που μετετράπη σε Ολυμπιακό Στάδιο, ήταν 15 ετών στον τελικό του τότε Κυπέλλου Πρωταθλητριών μεταξύ της Γιουβέντους και του Αμβούργου.

«Όλοι κρατάμε τις δυνατές στιγμές από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Το τι έγινε στη συνέχεια είναι λίγο πολύ γνωστό σε όλες και όλους. Απογοήτευση. Πολύ σημαντικές εγκαταστάσεις αφέθηκαν στην τύχη τους. Όπως συνέβη σχεδόν με το σύνολο των ολυμπιακών υποδομών» προσέθεσε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι «οι μεγάλες παρεμβάσεις δεν πρέπει να έχουν μόνο όγκο και έκταση», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ανέφερε πως τα τελευταία δύο χρόνια έχουν γίνει πολλές σημαντικές παρεμβάσεις και «σήμερα η εικόνα αυτού του εμβληματικού χώρου είναι πολύ καλύτερη από αυτή που παραλάβαμε».

«Είναι σαφές ότι με τέτοιου είδους παρεμβάσεις δεν θα μπορούσαμε να δρομολογήσουμε μια παρέμβαση της κλίμακας που το ΟΑΚΑ αξίζει. Γι’ αυτό και εντάξαμε το master plan και το σχέδιο συνολικής ανάπλασης στο Ταμείο Ανάκαμψης με 43 εκατ. ευρώ» προσέθεσε ο πρωθυπουργός και αναφέρθηκε στα έργα που πρόκειται να γίνουν:

«Θα ξεκινήσουμε τη συντήρηση και ενεργειακή αναβάθμιση του κεντρικού σταδίου, την επισκευή του κεντρικού στεγάστρου. Δεν είχε γίνει η παραμικρή παρέμβαση στο στέγαστρο τα τελευταία 17 χρόνια. Θα προχωρήσουμε στην εκπόνηση της μελέτης ώστε να γίνει η πιο σημαντική επένδυση που αφορά την ασφάλεια. Θα ανακαινιστούν και το κλειστό γυμναστήριο, το ποδηλατοδρόμιο, μίλησα για τα γήπεδα τένις αλλά και για την παρέμβαση στον περιβάλλοντα χώρο».

«Το Ολυμπιακό Κέντρο μετατρέπεται πια σε Ολυμπιακό Πάρκο της Αθήνας με χωριστές γειτονιές για την προπόνηση των αθλητών μας αλλά ανοικτό για την ατομική άθληση και ψυχαγωγία των κατοίκων. Ένας χώρος πρωταθλητισμού γίνεται και χώρος μαζικού αθλητισμού» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Συνεχίζοντας, επισήμανε το τριπλό αποτύπωμα αυτής της παρέμβασης. «Καταρχάς οικολογικό. Είναι ταυτόχρονα σημαντικό αναπτυξιακό έργο. Είναι και μία παρέμβαση η οποία έχει δημοσιονομικό χαρακτήρα. Σκοπός μας ο προϋπολογισμός του στα τρία χρόνια να είναι ισοσκελισμένος και στα πέντε να παράγει κέρδη.

Πάνω από όλα όμως το όφελος θα είναι κοινωνικό. Το ΟΑΚΑ θα αποδοθεί πολύ καλύτερο στους Αθηναίους. Ήδη προσελκύει περίπου 20.000 κάθε Σαββατοκύριακο και λίγο λιγότερους τις καθημερινές. Με την παρέμβαση που θα κάνουμε ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί σημαντικά».

Τόνισε ότι άποψη της κυβέρνησης είναι ότι όλα τα μεγάλα έργα μιας χώρας πρέπει να προσφέρουν πολλά σε όλους. «Σε μια τέτοια κατεύθυνση μπορούν να συνεργάζονται δημόσιες και ιδιωτικές δυνάμεις. Το συγκεκριμένο έργο είναι ένα από τα 10 μεγάλα της δέσμης πρωτοβουλιών που περιλαμβάνει το Σχέδιο Ανάκαμψης. Το Σχέδιο Ελλάδα 2.0 μπαίνει σε εφαρμογή και οι πρώτοι πόροι θα εκταμιευτούν πριν το τέλος του μήνα» σημείωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης και κατέληξε:

«Ας ευχηθούμε να ξεκινήσουν από εδώ και τα δικά μας ρεκόρ στην προσπάθειά μας για μια νέα εικόνα της Αθήνας αλλά και ολόκληρης της Ελλάδος».

ΠΟΛΟ

Βυθίστηκε στο Περιστέρι η γυναικεία ομάδα πόλο της ΝΕΠ

Βαριά ήττα με 22-7 γνώρισε εκτός έδρας η ΝΕΠ

Published

on

Βαριά ήττα με 22-7 γνώρισε εκτός έδρας η ΝΕΠ από το Περιστέρι για την 20η αγωνιστική στο πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης της Α1 Εθνικής Κατηγορίας.

Τα 8λεπτα: 5-2, 2-1, 9-2, 6-2

ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (Θοδωρής Ανδρεάκος): Ζαφειράκη, Λαλούση 1, Γροζοπούλου, Αποστολίδου 2, Κόλλια 1, Πετάση 1, Μπερίκου 3, Πέττα, Λασκαρίδου 3, Κάσσαρη 1, Γκοτζιά 4, Μαρία Καραγιάννη, Σκαρμούτσου, Λέβι 6.

ΝΕΠ (Χρήστος Αργυρόπουλος): Γιαννακέα, Ανδρουτσέλη, Αναστασίου, Λάμπερτ 2, Ευφροσύνη Τσιμάρα 2, Προδρομίτη, Ζαφειράκη 1, Κεπενού, Κονταλέξη, Λιαπάκη 1, Τύχινα, Παρασκευοπούλου 1, Μπεκρή, Άρνα, Λαμπάτου.

Continue Reading

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Στην 6η θέση του τελικού του πιστολιού σπορ η Κορακάκη στο προολυμπιακό

Published

on

Η Άννα Κορακάκη κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του πιστολιού σπορ γυναικών, που διεξήχθη την Τετάρτη, και να τερματίσει στην 6η θέση.

Η Ελληνίδα ολυμπιονίκης, έχοντας την καλύτερη επίδοση στις βολές ακριβείας (296, 10Χ), κατάφερε την Τρίτη με σκορ επίσης 296 και 15Χ στις βολές ταχύτητας, να προκριθεί πρώτη στον τελικό (592, 25Χ) και να διεκδικήσει τη διάκριση από μηδενική βάση.

Την Τετάρτη, ξεκινώντας με τρεις στις πέντε (3/5) επιτυχίες στις πρώτες σειρές, προσπάθησε να επανακάμψει με άψογη επίδοση (5/5) στην τρίτη. Ανέβηκε κορυφαία στη μέση του τελικού, ισόβαθμη με την Γαλλίδα Καμίλ Γεντρζέβσκι στις έντεκα (11) επιτυχίες.

Παρά την υπερπροσπάθεια, βρέθηκε στη ζώνη του αποκλεισμού και αποχώρησε καταλαμβάνοντας την έκτη θέση, ανάμεσα στις οκτώ κορυφαίες αθλήτριες.

Μπαράζ για το χρυσό

Δεν ήταν εύκολος αγώνας, αφού κρίνονταν δυο κάρτες συμμετοχής για τους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Μπορεί η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης να έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχής της στο Παρίσι από πρόπερσι, οι υπόλοιπες όμως αθλήτριες αγωνίζονταν για τη δική τους συμμετοχή.

Ο τελικός ολοκληρώθηκε χωρίς νικήτρια. Η Γεντρζέβσκι κι η Γερμανίδα Γιόζεφιν Έντερ τερμάτισαν ισόπαλες με 35 επιτυχίες. Χρειάστηκε μια ακόμη σειρά για να κριθεί το μετάλλιο. Η Γερμανίδα φάνηκε πιο ψύχραιμη ή πιο τυχερή.

Continue Reading

ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΠΟΡ

Στα Ιωάννινα για το Epirus Challenge III το Fight Club Patras (pics)

Published

on

Στα Ιωάννινα  βρέθηκε την Κυριακή 14 Απριλίου η ομάδα Κικ Μποξινγκ του Μαχητικού Συλλόγου Πάτρας δίνοντας το παρών και στηρίζοντας μια διοργάνωση για καλό σκοπό που πραγματοποιήθηκε  στο Κλειστό Γυμναστήριο Πανεπιστημίου Ιωαννίνων υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κικ Μποξινγκ.

Ο σύλλογος έλαβε μέρος με 5 αθλητές, συγκεκριμένα αγωνίστηκαν οι:

  • Μαρία Μπαμπιλη 12 ετών Α κατηγορία.
  • Άγγελος Παύλος 10 ετών Β κατηγορία.
  • Δήμητρα Καψάσκη 12 ετών Β κατηγορία.
  • Κωνσταντίνος Γαλάνης 11 ετών Γ κατηγορία.
  • Ανδρέας Πυρπιρής 13 ετών Γ κατηγορία.

«Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές αλλά και τον προπονητή Στεργίου Σωτήρη για τις εξαιρετικές εμφανίσεις που παρουσίασαν», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Continue Reading
Advertisement
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ20 hours ago

Πιάστηκε ντοπέ παίκτης της Εθνικής ομάδας

NATIONAL LEAGUE 215 hours ago

Nations League 2: Η Παναχαϊκή προβάδισμα πρόκρισης, με μεγάλα τρίποντα Γκόβα (pics)

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ20 hours ago

Πένθος στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Αχαΐας, “έφυγε” ο Φίλιππος Δημητρακόπουλος σε ηλικία 45 ετών

Α1 ΕΣΚΑΗ23 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Το απίθανο buzzer beater του Χριστόπουλου της Αγυιάς από τη… σέντρα!

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ22 hours ago

Κύπελλο Ερασιτεχνών: Βγαίνει ο πρώτος φιναλίστ του τελικού

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ21 hours ago

Ν.Γραμματικόπουλος στη «Match»: “Αξίζει η παραμονή στον Αχαιό”

NATIONAL LEAGUE 224 hours ago

National League 2: Ώρα πλέι-οφ για την Παναχαϊκή με Γαργαλιάνους

ΜΠΑΣΚΕΤ16 hours ago

Ήττα Κόροιβου Αμαλιάδας από Μίλωνα στην Αθήνα, παρά τους 38π. του Αλεξάντερ!

Α2 ΕΣΚΑΗ20 hours ago

Σε δύο δόσεις θα πέσει η αυλαία της προτελευταίας στροφής της Α2 ΕΣΚΑ-Η

Α2 ΕΣΚΑΗ13 hours ago

Α2 ΕΣΚΑ-Η: Η Ακράτα νίκη γοήτρου επί του Σείριου εντός έδρας

Facebook