Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Μπάσκετ: Στο Κύπελλο οι ομάδες της Γ’ και της Β’ Εθνικής, φινάλε με Final 8

Published

on

Η ολοκλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδας με Final Eight είναι κάτι το οποίο έχει ανακοινωθεί από επίσημα χείλη της ΕΟΚ εδώ κι αρκετούς μήνες. Αυτό που αποσαφήνισε το πρωί της Τετάρτης 15 Ιουνίου ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας ήταν πώς θα φτάσουμε μέχρι τις οκτώ καλύτερες ομάδες.

Ο Νίκος Νικολόπουλος εξήγησε πώς θα διεξαχθεί η κορυφαία διοργάνωση της ΕΟΚ, αλλά και το πλάνο που υπάρχει για την αναδιάρθρωση των εθνικών κατηγοριών.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο webradio της ΕΟΚ:

Για το αν προετοιμάζονται ήδη οι προκηρύξεις για την επόμενη σεζόν: “Υπάρχει μια ηρεμία σε σχέση με την καθημερινή μας επαφή με τις ομάδες, όμως προετοιμαζόμαστε για τις προκηρύξεις και με βάση ότι αλλάζουμε πάρα πολλά πράγματα, δεν υπάρχει ηρεμία. Γίνεται μια αναδιάρθρωση εκ βάθρων και μαζί με την αλλαγή του καταστατικού και των κανονισμών που έγιναν και ψηφίστηκαν απ’ την Γ.Σ. στις 18 Μαΐου αλλάζουν πάρα πολλά πράγματα. Είμαστε σε εγρήγορση και περισσότερο να βγάλουμε γρήγορα τις προκηρύξεις για να προετοιμαστούν και οι ομάδες, γιατί επιφυλάσσουν πολλές εκπλήξεις”.

Για τις βασικές κατευθύνσεις που υπάρχουν: “Το κύριο ήταν ότι έπρεπε να κάνουμε ανταγωνιστικά και δυνατά πρωταθλήματα με υγιείς και ισχυρές ομάδες. Αυτό δεν το προϋποθέτει ο αριθμός ομάδων στα πρωταθλήματα. Λόγω κάποιων ομάδων, κάποια πρωταθλήματα δεν ήταν ανταγωνιστικά και δεν ήταν άξια παρακολούθησης. Αυτό θέλουμε να το εξαφανίσουμε εντελώς, με την έννοια ότι θα πρέπει να φέρουμε τον κόσμο στα γήπεδα να παρακολουθήσει μπάσκετ κάποιας ποιότητας. Αυτό δε μπορούσαν να το προσφέρουν κάποιες ομάδες, δικαιολογημένα οι περισσότερες. Αυτή ήταν η 1η μας σκέψη, πώς θα φτιάξουμε και θ’ αναβαθμίσουμε την ποιότητα των πρωταθλημάτων”.

Για το τι συμφωνήθηκε ότι πρέπει να διορθωθεί: “Η κοινή γραμμή και πεποίθηση είναι ότι πρέπει να μειωθούν οι ομάδες. Πρέπει να γίνουν ανταγωνιστικότερα τα πρωταθλήματα, πρέπει οι πρωταθλητές και οι ομάδες που θα υποβιβάζονται να βγαίνουν από μία διαδικασία και σειρά αγώνων που δε θ’ αφήνει καμία ομάδα αδιάφορη στη διάρκεια της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος”.

Για τις επικείμενες κινήσεις και αλλαγές: “Προβαίνουμε σε αναδιάρθρωση, η οποία θα ισχύσει απ’ το τέλος του επόμενου πρωταθλήματος. Οι όμιλοι των πρωταθλημάτων της Β’ και Γ’ Εθνικής θα διαφοροποιηθούν, για να καταλήξουμε σε ένα μοντέλο των 4 ομίλων των 14 ομάδων στη Γ’ Εθνική, των 2 ομίλων των 14 ομάδων στη Β’ Εθνική και του ενός ομίλου της Α2, όπου δεν αλλάζει η μορφή της, απλά ο τρόπος ανάδειξης του πρωταθλητή και αυτών που θα υποβιβαστούν. Αυτό προϋποθέτει διάθεση, διάρκεια, οικονομική ευρωστία των ομάδων και πάνω απ’ όλα φερεγγυότητα. Για πρώτη φορά δίνουμε βάση στην έξωθεν καλή μαρτυρία της ομάδας και βλέπουμε και τον παίκτη. Αρχής γενομένης απ’ το τέλος της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, θα ελεγχθούν ενόψει της μεθεπόμενης αγωνιστικής περιόδου οι ομάδες της Α1 και της Α2 ανδρών και γυναικών στο αν και κατά πόσο ήταν αξιόπιστες και φερέγγυες στις συμφωνίες που είχαν κάνει τους αθλητές και τους προπονητές τους. Όπου προκύψει διαφορά και μη τήρηση των συμφωνηθέντων, οι ομάδες δε θα δικαιούνται μεταγραφές”.

Για τη μείωση των ομάδων στη Γ’ Εθνική: “Στη Γ’ Εθνική γίνεται ένας «βίαιος» υποβιβασμός, γιατί φέτος ξεκινήσαμε με 61 ομάδες και το καινούργιο πρωτάθλημα το 2022-23 θα ξεκινήσει με 73 σύμφωνα με την περσινή προκήρυξη. Αυτό είναι τρελό. Δεδομένου ότι απ’ τις 17 που ανέβαιναν τις κάνουμε 16, δε μπορούμε να φτάσουμε εύκολα μέσα σε 2 χρόνια στον αριθμό 56 που θέλουμε. Δε θέλουμε να το τραβήξουμε κι άλλο, γιατί θα παρατείνουμε την κακή ποιότητα και ήδη η σκέψη ήταν για πολύ νωρίτερα, αλλά δε βγαίνει. Απ’ το 2024-25 θα έχουν αυτήν τη μορφή τα πρωταθλήματα. Φέτος ευελπιστούμε να έχουμε 6 ομίλους των 12 και με βάση αυτό κάνουμε το σχεδιασμό μας”.

Για τις κινήσεις της Ομοσπονδίας για διευκόλυνση των σωματείων: “Οι ομάδες θα διεκδικούν την παραμονή, θα διεκδικούν πιθανά μπόνους ανάλογα και με τα οικονομικά της Ομοσπονδίας, η οποία έχει αναλάβει την κάλυψη όλων των εξόδων όλων των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων. Από 18 χρονών και κάτω δεν πληρώνει κανείς τίποτα. Ο πρόεδρος παλεύει για την “εφεύρεση” περισσότερων πόρων, προκειμένου να βοηθήσει τα σωματεία. Θα εκπλαγείτε όταν θα μάθετε τη διαδικασία και την πριμοδότηση των σωματείων της Α2, προκειμένου να στηρίξουν τα Ελληνόπουλα και τις μικρές ηλικίες με απώτερο στόχο και σκοπό να έχουμε παίκτες έτοιμους για τις Εθνικές ομάδες”.

Για τη σκέψη του Final Eight στο Κύπελλο: “Το Κύπελλο θα γίνει με ομάδες Γ’ Εθνικής, Β’ Εθνικής και Α2. Όσες ομάδες της Γ’ Εθνικής δηλώσουν συμμετοχή, θα ξεκινήσουν να παίζουν μεταξύ τους, όπου θα σταματήσουν στους 5-6 νικητές. Παράλληλα, θα έχουν ξεκινήσει και οι ομάδες της Β’ Εθνικής, οι οποίες θα σταματήσουν στους 12-13. Μαζί με αυτές από Γ’ και Β’, θα προστεθούν οι ομάδες της Α2, ώστε να μας κάνουν τον “μαγικό”: αριθμό των 32 ομάδων. Από ‘κει κι έπειτα, θα παίξουν όλες μεταξύ τους κανονικά σε νοκ-άουτ και ο ένας νικητής θα μπει μαζί με τις άλλες 7 από την Α1 σε ένα Final Eight”.

ΜΠΑΣΚΕΤ

Euroleague: Επικίνδυνη έξοδος για Ολυμπιακό

Τρεις αγωνιστικές απομένουν για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου στη Euroleague

Published

on

Τρεις αγωνιστικές απομένουν για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου στη Euroleague και οι ομάδες εντείνουν τις προσπάθειές τους, είτε για να πλασαριστούν στην πρώτη εξάδα της κατάταξης, που δίνει το απευθείας «εισιτήριο» για τα πλέι οφ, είτε για να καταταγούν στις θέσεις 7-10, οι «κάτοχοι» των οποίων θα διεκδικήσουν μέσω των play-in τη θέση τους στην οκτάδα.

Πλέον όλα τα παιχνίδια είναι κρίσιμα και γι’ αυτό οι «αιώνιοι» του ελληνικού μπάσκετ, οι οποίοι αγωνίζονται εκτός έδρας στο πλαίσιο της 32ης αγωνιστικής, καλούνται να συνεχίσουν νικηφόρα τις υποχρεώσεις τους στη διοργάνωση, προκειμένου να παραμείνουν εντός της πρώτης εξάδας.

Πρώτος «ρίχνεται στη μάχη» της 32ης «στροφής» ο Ολυμπιακός, που αναμετράται την Πέμπτη (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι με την Παρτιζάν του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να «ζευγαρώσουν» τις νίκες τους κόντρα στη σερβική ομάδα στην τρέχουσα σεζόν, προκειμένου να διατηρηθούν στην πέμπτη θέση της κατάταξης, όπου «συγκατοικούν» με την έκτη Φενερμπαχτσέ, και ενώ από απόσταση… βολής ακολουθεί η Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Το έργο των Πειραιωτών αναμένεται δύσκολο κόντρα στην Παρτιζάν, η οποία χρειάζεται τη νίκη, στην προσπάθεια που καταβάλλει για να πλασαριστεί στις θέσεις που οδηγούν στα play-in, αφού είναι αυτή τη στιγμή ενδέκατη, έχοντας το ίδιο ρεκόρ με την δέκατη Αρμάνι Μιλάνο (14 νίκες-17 ήττες).

Υπενθυμίζεται ότι η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα χρειάστηκε το έξτρα πεντάλεπτο για να καταβάλει την αντίσταση της Παρτιζάν τον περασμένο Οκτώβριο, καθώς ο Ολυμπιακός επικράτησε 98-94 στην παράταση στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής. Συνολικά στις μεταξύ τους αναμετρήσεις από το 2000, ο Ολυμπιακός έχει το πάνω χέρι, καθώς μετράει επτά νίκες έναντι πέντε της Παρτιζάν.

Η «αυλαία» της 32ης αγωνιστικής άνοιξε το βράδυ της Τετάρτης (27/3) στο Βελιγράδι, όπου η -τυπικά γηπεδούχος- Μακάμπι Τελ Αβίβ επικράτησε της Βαλένθια με 95-80.

Πηγή

Continue Reading

ΜΠΑΣΚΕΤ

Ναν: «Δεν είμαι βέβαιος αν θέλω να γυρίσω στο ΝΒΑ»

Published

on

Ο Κέντρικ Ναν σε συνέντευξη που έδωσε, ρωτήθηκε για το μέλλον του, για τα μηνύματα αγάπης που παίρνει από τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού και από τους φιλάθλους της ομάδας και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παραμονής του στον Παναθηναϊκό.

Ο Αμερικανός σούτινγκ Γκαρντ δήλωσε:

«Στην αρχή ήρθα με σκοπό να επιστρέψω στην πατρίδα μου, αλλά αφού η ομάδα πάει καλά, λαμβάνω και πολλά μηνύματα αγάπης από τον κόσμο, μου αρέσει η ζωή εδώ και ο Παναθηναϊκός, δεν διαγράφω από το μυαλό μου την παραμονή μου στους πράσινους».

Για την ζωή στην Ελλάδα:

«Είναι πάρα πολύ όμορφα. Πολλές ηλιόλουστες μέρες, όμορφος καιρός, όμορφη πόλη, όμορφα εστιατόρια και καλοί άνθρωποι. Έχω νιώσει σίγουρα την αγάπη εδώ και δεν έχω πολλά παράπονα για την χώρα».

Για τους αντιπάλους που τον έχουν δυσκολέψει περισσότερο:

«Οι πιο δύσκολοι αμυντικοί που με έχουν ταλαιπωρήσει είναι ο Ταβάρες και ο Φαλ. Οι γκαρντ δεν με ανησυχούν γιατί παίζουν αλλαγές στα σκριν, όποτε ο συμπαίκτης μου προφανώς θα με απελευθερώσει και μετά έχω τον ψηλό απέναντι μου, που απλά κάθεται εκεί και με περιμένει».

Για το ποιον του θυμίζει ο Κώστας Σλούκας:

«Σκέφτηκα κάποιον όταν πρωτοήρθα εδώ. Αλλά τον βλέπω σαν έναν Ευρωπαίο Ντράγκιτς. Είναι σαν τον Γκόραν Ντράγκιτς».

Continue Reading

ΜΠΑΣΚΕΤ

Αταμάν: «Να τα δώσουμε όλα για να υπερασπιστούμε την 2η θέση»

Published

on

Continue Reading
Advertisement
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ10 seconds ago

Ρεάλ Μαδρίτης: Το «εξωπραγματικό» ποσό που θα χρειαστεί για την ανακαίνιση του Σαντιάγκο Μπερναμπέου

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ10 mins ago

Ολυμπιακός: Αύριο 29/3 σε κυκλοφορία τα εισιτήρια για το ματς κόντρα στην Φενέρμπαχτσε

ΜΠΑΣΚΕΤ11 mins ago

Euroleague: Επικίνδυνη έξοδος για Ολυμπιακό

ΜΠΑΣΚΕΤ25 mins ago

Ναν: «Δεν είμαι βέβαιος αν θέλω να γυρίσω στο ΝΒΑ»

ΜΠΑΣΚΕΤ33 mins ago

Αταμάν: «Να τα δώσουμε όλα για να υπερασπιστούμε την 2η θέση»

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ44 mins ago

Ήταν «φίσκα» η Περιβόλα στον αγώνα με τον Ολυμπιακό

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ1 hour ago

Μπαλτάκος: “Η απόφαση της ΕΠΟ σήμερα είναι για τελικό κεκλεισμένων των θυρών στο Πανθεσσαλικό”

ΒΟΛΕΙ2 hours ago

Τα ζευγάρια των πλέι οφ της Β’ Εθνικής των γυναικών

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ2 hours ago

Basket League: Οι διαιτητικές τριάδες στα παιχνίδια Απόλλωνα και Προμηθέα

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ3 hours ago

Η ΕΛ.ΑΣ. ανέβαλε τον αγώνα της Κυριακής του Προμηθέα με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ10 seconds ago

Ρεάλ Μαδρίτης: Το «εξωπραγματικό» ποσό που θα χρειαστεί για την ανακαίνιση του Σαντιάγκο Μπερναμπέου

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ10 mins ago

Ολυμπιακός: Αύριο 29/3 σε κυκλοφορία τα εισιτήρια για το ματς κόντρα στην Φενέρμπαχτσε

ΜΠΑΣΚΕΤ11 mins ago

Euroleague: Επικίνδυνη έξοδος για Ολυμπιακό

ΜΠΑΣΚΕΤ25 mins ago

Ναν: «Δεν είμαι βέβαιος αν θέλω να γυρίσω στο ΝΒΑ»

ΜΠΑΣΚΕΤ33 mins ago

Αταμάν: «Να τα δώσουμε όλα για να υπερασπιστούμε την 2η θέση»

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ44 mins ago

Ήταν «φίσκα» η Περιβόλα στον αγώνα με τον Ολυμπιακό

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ1 hour ago

Μπαλτάκος: “Η απόφαση της ΕΠΟ σήμερα είναι για τελικό κεκλεισμένων των θυρών στο Πανθεσσαλικό”

ΒΟΛΕΙ2 hours ago

Τα ζευγάρια των πλέι οφ της Β’ Εθνικής των γυναικών

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ2 hours ago

Basket League: Οι διαιτητικές τριάδες στα παιχνίδια Απόλλωνα και Προμηθέα

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ3 hours ago

Η ΕΛ.ΑΣ. ανέβαλε τον αγώνα της Κυριακής του Προμηθέα με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ

Facebook