Connect with us

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Μπεκατώρου: «Αποφάσισα να μιλήσω τώρα γιατί ένιωθα ντροπιασμένη»

Published

on

Συγκλονιστικά όσα είπε για ακόμα μια φορά η Σοφία Μπεκατώρου.

H Ολυμπιονικής θυμήθηκε ξανά το περιστατικό βιασμού της από παράγοντας της ομοσπονδίας ιστιοπλοϊας και εξήγησε γιατί αποφάσισε να μιλήσει τώρα.

Η συγκλονιστική εξομολόγηση της Σοφίας Μπεκατώρου στο Mega:

«Είχαμε πόλεμο από την ομοσπονδία, μας είχαν εκφοβίσει. Μου είχαν επιτεθεί, μου έλεγαν ότι είμαι ένα τίποτα και δεν θα φέρω καμία διάκριση. Ένας εκ των παραγόντων ήταν πιο φιλικός και σε αυτόν είχαμε στρέψει όλες μας τις ελπίδες. Μέχρι τότε νομίζαμε πως ήταν με το μέρος μας. Δεν ήταν κακοπροαίρετος. Ήταν πιο φιλικός και μίλαγε για εμάς με τον πρόεδρο.

Όταν ήταν σε εκείνη την αποστολή μαζί μας ήμασταν πιο ανακουφισμένοι με την Αιμιλία Τσουλφά. Ήμουν η πιο μικρή της ομάδας. Την τελευταία μέρα γιορτάσαμε όλοι μαζί και επιστρέψαμε κατά δυο. Εγώ ήμουν με τον συγκεκριμένο παράγοντα. Γύρισε με φίλησε και πάγωσα. Απομακρύνθηκα από κοντά του., Αλλάξαμε πεζοδρόμιο και πήγαμε προς το ξενοδοχείο. Στο ασανσέρ μου είπε να πάω στο δωμάτιο του και του είπα καληνύχτα. Μου λέει έλα δυο λεπτά τώρα φοβάσαι; Του είπα δεν φοβάμαι και πήγα.

Όταν μπήκα μέσα απλά μιλούσαμε για τους αγώνες και ερχόταν να με πλησιάζει περισσότερο. Απομακρυνόμουν. Άρχισε να με ακουμπάει να με ρίχνει στο κρεβάτι και προσπάθησα να του δείξει πως δεν υπάρχει επιθυμία και συναίνεση. Προσπαθούσε να με βγάλει τρελή. Σηκώθηκα να φύγω και μου λέει που πας τώρα.

Όταν κάποια στιγμή ήταν πάνω μου, του λέω δεν καταλαβαίνεις ότι δεν θέλω. Προσπάθησα να αντιδράσω και ήθελα να τον σπάσω στο ξύλο, αλλά ήταν μεγάλο κεφάλι στην Ομοσπονδία. Όταν τελείωσε, συνειδητοποίησα πως με είχε βιάσει. Και τελικά είχα γίνει θύμα. Έφυγα γρήγορα και ανέβηκα στο δωμάτιο μου. Ένιωθα ντροπιασμένη και πολύ θυμωμένη με τον εαυτό μου. Ο σύντροφος μου τότε ήθελε να πάει να τσακωθεί. Δεν τον άφησα επειδή ήταν και αυτός αθλητής. Ένιωθα εγκλωβισμένη.

Ο παράγοντας αποφάσισε κάποια στιγμή να επικοινωνήσει μαζί μου έπειτα από δυο εβδομάδες, αλλά δεν ήθελα να τον συναντήσω. Τελικά συναντηθήκαμε σε δημόσιο χώρο, στην παραλιακή, και μόλις μπήκα στο αυτοκίνητο του είπα πως μπόρεσες να το κάνει αυτό. Ο γιος του ήταν ένα χρόνο μικρότερος μου.

Του είπα: “Φαντάζεσαι να το είχαν κάνει στο παιδί σου;” Ήταν σαν πατέρας μου. Δεν ήταν συζήτηση προσπαθούσε να με ηρεμήσει και του είπα πως δεν θέλω να με ξανά ενοχλήσει ποτέ. Τον απείλησα πως αν με ξανά πλησιάσει θα τον καταγγείλω. Η στάση μου άλλαξε και η ζωή μου για πάντα. Τη στιγμή του βιασμού στην Ισπανία έχασα ότι εκτίμηση είχα για τον εαυτό. Δεν τον κατήγγειλα αμέσως και μετά ένιωθα εγκλωβισμένη ή θα έπρεπε να χάσω το όνειρο μου. Ένιωθα μεγάλο βάρος της ευθύνης και δεν ήθελα να καταστρέψω το όνειρο το δικό μου και της Αιμιλίας.

Η συμπεριφορά μου ήταν επιθετική και αλλοπρόσαλλή και έπρεπε να προσέξω τον εαυτό μου. Όταν άρχισε να αλλάζει η συμπεριφορά μου προς τον παράγοντα, αντιδρούσε αρνητικά απέναντι μου και με απαξίωνε. Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας δεν είχαμε βοήθεια, αλλά πόλεμο. Πολλοί με είχαν προειδοποιήσει πως μπορεί να με σαμποτάρουν. Υπήρχαν στημένοι αγώνες, είχα ενημερώσει την ΕΟΕ, αλλά ποτέ δεν δικαιώθηκα. Ξαφνικά εξαφανιζόντουσαν επιτροπές και έγγραφα.

Όλοι οι άνθρωποι γύρω από την Ομοσπονδία είναι μια κλίκα. Δεν ήθελα να έρχομαι σε επαφή μαζί τους. Τότε, δεν ήμουν παντρεμένη. Όταν το μοιράστηκα μαζί του, του προκάλεσε μια δυσφορία. Δεν υπήρχε μάρτυρας. Μου έλεγε πως θα το αποδείξεις και αν δεν υπάρχει μάρτυρας μπορεί να του κάνω καταγγελία και συκοφαντική δυσφήμιση. Ήμουν εγκλωβισμένη και ένιωθα αγανάκτηση και πάλι έπρεπε να το θάψω.

Στα χρόνια που πέρασαν το εμπιστεύτηκα σε φίλους, συναθλητές και στον ψυχολόγο μου. Έκανα απόπειρες να το πω, αλλά λόγω αθλητισμού σκεφτόμουν το ίδιο. Είχαν δεχθεί κακοποίηση σεξουαλική, λεκτική. Μια κατάχρηση εξουσίας. Τα κατέθεσα και πλέον ήμουν ήσυχη και ελπίζω να πάρουν όλα τα δρόμο τους. Θα εξυγιάνει τον αθλητισμό και την ιστιοπλοΐα. Μετά την καταγγελία πέρασε λίγος καιρός και μου λέει ένας γονιός: “Ξέρεις τον τάδε”; Ήταν ο βιαστής μου και μου λέει “ξέρεις αυτόν που την πέφτει σε 15χρονα;” Ηθικά αυτός ο άνθρωπος κυκλοφορούσε ελεύθερος χωρίς συνέπεια.

Με ένα σχόλιο στο ίντερνετ είδε η Εβίτα από το Marie Claire και με πήρε τηλέφωνο για συνέντευξη. Της εξήγησα πως λόγω των εκλογών στην ομοσπονδία θα το συνδυάσουν, αλλά ήμουν πλέον έτοιμη να μιλήσω. Δεν μπλέκουμε το φλερτ με τον βιασμό.
Το είπα τώρα γιατί τώρα μπορώ να το διαχειριστώ και να αντιμετωπίσω τα παιδιά μου. Να σηκωθώ το πρωί και να πω να με έχουν βιάσει, αλλά να βοηθήσω κάποιον άλλον να το αποφύγει.

Θέλω να βοηθήσω να μπει ένα όριο και να είναι ξεκάθαρο και για τους άντρες και τις γυναίκες. Και εγώ γυναίκα είμαι, είχα σχέσεις.
Άλλο είναι ο έρωτας, άλλο να μη θέλεις κάτι και να στο επιβάλλει. Κι όχι μόνο να στο επιβάλλει, αλλά να καταχράζεται την εξουσία».

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Διαβάστε στη «Match»: 31 χρόνια μετά… ξανά πρωταθλητής!

Published

on

Ο Ατρόμητος Πατρών καταθέτοντας τεράστια ψυχικά αποθέματα, κράτησε την ισοπαλία κόντρα στον Άρη Πατρών (1-1) και στέφθηκε πρωταθλητής Αχαΐας!

Ν. ΣΚΟΝΔΡΑΣ: 

ΜΕ… ΜΙΣΗ ΟΜΑΔΑ ΘΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ

ΓΙΑ ΤΗΝ Γ’ ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ

 

ΤΟ Γ’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ,

ΠΑΡΑΚΑΜΕΡΑ, ΣΧΟΛΙΑ, ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

 

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ

Ξανά στο κόλπο!

Η Παναχαϊκή με νίκη σήμερα επί του Αιγάλεω (16:00 – 5 ευρώ γενική είσοδος) μπαίνει γερά στη μάχη της παραμονής.

 

ΕΛΑΜΨΕ ΤΟ ΑΣΤΡΟ ΤΟΥ

Ο 20χρονος πατρινός γκαρντ Νίκος Πλώτας ήταν η «αποκάλυψη» στην ευρεία νίκη του Προμηθέα επί του Κολοσσού Ρόδου *«Με βοηθάει ο μεγάλος ανταγωνισμός στην ομάδα», δήλωσε ο ίδιος

 

ΑΠΟΛΛΩΝ CARNA

Αν έπαιζε έτσι

θα είχε σωθεί

Οι «μελανόλευκοι», παρότι αγωνίζονται με μισή ομάδα, παρουσιάζουν στα πλέι-άουτ το μπάσκετ που θα έπρεπε να παίζουν απ’ την αρχή της σεζόν

 

SUPER LEAGUE

ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ

Η ΑΕΚ σε γιορτινό κλίμα κέρδισε καθαρά τον Άρη, ενώ ο Παναθηναϊκός έκανε την ανατροπή με Λαμία, εκμεταλλευόμενοι το ρεπό ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού *Μεγάλη Ευρωπαϊκή ώρα την Πέμπτη (18/04, 22:00)

 

ΜΠΑΣΚΕΤ

Με το «αριστερό» ο Γλαύκος/Έσπερος,

ολοκληρώθηκε η χρονιά για τον Αίολο

 

ΝΟΠ

Κρατάει στα χέρια του το πλεονέκτημα

έδρας για τα πλέι άουτ Σ.21

 

ΠΥΓΜΑΧΙΑ

Αργυρό μετάλλιο για Κάντζαρη και χάλκινο

για Γεωργοπούλου στο Eυρωπαϊκό πρωτάθλημα Σ. 20

Continue Reading

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Στον θρόνο του Μόντε Κάρλο ο Τσιτσιπάς

Published

on

Τον 11ο τίτλο της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο… αγαπημένο του Μόντε Κάρλο. Ο Ελληνας τενίστας επικράτησε στον τελικό του Νορβηγού Κάσπερ Ρούουντ με 6-1, 6-4 και κατέκτησε το τουρνουά Masters του Πριγκιπάτου για τρίτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Παράλληλα, εξασφάλισε πολύτιμους βαθμούς, που θα τον επαναφέρουν στο Νο 7 της παγκόσμιας κατάταξης, η οποία θα ανακοινωθεί αύριο.

Ο Ρούουντ πήρε το εναρκτήριο γκέιμ του τελικού, αλλά η συνέχεια ανήκε αποκλειστικά στον Τσιτσιπά. Ισοφάρισε με love game, ακολούθως «έσπασε» το σερβίς του αντιπάλου του και στο επόμενο γκέιμ «έσβησε» τρία break points, για να φτάσει στο 3-1. Ο Νορβηγός έδειξε νευρικός, έκανε αβίαστα λάθη σε πολύ κρίσιμα σημεία κι έτσι, παρότι όλα τα γκέιμ ήταν «κλειστά», ο Ελληνας τενίστας τα κέρδισε όλα και πανηγύρισε την κατάκτηση του πρώτου σετ με 6-1.

Το παιχνίδι στη συνέχεια ήταν σαφώς πιο ισορροπημένο και μάλιστα ο Τσιτσιπάς χρειάστηκε να «σβήσει» break point στο πρώτο και το τρίτο γκέιμ του δεύτερου σετ. Ο “Στεφ” είχε τη δική του ευκαιρία (εις διπλούν μάλιστα), αλλά ο Ρούουντ άντεξε και ισοφάρισε σε 3-3, για να ακολουθήσει ένα «μαραθώνιο» γκέιμ, διάρκειας σχεδόν 13 λεπτών, όπου ο Ελληνας πρωταθλητής (αν και ξεκίνησε με 40-0) χρειάστηκε να σώσει άλλα τρία break points (8/8 συνολικά στο ματς!). Ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε 5-4 και όταν του δόθηκε η ευκαιρία, δεν την άφησε αναξιοποίητη. Με τον Νορβηγό να παίζει υπό πίεση και να κάνει κρίσιμα λάθη, ο “Στεφ” πέτυχε το μοναδικό break του δεύτερου σετ, με το οποίο διαμόρφωσε το 6-4 και κατέκτησε το τρόπαιο.

 

Πηγή

Continue Reading

ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΠΟΡ

Χάλκινο ευρωπαϊκό μετάλλιο για την Μαρία Γεωργοπούλου της Παναχαϊκής

Μέχρι τα προημιτελικά έφτασαν οι Γιώργος Πλέας και Λαμπρινή Γιαννακοπούλου

Published

on

Η Μαρία Γεωργοπούλου της Παναχαϊκής κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πυγμαχίας το οποίο ολοκληρώθηκε στην Κροατία.

Η πρωταθλήτρια του Νίκου Πλέα υπό της οδηγίες του Ομοσπονδιακού τεχνικού ηττήθηκε στο  ημιτελικό της κατηγορίας της ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Επίσης ο Γιώργος Πλέας μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι γνώρισε την ήττα και έμεινε στους “8” καλύτερους πυγμάχους της κατηγορίας του, όπως και η Λαμπρινή Γιαννακοπούλου.

Continue Reading
Advertisement
Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ24 hours ago

Γιάννης Σπανός: Η φάση στο ντέρμπι με τον Ατρόμητο που έδειξε το ήθος του

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ23 hours ago

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ – ΑΙΓΑΛΕΩ  1-0 (ΤΕΛΙΚΟ)

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ21 hours ago

ΠΑΕ Παναχαϊκή και Γιάννης Τάτσης απαγόρευσαν τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων!

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ21 hours ago

Παναχαϊκή: Άλμα… παραμονής με Ζαμόρα και Κολοβούρη (pics)

Α1 ΕΣΚΑΗ15 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Το Βαρθολομιό μεγάλη νίκη επί της Ολυμπιάδας, η τύχη στα χέρια του * ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Α1 ΕΣΚΑΗ16 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Σπουδαίος «άσος» της Απολλωνιάδας με Καφέζα και Κογιώνη επί Κεραυνού Αιγίου 

Α1 ΕΣΚΑΗ16 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Η Αγυιά με «καυτή» τριάδα πέρασε το εμπόδιο της ΕΑ Παραλίας

Α1 ΕΣΚΑΗ17 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Η ΕΑΠ με νέο «αίμα» νίκησε εύκολα τον Ηρακλή Πύργου, ο Κατοχιανός 37π. (pics)

Α1 ΕΣΚΑΗ16 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Η Γαλήνη επέστρεψε χωρίς προβλήματα στις νίκες (με Αραχωβίτικα/Ακταίο)

Α1 ΕΣΚΑΗ17 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Με μια 7άδα οι Νέοι Γλαύκου «καθάρισαν» την Ανδραβίδα εκτός

Facebook