Connect with us

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Μπήκε στο Μητρώο η Ολυμπιάδα!

Published

on

Ικανοποίηση επικράτησε στην Ολυμπιάδα την περασμένη εβδομάδα.

Οι «πορτοκαλί» κατάφεραν να εγγραφούν επιτυχώς Μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, τόσο στο Βόλεϊ όσο και σε Στίβο και μπάσκετ.

Αποτελεί δεδομένα μια δικαίωση για τους ιθύνοντες των Τμημάτων, οι οποίοι δούλευαν πυρετωδώς όλο αυτό το διάστημα για να παρουσιάσουν έναν άρτιο και οργανωμένο φάκελο που θα πληρούσε όλα τα κριτήρια.

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

«Τώρα βρήκε τη δύναμη η Σοφία», τονίζει ο Σπύρος Κρότσης στη «Match»

Published

on

Σάλος έχει ξεσπάσει πανελλαδικά μετά την καταγγελία από την Ολυμπιονίκη, Σοφία Μπεκατώρου που φέρεται να υποστηρίζει ότι δέχθηκε σεξουαλική κακοποίηση από τον αντιπρόεδρο της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ) Αριστείδη Αδαμόπουλο πριν από δυο δεκαετίες, στα πρώτα της βήματα στο άθλημα.

Ένα θέμα που έχει μετατραπεί σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού και έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις σε όλα τα επίπεδα. Οι παραιτήσεις από τα “κεφάλια” της ΕΙΟ δίνουν και παίρνουν τις τελευταίες ώρες και όπως διαφαίνεται ξεκάθαρα ο ασκός του Αιόλου έχει ήδη ανοίξει και αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις.

Δήλωση για τις συγκλονιστικές εξελίξεις έκανε μέσω της «Match» ο πρόεδρος του Αθλητικού Ιστιοπλοϊκού Όμιλου Ρίου Πάτρας ΙΑΣΩΝ και υποψήφιος για το ΔΣ της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας με τον σχηματισμό «Φρέσκος Άνεμος, Σπύρος Κρότσης.

«Μας συγκλονίζει όλους η εξομολόγηση της Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου. Ακόμα περισσότερο όμως μας συγκλονίζει η απαξιωτική στάση της ηγεσίας της ομοσπονδίας, η οποία από την πρώτη στιγμή μέσα από επίσημες ανακοινώσεις αποστασιοποιήθηκε των ευθυνών της αλλά και μέσα από προσωπικά σχόλια των μελών της σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης έφτασε να ειρωνεύεται τις καταγγελίες της Σοφίας», ανέφερε ο κ. Κρότσης και πρόσθεσε:

«Ανεξαρτήτως νομικών συνεπειών, όσοι διοικούν οργανισμούς οφείλουν να δημιουργούν τις συνθήκες ώστε να μην εμφανίζονται αντίστοιχες καταστάσεις. Οφείλουν να παρέχουν στα παιδιά μας ένα ασφαλές περιβάλλον άθλησης.

Η όλη στάση ξεμπροστιάζει την κουλτούρα συγκάλυψης που έχει ριζώσει βαθιά στον αθλητισμό εδώ και πολλά χρόνια. Και κάτι ακόμα πιο σημαντικό. Γιατί το θυμήθηκε τώρα; Γιατί τώρα βρήκε τη δύναμη η Σοφία, γιατί τώρα ήθελε, γιατί τώρα μπόρεσε, γιατί δεν το ξέχασε ποτέ.

Όσοι έχουν βιώσει ή έχουν συζητήσει με άτομο που έχει βιώσει σωματικό ή ψυχικό βιασμό, μπορούν να καταλάβουν την αδυναμία του θύματος να επικοινωνήσει το βίωμά του».

Επιμέλεια: Κυριάκος Δημητρόπουλος

Continue Reading

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Συνάντηση Μπεκατώρου-Σακελλαροπούλου, τι δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Published

on

Σε συνάντηση με Σοφία Μπακατώρου προχώρησε σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, έπειτα και την καταγγελία που έκανε Ολυμπιονίκης για τον βιασμό που υπέστη πριν από 22 χρόνια.

Η κα. Σακελλαροπούλου θέλησε με αυτόν τον τρόπο να δείξει έμπρακτα την στήριξη της προς την Μπεκατώρου, γι’αυτό και κανόνισε άμεσα το μεταξύ τους ραντεβού τη Δευτέρα το μεσημέρι.

Αναλυτικά η δήλωση της Προέδρου της Δημοκρατίας:

«Συνάντησα σήμερα μια σπουδαία αθλήτρια, μια γυναίκα με σπάνιο ήθος και ψυχική δύναμη, την ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου. Ήταν μια ελάχιστη αναγνώριση της γενναιότητας και της αξιοπρέπειας με τις οποίες κοινοποίησε την τραυματική εμπειρία της. Μια ελάχιστη ένδειξη όχι συμπαράστασης αλλά συμμετοχής σε μια συνθήκη που αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν συχνά οι γυναίκες στον προσωπικό και τον επαγγελματικό τους βίο.

Στο πρόσωπό της συναντήθηκα με όλες εκείνες τις γυναίκες που κακοποιήθηκαν, λεκτικά ή σωματικά, που τραυματίστηκαν διά βίου από την ηθική βαναυσότητα της σεξουαλικής επιθετικότητας. Όλες εκείνες που φέρουν το τραύμα τους σιωπηλά επί χρόνια, μη τολμώντας να το καταγγείλουν, επειδή ενδόμυχα γνωρίζουν ότι θα αντιμετωπιστούν στην καλύτερη περίπτωση με οίκτο ή καχυποψία και στη χειρότερη με περιφρόνηση, με χλεύη, ακόμα και με κοινωνικό στιγματισμό.

Όλες εκείνες που υποφέρουν από τις ψυχολογικές επιπτώσεις μιας τέτοιας επώδυνης εμπειρίας, καταρρακωμένες από τη ντροπή και την ταπείνωση, κατασπαραγμένες από την ενοχή λες και οι ίδιες ευθύνονται γι’ αυτό που τους συνέβη, καταδικασμένες εσαεί στον φόβο, στην απέχθεια για το σώμα τους, στη χαμηλή αυτοεκτίμηση.

Η Σοφία Μπεκατώρου έσπασε τη σιωπή- ή μάλλον διέλυσε τη συνωμοσία σιωπής στην οποία εμπλέκονται όσοι γνωρίζουν και δεν μιλούν, όσοι ανακαλύπτουν, δήθεν έκπληκτοι, τα επαίσχυντα μυστικά εκείνων που εκμεταλλεύονται το κύρος τους και καταχρώνται την εξουσία τους σε βάρος των γυναικών που εξαρτώνται απ’ αυτούς επαγγελματικά, κοινωνικά, ακόμη και οικογενειακά.

Εύχομαι η γενναία αποκάλυψή της να πνεύσει σαν ορμητικός άνεμος και να σαρώσει κάθε υποκρισία και κάθε απόπειρα συγκάλυψης. Και πιστεύω ότι η θαρραλέα στάση της θα συμβάλλει στην ευρύτερη κοινωνική ευαισθητοποίηση απέναντι σε ανάλογες ανήθικες και εγκληματικές συμπεριφορές.

Είναι καιρός να πάψει η ενοχοποίηση των θυμάτων και η ατιμωρησία των θυτών. Είναι καιρός να οικοδομήσουμε ένα αξιακό σύστημα, στο πλαίσιο του οποίου η γυναίκα δεν θα αντιμετωπίζεται ως δυνάμει θήραμα, η αδυναμία της δεν θα εκλαμβάνεται ως συναίνεση και η σιωπή της δεν θα επικρίνεται ως οιονεί συνενοχή».

Continue Reading

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

ΠΕΑΚ: Αναβατόριο για τα ΑμΕΑ στο «Α. Πεπανός», η υποχρέωση που έγινε πράξη (pics)

Published

on

Η προμήθεια και η λειτουργία του ειδικού αναβατορίου πισίνας για την πρόσβαση των ΑμΕΑ στις κολυμβητικές δεξαμενές των εγκαταστάσεων του «Α. Πεπανός» είναι ήδη γεγονός.

Η Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚ Πάτρας, παρά τις δυσκολίες λόγω των ειδικών συνθηκών που έχει προκαλέσει η πανδημία, κατάφερε να δρομολογήσει τις διαδικασίες για την προμήθεια του ειδικού αναβατορίου το οποίο από την περασμένη Παρασκευή λειτουργεί και εξυπηρετεί τα ΑμΕΑ που κάνουν χρήση των εγκαταστάσεων του «Α. Πεπανός»

Ο πρόεδρος Νίκος Παπαδημάτος τα μέλη της Επιτροπής Διοίκησης και φυσικά το προσωπικό του ΠΕΑΚ παραβρέθηκαν στην παραλαβή του και παρακολούθησαν την λειτουργία του, η οποία μάλιστα έγινε στην διάρκεια της προπόνησης ομάδας ΑμΕΑ το πρωί της Παρασκευής.

Το αναβατόριο είναι πλέον στην διάθεση των ομάδων ΑμΕΑ που χρησιμοποιούν τις κολυμβητικές δεξαμενές ενώ η προμήθεια και λειτουργία του αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την βελτίωση των συνθηκών άθλησής τους, η οποία σημειωτέον επανεκκίνησε με βάση τα νέα μέτρα τα οποία ισχύουν από τις αρχές του 2021.

Με αφορμή τη λειτουργία του αναβατορίου ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚ Πάτρας Νίκος Παπαδημάτος δήλωσε πως δεν αρκεί μόνον η βούληση, αλλά σημαντική είναι και η προσπάθεια και φυσικά τα χρήματα για να υλοποιήσεις μία απόφαση και πρόσθεσε:

«Μέχρι σήμερα δεν είχε υλοποιηθεί καθαρά για λόγους οικονομικούς. Με τον νέο προϋπολογισμό για τον οποίο πλέον εμείς έχουμε την ευθύνη της διαχείρισης και του προγραμματισμού, η προμήθεια του αναβατορίου ήταν η πρώτη μας κίνηση για το 2021.

Ήταν μία πρωτοβουλία η οποία αποτελούσε υποχρέωσή μας και στην προκειμένη περίπτωση η πρόσβαση των ΑμΕΑ στην πισίνα είχε για εμάς προτεραιότητα, αφού δίνεται η δυνατότητα πολύ πιο εύκολα από πριν να κάνουν χρήση της πισίνας όλα τα παιδιά των συνδημοτών μας. Αυτό σε κάνει σαν άνθρωπο χαρούμενο.»

Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο αναβατόριο που λειτουργεί στις πισίνες του «Α. Πεπανός προσφέρει και περιλαμβάνει αντίστοιχα:

– Ασφάλεια για τους χρήστες

– Ανώτερη ανυψωτική ικανότητα σε σχέση με άλλα αναβατόρια (πάνω από 25%)

– Πολύ μεγαλύτερη σταθερότητα

– Εξαιρετικά εύκολη χρήση

– Χρήση ποιοτικότερων και ακριβότερων υλικών κατασκευής

– Χρήση ειδικών αντιδιαβρωτικών υλικών

– Δεν γίνεται χρήση υδραυλικού λαδιού όπως σε άλλα αναβατόρια, άρα έχει

– Την μέγιστη ασφάλεια

– Μοντέρνο σχεδιασμό

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Copyright © 2019 Mikad Εκδοτικές Διαφημιστικές Υπηρεσίες. --- Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της ιστοσελίδας matchnews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.