Connect with us

ΠΟΛΟ

Ν.Φιλόπουλος στο Matchnews.gr: “Οι γενιές αυτές να τροφοδοτήσουν την Αντρική ομάδα”

Published

on

Ο ΝΟΠ πραγματοποίησε δυο καταπληκτικές πορείες τόσο στο Πανελλήνιο Παίδων όσο και στο αντίστοιχο των Εφήβων. 

Με τους προπονητές Κώστα Σακκαλή και Βασίλη Λαμπάτο, αμφότερα τα Αναπτυξιακά τμήματα του συλλόγου έφεραν σπουδαίες επιτυχίες στην Πάτρα, πρώτα χρονικά με την 6η θέση στο Εφηβικό και στη συνέχεια με το Χάλκινο μετάλλιο στους Παίδες, όπου και επικράτησαν στα πέναλτι του Παναθηναϊκού.

Σύσσωμη η διοίκηση του ΝΟΠ εξέφρασε την περηφάνια της για τις παραπάνω διακρίσεις, ενώ και αρκετοί σύλλογοι της πόλης έσπευσαν να μοιράσουν συγχαρητήρια.

Το Matchnews.gr ήρθε σε επικοινωνία με τον έφορο υδατοσφαίρισης, υπεύθυνο περιουσιακού και μέλος της διοίκησης του Δ.Σ. του ΝΟΠ, Νίκο Φιλόπουλο. 

Ο κ.Φιλόπουλος αναφέρθηκε στην πορεία των Αναπτυξιακών τμημάτων, υπογράμμισε τα… συστατικά που έφεραν τις παραπάνω επιτυχίες, ενώ τόνισε πως ο μεγάλος στόχος του συλλόγου είναι αυτά τα παιδιά να αποτελέσουν παρακαταθήκη για το μέλλον.

-Μπορείτε να μας μεταφέρεται το κλίμα που επικρατεί αυτή τη στιγμή στον σύλλογο μετά τις πρόσφατες μεγάλες επιτυχίες σε Παίδες και Εδήβους;

“Ήταν ένα αποτέλεσμα μιας δουλειάς που γίνεται συστηματικά εδώ και χρόνια. Από τα μίνι παίδων που έχουμε δυο μετάλλια τα τελευταία χρόνια, ενώ πρόσφατα είχαμε και τις δυο αυτές μεγάλες διακρίσεις με μάλιστα μικρότερους ηλικιακά αθλητές σε ένα συγκεκριμένο ποσοστό.

Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που φέραμε μετάλλιο στην Πάτρα, και κάλλιστα θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει και ακόμα υψηλότερη θέση, μιας και το Χάλκινο κρίθηκε σε λεπτομέρειες.”

-Μπορεί ο σύλλογος να επενδύσει σε αυτές τις “φουρνιές” παιδιών που βγαίνουν τώρα;

“Σαν ΝΟΠ κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε ώστε να παρέχουμε στα παιδιά μας ένα σωστό αθλητικό περιβάλλον, δηλαδή προπονητές, το χώρο στην πισίνα, τη γυμναστική τους και πάντα επιθυμία μας είναι να παραμείνουν.

Άποψη μας είναι πως αυτά τα παιδιά στη συγκεκριμένη ηλικία δεν είναι σωστό μετακινούνται σε άλλες πόλεις. Κανένα παιδί αν πραγματικά το αξίζει δεν θα χάσει την ευκαιρία να γίνει κορυφαίος επαγγελματίας αν δεν φύγει στα 12, 14, 15 του χρόνια.

Μεγάλο παράδειγμα και υπόδειγμα για εμάς πάνω σε αυτό το κομμάτι είναι ο Μιχάλης Δίπλαρος, ο οποίος παρέμεινε στον ΝΟΠ και στο πρώτο έτος σε ηλικία 19 ετών και έπειτα πήγε στην Αθήνα, έπαιξε στην Α1 και πήρε και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Είναι βέβαια και οι σπουδαίες ένας ανασταλτικός παράγοντας, όπως και οι Πανελλήνιες, ωστόσο εμείς θέλουμε έναν συνδυασμό, και καλούς μαθητές και καλούς αθλητές, όπως οι Νίκος Ανδρικόπουλος και Θαραλλέος Πασσάς που είναι εξαιρετικοί.”

-Ποιο πιστεύεται πως ήταν το συστατικό, με το οποίο αυτές οι ομάδες έφεραν τις επιτυχίες;

“Όπως προείπα, είναι η δουλειά που γίνεται εδώ και χρόνια, όλα αυτά τα παιδιά ήταν ήδη αρκετά καλά δουλεμένα, εδώ και μια πενταετία στην πλειοψηφία τους.

Και βεβαίως αυτό ακριβώς αποτυπώνεται και στις πισίνες. Φτάσαμε στο Χάλκινο μετάλλιο χωρίς καμία ήττα και μόνο με μια ισοπαλία σε αρκετούς αγώνες με ομάδες πολύ δυνατές και στις λεπτομέρειες.

Είχαμε το Κολυμβητήριο μας ανοιχτό, όπου κάναμε διπλές προπονήσεις, είχαμε και τη βοήθεια από τα παιδιά της αντρικής ομάδας που προπονούνταν μαζί μας χωρίς να έχουν υποχρεώσεις αγωνιστικές και έδειξαν στα παιδιά πως να “κινούνται” σε ανταγωνιστικό περιβάλλον.

-Αυτές οι δυο μεγάλες επιτυχίες μπορούν να αποτελέσουν παρακαταθήκη για τον ΝΟΠ;

“Αυτή είναι και η μεγάλη μας επιθυμία. Στόχος μας για φέτος είναι να προωθηθούν παιδιά στην αντρική ομάδα και να έχουμε πραγματικό ρόλο και όχι απλά να γεμίζουν το ρόστερ.”

Επιμέλεια: Κυριάκος Δημητρόπουλος 

ΠΟΛΟ

Σενάριο παραμονής των γυναικών της ΝΕΠ στην Α1 Εθνική

Published

on

Η γυναικεία ομάδα πόλο της ΝΕΠ υποβιβάστηκε την φετινή αγωνιστική περίοδο στην Α2 Εθνική, ωστόσο φαίνεται να υπάρχει ένα μικρό παραθυράκι για την παραμονή της στη μεγάλη κατηγορία.

Και αυτό γιατί η διάλυση του Περιστερίου αφήνει μία κενή θέση στο πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής, για την οποία έγινε πρόταση να την πάρει η τρίτη ομάδα της Α2 (ΠΕΚΕΒ) που αρνήθηκε την άνοδο.

Η Ομοσπονδία θα κληθεί να επιλέξει αν θα παραμείνει η προτελευταία ομάδα της μεγάλης κατηγορίας ή θα γίνει πρόταση στην τέταρτη της Α2 Εθνικής.

Συνήθως είναι δύσκολο για την ομάδα που πέφτει να επιστρέψει στο πρωτάθλημα που υποβιβάστηκε, ωστόσο δεν ξέρουμε σε πιθανή άρνηση των ομάδων της Α2 Εθνικής τι θα ισχύσει.

Continue Reading

ΠΟΛΟ

Στο ΝΟΠ πήραν παράταση για τον προπονητή

Στον πάγκο της ομάδας τον τελευταίο καιρό έχουν καθίσει πολύ καλοί προπονητές

Published

on

Αν και όλα έδειχναν ότι θα έκλεινε γρήγορα προπονητή ο ΝΟΠ, τελικά δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση ονόματος από τον Ναυτικό Όμιλο που σημαίνει ότι οι μέχρι τώρα επαφές δεν έχουν αποδώσει καρπούς.

Στον πάγκο της ομάδας τον τελευταίο καιρό έχουν καθίσει πολύ καλοί προπονητές και όπως είναι λογικό με το νεανικό σύνολο που διαθέτει ο ΝΟΠ να χρειάζεται ένας τεχνικός με εμπειρία, αλλά και διάθεση για να δημιουργήσει.

Τα προβλήματα αρκετά, αλλά δεν βιάζονται οι ιθύνοντες του ΝΟΠ, προκειμένου να κάνουν την καλύτερη δυνατή επιλογή για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Ο αρχηγός της ομάδας Βασίλης Κανελλόπουλος έκανε στη «Match» τον απολογισμό του: «Θεωρώ ότι ολοκληρώσαμε μια επιτυχημένη σεζόν με την παραμονή στην Α1 Εθνική. Συνεχίζουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε τα τελευταία χρόνια».

Continue Reading

ΠΟΛΟ

Με δύο Πατρινές η Εθνική κορασίδων κέρδισε την Αυστραλία

Published

on

Κοινή προετοιμασία με τη αντίστοιχη ομάδα της Αυστραλίας πραγματοποιεί τις τελευταίες ημέρες (από τις 14 του μηνός) η εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης κορασίδων Κ16, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για την συμμετοχή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στη Μανίσα της Τουρκίας, 28/6-4/7.

Στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αγωνίζονται οι Πατρινές Μαρία Κεπενού και Αφροδίτη Μπιτσάκου (φωτό).

Στο πλαίσιο αυτό δόθηκε επίσημο φιλικό παιχνίδι στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης, με την ελληνική ομάδα να επικρατεί με σκορ 11-7.

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 2-2, 3-1, 3-3.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Τσόκας χρησιμοποίησε τις: Σαλέχ, Κεπενού, Μουζή, Μπίκου 2, Κ. Κουνδουράκη, Σταυρίδη 2, Α. Καραγιάννη 1, Κρασσά 3, Θ. Παπαδοπούλου, Α. Μπιτσάκου, Ντούλη, Σαλταμανίκα 1, Πασβάντη, Λαμπροπούλου 1, Βάλβη 1, Βελέτζα, Καπετοπούλου, Χατζηγεωργίου.

Continue Reading
Advertisement
ΜΠΑΣΚΕΤ18 hours ago

Η απάντηση του Γιώργου Μπαρτζώκα στον Κάναν για τον χρόνο συμμετοχής του

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ22 hours ago

Δίχως …προγνωστικά η παραμονή Πάπας στον Προμηθέα

Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ2 hours ago

Γ΄κατηγορία (απόψεις): Ναι, αλλά υπό προϋποθέσεις!

ΠΟΛΟ6 hours ago

Σενάριο παραμονής των γυναικών της ΝΕΠ στην Α1 Εθνική

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ21 hours ago

Ήττα από Ολυμπιακό, για το χάλκινο μετάλλιο οι Παίδες του Προμηθέα

ΜΠΑΣΚΕΤ20 hours ago

Η δωδεκάδα της Εθνικής Ελλάδας για τον αγώνα με την Πολωνία

ΒΟΛΕΙ17 hours ago

Δείτε στιγμιότυπα από το φάιναλ φορ του πρωταθλήματος βόλεϊ Κ18 της Πάτρας

ΒΟΛΕΙ23 hours ago

Ο Έβρος 3-1 τον ΠΑΟΚ και ο Μίλων είναι πρωταθλητής στην Πάτρα

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ21 hours ago

Έκανε σούπερ ανατροπή η Ουκρανία και μπήκε με το σπαθί της στο κόλπο της πρόκρισης

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ17 hours ago

Ελληνικός θρίαμβος στα 50μ. ύπτιο στο Βελιγράδι – “Χρυσός” ο Χρήστου και “χάλκινος” ο Μακρυγιάννης

Facebook